התיעצות

milnni

New member
התיעצות

מה ההבדל בין מהנדס תוכנה למדעי המחשב? הם שני תארים שונים? מה נחשב יותר טוב, נדרש, קשה? מה כדאי ללמוד?

need1

New member
טכניון-מול כל השאר

בארץ מקבלים את התואר "מהנדס מחשבים " רק בטכניון(כי שם לומדים על מבנה המחשב יותר לעומק), בכל שאר המקומות מקבלים "מהנדס תוכנה". לגבי מישרות תיכנות אין ממש הבדל אלא אם נדרש גם ידע בחומרה. ויש גם מקומות שבהם יש יתרון מסויים לבוגרי הטכניון,מכל מיני סיבות.

Shongi

New member
היתרון לבוגרי הטכניון

היתרון לבוגרי הטכניון בא לידי ביטוי בעיקר בחברות ארכאיות וחברות בטחוניות שם הגיל הממוצע של העובדים הוא 50+. החברה האילה חושבים שיש רק טכניון והם לא יודעים מה מלמדים בשאר המקומות. בזמנם עוד לא בנו את אוניברסיטת ת"א.

nadav1974

New member
אתה טועה

מהנדס מחשבים זאת התמחות של הנדסת חשמל, ולא של מדעי המחשב. הנדסת מחשבים אפשר ללמוד לדעתי בכל מוסד שמלמד הנדסת חשמל. מהנדס תכנה זה תואר דומה למדעי המחשב, בד"כ עם קורסי חובה שקשורים בעיצוב תכנה, ואורך 4 שנים ולא 3. הנדסת תכנה אפשר ללמוד בעוד מוסדות חוץ מאשר בטכניון.

only me 27

New member
הלו מהנדסים..הבנת הנקרא??

נראה לי שכדאי שתקראו שוב את שאלת המקור (מהנדס תוכנה מול מדעי המחשב. ואתם עניתם על מהנדס מחשבים מול מהנדס תוכנה,ועד כמה שידוע לי מי שבוגר מדעי המחשב לא מהנדס(BSC) אלא B.A,או שאני טועה...

maya28

New member
לא בכל המקומות זה כך.

באונ' תל אביב מדעי המחשב מקבלים BSC . אני חושבת שההבדל העיקרי זה שמהנדסים לומדים פיזיקה. כמו כן נראה לי שהקורסים של מהנדסים הם יותר מעשיים לעומת מדעי המחשב.

need1

New member
אונ' ת"א BSc

מקבלים רק אם לומדים דו חוגי עם מתמטיקה או סטטיסטיקה במסלול מורחב (לדוגמא חקב"ץ)

pixiER

New member
B.Sc

התואר מוענק היום כמעט לכל בוגרי מדמ"ח ברוב האוניברסיטאות, וגם בחלק מהמכללות. התואר מותנה אך ורק במספר נקודות שנלמדו באשכולות מסוימים: מתמטיקה, מדמ"ח -חובה, מדמ"ח - קורסי בחירה, מספר שעות תרגול ועוד כמה קריטריונים. מי קובע את זה? המועצה להשכלה גבוהה. מי מקבל היום את התואר? העברית, חיפה, ת"א, מכללת נתניה וכו'. בטכניון, מקבלים את התואר הזה עבור 4 שנות לימוד. בכל השאר גם עבור 3 שנים, ובחלק מהמקומות, גם על תואר דו חוגי (שלו נקבעו קריטריונים נפרדים), כך שאפילו עם עושים דו חוגי עם ספרות, ניתן לקבל B.Sc בקיצור, הכל פוליטיקה אפילו פה... והאמת? ממש לא אכפת לי לא להיות רשומה בפנקס המהנדסים, כל עוד אני מקבלת עבודות של מהנדסי תוכנה...

® רן

New member
מהנדס

תואר מהנדס הוא של 4 שנים לעומת 3 של מדמ"ח. ההבדל העיקרי הוא קורסים נוספים בפיסיקה ומתמטיקה שנדרשים כדי להירשם בפנקס המהנדסים של משרד התעשייה והמסחר. זה משהו די ארכאי. השאלה היא מה אתה רוצה לעשות בהמשך. תואר מהנדס נותן לך דריסת רגל גם בתחום החומרה. הוא מיותר (לדעתי) אם הכיוון שלך הוא תוכנה.

inbal76

New member
אז גם אני רוצה להבין משהו

במודעות דרושים כשכותבים "מהנדס/ת תוכנה" - האם אני יכולה לפנות, כאשר יש לי תואר BSc מאוניברסיטת תל-אביב במדעי המחשב + מתמטיקה דו חוגי? או שרק מי שעשה את המסלול של 4 שנים "הנדסת תוכנה" עונה על זה?

pixiER

New member
ברור

אני בכל אופן פונה, ותמיד נענית שהתואר שלי עונה על המבוקש... זו נורמה במשק היום, לכולם יש אמא פולניה שרוצה שהילד יהיה מהנדס, אז כולנו מהנדסים...

למעלה