התלבטות בעבודה.

רפואי

New member
התלבטות בעבודה.

יש 2 עבודות שאני מועמד אליהם.
עבודה אחת - תחום ML, ראש צוות של כ-7 מפתחים.
עבודה שנייה - תחום צבאי. גם ראש צוות (לא יכול לפרט).

2 העבודות שכר כ-30K (הראשונה קצת פחות).

מבחינתי עבודה מועדפת היא העבודה השנייה, אך זה לא בגלל השכר.

התלבטות.
אני מעדיף את העבודה השנייה, למרות גם עניין בעבודה הראשונה (רק הראשונה יותר שוחקת ועושה אותי מעיין "סוס מת" באופייה, אולם השנייה - נראה שזה עד הפנסיה עם לא מעט אתגרים וטכנולוגיות וגם חשוב לי יציבות. בכל מקרה זה קשור לצבא).

מאידך, אני כבן 50. פרופיל 21 נפשי, והמשרה קשורה קשר הדוק ליחידה בצבא.
לא עשו לי הנחות אף פעם בפרופיל, למרות ששנים ניסיתי להעלות, וכיום בגילי זה נעשה פחות ופחות רלוונטי לעשות בגילי טירונות או המשך השירות (אגב, שירתתי כשנה).
אך אני חש שכבר כ-30 שנה אחרי, (וגם הבן הבכור שלי סיים צבא) עדיין באים אלי תמיד עם שאלת ה"אות קיין" בתחקירים הבטחוניים ונראה לי כבר מאוס.

אני לא עוזב מקום עבודה, כי כרגע אני לא עובד, אז אמרתי "מה יש לי להפסיד". מלבד ה"פרופיל" המטופש, אני לא רואה בעייתיות בעבודה ובתפקיד.

חייב חוק התיישנות. אני לא אותו אדם לפני 30 שנה, ותמיד עבדתי נאמנה בכל מקומות עבודותיי, ואין ממש קשר בין אישיותי לבין הפרופיל. אני לא משתמט ואף פעם לא הייתי, ולעניות דעתי, הצבא עשה לי עוול נוראי (נתן לי פרופיל כסיפור כיסוי על משהו אחר ... אך זה עניין מאוד מורכב).

הרבה וויתורים על תפקידים בכירים מאוד כאלה ואחרים עשיתי בין אם מצדי או בין אם מצד המעסיק בכל שנות עבודותיי, אך זה ממש נמאס. אני חייב לעבור את המשוכה לקבלה לעבודה שכל כך שכנעתי ורוצים בי שם.

גם בן 50 רוצה להתקדם, ואני טיפוס שתמיד שואף קדימה.
2 החברות גדולות (זה לא סטארטפ קיקיוני - ואם אין ברירה, אלך לקיקיוני, אך אני פחות בנוי לזה. כל כך הרבה עבודות עברתי, ולא מעט פשטו רגל, גם בשל העניין הרפואי).
אין לי שום בעיה נפשית ולא היתה. כך רשום, וכך צריך לנהוג (אני לא יכול לאמר שלא כי רשום. בתכלס כלום. זוהי לא השתמטות, כפי שאמרתי - זה מורכב, וגם 30 שנה כבר עשו את שלהם. אי אפשר לשכוח לי מה שקרה - זוהי עובדה ... לרדת מהארץ זוהי לא ממש אופציה).

אשמח להכוונה, ואם בכלל יש סיכוי להתקבל (למשל לחברות שיש להן זיקה לרפאל או לתעשייה צבאית/בטחונית), או שפשוט לוותר מראש.
גם בשיחה עם הקב"ט - הובן שגם עם עבר פלילי אפשר להתקבל (ופרופיל 21 זה לא אמור להיות יותר חמור מעניין פלילי, שבחיים לא העזתי לחשוב על עניין פלילי, או שזה לא משנה כל כך - פשוט מה שלא יהיה, הסיבה היא "השתמטות" ולך תוכיח ותילחם).

תודה.

אם הבנתי נכון, ההתלבטות היא אם בכלל לנסות להתקבל

אם הבנתי נכון, עדיין לא קיבלת הצעת עבודה מהמקום השני ואתה עדיין תוהה אם בכלל יש סיכוי.
לעניות דעתי - למה לא לנסות? תלך תתראיין. אם יבואו בדרישות או שאלות שלא יתאימו לך - תפסיק את התהליך.

רפואי

New member
הבהרה בקשר להתלבטות

כבר התקבלתי ב-2 העבודות ובשתיהן רוצים להתקדם.
העבודה ה-2 קצת יותר מתקדמים וכבר מכינים חוזה עבודה.

