התיעצות

yonitbrk

New member
מצטערת יקירתי

אך הכוונה כאן היא לא לעודד אלימות, אלא לעזור לילד ללמוד להגן על עצמו. אז בסדר, ירחיקו את הילד מהבן שלי, פעם,פעמיים, שלוש, אבל מה שיקרה בפועל זה שהבן שלי יזדקק לשמירה צמודה כדי שלא יפגעו בו. הוא חייב ללמוד להגן על עצמו. נכון אני לא מרביצה ולא תוקפת, ונכון את צודקת יש לדבר עם הילד ולחזור ולדבר, שוב ושוב , עד שמשהו מכל זה יחלחל. תעקבי בבקשה על ההודעות שלי למעלה, ותקראי את שיטות הטיפול בהן נקטנו בעבר וכיום. דבר אחד אי אפשר להגיד עלי וזה שאני מעודדת אלימות או מעלימה עיין. אך עדיין לא אוכל למלא את מקומה של המורה בכיתה, ולהעניש אותו במקומה או בנוסף. לא יתכן שהילד יחזור הביתה מפוחד, או שיחשוש לחזור הביתה, כי עשה משהו לא כשורה בבית הספר. נכון לא עוברים על זה בשתיקה, ו/או לסדר היום, אבל מקבלים את זה בפרופורציה הנכונה, נוזפים, מדברים, ושוב נוזפים ושוב מדברים, או לא נותנים את הפרס השבועי , שהוא אמור לקבל באותו שבוע ,במידה ויתנהג יפה כל השבוע, אבל מעבר לזה ידינו כבולות. היום דיברנו שוב, שנינו, עומר ואני, בשקט ליד השולחן על הנושא וחיפשנו פתרונות לקשיים, העלינו רעיונות על איך להתגבר על היצר הרע , מקווה שזה יעזור ויעבוד.

הי יונית,

אני לא הייתי עושה פילוסופיות ממה שאותה אמא אמרה. כידוע כאשר הבן שלנו נפגע בצורה כלשהי, (גם אם הוא התחיל..) הנוצות של התרנגוליות מתנפחות באופן מיידי אצלינו. אז כנראה היא מנסה לפתור את הבעיה, ולכן בקשה ממך להתערב. הייתי אומרת לה שאעשה כמיטב יכולתי. בהחלט הייתי מנסה להסביר לעומר שחבטות זה מחוץ לתחום גם אם הילד מעצבן אותו. שלמילים יש כוח משלהן והוא יכול להשתמש ביכולת המילולית שלו. את לא יכולה אמנם להעניש את עומר על משהו שקרה מספר שעות קודם, אבל את בהחלט יכולה לומר לו בצורה בכי החלטית בעולם- שלא מרביצים. אני בטוחה שאם היית בעמדה שממול, של הילד המורבץ, גם היית רוצה שיתוף פעולה מאותה האם. לגבי הבלונדינית- נו טוף.. גבר טיפוסי.. לא? רונית ולגרין קלינאית תקשורת

vered73

New member
קודם כל

מבקשים מהבחורה שעובדת איתו לשים פאה. אבל יותר חשוב מזה, להמשיך ולשוחח, וגם לשקול שימוש בכלכלת אסימונים. מתן חיזוק על דברים חיוביים שעשה ושפעל על פיהם. אצלי כלכלת האסימונים היתה תמיד כשלכל "פריט" מחיר שונה. אני מאמינה שזה כלי שניתן לעבוד איתו גם עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. לגבי טיפול קבוצתי/פרטני: פעמים רבות המטופל, במיוחד כאשר הוא ילד, אינו מודע להשלכות הטיפול עליו. הייתי נותנת צ'אנס לפני שלילת המשכו של הטיפול. 3 פגישות זה רק קלאסי לINTAKE שזה היכרות ראשונית והערכת צרכים. זה עוד לא טיפול עמוק ויסודי. בכל אופן, ניתן לשקול גם הוצאת האגרסיות בחוג המתאים לו. זה יכול להפוך אותו לאדם רגוע יותר השולט בדחפיו.

yonitbrk

New member
הלואי והיה מוכן ללכת לחוג

אבל גם בחוג צריך להקשיב להוראות ואי אפשר לעשות מה שרוצים . שוב, להתמודד עם קבלת מרות וציות, דברים שמאוד קשים לעומר, ותארי לך, כיתה ג', אמנם צוות מורים, יחסית חדש, כי את כולם מכיר מתחום בית הספר, ועדיין בועט ובודק גבולות. "הם כל הזמן אומרים לי מה לעשות..." . כמובן שלגבי הטיפול, לא עלה על דעתנו להוציא אותו, כבר ועכשיו, סך הכל ההמתנה היתה ארוכה מאוד, כך שניתן לצוות את כל הקרדיט והזמן שיזדקקו לו. תארי לך, שרז שנה שניה מקבל טיפול ריגשי, ורק לאחרונה נפתח לטראפיסט שלו, והתחיל לשתף אותו בדברים הכואבים לו. אין ספק שטיפול ריגשי הוא תהליך ארוך טווח , וידוע שלוקח לילד זמן להיפתח ולתת אמון בצוות .

yonitbrk

New member
תודה ורד

אכן רכשנו את הדי.וי.די כבר לפני מעל לשנה, וקראנו גם את הספר, אבל עדיין... לעומר קשה להכניס דמיון למציאות. " אמא זה בדיסק ,זה לא במציאות" ...

למעלה