התכוונות, רצון
התכוונות היא תשומת לב. הקשבה. נניח שאני נמצא בחדר הומה בני אדם, והנה אני רואה בחורה שאני "נמשך" אליה, התאהבות!!! מרגע זה, אני לא אחמיץ שום דבר שקשור אליה, כל מבע פנים, חיוך, תנועת יד. העובדה שבחדר יכולים להיות עוד עשרה אנשים, ומבחוץ אף אחד לא יראה שאני "מתכוון" אותה, אלא כאילו יש כמה אנשים בחדר, יושבים - מדברים, לא קשורה בכלל. אני כולי קשוב ל"אובייקט" (בלונדינית, כמובן
). עכשיו השאלה היא גם של רצון: אם הרצון שלי מספיק מגובש, מספיק חד, הוא עולה מבפנים ומשפיע עלי - אני אתקרב אל אותה בלונדה, בלי לדאוג בכלל מה חושבים אחרים. אם הרצון שלי עדיין "חלש" - אז הוא משתלב ברצונות אחרים, כלומר, אני "רוצה" להתקרב, אבל חושש מה יגידו אחרים ( כי אני "רוצה" שהם יחשבו עלי דברים טובים, אכפת לי מדעתם עלי). כאשר החשיבות העצמית שלי פוחתת, ממילא לא אכפת לי מה יחשבו עלי אחרים. כמו תינוק- עכשיו הוא רוצה לצרוח, אכפת לו מה אחרים יחשבו? דוגמא נוספת: אני רוצה לשמוע שיר מסויים ברדיו. של אלביס פרסלי. אם פותחים רדיו אני "מתכוון" את השיר, יעברו עשרה שירים, ולא אשים לב איזה שירים התנגנו בכלל, ואז יגיע אותו שיר שרציתי לשמוע, היי!! רגע-רגע!!! לעצור. להקשיב. להתלהב. נהדר!!! ככל שהרצון יותר מגובש, וצוברים יותר דעת, ניתן ל"עשות שימוש" ביקום, כדי להגיע לתוצאה הרצויה. המשל הדוגמא הנ"ל: אני עדיין רוצה לשמוע שיר של אלביס פרסלי. "אם פותחים רדיו" ?! - אני אפתח!!! האם להקשיב לתחנת "קול המוסיקה"? לא ממש כדאי. לרשת ג´? גם הם משדרים רק שירים בעברית. אפשר לסרוק את כל התחנות... זו טכניקה יעילה יותר ל"האיץ" דברים כדי שיתחוללו. אפשר, אם הרצון מספיק חזק, להתמקד בתוצאה - הרי אני מעוניין לשמוע את השיר המסויים הזה: i cann´t help falling inlove with you
אז בעצם, אפשר ללכת לחנות תקליטורים ולשמוע אותו במערכת... או להוריד אותו במחשב... או לצלצל לרדיו ולבקש שישמיעו את השיר הזה... או לצלצל לחבר שיש לו את כל שירי אלביס ולבקש ממנו את הדיסק... וכו´ וכו´ וכו´ = ליקום יש אינסוף, אני חוזר שנית: אינסופ פתרונות כדי להביא אותי אל היעד, אם אני רק רוצה מספיק חזק. אהה, כן... לרצות "חזק" זה לא אומר שצריך להתאמץ או להזיע. אולי דווקא הפוך, להרגע, להכנס להרמוניה עם היקום, שלווה, זרימה, סבלנות. הכל פועל לטובתי. תקשיבו איזה שיר מדהים משדרים עכשיו במערכת שלי... אהה, אתם לא פה, אז אתם לא יכולים לשמוע. חבל. או שאתם כן יכולים להתכוון ולרצות ...ולשמוע?