רק העבודה דורשת תחקיר בטחוני (ובתחקיר יש שאלות בנוגע לעברי, לרבות שאלות לגבי העניין הנפשי).
למרות שזה יכול להיות מטופש, אם זה החוק - זה החוק. חשבתי לעזוב את הארץ לנורווגיה - שם לא ישאלו שאלות. זה לא פשוט לאף אחד לעשות רילוקיישיין, ביחוד כשיש לך משפחה, והריאלוקישיין קשה בכל שלב בחיים.
מותר לאנוס ומותר לרצוח ומותר למעול במדינה ויקבלו אותך בזרועות פתוחות (זה באירוניה. אני לא באמת מתכוון, אך זה יוצר מצב אבסורדי שמקבלים גם אם אתה זבל של אדם). יש התיישנות בלא מעט חוקים פליליים, אז למה החטא הכי נורא והוא פרופיל 21 - אין התיישנות, והדלתות לא נפתחות עד המוות הטבעי שכל אחד מגיע אליו.

בעבודה קודמת שעבדתי, עברתי את אותה הרמת סיווג, וגם תחקיר בטחוני ארוך, אך עברתי אותו בשלום. מאידך - כשקיבלתי את הסיווג, כבר עבדתי בעבודה. זה לא שהתקבלתי לעבודה חדשה. לא היתה לי ברירה אחרת, וייתכן שהעלימו עין, כיוון שעבדתי טוב וסמכו עלי, והייתי בורג חשוב בתפקוד של המערכת בה עבדתי.

לא מעט עבודות עובדות עם פרוייקטים מול הצבא. אלו פרוייקטים בטוחים, וגם בדר"כ באים בד בבד עם שרידות החברה שעולה בהסתמך על פרוייקטים צבאיים, כך שיש לא מעט כאלה עבודות, שדורשות סיווג בטחוני, בין אם בהתחלה או בין אם תוך כדי עבודתי.

אבל כבר עברת סיווג בטחוני בעבר, אז למה החשש?

אתה עוד לא קיבלת תשובה שלילית, וכבר אתה כועס ואומר שאתה נחשב פחות מאנס ומאיים לרדת מהארץ... חכה. קח מים. תעשה את התחקיר, ואז תראה.

אני מאד מקווה שברוב המקומות, יעדיפו אנשים עם פרופיל 21 על פני אנסים ורוצחים.

רפואי

New member
תשובה לתחקיר זה למעלה מחצי שנה.

אני אעבוד ואז חצי שנה אחרי אולי אפוטר בבושת פנים.
אז אקבל שכר חצי שנה (או קצת יותר מחצי שנה) לאחר קבלתי לעבודה.
שווה את זה?!

choo

Active member
אגב, זה משעשע ועצוב כאחד שאתה נדבק לממסד הבטחוני

&nbsp
בגלל אשליית יציבות.
&nbsp
ועוד יותר משעשע שלמרות שעברת כבר תחקיר בטחוני, אתה עדיין מוטרד מהסיכוי שתעבור תחקיר בטחוני. תחקיר בטחוני מבוצע על ידי גוף נפרד מהגוף שמעסיק אותך, ולאותו גוף ממש לא משנה אם אתה חשוב או לא חשוב לגוף שמעוניין להעסיק אותך. לא סביר שעשו לך הקלות, ומהמעט שידוע לי, אין בעיה עקרונית לעבור תחקיר בטחוני אזרחי גם למי שהיה לו פרופיל 21 על סעיף נפשי מהצבא. באמת שאין טעם שתיתן לזה להטריד אותך.
&nbsp
נ.ב. בתור כלל - לא התקבלת לעבודה עד שיש לך חוזה ביד, שחתום עליו המעסיק וגם אתה חתום עליו. זה כלל חשוב הרבה יותר מאשר לעבוד בפרוייקטים בטחוניים.

רפואי

New member
אשמח לדעת מקורות.

מה שבדקתי באינטרנט העלה את התשובות, שלרוב אין סיכוי לבעלי 21 נפשי להתקבל ללא מעט מקומות, וגם כלל לא יהיו מוכנים להמשיך בתהליך כלשהו.

אשמח למקורות, שכן מראים משפטית, שמאוששות את טענתך.

