התלבטות בין 2 עבודות

mitzi17

New member
התלבטות בין 2 עבודות

שלום לכולם
אני בוגרת הנדסת תוכנה, סיימתי לפני כמה חודשים ועכשיו יש לי "צרות טובות" אנסה לפרט כמה שאפשר אבל אני מעדיפה להשאיר חלק מהפרטים חסויים

המשרה הראשונה היא פיתוח צד קליינט לאנדרואיד באחת מחברות הסלולר הגדולות, השכר הוא 12-13
המשרה השנייה היא מהנדסת אוטומציה באינטל, השכר הוא 10K

מדובר על עבודה ראשונה ואני בהתלבטות מה יוכל לקדם אותי יותר, אשמח לשמוע את דעתכם

תודה :)
 

choo

Active member
חס וחלילה לא אינטל - זה יהיה קיבעון רע. לגבי השניה - לא יודע

&nbsp
אמנם לעבוד עבור חברת סלולר סטנדרטית זה לא ממש הייטק - השאלה היא באלו אפליקציות מדובר. אם אלו אפליקציות רציניות, או פקה-פקה.
&nbsp
בלי פרטים, קשה לחוות דעה.
&nbsp
לגבי אינטל - אם מדובר בתוכנות התיב"ם האוטומטיות (התוכנות שנועדו לבצע ווריפיקציה לתיכנון של הצ'יפים שלהם) - זו משרה שמאוד מאוד קשה לצאת ממנה בעתיד למקומות אחרים - הידע התיכנותי שצוברים בה מסתכם בעיקר בהכרת שפות התיכנות שבשימוש, ובעיבוד נתונים ליניארי למדי - וידע אחר שהוא ספציפי לגמרי לאינטל ולתעשיית הוריפיקציה (תעשיה שבה אין חברות שעושות דברים בקנה המידה של אינטל, לפחות לא בישראל, ולכן אין כמעט לאן לעבור)
 

S h a r k 1 8

New member
אני חושב שהמשכורות שהציעו לך הן מאד נמוכות

את בוגרת אוניברסיטה?
אם כן, את יכולה די בקלות להגיע ל 15-16.
&nbsp
 

mitzi17

New member
מדובר על כמה אפליקציות של החברה עצמה

בקשר לאינטל אין נגיעה למעבדים, מדובר על פרויקט שעוסק בעיבוד תמונה

כשאתה אומר "קיבעון רע" הכוונה היא שלא יהיה לאן להתפתח משם?

shark אני בוגרת מכללת ת"א, מודעת לכך שהמשכורת נמוכה אבל כבר כמה חודשים שאני מחפשת ואין יותר מדי קופצים על בוגרים טריים...
 

choo

Active member
מה שכתבתי התייחס לתוכנות הוריפיקציה שלהם

&nbsp
את מספקת פה נתונים לא מספיקים כדי לתת תשובה.
&nbsp
מה האפליקציות של החברה הסלולרית אמורות לעשות? האם מדובר באפליקציה stand-alone או אפליקציה שמתקשרת עם מערכת מיחשוב מרכזי? זה שמדובר באפליקציה פנימית - זה אומר שהיא משמשת להדגמות? או לשימושם הפנימי של עובדי החברה בלבד? האם בצוות הפיתוח שמפתח אותן יש תהליכי פיתוח מסודרים למרות שמדובר באפליקציות פנימיות - יש מי שמבצעים בדיקות לאפליקציה? יש מנהל מוצר שמגדיר את תוכניות העבודה ופועל לפי צרכי לקוחות? יש לקוחות שמדווחים על בעיות ויש צורך לעסוק בפתקון בעיות כאלו?
&nbsp
לגבי אינטל - תצטרכי לאמר הרבה יותר מאשר "אוטומציה לעיבוד תמונה" - זה לא אומר לי שום דבר. מה הפונקציונאליות שאותה אוטומציה צריכה לספק? באלו כלים מפתחים אותה? האם מדובר באוטומציה לשימושים פנימיים או שמדובר בתוכנה שיוצאת ללקוחות מחוץ לאינטל? אם לשימוש פנימי - מיהם הלקוחות? מה אופי העיבוד שמבצעים שם - האם מדובר בתוכנה ליניארית, או שיש שימנוש בריבוי נימים, ריבוי תהליכים או עבודה מבוזרת במקביל על מחשבים שונים?
&nbsp
את חייבת לרדת לעומקם של הדברים. אי אפשר לתת לך תשובות כשאת מספקת רק ססמאות וכותרות ללא תוכן. אין פה אף אחד שעשה בדיוק את אותה עבודה ויודע לאמר לך מה יותר טוב על פי כותרת המשרה - צאי מנקודת הנחה שאין לנו מידע מעבר למה שאת מספקת לנו, ועשי עבודה רצינית יותר. חסר לך מידפני למי שראיינו אותך ואמרי להם שאת זקוקה ליותר מידע כדי להחליט. ולהבא - בכל ראיון עבודה, את צריכה לצאת ממנו כשאת יודעת משהו מהותי על המשרה, הטכנולוגיות שמשתמשים בהן במסגרת התפקיד, מה הפונקציונאליות שמפתחים, מה קהל היעד של התוכנה, ובאלו מתודולוגיות עובדים. גם אם כיום חלק מזה ישמע לך כמו סינית - אפשר לקרוא על דברים בויקיפדיה, ואפשר לשאול שאלות קונקרטיות פה בפורום לגבי חלק מהסינית הזו.
 

