התלבטויות.....

א י ש ה 33

New member
ומה מגיע לה?

אתה באמת יכול להבטיח לה, שבחוץ יהיה יותר טוב? לצערי, רוב הגברים שאני מכירה בוגדים, והגרושים.. הם בכלל מגדולי החוגגים.. בתור אישה נשואה, מתחילים איתי גברים נשואים, כמו שרווקים לא התחילו איתי ברווקותי! אז מה הלאה? היא תכיר עוד אחד? כמה זמן יקח לה לתת בו אמון? והוא בטוח לא יבגוד? ומה אם לה יפקחו פתאום העיניים? נראה לי קצת "גדול" לדרבן מישהו לעשות צעד גדול ולהבטיח לו, שיהיה יותר טוב או שמגיע לה יותר טוב.. אולי לא? זה תהליך פנימי שהיא צריכה לעבור. היא צריכה להיות מספיק חזקה, כדי להחליט מה טוב עבורה. היום קשה למצוא עבודה. קשה לשלם שכירות. יקר וקשה לגדל ילד..גם התהליך הנפשי שהיא תעבור קשה לא פחות.. גם המצב הנתון שלה הוא לא אידיאלי.. אבל בניגוד להרבה נשים אחרות (וגם גברים) היא י ו ד ע ת !!! אז מה הלאה? 1. להמשיך באותה התנהגות.. 2. להעיף אותו כבינימט. 3. לבגוד גם.. 4. לבסס את העתיד שלה כבר מעכשיו.. הבחירה ותוצאות הבחירה הן רק שלה..

פשרה הרסנית- את שולחת מסר מסוכן../images/Emo70.gif

אז מה שאת אומרת זה שבעצם בחוץ הרבה יותר חרא ושכדי שתחשוב על כל הסיכונים והמינוסים שיש ושתתפשר בבועה שלה עם בעל שבוגד בה בסדרתיות, שהרי האלטרנטיבות הן הרבה יותר גרועות. המסר שלך משקף פחד, פסימיות, חוסר אמונה באחרים ובעצמך . אני חושב שהכל תלוי בדרך בה מסתכלים ועוברים את התהליך (נדוש אך מציאותי). אני מכיר נשים רבות בשלהי גיל השלושים שהחליטו לעזוב את הכל בשאיפה למצוא אושר וחיים טובים יותר- רובן הצליחו. אין ספק שאם היא תאמץ את הגישה שלך ותמשיך לחיות בפחדים אינסוף ממה שיכול להיות ומחכה לה בחוץ, היא תתרסק. העובדה שמתחילים איתך גברים נשואים לא שוללת את המציאות- יש גברים שיכולים לגרום לאשה אושר, לא לבגוד בה ולפתח יחסים בריאים. מסר מסוכן עוד יותר משתע מדברייך- תפקידה של האישה המודרנית הוא להתפשר ולהתחפר. אין מקום לשינויים דרסטיים כי המציאות מאיימת. אני בטוח שכולנו מכירים את כל הקלישאות הנדושות בנושא, אז אקצר ואומר כי שטות היא הנחת יסוד זו. אנשים יכולים לערוך שינויים מרחיקי לכת בחייהם (עם או בלי בן זוג), ישנם גברים (ונשים) שבוגדים וישנם כאלו שלא. מבחינה כלכלית אני בהחלט מקבל את דברייך שצריך לחשוב על הדברים ולתכנן אותם מראש אך גם לגביי נושא זה אפשר להיות אופטימיים. בייחוד שהבעל בכל זאת תומך באישה כלכלית גם לאחר הגירושין. לבן אדם יש זכות להיות מאושר. עליו לנסות לממש את הזכות הזו ולא להיות מסורס ע"י פחדיו והסביבה. דרוש אומץ וזה לא קל. אבל האלטרמטיבה- חיים בפשרה ובפחד מנטישת הפשרה הזו- הרבה פחות נסבלת. בזבוז שנות חיים.
|הדגש