תודה.

user32

Well-known member
מנהל
מוזר לי קצת התלונות שלך

מה גורם לך לחשוב שבמשרות בטחוניות בנורבגיה עושים בדיקות פחות קפדניות? אני יכול לנחש שברוב העולם המתוקן, עבר נפשי כלשהו מקשה על קבלת סיווג בטחוני.
בנושאים בטחוניים אין לאזרח הקטן יותר מדי מקום לתלונות. למה בשדה תעופה החרימו לבן שלי דאורדורנט?אבל לבטן המטוס אני יכול לשלוח כור גרעיני? לא יודע. ולמה שואלים אותך אם ארזת לבד ואם תענה לא נכון יש מצב שלא תעלה לטיסה? אלה החוקים.
יש מספיק תעשיה אזרחית בארץ ולדבריך גם התקבלת למשרה טובה אז לא הבנתי מדוע אתה חושב להגר מפה.

choo

Active member
אם אתה לא תעשה עניין מהפרופיל - יהיה לך קל יותר

&nbsp
לך תתראיין, ואל תעשה סיפור מהפרופיל. נכון, תמיד אם הם ישאלו תצטרך לענות על זה, אבל אל תנדב את המידע מיוזמתך. ישאלו? ספר. לא ישאלו? יופי. וגם כשתספר, ענה על זה במשפט קצר ואל תיכנס לפרטים יותר ממה שמבקשים ממך. את מה שכתבת פה בכמה פסקאות - אפשר לאמר במשפט אחד "היה לפני 30 שנה, לא רלוונטי היום".
&nbsp
ככלל, אין טעם לנדב בראיונות אינפורמציה שאין לה קשר לתיפקוד הצפוי בעבודה.

רפואי

New member
היה ראיון. יש כוונה אמיתית להתקדם.

ההתקדמות מותניית בתחקיר בטחוני.
עוד לא התקבלתי סופית (למרות שעברתי את כל השלבים ואני לקראת חוזה, וב-2 החברות הביעו נכונות להתקדם לחוזה. זוהי גם תקופה של חגים. דברים מתנהלים לאט, ובכל מקרה התחלת עבודה אם בכלל זה רק אחרי החגים).

אם אני הולך לעבודה ה-2 עם העניין הצבאי, צריך ללכת לזה עד הסוף (יש לי עוד עבודה שדיי "חמה" כבר לחתום על חוזה).
אני דיי חושש לצאת קרח מ-2 הכיוונים. גם לא היה לי קל לחפש עבודה ו"שרפתי" לא מעט ראיונות שעשיתי בדרך (מה שאומר, שאם אצא קירח, אני עלול למצוא עצמי מובטל זמן רב, וייתכן ואף מושפל במידה והחברה תתנגד בתוקף לקבלתי לעבודה).

choo

Active member
אז חתום איפה שכן תהיה לך הצעה, ותן לתחקיר להתגלגל ברקע

&nbsp
אם וכאשר תעבור את התחקיר בהצלחה, תוכל לשאול את עצמך אם להשאר איפה שתהיה, או לעזוב ולעבור מקום עבודה.
&nbsp
אל תעשה מזה דרמה יותר גדולה ממה שזה. אתה נשמע יותר ויותר תמוה... רק לסבר את האוזן - אתה ממש לא עובד ההייטק היחידי עם בת/בן-זוג וילדים שאינו רואה את עצמו בתור "הטופ" ושבגיל 50 מחפש עבודה חדשה.

משורה

Member
לפני שנה בערך עברתי תחקיר בטחוני כדי להתקבל לתפקיד בצבא

אבל בניגוד אליך רשום בעברי שירות צבאי מלא ועוד במודיעין אז לא היה לי מה לדאוג.
&nbsp
עם זאת התחקיר הבטחוני היה משפיל בעיני.
יושבת מולי ילדונת בערך חצי מגילי ומתחילה לשאול אותי כל מיני שאלות חטטניות מהילדות ועל הקשרים שלי עם ההורים והקשר בין ההורים שלי לבין עצמם... כאילו זה מה שרלוונטי לחיים שלי היום וכאילו לא עברו 30 שנה מאז.
אבל היא לא מבינה מהחיים שלה. היא שואלת לפי הפרוטוקולים שכנראה זהים לבני 17 ולבני 40+.
את הסיווג קיבלתי בלי בעיה אבל מהתפקיד נמלטתי מהר מאוד. עבודה בצבא היא עינוי. האנשים צעירים מדי ונפוחים מדי. המערכת מסואבת. לא לגמרי ברור לי מה חשבתי לעצמי ואני לא רואה את עצמי עושה שוב מהלך כזה בעתיד הנראה לעין או בכלל.
&nbsp
איכשהו נראה לי שאתה מוקסם מהצבא דווקא כי אתה זקוק לסוג של חוויה מתקנת. אולי אתה רוצה להוכיח לעצמך או לאחרים ש"זרקו" אותך לא בצדק והמערכת הצבאית בכל זאת זקוקה לך...
עזוב. הם לא שווים את זה. לך לעבוד בחברה אזרחית נורמלית עם מוצרים נורמליים (כאלה שלא הורגים אנשים) ועם התנהלות נורמלית.
&nbsp
גם היציבות היא כנראה סוג של אשליה. בעולם שלנו מעמד הקביעות הולך ונעלם. יציבות כבר לא רוכשים באמצעות חוזים קיבוציים אלא באמצעות יכולות אישיות. כל עוד אתה יצרני ודואג ללמוד ולהתקדם (ועושה רושם שאתה כזה) תוכל למצוא עבודה. איתי בצוות (בחברה אזרחית) עובדים גם בני 60+.
חוץ מזה אתה בטוח שאת הקביעות תקבל מיד או בכלל? גם אם כן בעיני היא כלוב של זהב. אנשים שרוצים להתקדם בלאו הכי מחליפים עבודה כל כמה שנים. אז מה מועילה להם קביעות?