mitzi17

New member
צודק, אנסה לתת עוד מידע

האפליקציות המדוברות הן לשימוש הלקוחות של החברה, מהסוג של orangeTV\ CellcomTV\ SuperTV\ musix\ סלקום ווליום וכו' מדובר על צוות קטן של 4 אנשים שעיקר העבודה היא לתחזק את האפליקציות הקיימות ומדי פעם לשפר אותן, הצוות עובד מול QA ומקבל את הבקשות מצוות אחר שאחראי על המחקר (כלומר מה הלקוחות רוצים\ירצו)

באינטל מדובר בסוג של סטארטאפ שהם קנו, העבודה היא מול צוות הפיתוח והמוצר אמור לצאת ללקוחות על כל הפלטפורמות (android, ios, win, linux) אז תהיה התעסקות עם כל מיני שפות אבל לפי מה שהבנתי בעיקר עם ++C, לא ידוע לי לגבי כלי הפיתוח. הר"צ שלהם הגדיר את זה כפיתוח לכל דבר ואפילו שהוא כנראה מייפה קצת את המציאות, נראה לי שהתפקיד הזה ייראה יותר טוב בקו"ח לא?

מקווה שהצלחתי לשפוך עוד קצת אור על הנושא
 
אתה תהיה עובד אינטל?

או דרך כח אדם? אם תהיה עובד אינטל ולפי מה שאתה מתאר את המשרה השניה אז כנראה שזה עדיף.
המעבר בתוך אינטל הוא יחסית קל וזה גם ממותג יותר טוב מלעבוד בסלקום.
 

choo

Active member
האם באינטל מדובר על כך שהטומוציה תפותח ב-++C?

&nbsp
ומה מטרת האוטומציה - לבצע בדיקות אוטומטיות לקוד שנכתב על ידי מפתחי המוצר? או שהאוטומציה נועדה למשהו אחר? מה בדיוק צריך לבצע באותה אוטומציה - האם מדובר בעיקר בבדיקות נכונות (צור קלט מסונתז מסויים, הפעל עליו את המוצר, ווודא שהתוצאה מתאימה לתוצאה החזויה)? או שמדובר גם בבדיקות ביצועים? האם משתמשים בריבוי נימים, או שמדובר בעיקר בתיכנות ליניארי פשוט? האם מדובר בפיתוח תשתיות האוטומציה, או בכתיבת טסטים אוטומטיים מעל תשתית שמישהו אחר מפתח ומתחזק?
 

ipv6

Member
לא כל מערכת "לינארית" היא בהכרח פשוטה

ולא כל מערכת מרובת נימים היא בהכרח מעניינת או חכמה.
דווקא בתשתיות בדיקה פנימיות, הרבה פעמים ממשים מערכות מרובות נימים בצורה לא יעילה \ "טיפשה" : נעילות מיותרות, ניהול לא חכם של הת'רדים, טיימרים מיותרים והריגות של נימים, תקשורת שממומשת בצורה לא טובה וכו' בגלל שזה "נשאר בבית" ולא מגיע ללקוח אז כולם זורקים על הקוד והביצועים, העיקר שיעבוד איכשהוא.

גם על שאר השאלות שלך, אפשר לענות בצורה שתשתמע כאילו התפקיד איכותי כשבפועל זה לא אומר כלום.
לצורך העניין ישנו טסט כתוב שמריצים בתור benchmark לביצועים, הטסט פולט איזשהוא מספר ואותו משווים (בלי להבין את המשמעות שלו!!) ללטווח נורמלי ואם זה חורג - מקפיצים את הפיתוח. זה עיסוק ב-perfomance מבחינתך?
אני בטוח שישנם מנהלים רבים שיגדירו את זה כ-"מדובר גם בבדיקות ביצועים". נתקלתי בכאלה.