לא כל סליחה היא פשרה

כמו שפירוק החבילה איננו פתרון אמיתי יחיד. הדינמיקה הזוגית והאישית של ילי ושל בעלה הינם אינדיבידואליים. כל החלטה שתתקבל, יש בה מן הפשרה כמו שיכול שיהיה בה מן השינוי - הכל תלוי במידת המודעות והערנות לדברים שעד היום היתה בהם עצימת עיניים או אשר טואטאו מתחת לשטיח. ילי עצמה ציינה בעיות תקשורת עם בעלה וסביר שיש דברים מהותיים שלא עלו מעולם לדיון. לפעמים מעשים קיצוניים מהווים דרך לאותת על מצוקה וצורך בהתייחסות, כמו שיש הטוענים שנסיון התאבדות (להבדיל אלף הבדלות) שאיננו מצליח מהווה קריאת מצוקה ובקשת עזרה שאין יכולת לבקש באופן ישיר. בעלה נתפס פעמיים - יתכן שבאופן לא מודע (ואולי אפילו מודע) הוא השאיר בכוונה עקבות שיביאו לתפיסתו ובעקבות כך יגרמו להם לשבת ולדבר ואז הוא יוכל להביע את מה שחסר לו - דבר שבשיגרה הרגילה לא היה מסוגל לו, מסיבותיו שלו ומסיבות שיתכן אשר קשורות גם בילי עצמה (ונאמר כבר שיש בינים קושי תקשורתי). מכיוון שילי כתבה במפורש שחושיה הפנימיים (הלב והבטן) אומרים לתת צ'אנס נוסף, כי יש אהבה ביניהם, הייתי נמנע מלתת עצה נחרצת המנבאת כישלון לתהליך השיקום, עצה המכנה את הנסיון בשם "פשרה" (בקונוטציה הממעיטה מערכו של הנסיון לשקם, שנדרש לו לטעמי אומץ גדול מאשר נדרש לפירוק החבילה) ודוחפת אותה לפרק את החבילה כצעד ההגיוני היחידי. כל האפשרויות פתוחות, לגיטימיות ויכולות להיות מוצלחות. ההחלטה מה לעשות הינה של ילי בלבד ובהתאם אני מציע לה שנית, לבחון מה על פי חושיה יהיה טוב עבורה בראש ובראשונה - מהבחינה הרגשית, הזוגית, המשפחתית ומכל בחינה אחרת ותהיה טובה גם לילדה ולבעלה. בניגוד לך סכיזואיד, אומר לילי כך: אני בטוח שכל החלטה שלך אשר תהיי שלמה איתה, לא תוביל לבזבוז שנות חיים - נהפוך הוא, ויתור על נסיון שיש סיכוי בצידו יכול להפוך לחוויה של החמצה שתלווה אותך במשך שנות חיים. דבר אחד חשוב - לבחון את כל האופציות גם על פי השכל וגם על פי הרגש והאינטואיציה האישית שלך ילי (ולא של אף אחד אחר - העצות נועדו רק להאיר את עינייך לאפשרויות הקיימות) ועל פיהם לקבל את ההחלטה. בהצלחה

לא הבנתם את כוונתי כנראה...

אני מסכים בהחלט עם ההנחה שצריך למצות עד תום את הנסיון. תגובתי (כפי שמוצגת) כוונה לאישה 33, שהציגה השקפה פסימיסטית ביותר. להשקפה זו, שבעולם יש בעיקר חרא, דרושה השקפה מאזנת יותר, של בטחון ויצירת מציאות אישית טובה יותר שאפשרית לדעתי. בהתייחסותי לבעייה עצמה, אין ספק שילי צריכה לבחון טוב טוב את טיב היחסים ולראות אם שווה לה לעבור לסדר היום או לנסות לשקמם. בניגוד אליך איש המערות, שציטטת דווקא את "יש אהבה" אני הבנתי דברים נוספים מהכתוב. ילי ציינה בעצמה שהאהבה הזו יכולה להתפרש מתלות או הרגל- מילותיה שלה. כמו כן ילי ציינה גורמים כלכליים ואת הילדה כסיבות עיקריות יותר להחלטתה. זה לא מצב שבו היא בטוחה במאה אחוזים שהאהבה היא כנה ושווה את ההשקעה. יש אנשים רבים שמתבלבלים, לדעתי, בהגדרת רגשותיהם. הדבר הראשון שאני מציע לילי לעשות הוא לבחון את רגשותיה ולנסות להפריד את התלות הרגשית, התלות הכלכלית וגידול הילדה משיקולים רלוונטים יותר, לטעמי, כמו האהבה שאתה מדבר אליה. אם ילי חושבת שמערכת היחסים נטולת השיקולים הללו שווה את ההשקעה- אני ממליץ בחום ללכת על זה ואין ספק שאנשים יכולים להשתנות. כל מה שכן רציתי להגיד הוא שאם השיקולים "הזרים" יותר גורמים לה לפחד ותלות והן הסיבות לאי פירוק החבילה, אז שתדע שיש בידיה את הכוח לערוך שינויים לטובה בחייה. נא להתייחס לתגובתי השנייה בהקשר.

