התיעצות

זואילי

New member
חחחח, נכון תמיד

הם רושמים פימבריה יפה?? כאילו... אין פימבריה מכוערת....

זואילי

New member
כולסטרול...

גם לי יש.. גם בגלל שזה משפחתי וגם בגלל הגלולות. רופא המשפחה מבוהל מזה אבל מעולם לא נתן לי טיפול כי אמר שזה לכל החיים ואני צעירה... ואז שלח אותי למומחה ליפידים בבלינסון. זה אמר לי לחזור אליו בגיל 40 ושלא אדאג אם הוא לא דואג. כמובן שבעברי הלכתי לתזונאית של הקופה ובעזרת תזונה בלבד הצלחתי להעלות את הכול' הטוב אבל זה מאוד קשה וצריך הרבה נחישות והתמדה. או במילים אחרות, מה שלא כואב לי.. חיה איתו בשלום ומנסה לשמור (תזונה, תוספים וכו') ותמיד במעקב.

kikona126

New member
תאמיני לי שכרגע

יש לי הרבה נחישות... (צריכה להוריד רופא אחד מהראש שלי לא?) ואם אני מצליחה להיות אחראית ולקחת גלולה כל יום באותה השעה (ותאמיני לי שזה לא היה לי כזה פשוט) אז יאללה נתמיד גם באוכל אחרי הכל זה לטובתי לא לרעתי... מה דעתך בקשר למה שהיא אמרה על המגרנות?

זואילי

New member
לא מבינה במיגרנות..

לשמחתי אצלי התקפי המיגרנה זה פעם ב וקשור למחזור. הרופאת כאב נתנה לי איזה כדורים גם לזה אבל לכי תמצאי אותם...

kikona126

New member
אצלי המגרנות כבר הפכו לשגרה ../images/Emo122.gif

תגידי יצא לך פעם לקרוא את חוק זכויות החולה/המטופל? אני צריכה להבין שם משהו, ולא מופיע לי בשיעור על זה, או בכלל לא מופיע לי השיעור על זה

kikona126

New member
חושבת על הגשת תלונה...

החוק מדבר על חסיון רפואי (בחלקו) והוא אומר שהצוות המטפל יכול להיות חשוף לתיק הרפואי. בתחילת החוק, החוק מגדיר למה הכוונה צוות מטפל: רופא, רופא שיניים, סטאג'ר אח או אחות, מיילדת, פסיכולוג, וכן כל בעל מקצוע שהכיר בו המנהל הכללי, בהודעה ברשומות, כמטפל בשירותי הבריאות. (מתוך ההגדרות לחוק) האם פקידה של רופא יכולה להכנס לי לתיק הרפואי (יכולה בפועל כן האם זה חוקי) ועוד להכנס לסיכומי פגישה או לבדיקות אליהם נשלחתי על ידי רופא אחר? בנוסף, האם הרופא יכול לשתף את הפקידה/מזכירה שלו במצבי הבריאותי? מהו בעצם הגבול? לפי החוק היא לא מוכרת כצוות רפואי... (מה שכן, סעיף 10 של החוק בפרק ג' סוטר את זה...) יש לי גם משהו שקשור לזה ולטיפול רפואי נאות... כי ברגע שהחסיון הרפואי נפגע אצלי, אז גם הטיפול הרפואי אינו נאות...

kikona126

New member
זהו

שגם אני פעם הייתי מהתחום... ובגלל זה גם עשיתי לימודי משפט רפואה... אבל עשיתי עוד לימודי משפט מאז בתוך תחום הקרימינולוגיה... אני זוכרת מאיכילוב שלא היה כזה דבר לדבר על מטופל מחוץ למחלקה ולא זכור לי שלפקידות המחלקה היתה גישה לאינפורמציה של מה שעדכנו על המחשבים. לא יודעת אני צריכה לנסות להשיג את השיעור הזה ממישהו או לשאול את המרצה בכבודו ובעצמו...

פז08

New member
הי....