"כתיבת טסטים אוטומטיים מעל תשתית שמישהו אחר מפתח ומתחזק?"
- "כן אנחנו גם מוסיפים פיצ'רים לתשתית" - בפועל יכול להיות שזה פיצ'רים מינוריים וחסרי לוגיקה מעניינת, בלי להכיר את התשתיות שלהם מאד קשה לשפוט.
השאלות שלך מצוינות אבל בפועל גם הן לא מוסיפות המון אינפורמציה לגבי איך "החיים נראים" בתפקיד הזה ואפשר לענות לשני הכיוונים בלי לשקר..

הבעיה העיקרית שאוטומציה מתקשרת לבדיקות ומקבלת (לעיתים קרובות) את התוויות הסטריאוטיפיות שיש לQA על כל המשתמע מכך.
 

choo

Active member
עדיף מעט מידע על אפס מידע

&nbsp
מעבר לזה, עם השנים (והראיונות והחלפת מקומות עבודה) לומדים לשאול את השאלות בצורה מפורטת יותר, ולומדים להבין ניואנסים של המראיין שעונה לך.
&nbsp
מי שאף פעם לא ישאל - לא ילמד לשאול בצורה טובה יותר בפעמים הבאות, ולא ילמד כיצד לפרש את התשובות של המראיינים ו"לקלף" מהן את ההטעיות.
 

Grosseto

New member
היא עוד תשאל שאלות קיטבג בגללך "האם יש ריבוי נימים"?

ואז ישאלו אותה ריבוי נימים ב C++ והיא לא תדע לממש.
&nbsp
מה שניסו להסביר לך זה שאף אחד לא עושה ריבוי נימים בשביל לבדר מתכנתים עם חיים משמימים, עושים את זה רק אם צריך
 

דייהטסו

New member
לגבי אינטל

אני חושב שמדובר על אוטומציה בין מכונות ורובוטים בFAB - פרוטוקולי תקשורת (SECS ודומיו). בניגוד לשם של הפרוטוקול, זה תחום מאוד לא סקסי, אבל יש בו פרנסה ויש אנשים שאפילו אוהבים את זה. משתמשים בו בשפות מקובלות כמו C#
 

selalerer

New member
אלה צרות צרורות, לא צרות טובות.

אלה שתי משרות לא מוצלחות יחסית לאפשרויות של מהנדס תוכנה.
&nbsp
אם את מרגישה שלא תקבלי משהו טוב יותר, אז כנראה שהאפליקציות בסלולר זה הגרוע פחות.
&nbsp
אם יש אפשרות לקבל משהו מוצלח יותר, תמשיכי לחפש.
 
לא אינטל

משכורת של 10K למתכנת באינטל זה ממש נמוך, גם בפאב למכנתי אוטומציה (מידע קרוב). זה אומר שאתה מגיכע לתחתית של התחתית של המשרות באינטל, לא נשמע טוב.
אם שה משרה דרך חברת כוח אדם זה גם נשמע לא טוב כי לרוב אינטל מוציאה לכוח אדם את הפרוייקטים הכי פחות חשובים. גם כשחסר להם כוח אדם הם משתמשים לרוב במחלקות פנימיות שמתפקדות כעין חברות כוח אדם. מהיכרות קורבה שם המשרות מאוד מעניינות ומגוונות ומקצועיות.
 

טרמפיסט

New member
"מהנדסת אוטומציה"

לגבי משרת האוטומציה, נראה שזו משרה שכל תפקידה הוא לספק כלים ולכתוב סקריפטים שונים למהנדסים שעובדים ישירות על המוצר. כך אני מבין מהתיאור שנתת ומסתמך על שנות העבודה שלי באינטל. השכר מעט נמוך עבור מהנדס מתחיל (יכול להיות שזו המשכורת שתשאר לך אם תברחי לקחת רכב ליסינג..? אם כן, זה משנה את התמונה) והמשרה לא נשמעת מאוד סקסית..
יחד עם זאת, נדמה לי שההתלבטות כאן צריכה להיות אחרת; עבודה ראשונה היא בעיקר מקפצה טובה לבאות - השאלה היא היכן את רואה את עצמך. אינטל היא חברה שעיקר פעילותה נעה סביב מעבדים. אי לכך, בהכללה גסה, רוב רובם של הפרוייקטים נעים מאוד קרוב ל-"ברזלים". לעומת זאת, פיתוח לסלולר הוא עולם אחר לגמרי..
בהנחה והעבודה הראשונה היא רק מקפצה, שאלי את עצמך לאן תרצי לקפוץ: לפיתוח Low Level או לפיתוח בסביבת סלולר? בכל מקרה, שום החלטה אינה סופית. תמיד אפשר לעזוב וללכת למקום אחר.
 
למעלה