א י ש ה 33

New member
מה אני אומרת?

שבחוץ יש חרא! זה לא סוד גדול!! איפה כתבתי ש"תתפשר בבועה שלה"? המסר שלי משקף אמיתיות!! בניגוד אליך, אני רואה גם את הצד השחור בחיים. אתה מכיר הרבה נשים בנות שלושים שעזבו את הבית והצליחו.. ומה עם כל אותן הנשים שרמת החיים שלהן הדרדרה? עליהן אתה מתבונן? אני מכירה יותר מדי נשים גרושות שהחיים שלהן רחוקים מלהיות וורודים! נשים שעובדות בסיזיפיות כדי לספק צרכים בסיסיים למשפחתן. אני רואה גם כאלה עם "פרק ב'" ממורמרות. אני אומרת שזה יומרני מאוד לדחוף אותה לאיזשהו כיוון ולהבטיח לה שיהיה לה יותר טוב! איך בכלל אתה יכול להבטיח לה דבר כזה? איך בכלל אפשר להבטיח למישהו משהו במציאות המטורפת של החיים שלנו? אני פשוט לא מבטיחה דבר!! זה ההבדל המהותי בינינו!! יכול להיות שיהיה לה נפלא, ויכול להיות שלא! אין בדבריי הנחת יסוד. אני לא מתיימרת לדעת את מצבה האמיתי (הפיזי, הנפשי, הכלכלי וכיוב') ולכן אני נמנעת מלתת איזשהי עיצה גורפת! אני רק חושבת, שהיא צריכה לחשוב טוב טוב לפני צעד גדול כזה. לידיעתך, לא כל האנשים מתרסקים מבגידות של בן/ת זוג. יש המון אנשים שחיים בדיוק כמוני וכמוך! תתפלא לדעת, שיש הרבה אנשים שחושבים, שבגידה היא לא תרוץ לגרושין. אני נמנית ביניהם!! ואני יכולה לאמר לך בבטחה, ידידי היקר, ש א י ן לך מושג כמה נשים וגברים בוגדים בסתר, ומשחקים אותה צדיקים יותר מהאפיפיור. ושמעתי מליון פעמים את הקלישאה "מה שלא יודעים- לא כואב". לה זה כואב, בגלל שבניגוד להמון המון אנשים היא יודעת! יש כל כך הרבה אנשים שלא יודעים..אוי.. אין לך מושג כמה! ההבדל , אם כך, הוא רק בידיעה! מלבד אותה בגידה - הוא בעל למופת? האם היא אישה למופת? ואם להעיד משהו על עצמי... אני רחוקה מלהיות פאסימית, רחוקה מלהיות פחדנית, מה שכן- האמון שלי באנשים הוא לא מהגבוהים שיש! ככה זה שמכירים יותר מדי אנשים!

סיבתיות חיצונית לעומת פנימית.

את ממשיכה את מה שטענת מקודם... מוסיפה צבעים וגוונים נוספים לציור האימה ששוררת שם בחוץ... |גולגו 1. זה לא ממש ככה- לא כולם בוגדים וחרא ואני מרחם עלייך שנגזר עלייך לחיות בסביבה שכזו. 2. אדם חזק קובע את גורלו - לא הנסיבות החיצוניות, רעות ככל שיהיו. (הגישה האינדיבדואלית משמעותית לא פחות מבחינתי) בקיצור- אם היא נשארת איתו כדאי מאוד שזה יהיה מאהבה- לא כי היא פוחדת שיש גברים חרא בעולם ושהיא תתבגר לבד וממורמרת. הפחדים הללו, שאת כה מטיבה להציג, הם הם הגורמים לפחד משינוי (שהוא בדרך כלל לטובה).

