הי....
הי בנות, מצטערת, לא הייתי כאן הרבה זמן... עסוקה... בכל אופן, לשאלתך: עד כמה שאני זוכרת מהשיעורים שלי ומבינה מהחוק, למזכירה רפואית מותר להכנס לפרטים שלך ולראות את התיק שלך, רק במה שרלבנטי לצורך הטיפול בך. כלומר, הרופא שלך יכול לבקש מהמזכירה להוציא בדיקות מהתיק שלך, להקריא לו משהו בטלפון, להדפיס תשובת פתולוגיה וכו' וכו'. בכל אופן, מזכירה לא אמורה, לצורך עניינה הפרטי, לקחת סתם כך תיק של מישהו ולהתחיל לקרוא.... עם זאת, הגיוני שדברים כאלו קורים במציאות (במיוחד במציאות ההזויה בה אנו חיים ובה מתרחשים דברים קצת יותר כואבים....). אז ברמת העקרון, המזכירה אמור לעיין ברשומות שהן חלק מעבודתה בלבד!! עם זאת, אם את מטופלת במקום מסוים, ויש מזכירה מסוימת שלמשל את מכירה ולא רוצה שתעיין ברשומות שלך, את צריכה לבקש זאת במפורש, ואני גם לא בטוחה שיוכלו להבטיח לך מצב כזה.... מה שבטוח זה דבר אחד: כל מי שעיין בתיק שלך (בין אם לצורך עבודה ובין אם מתוך סקרנות אישית), חייב, אבל חייב (!!) לשמור את המידע לעצמו, ומותר לו לחלוק את המידע אך ורק עם איש צוות ולצורך הטיפול בך בלבד!! אם הוא מוסר מידע אודותייך למישהו מחוץ לצוות, או אפילו למישהו בצוות, אך שלא כחלק מן הטיפול בך, הוא עובר עבירה משמעותית!! ודרך אגב, גם לאחות או רופא, שהם מוגדרים "צוות רפואי" אין זכות לעיין בתיק שלך אם הם לא מטפלים בך, סתם כי בא להם. ובטח ובטח שאין להעביר מידע בין אנשי צוות שלא לצורך טיפול, הרי שזו רכילות לשמה.... וודאי שבשטח לעיתים מידע עובר, ולא תמיד לצורך טיפול פרופר, אבל תהיי בטוחה שבאמת ברוב המקרים החיסיון נשמר במלואו, כי ידוע שזהו דבר קדוש מאד. זה הבסיס לאמון בין המטופל למטפל. אם אמון זה ייפגע, זה יהיה מאד בעייתי. זהו, מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות, אשמח להשיב..... לילה טוב פז.