רפואי

New member
העניין של אנשים צעירים ממך מעלייך.

זה קורה כבר המון.
לעתים החברה דוחפת אנשים בני 20+ בתחילת דרכם להתברג מהר למעלה, ואתה רואה גם CTO מתחילים.
יש איזו בועה בגילאים.
אני לא יודע אם נפוחים. נפוחים יש בכל מקום, בלי קשר לצבא.
ולהתקדם - גם אני החלפתי מקומות עבודה בשביל קידום. זה לא קל כשיש לך משפחה, וכולם לחוצים בכל עבודה שאתה מחליף. עדיף לי עבודה אחת, שמאפשרת קידום, ותמיד בפסגת הטכנולוגיה (ובכל החברות שעבדתי, לא היתה ולו אחת ששירתה מטרה זו). קצת יותר קשה לעזוב עבודה ולחפש משהו אחר כשהגיל עולה, ביחוד בתחום שהכל מתחדש, ואם אתה לא בטופ, אתה יכול לשכוח מההייטק. אין לי ממש נכסים רבים בצד, שיעזרו לי בפנסיה. צריך לחשוב גם על זה.

MyVirtualSelf

New member
ובגלל זה אני לא מבין

למה אנשים הולכים לעבוד במקומות שכאלה, למעט אולי עקב סיבות פטריוטיות.
אשרי השוק החופשי והחברות המסחריות!

Astroo

New member
הסיכוי להתקבל לתעשייה צבאית עם פרופיל נפשי

נמוך מאוד. רוב הסיכויים שלא תעבור את התחקיר הבטחוני. אבל אפשר לנסות.

רפואי

New member
אז למה ענו כאן בשרשור שזה לא ממש משנה.

קצת בלבלו אותי.

לעבור תחקיר בטחוני זה להיות בחברה בתפקיד בכיר, באיזה שקר כלשהו (לא שאלו אותי על טיב השירות שלי בצבא, אך נראה שזה כן יעורר עניין. אנשים שואלים), ואז כשהקלפים ייפתחו (גם אם ייקח מספר חודשים טובים) אני אהיה בסיטואציה מאוד לא נעימה.

אני מתאר לעצמי אכן קושי רב, וצריך גם להבין שזוהי נקודת מבטי. אני לא בן 20, ולא רוצה להתייחס לתשובה שהגיל פה לא פונקציה.

יבגניי34

New member
אני מציע שבמקום לחפור פשוט תיגש לתחקיר. דבר אחד אפשר להבטיח

אם לא תיגש לתחקיר הביטחוני לא תעבור אותו, וככה אף פעם לא נדע אם כן או לא משנה למישהו הפרופיל שהיה לך פעם בצבא. תצליח.

רפואי

New member
כן, רק זה הימור גדול מידי.

אם יש אנשים עם ניסיון, שעברו תחקיר במקרה דומה - אז כן אשמח לדעת.
כרגע, גם לפי תשובתך ותשובות אחרות הכל זה בגדר אולי.

אין "אולי". אם מישהו עבר תחקיר במקום עבודה חדש לגמריי, ולא מעט עברו במצב דומה לשלי, אז יש פה סיכוי כן שאעבור תחקיר. לא צריך לנחש אם כן ואם לא בסוגייה כבדת משקל זו.

יבגניי34

New member
תחקיר ביטחוני זה לא מכניקה ניוטונית ואף אחד לא יכול לענות לך

בסוף יושבת ילדה בת 18 שואלת מס׳ שאלות מטומטמות זה עובר לפקיד באיזה משרד הוא זורק קובייה ואם לא באת לו טוב בעין נפסלת. ולא תדע למה.

יש ברפא״ל אנשים שבכלל לא עשו צבא אתה יודע. בינתיים אתה עודר וחופר אבל בשר אין.

למעלה