Ricki Lake

New member
יש לך יותר התלבטויות

את צריכה להתחיל דף חדש ובטח שלא איתו. את צריכה להוציא אותו מחייך כי את יודעת מה? הוא לא שווה אישה כמוך. תחשבי: אתם מתפייסים, הוא יוצא מהבית ותמיד יהיה לך אחוז חשדות נכבד, אז כדי שלא תחשקי את תפקיד החוקרת פשוט מאוד תזרקי אותו. הוא פגע בך ואת נשארת בלי חובות בשבילו. הנישואים האלה מתו, תמו, נשלמו. אם תישארו איתו מכל סיבה את תסבלי מאוד קשה. את תיהי עם הילדה שלך ושהוא ישלם על הטעויות שלו שנחשבות לחטא כמעט בכל תרבות. שוהא ישלם מזונות ויסבול ואת תמצאי לך מישהו אחר.

ילי....../images/Emo24.gif

מבינה שקשה לך להחליט מבינה שאת כל כל מבולבלת אך רק את... את... את.... יכולה להחליט מה את רוצה... ביום שהלב וההגיון יתנו לך את הסימן... תעשי זאת, אל תוותרי על עצמך ואם ההחלטה תהיה לכאן או לכאן תהיה שלמה עם הצעד שעשית... בהצלחה

assafvis

New member
הבגידה

גם עם את אוהבת אותו מדוע חיכית פעם שניה שיקרה ותיכנסי שוב לסיטואציה זאת שוב. כבר בפעם הראשונה בעלך שידר לך אי אמינות גם עם התחנן בפניך נכון יש לך בת שתיסבול מהעסק הזה אין ספק אך בשבילך אין מוצא אלה רק לצאת מהתיסבוכת בצורההיחידה שמוכרת כי תיהיה בטוחה זה יקרה שוב.

המסעדה והמקרר

לא הולכים למסעדה משום שהמקרר ריק. כאשר מתמכרים לגינוני המסעדה, וכל עוד יש את היכולת, הרי ממשים אותה עוד ועוד. הטעימה אצל האחרת, היא מלווה בריגושים, לא הולכים אל האחרת משום שאין ריגושים בבית, אלא משום שיש ריגושים אחרים. וכשמתמכרים לריגושים האחרים, אשר מתשנים מעת תעת ושומרים על עוצמותיהם כל פעם מחדש, לא ממהרים לוותר על "עינוגי החדש". התפכחי נא, ודאגי לעצמך ולבתך, את צעירה מכדי להלך שבשביל אשר ודאי שבסופו של דבר תתפרק להם הזוגיות. הפנימי האיש התמכר למסעדה. בהצלחה

secret77

New member
בואי תשמעי ממישהו בעל ניסיון

יש בהודעתך שתי נקודות חשובות מאד. 1. יש אהבה. 2. אין תקשורת. הבעיה היותר גדולה שאת צריכה לפתור כאן, זוהי בעית התקשורת. האהבה משנה צורות עם פרוס השנים, אבל התקשורת, אם לא מטפלים בה ביסודיות, אז אתם תמשיכו לחיות יחד, אבל רק כהורים ולא כזוג. אין לי מספיק מידע אבל אני מרגיש שיש בך המון תסכול והמון חוסר ודאות בקשר לתחושות האמיתיות שלך, כיוון שילדתך היא גורם חזק, במודע ובתת מודע, בשיקולי ההישארות יחד. אני מציע לך ללכת לייעוץ לבד, כדי לברר בינך לבין עצמך מה את מרגישה, ואח"כ ללכת לטיפול זוגי. והכי חשוב - אל תישארי בגלל הילדה. את תסבלי כיוון שתחושי תסכול. היא תסבול כיוון שתגור בבית ללא אהבה ועם מתחים. ובסופו של יום - אתם תתגרשו אחרי שתפקידכם כהורים יפחת (ובעברית פשוטה - כשהילדים יהיו עצמאיים).

n1r2a3

New member
עדיף מבחינתך לסלוח לו

עדיף לך לסלוח גם אם הוא בגד בך פעם שניה. חוץ מזה לפי דבריך פרוק החבילה יגרום לך לבעיות כלכליות.

רחלי 25

New member
אוקיי, קראתי את כל מה שנכתב כאן....

