התיעצות

imashela

New member
התיעצות

האם יש המלצות לדר. יאיר למפל מתל-אביב ? אני רוצה יעוץ דרך ק"ח כללית מושלם .האם מינון של 25 מג.למקטל בבוקר ו125 בערב נחשב למינון נמוך? מתי עוברים מרופא ילדים לרופא מבוגרים ואיך עושים את זה (לא במרפאות של בית חולים ) תודה על התשובות ....ופורים שמח.

מינון למיקטל

המינון הוא פונקציה של משקל הגוף של מי שלוקח את התרופה, וכמובן, אם לוקחים עוד תרופות במקביל. מה שלא ברור לי, זה ההפרש של 100 מ"ג בין הבוקר לערב..

mori17

New member
אין קשר להפרש בכלל

אני הייתי לוקחת 50 מ"ג בבוקר ו-150 בערב אחרי ההתקף בגיל 16 עכשיו על 200 מ"ג בבוקר ובערב(זה נחשב לכמות רצינית...לפחות לפי התגובות של הרופאים/רוקחים צבאיים) מורי

דוּש

New member
לי בדיוק העלו,

אז עכשיו אני על 250 מ"ג למיקטל בבוקר ובערב. :)

aerox

New member
אני על 150 :]

50 בוקר 100 בלילה ...וזה נחשב למינון תינוקות ... עד 500 זה נחשב למינון קטן ...

mori17

New member
טעות

400-500 נחשב כמות גבוהה...את יודעת כמה פעמים פתחו לי עיניים בחר"פ ואיזה רופא יחידה זמני שהם בהלם שאני לוקחת 400 מ"ג ביום חח מורי

דוּש

New member
טוב, זה גם תלוי במשקל שלך.

לאנשים קטנים כמוני, יכול להיות שזה הרבה. לאנשים ששוקלים משהו - זה קצת. (אהה! יכול להיות שזה בגלל שעליתי במשקל! חכמה שכמותי... איך לא חשבתי על זה?!?)

taltal48

New member
גם לי העלו לא מזמן

ל-300 (150 בוקר 150 ערב) כי היה לי עוד התקף. לפי מה שהבנתי 400 זה המקסימום.

imashela

New member
ומה עם השאלה הראשונה ?

תודה אבל מה עם השאלה הראשונה בקשר לרופא והשאלה השלישית ?

ruthty

New member
../images/Emo140.gifחג שמח

בגיל שמונה עשר עוברים לרופא של מבוגרים לגבי המינון -נקבע לפי הגוף מדוע את לא מעוניינת במרפאות חוץ אם רצונך לעבור גשי לרופא הכללי שלך והוא ימילץ לך רופא באזור שיהיה לך קל חג פורים שמח

imashela

New member
מרפאת חוץ

אני הפסקתי מזמן לקחת את הבת שלי למרפאת חוץ גם בגלל הזמן שצריך לבלות שם וגם בגלל הקושי בנגישות טלפונית אם יש שאלה מידית. בקשר לרופא ליעוץ אני לא זקוקה לשם מרופא המשפחה אלה לדעת אם מישהו מכיר..X. תודה

חייםלוי

Member
מנהל
נשארה רק שאלה על ד"ר למפל

אני לא מכיר אותו וכנראה גם אחרים לא שמעו עליו. בחיפוש באינטרנט מצאתי שהוא מומחה לשבץ מוחי http://www.keshet-tv.com/Item.asp?GroupID=840&ItemID=40040&ProgID=164 זה ממש לא סוג ההתמחות שאת צריכה. בשביל אפילפסיה פונים לאפילפטולוג - נוירולוג המתמחה באפילפסיה. יש רשימה של אפילפטולוגים במאמר טלפונים חשובים בצד שמאל של המסך.

imashela

New member
דר. למפל

חיים שלום, דר. למפל מופיע ברשימת היועצים של הכללית מושלם בכותרת של נוירולוג מומחה לאפילפסיה ולכאבי ראש. אלה בדיוק שני הדברים שאנו זקוקים. אבל רציתי לדעת אם יש למישהו נסיון טוב איתו.

ענתי80

New member
כאבי ראש

אני סובלת ממיגרנות מאז שהייתי קטנה וד"ר למפל נתן לי את התרופה רילרט, תרופה מיוחדת למיגרנות חזקות. יש לקחת אותה ברגע שמרגישים שעומדת לתקוף אותך מיגרנה, ואני חייבת לומר שהיא פשוט מצילה אותי.

ענתי80

New member
ד"ר יאיר למפל ../images/Emo45.gif

פשוט רופא מעולה, אבל הוא שייך לקופת חולים מכבי. הוא פשוט עונה לך על כל שאלה שיש לך ומסביר לך את הכל באופן ברור, ולא חשוב אם יש בחוץ עוד אנשים שמחכים, לכן צריך לבוא אליו עם זמן וסבלנות. אני בד"כ מתקשרת כשעה לפני התור שלי ושואלת את המזכירה אם להגיע בשעה שנקבעה לי או מאוחר יותר. מקסימום מביאים איזה משהו לקרוא או מסתובבים קצת ביפו.
בנוגע לגיל בו עוברים מרופא ילדים לרופא מבוגרים, אני עברתי אליו בגיל 20 אחרי שהשתחררתי מהצבא. כיום אני לוקחת 550 מ"ג למיקטל ביום - 300 בבוקר ו-250 בערב. לדעתי המינון תלוי גם במצב בו נמצאים, אם יש איזון אין סיבה להעלות את הרמה.

למיקטל

המינון למניקטל כתרופה יחידה, הוא בין 300 ל- 500 ליום . כאשר היעיל נחשב מ-300 . כאשר הלמיקטל משולבת אם תרופות אחרות, לפי התרופה, היעיל מתחיל מ-100 ליום. אני ניסיתי להתחכם והתחלנו מ- 200 ליום, לקח שנה וחצי ועלינו ל300 ליום. לנשים נותנים קצת יותר כדי לתת רזרבה לשינוים הורמונלים וגלולות. בי

imashela

New member
מינון

הבת לוקחת רק למיקטל. עברה מדפלפ כרונו ללמיקטל בגלל השמנה. כבר יותר משנה עם 25 בבוקר ו125 בערב. היה לה התקף אחד לפני כ 3 שנים.התלבטות גדולה עם להפסיק או לא (כמובן הכל בפיקוח רפואי )

imashela

New member
תודה ו..

..יש לה jme והיא לפני גיוס. היא גם מפחדת להפסיק..

לא להפסיק

לבת שלי גם יש JME , זה נושא שאני מרגיש יודע בו. אין מה לשקול, ההנחיה היא - לא להפסיק טיפול תרופתי ל-JME . המינון היעל בלמיקטל זה 150 בוקר 150 ערב. כמו שכתבתי, ניסיתי להתחכם, הלכתי על 100 - 100 וכעבור שנה וחצי זה בא. לאחר שעלינו יש שקט כבר 3 שנים ויותר.

למעלה