הי בנות, מצטערת, לא הייתי כאן הרבה זמן... עסוקה... בכל אופן, לשאלתך: עד כמה שאני זוכרת מהשיעורים שלי ומבינה מהחוק, למזכירה רפואית מותר להכנס לפרטים שלך ולראות את התיק שלך, רק במה שרלבנטי לצורך הטיפול בך. כלומר, הרופא שלך יכול לבקש מהמזכירה להוציא בדיקות מהתיק שלך, להקריא לו משהו בטלפון, להדפיס תשובת פתולוגיה וכו' וכו'. בכל אופן, מזכירה לא אמורה, לצורך עניינה הפרטי, לקחת סתם כך תיק של מישהו ולהתחיל לקרוא.... עם זאת, הגיוני שדברים כאלו קורים במציאות (במיוחד במציאות ההזויה בה אנו חיים ובה מתרחשים דברים קצת יותר כואבים....). אז ברמת העקרון, המזכירה אמור לעיין ברשומות שהן חלק מעבודתה בלבד!! עם זאת, אם את מטופלת במקום מסוים, ויש מזכירה מסוימת שלמשל את מכירה ולא רוצה שתעיין ברשומות שלך, את צריכה לבקש זאת במפורש, ואני גם לא בטוחה שיוכלו להבטיח לך מצב כזה.... מה שבטוח זה דבר אחד: כל מי שעיין בתיק שלך (בין אם לצורך עבודה ובין אם מתוך סקרנות אישית), חייב, אבל חייב (!!) לשמור את המידע לעצמו, ומותר לו לחלוק את המידע אך ורק עם איש צוות ולצורך הטיפול בך בלבד!! אם הוא מוסר מידע אודותייך למישהו מחוץ לצוות, או אפילו למישהו בצוות, אך שלא כחלק מן הטיפול בך, הוא עובר עבירה משמעותית!! ודרך אגב, גם לאחות או רופא, שהם מוגדרים "צוות רפואי" אין זכות לעיין בתיק שלך אם הם לא מטפלים בך, סתם כי בא להם. ובטח ובטח שאין להעביר מידע בין אנשי צוות שלא לצורך טיפול, הרי שזו רכילות לשמה.... וודאי שבשטח לעיתים מידע עובר, ולא תמיד לצורך טיפול פרופר, אבל תהיי בטוחה שבאמת ברוב המקרים החיסיון נשמר במלואו, כי ידוע שזהו דבר קדוש מאד. זה הבסיס לאמון בין המטופל למטפל. אם אמון זה ייפגע, זה יהיה מאד בעייתי. זהו, מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות, אשמח להשיב..... לילה טוב פז.

kikona126

New member
היי תודה

אני אעבור שוב על החוק, וניראה לי שאני אדבר עם אחד המרצים שלי מהתחום... כי השאלה גם נוגעת לסוגית הטיפול הנאות... אני גם רוצה לבדוק כמה פסיקי דין בנושא קודם לכן, בשביל לדעת אם יש מקום לתביעה או לתלונה...

תשמחי שיש לך רופאת משפחה משובחת

נשמעת כמו מי שגם מבינה וגם אנושית ואכפתית. בכלל לא מובן מאליו לצערי. גם לי יש תופעות לוואי קשות לגלולות - עד כדי כך ששיינמן אמר להפסיק איתן לגמרי לחודשיים ולחשוב אח"כ על מה לעשות (האנדו שלי קל יחסית). מקווה שתמצאי את הטיפול שיתאים לך לאורך זמן.

kikona126

New member
יש לי רופאת משפחה

מקסימה! ומה שכיף זה שיש לה ידע בהרבה תחומים... ותמיד כיף ללכת אליה (גם כשמחכים בתור הרבה זמן, אבל זה שווה כל דקה!)

kikona126

New member
תזונאית של מכבי

מישהי מכירה? ואני צריכה מישהי "קצת קשוחה" במקרה של דיאטה... שתשים אותי במקום, אבל נחמדה! כי יש לי אחת, אבל הייתי אצלה פעם ולא יצא מזה כלום... כי עשיתי מה שבא לי עם התפריט שלה... ואני גם לא מצליחה למצוא באתר של מכבי תזונאים... איפה מחפשים?

vizsla3

New member
אני הייתי מקשיבה לגינקולוגית ולא לרופאת משפחה

הגינקולוגית שלך היתה אחראית לתת לך גלולה חלופית בגלל המיגרנות שכידוע גינקולוגים ורופאים אחראים לא ירשמו גלולות לבנות שסובלות ממיגרנות, אחד הסימפטומים לסיכון קרישת יתר

kikona126

New member
אני בכל מקרה

אלך להתיעץ ולדבר עם הגניקולוגית בשבוע הקרוב. כי יש לי תור אליה, ואני אשאל אותה בקשר למה שאמרה הרופאת משפחה... וגם עם הניורולוגית,
הרופאת משפחה לא הוציאה לי מרשם למגרנה כי היא רוצה שאני אלך לניורולוגית... אומרת שלא הייתי אצלה הרבה זמן (רק מאז יולי
...)

gui1

New member
קיקונה , מה שלומך ומה שלום הסרזט ?

האם מתחיל להשפיע ? האם יש כאבים ? דימומים ?

למעלה