בשרשור העמוס עצות ולפי דעתי, אל לך להרוס נישואים בגלל בגידה כי אני חושבת שבגדול זה לא כ"כ נורא, נכון זה קשה לחשוב שאישה אחרת נהנת מהבעל שלך כי לפי דעתי כל גבר בוגד, או יבגוד פעם בחייו, גברים הם עם חלש, מסתכן. אולי כל החבורה לא תסכים איתי עכשיו אבל זו המציאות 99.9 בוגדים, אפילו דתיים מה תגידי על זה שהם שומרי מצוות והכל? בקיצור מה שאני אומרת אולי לא יתפס כהגיוני אבל זו המציאות מה לעשות, אבל אל תדאגי בסוף ימאס לו ממנה, והוא יחזור כמו בובה אל זרועותייך, מה גם שבמקביל היי מושכת בהופעתך , פני לכם זמן איכותי לשוחח, לבלות אחד במחיצת השני היי יותר נועזת , אם את כן. ואם לא זה הזמן, היי פתוחה איתו , שיראה בך שינוי מהותי, שווה לשנות קצת את עצמך ולדעת שניסית את כל הדרכים להחזיר אותו אליך , לפני שמפרקים נישואים, כי מה שחשוב פה זו הילדה , ולא כ"כ המצב הכלכלי עכשיו. מקווה שסייעתי לך בשינוי קטן בתפיסתך

neshem1

New member
רחלי וכשהילדה תגדל

מה אז היא תעשה - תשאר עם בעל בוגדני? הילדה הרי לא תשאר לנצח בבית היא גם תלך לצבא תמצא את אהובה ותחייה את חייה. מה אז היא תעשה תשאר בגלל מה? אם חסר לו משהו אז צריך לבדוק מה חסר לו ואולי לה חסר אז היא מעדיפה להשאר עוד שעה בעבודה או ללכת לחברה ולשכוח הכל. אי אפשר להגיד בגלל הילדה בגלל המצב הכלכלי בגלל החסה בשטחים......צריך לעשות משהו ועכשיו.

רחלי 25

New member
אוקיי, אבל אני ....

חושבת שלפני שהורסים הכל כדאי לנסות לראות מה אפשר לתקן, איך לנסות לשנות את מה שקורה במה שגכתבתי לך.. וזה נכון שהילדה לא צריכה לגדול בתנאים כאלה, אבל עד עוד כמה שנים אולי יהי טוב, כמו שאמרתי לך הוא לא יהיה איתה לתמיד. בדוק. היי סבלנית זה ישתלם .... בהצלחה.. רחלי

