התכנית השניה ../images/Emo41.gif
בערוץ 2 במוצ"ש [בחצות] יש סידרה שקוראים לה החיים יפים. הסידרה מספרת על קבוצה של חברים בני 20 + שגרים באוסטרליה בבניין משותף. בין היתר הפרק של אתמול התחיל לדון בסיטואציה שבה אומרים את האמת וזה נשמע כשקר והנושא הועלה בהקשר לבחור אשר קיבל התקף אפילפסיה באמצע יחסי מין עם אחת הבחורות [זה קרה לי פעם - נורא...|
|]. הקשר המיני שלהם מתקיים בחשאיות בלי שהשאר ידעו - הם הגדירו לעצמם שהם לא בזוגיות. הבחורה שהיא רופאה טיפלה בו באותו רגע ושלחה אותו להיבדק אצל נוירולוג. בינתיים, החבר שלה לשעבר שאותו היא אוהבת עד היום חזר לעיר ונראה כי הדברים ביניהם מתחממים. בפגישה הבאה שלה עם הבחור האפילפטי אחרי שהוא סיפר לה שמצאו אי סדרים בגלים החשמליים והוא קיבל תרופות הוא הציע לה להישאר ללילה והיא אמרה שהיא לא מעונינת וסיפרה לו על הבחור שחזר. לא נראה שהוא האמין לה במיוחד....
ברקע אמר המספר ש"הרגעים הכי נוראים הם כשאתה אומר את האמת וזה נשמע כמו שקר..." בסוף הפרק היא ואותו אקס חזרו להיות זוג [בקטע מרגש מאד עלי לציין...] אך הבחור עוד לא גילה את זה בעצמו שהיא אמרה את האמת ולא שיקרה לו. כשהתראיינתי לכתבה בלאישה ועלה הנושא של האפי והגירושים שלי פניתי לגרוש שלי ושאלתי אותו ליחס שלו אל הדבר. הוא אמר שהנושא של לחיות עם חולת אפילפסיה היה משהו שהוא דן עם עצמו לפני החתונה ושהוא חושב בראיה לאחורה שאולי הוא לא היה מספיק חזק להתמודד עם זה. לפני כן הוא מעולם לא אמר את זה ואם שאלתי הוא היה מבטל ולמען האמת גם לא ממש לחצתי.. אצלי זה היה מעין שקר הפוך. הסיטואציה העלתה אצלי את השאלה האם כשאני מאמינה לו ולאחרים האם אני למעשה עושה טוב או עוול לעצמי? אולי זו לא האמת? מצד שני, בשביל מה לכאוב אם לא ברורה האמת? מספיק הכאב שבדחיה,... אני כל הזמן חושבת כמה עצוב בטח הבחור, מה שבטח עובר עליו... אני בכל אופן, החלטתי שאני לא רוצה להחליף את גישתי "התמימה" לחשדנית יותר ולהסתכן במרירות שעלולה לעלות בעקבות חשד שכזה.. ןאתם? האם קרה לכם פעם שלא הייתם בטוחים שהצד השני אמר את האמת או נדחיתם בגלל המחלה ואולי,ההיפך - שחשבתם שהמחלה הייתה תירוץ לדברים אחרים? איך קיבלתם את זה? האם קרה שגיליתם בדיעבד שטעיתם במחשבה הזו ובאמת מה שנראה כ"סיפור כיסוי" התגלה כאמת? מה עשיתם עם זה? האם התאפשר לכם לתקן? בכלל, מה גישתכם למיקרה שכזה ולדומים - כשזה חברים למול משפחה ורופאים?
בערוץ 2 במוצ"ש [בחצות] יש סידרה שקוראים לה החיים יפים. הסידרה מספרת על קבוצה של חברים בני 20 + שגרים באוסטרליה בבניין משותף. בין היתר הפרק של אתמול התחיל לדון בסיטואציה שבה אומרים את האמת וזה נשמע כשקר והנושא הועלה בהקשר לבחור אשר קיבל התקף אפילפסיה באמצע יחסי מין עם אחת הבחורות [זה קרה לי פעם - נורא...|