התכפי זעם אספרגר

התכפי זעם אספרגר

בני בן 11 אספרגר בתפקוד גבוהלאחרונה הוא מאד עצבני אלים ומקלל. כל דבר קטן מוציא אותו משלוותו וגורם לו להתנהג כך אם זה בכיתה ואו בבית המצב מחמיר מיום ליום שוחחתי עם המורה שלו והיא אומרת שצריך להגיע לבעיה ולהבין מה גורם לו להתנהג ככה מה מפריע לו.שוחחתי איתו בבית הוא טוען שמשעמם לו בכיתה ולא רוצה יותר ללמוד בכיתה התקשורתית ...הוא בבית ספר רגיל בכיתה תקשורתית ומשולב ברוב המקצועות בכיתה רגילה

המשך..

קשה לי מאד עם המצב ..לא יודעת איך להתמודד ..תור לפסיכאטרית קבעתי לו ...לאן עליי עוד לפנות בכדי לקבל ייעוץ והדרכה?

ענתנוי

New member
באמת עצוב

כי זה המצב כיום ואין לו פתרון - הבעיה היא במערכת ולא אצל הבן שלך ולכן פסיכיאטר או כל מטפל אחר לא יכול לעזור.

"אוטיזם בתפקוד גבוה" זה בעיקר מגבלה חברתית - שנובעת מהחברה המוגבלת ולא מהאדם עצמו.
את צריכה לחפש פתרונות למצב החברתי שלו ולשחרר אותו מהאשמה במצבו - הוא לא שר החינוך ואפילו לא מורה בכיתה ולכן אין לו את הכלים ואת היכולת לשנות את המצב בעצמו.....

TikvaBonneh

New member
יש כמה אפשרויות

אצלנו ההתנהגות הזו נבעה מהריטאלין. אחרי שהורדנו את הריטאלין ההתנהגות השתפרה. כלומר הבעיה הייתה תרופתית.
עוד אפשרות היא שהבעיה התנהגותית, כלומר התגובות של הסביבה מחריפות את הבעיה. זה דבר שמנתחת התנהגות יכולה לפתור. אתם יכולים לבקש שתגיע מנתחת התנהגות מהמתי"א להדריך את המורה או להביא מנתחת התנהגות מטעמכם.
העובדה שהמצב מחמיר מיום ליום מצביעה דווקא על כיוון התנהגותי...

TikvaBonneh

New member
לדעתי טיפול תרופתי צריך להיות פיתרון אחרון

אחרי שמוצו כל שאר האפשרויות.
אני מבינה שממילא אתם מעבירים אותו מסגרת בשנה הבאה, כלומר הוא נמצא עכשיו במסגרת שלדעתכם לא מתאימה לו.
מה ההיגיון בלתת לו תרופות כדי שיתאים למסגרת שאתם לא מעונינים שימשיך בה?

שילד נמצא רוב הזמן

בכיתה גדולה הוא יכול להגיע למצב שהוא חייב לקבל תרופות ואפילו יותר מזה, כי להיות בכיתה גדולה שיש לך התקפי זעם יש לזה השפעות לא פשוטות על כל הסובבים וזה גלגל, המענה המיטבי כאן זו כיתה קטנה ומכילה.

dina199

New member
משעמם לו בכיתת תקשורת ?

אם כך אולי עדיף לעבור לשילוב מלא.

לא מכירה את הסיפור

אבל לפי הדברים שכתבת בפתח כאן דווקא כיתה קטנה נראית לי הכי מתאימה ופחות שילוב

TikvaBonneh

New member
כי אולי הוא לא מקבל מספיק סיוע

הבן שלי בכיתת תקשורת לוקחים אותו לשילוב יחד עם עם ילדים, הוא לא מקבל תשומת לב אחד על אחד.
אולי לבן שלה זה לא מספיק, לכן הוא צריך שילוב יחידני עם סייעת צמודה אליו שמכירה אותו ורצוי גם שתקבל הדרכה מתאימה. וגם אם היא רואה שהוא מתחיל טיפה להילחץ היא ישר יכולה להתערב.

אני לא מסכימה

שמדובר בילד שיש רגרסיה במצבו והתקפי זעם הוא לא מתאים לשילוב הזה שכתבת כאן,
הוא זקוק כליתה קטנה שנותנת מענה אישי עם מעט ילדים, ולא כיתה של 30- 40+ ילדים גם עם יש סייעת הכי טובה, היא לא יכולה לתת מענה שכיתת תקשורת יכולה לתת
הבעיה היא שכיתות תקשורת אבדו את המטרה שלהם בשל הרצון לשילוב הרב, כבר כתבתנו על זה כאן לא אחת,..

הלחץ שבשילוב יכול לגרום לזה

"הוא בבית ספר רגיל בכיתה תקשורתית ומשולב ברוב המקצועות בכיתה רגילה"..
מדוע יש כיתת תקשורת אם רוב הזמן הילדים בשילוב?
הבן שלך היא דוגמא שצריך לשנות את מהות כיתות התקשורת, יותר זמן בכיתת התקשורת ופחות זמן בכיתה רגילה שכנראה מאוד מלחיצה אותו{הרעש, התחרות, הלחץ החברתי ועוד..}
מצבו בבית כנראה מושפע מחוויות בית הספר..
זה שהוא טוען שמשעמם לו לא מעיד על בעיית שיעממום לדעתי האישית אלא על בעיה כללית שיש לו בבית הספר..השעמום כנראה זה התירוץ..

בשעות

השילובהוא מתנהג בסדר גמור לשילוב כבר שנתיים הולך לבד מבחירה שלו והוא מסתדר נהדר בכיתה הרגילה.בעיות ההתנהגות רק בכיתות הרם שלו.

את מחזקת את מה שאני טוענת

שכיתות תקשורת צריכות לחזור להיות מה שיועד להן, למקרים שזקוקים לכיתה כזו.

dina199

New member
אף פעם אין צורך שהילד יסבול.

אם הוא מרוצה מכיתה גדולה וסובל בכיתת תקשורת , אז הוא צריך לעבור לכיתה הגדולה.
לדעתי המצב שלו מסביר את כל התקפי הזעם.

מחזיק את עצמו מחזק במקומות ש-"אסור" ומתפרק

במקומות שמותר?
מכירה את השבלונה. אצל בני. אצלי...
האם יכול להיות שהוא מספיק חזק להחזיק את עצמו בשילוב, אבל זה עדייו גובה ממנו כוחות מעבר ליכולת שלו?
זה לא אומר "להפסיק שילוב כי קשה לו שם". אולי לתת יותר כלים לפורקן כשהוא יוצא ממחבש? המצב בשילוב מלא - בני יוצא להפוגת מטח בזמן השיעורים (באחד השיעורים הפחות חשובים מבחינת הסכלה).
מצד שני - אולי בזה שברוב המקצועות משולב בכיתה רגילה, אולי הוא לא מרגיש שכיתת תקשורת זה באמת מקום שלו? שזו כיתה שלו? ולא סתם "שולחים אותו הצידה כשלא רוצים בו"?

asa112

New member
כמובן יכול להיות שאת צודקת

אבל למה לא להניח שפשוט לילד יותר מעניין בכיתה המשלבת ?
אולי יחס של צוות בכיתת האם מפריע לו, אולי הוא לא אוהב פעילות, אולי כל דבר אחר.

בן שלי גם היה כך, עבר לשילוב יחידני ומבחינתו לחזור לכיתת תקשורת - עונש מוות. ממש, אבל ממש לא רוצה.

למעלה