סיפורו של בוגד. אולי זה יעזור לך

שמעי נא. אני בא מהזוית האחרת, אבל דווקא משם אני מבין להיכן את מדרדרת את עצמך. מצטער לומר לך שבגדתי באישתי לאורך שנים רבות. לא, אף פעם לא נתפסתי, ואישתי אומרת (אולי 'היתה אומרת' לא יודע. תיכף תביני) שאני הבעל הכי מקסים בעולם. באמת, כזה מבין ,מתחשב, עוזר וכל החרטה הזה. טוב, אנילא בדיוק טיפוס של סטוצים, וזה אומר שכל סיפור אהבה שלי לקח חודשים -שנים. לא יפה לומר, אבל הזוגיות שלנו התעשרה הרבה דווקא בעקבות הבגידות (סקס למדתי בעיקר מאהובה בלתי נשכחת. הבאתי אותו הביתה, אלא מה? כמובן שזה לא מגיעלקרסולי סקס-של-אהבה, אבל משהו זה בהחלט תרם). חוץ מזה , גבר בוגד הוא גבר שמשתדל יותר, מפנק יותר וכל זה (וואו, לנשים המאושרות הללו). יכולתי להתגלגל ככה עד סוף חיי, אבל רצה הגורל ומערכת היחסים שלי עם האהובה הנזכרת נקטעה מסיבות טכניות. ואז -בדך מופלאה אחרת - הכרתי מישהי חדשה. טוב, שוב התהליך (אצלי הוא איטי) וכל זה, אבל הפעם זה היה שונה. מחברתי הנוכחית למדתי שבעצם אני חי את כל חיי בשקר , תעזבי אותך מכל ההצדקות (כל כך צודק שזו בהחלט אופציה סבירה לחיות בכפילות הזו. ממש לא שופט אף אחד/ת במצבי . ואת זה אני אומר גם היום כשאני בדרך החוצה מהסיפור הזה). בכל אופן בדרך נפתלה זו , כשחברתי משכנעת אותי (במיומנות ובאהבה. 'הפסיכולוגית שלי' אני קורא לה) שאם מבחינתי זה בסדר אז אחלה שאחיה עם זה (אלא שהיא לא תהיה מוכנה כל חיה להיות מעוגנת לאהוב אהוב , אבל סופי שבוע הוא עם מישהי אחרת). בקיצ' בעידודה האקטיבי פניתי לטיפול פסיכולוגי (היא לקחה את עצמה במקביל, בעיקר כדי להיות מוכנה יותר לבום הגדול כשאעזוב אותה. אהבנו , אמרתי? אוהבים!!!!!!!!!!). בטיפול אתה לא מחפש צידוקים, אתה מחפש להבין. והבנתי. הבנתי שבעצם אין לי עם זו שקרויה אישתי שום כלום. שבעצם אני איתה כי אני מרחם עליה, ושאני חושש שהיא תתעקש לגדל לבד את הילדים (ומה יהיו תוצאות הגידול הזה) וכו'. בקיצ' אני שם מכל הסיבות שבעולם (חלקם ממש הירואיות) חוץ מהסיבה הכי בסיסית - בגלל שאני רוצה להיות שם. עכשיו נכנסתי לדילמה קשה. הייתי צריך לבחור בין שתי אפשרויות בסיסיות. או שאני מתגרש ומתמודד עם כל ההשלכות של זה , או שאני נשאר בתוך המסגרת . אפשרות זו מתפצלת לשניים , או שאני חי חיים כפולים (עם קטעי אהבה מאושרים, ועם חוסר השלמה פנימית כל חיי) או שאני מנתק כל מגע עם נשים, ומעכשיו ועד זקנה ושיבה אני עבד נאמן. טוב, בהיות ואני עושה פעילויות נפשיות מגוונות עכשיו (מעבר לטיפול הפסיכולוגי), אני קרוב יותר כרגע להחלטה שאני נוטש את הבית. אגב, לא עוזב כדי לחיות עם חברתי האהובה , ממש לא. עוזב כדי לחיות. (לא סופי, בתהליך). נחזור אליך. בעלך בוגד בך (אגב, הפעם הראשונה שהרגשתי 'בוגד' היתה לעומתחברתי - לא כלפי אישתי! את קולטת? בן אדם נשוי מקיים יחסים עם מישהי ומרגיש בוגד לא באישתו אלא בחברתו!!!). את מהססת ומתלבטת אם ללכת או ללכת (לטיפול זוגי). את הנימוקים בעד להשאר את מייחסת ל'בטן והלב', ואת הנימוקים נגד את מייחסת ל'היגיון'.אם תקראי היטב מה כתבת שם תגלי שבקלות אפשר הפוך את ההגדרות, לא? מה זה אומר? לא יודע. אולי את יודעת. מה לדעתך, למשל, קורה כשיש 'ויכוח' כזה בין לב להיגיון? מי מנצח? אולי סימנת בזה את הכוון כבר? תסלחי לי שאומר לך, אבל לא מאמין שיש ביניכם אהבה! אולי מסתדרים טכנית עשר, אולי נחמדים וזה, אבל אהבה? תלוי למה קוראים אהבה , בעצם. לזה התכוונת כשקראת פעם 'אהבה'? או שזו גירסה מעודכנת ומותאמת למציאות חייך? טוב, יש שיקולים שאני ממש לא יכול התייחס אליהם (מה תגיד המשפחה הקרובה? . הנושא הכלכלי). אבל מה שאני יכול לומר לך בצורה ברורה ווודאית: הסיכוי שלך שבעלך ימצא יום אחד אהובה כמו שאני מצאתי, שלא תחפש את האינטרס שלה איך להגריש ביניכם ולזכות בו , אלא איך באמת לעזור לו עצמו - שואפת לאפס. זה ברור לך? אז היחידה שיכולה כרגע לחלץ אתכם מהפלונטר זו את ורק את. שלא תחשבי שטובלו בתוכי תוכו. גם אם הוא מוצא בחות אהבות נפלאות, באיזשהו מקום הוא לא חי בשקט ושלווה עם עצמו. את עושה גם לו טובה אם את עומדת על זכותך וחובתך (כלפי הילדה. אל תתני לה לגדול עם אמא-סמרטוטה. תראי לה דוגמה של אמא שלוקחת אחריות על איכות חיה. פליזזזזזזזז. את רוצה דור נוסף לילדים מוכים?). מניח שלמה שאת קוראת 'יש ביננו אהבה' יש מספיק כוח כדי לאפשר לך לקחת אותו לשיחה רצינית. תתחילי מלדבר על עצמך , תני ביטוי לרגשותיך. לכעסים, ובעיקר לפגיעה , לפחדים, וכל זה. תגלי הבנה גם למצבו ('הרי זה 'קורה לך' , איך תחיה עם זה אתה? טוב לך עם זה?' וכו') ותני את כוון. שמעת? את נותנת כיוון. הכיוון הוא ברור , שתעשו בדיקה מאיפה זה בא לו (הצורך , חוסר השליטה העצמית?) ומהיכן באה נכונותך להיות ככה פגועה ומושפלת?. אם תהיו כנים עם עצמכם , יש לכם סיכוי לבנות זוגיות. מוכרח לספר לך משהו. אחרי אותה בגידה שבגדתי בחברתי , הדבר הראשון שהרגשתי זה שאני מוכרח לטלפן אליה ולומר לה את זה. היה נורא נורא קשה (לשנינו), אבל עברנו את זה ב י ח ד . תביני טוב. לא היתה -ואין- שום מחוייבות ביננו שלא נקיים יחסים עם פרטנרים נוספים. לא זו בלבד אלא שהיא נוסעת עכשיו בעולם כמה חודשים ואינה זזה בלי קונדומים בארנק. אנחנו מורשים-במפורש לקיים יחסים עם מי שנרצה . האחריות ההדדית היא רק שלא להביא מחלה הביתה (בתכל'ס , הסיכוי שזה יקרה שואף לאפס, אבל לא זה הפוינטה). אז למה הרגשתי אז 'בוגד'? ולמה היא הרגישה 'נבגדת'? רק בגלל שהסתרתי ממנה את המפגש זה, זה הכל. היא ידעה על הקשר, ידעה שהוא כולל יחסי מין , אבל עבר כבר זמן שלא נפגשנו , ואני לא עידכנתי אותה שאני בדרך אל ההיא (היתה אומרת 'זיון נעים' זה ברור לשנינו). זו הבגידה!!! ההסתרה. זו ותו לא. אז אם בעלך לא ממש מרגיש מחוייב לקשר ביניכם ברמה של לשתף אותך במה שהוא מרגיש ועובר , אז הבגידה בוא תבוא. הדרך היחידה הידועה לי כרגע היא בפיתוח הזוגיות. פיתוח הזוגיות זה אומר שאת משתפת אותו בכנות במה שאת חשה (וכדי שמה שתחושי יהיה אורגינלי ולא מגונן עליו ('גם הוא אחראי על הרוב' 'אני לא הייתי בסדר בקשר' . נו, באמת), את צריכה להיעזר בטיפול זוגי. אם הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי או שאינו משתף פעולה באמת (זה קשה. וואלה זה קשה) , אז תחליטי אם נוח לך לחיות ככה , או שאת רוצה לחיות. את לא אמורה לחיות בפחד כל חייך. ואם יש לו בעיה אובססיוית כלשהי בקשר למין או נשים , אז בבקשה שישתף אותך בזה. תוכלילבדוק אם זה דבר שניתן לתיקון, ואם את יכולה לחיות עם זה עד אז. ברגע שמישהו מכם משקר - זה הופך לסתם משחק בנישואין . ולא משנה אם הוא משקר אותך או את את עצמך (או ההיפך). רק עם אמת וכנות הדדית יש צ'אנס. זהו. אנילא נרדם (החלטה קשה . בדרך למדבר -אולי שם אקבל החלטה שאהיה שלם אתה) , והספור שלך נגע לליבי, אז ברברתי לך. אף אחד לא ינער אותך , וכשתתעוררי זה כבר יהיה בסיפור של המזונות של הילדים שהוא עשה בדרך. מצטער שאני בוטה קצת, יודע שבללי ניעור כזה, את תישני עד סיבוב הקסטל של חייך. שיהיה לך לו ולכם חיים מאושרים. לכי נשקי את הקטנה שלך. תבטיחי לה שתהיי לה אמא שהיא תתגאה בה. נו, לכי כבר........

וידוי מאלף ומרגש ../images/Emo45.gif

שווה ציון בטאג ליין ואפילו במאמרים. תודה לך על השיתוף.

רגעעע

הוואווו והפרח היה על הכתיבה והווידוי לא על הבגידות... אך לטובתך יאמר שנגשתה לטיפול , עזרת לעצמך, הגעת לתובנות שאתה בזוגיות הזו לא נשאר ואתה רוצה מעבר לכך ועזבת בשבילך.. שבת שלום

למעלה