התיעצות

אתי@

New member
התיעצות ../images/Emo140.gif

חשבתי ללמוד ציור על עץ. שאלתי הראשונה היא אם אתן מכירות מקום מומלץ (מניסיון) בתל אביב? אני יודעת שיש קורסים ב"תחביב לכל עת", ואני חושבת שהם מאוד מנוסים (לפי כמות הקורסים הנפתחת, אבל השעות שלהם ממש לא נוחות לי. גם ב"מרכז החומר" בחולון יש קורס, וזו אופציה אחת למרות שהמחיר מאוד יקר. שאלתי השניה, ואולי היא צריכה להיות הראשונה, היא בעצם לא שאלה אלא התלבטות. אני חוששת שאולי "אין לי את זה" ואני לא אצליח בכלל. ואם זה כך אז חבל על הזמן והכסף... והחששות באים בעקבות זה שכל מה שאני עושה בזמן האחרון - לא מצליח לי...
אז איזה כישורים צריך לציור על עץ?

lilachh

New member
אתי -אני לא יודעת אם זה כל כך יעזור

אבל בתור אחת שממש אין לה כשרון ציורי (אבסטרקט זה יותר אני) ששיעורי רישום התחלתי לקחת רק בלימודי העיצוב שלי - הגעתי למסקנה שציור זה ענין של הרבה תרגול, תרגול של היד, תרגול של העין, תרגול של פרופרציות נכונות ובסוף זה מגיע, יצירתיות קיימת בכל אחד (כך אני מאמינה) השאלה מי מוציא את זה החוצה ומתפתח הלאה ומי לא - כנ"ל ציור לדעתי.

lilachh

New member
ובנוגע לקורסים:

בנוסף לאלה שהזכרת אני יודעת על החצר האחורית בגני יהודה שיש לו קורסים - שווה אולי לבדוק גם שם - אבל רק אם יש לך דרך להגיע לשם במכונית כי אז זה ממש מהר מחולון...אם זה באוטובוס נראה לי שעדיף למצוא משהו אחר.

../images/Emo45.gif נכון. גם אני חושבת שכל אחד

יכול לצייר. צריך רק רצון וסבלנות. אני מציירת רישומים בפחם ועכשיו לקחתי קורס ציור בצבעי מים ולא מצליח לי. זה שונה לגמרי מפחם, הכל הרבה יותר מיימי והצבעים "נמרחים" לי, אבל אני שמה לב שעם הזמן אני לומדת לשלוט על זה ועכשיו אני הרבה יותר טובה מאשר בהתחלה. אז בהתחלה לקחתי את זה קשה (אני לא מסוגלת לצייר ? אני מציירת כל החיים!) אבל זאת פשוט בעיה של טכניקה מאוד שונה ולא קשור לכשרון. יש ציירים שיודעים להעתיק מצויין וזה פשוט טכניקה וסבלנות ויש סוג אחר של ציירים שיש להם יכולת העזה ומקוריות וזה לא קשור לכשרון ציור. בכל מקרה על כסף אף פעם לא חבל, כסף בא והולך. אם לא תנסי איך תדעי שאת לא מצליחה ? יצא לי קצת מבולבל מקווה שעזרתי.

Noga222

New member
הסתננה עוד נגה

בחיים לא פגשתי נוגה שרשמה את שמה עם ו´... ברוכה הבאה

אני סמויה פה ../images/Emo9.gif

ואני מאוד רגישה לנושא ה- ו´ אבל תמיד רושמים לי בלי תודה

dona flor

New member
ואני חושבת ש...

קודם כל את צריכה להגדיר לעצמך את המטרות שלך אם את הולכת לקורס כדי להיות מקצועית ולהפוך את זה לפרנסה או את הולכת כדי להנות אם התשובה שלך היא השניה אז אם לא תנסי אף פעם לא תדעי ולדעתי תופתעי לגלות דברים על עצמך דרך קורס כזה או אחר וכשאת כותבת "אין לי את זה" למה בדיוק את מתכוונת??? אולי אין לך את זה כמו פיקסו או כמו רנואר אבל יש לך את זה כמו אתי@ - וזה הכי חשוב! לגלות שיש לך ולאמין בעצמך!אל תוותרי! מכל ה
בהצלחה

lilachh

New member
../images/Emo45.gif הכי חשוב להאמין אין דבר כזה

אין לי את זה - ברור שיש אנשים שזה בא להם יורת בטבעיות ויש כאלה שפחות..אבל תרגול והתנסות אינטנסיבית עושה פלאים. חוץ מזה תנסי בשביל הנפש שלך - אולי תראי שאת כל כך נהנית ותתהי למה לא עשית את זה כבר קודם.

אתי@

New member
תודה שסידרת לי קצת את המחשבות ../images/Emo13.gif

את צודקת
ולשאלך, המטרה היא להנות וליצור דברים יפים בשבילי ובשביל האנשים החשובים לי. אין לי כוונות להפוך את זה למקצוע או פרנסה.
עזרת לי...

שמיימית

New member
אני דווקא שמחה שהלכתי ללמוד לצייר

בתור אחת שלא הכירה מכחולים צבעים מונחים מאוד עזר לי להתחיל להבין איך משתמשים בכל דבר על מנת לצייר לומדים טכניקה כמו שלילך ציינה שהלכה ללמוד רישום אם לא לומדים את הטכניקה שצריך ללמד את היד, ראש וכו´ קשה מאוד ללמוד לבד אני בטוחה שתהני מקורס מסודר ותלמדי המון אחכ תוכלי לעשות לבד דברים שוב לשיקולך

nikit1

New member
אתי, אני גם חושבת שעלייך לנסות

אני לא חושבת שיש "כישורים" מוגדרים לציור על עץ- פשוט לומדים כל מיני טכניקות ואני חושבת שעם המדריך הנכון ועם הרבה תרגול תוכלי למצוא טכניקה שתתאים לך ותהיי טובה בה. אני מאמינה שצריך חוש בסיסי לאסתטיקה; ויש לך
והשאר- זה למידה, ידע והרבה הרבה תירגול. ביזבוז כסף החוג הזה זה ממש לא...אז בהצלחה

אתי@

New member
תודה לכן ../images/Emo94.gifות על התשובות

עודדתן אותי להעיז ולנסות כי אם לא מנסים אף פעם לא יודעים
ועכשיו שאני כמעט בטוחה שאני הולכת על זה... יש המלצות על קורסים

לפני הרשמה חשוב לבדוק:

הייתי עד כה ב-3 קורסים של ציור על עץ במסגרות שונות. קיימות מספר טכניקות: הטכניקה הראשונה שהיא הקשה ביותר, ולדעתי מאד מגבילה היא ציור פרופר. ממש מציירים פרחים עם הבנה של אור וצל וכל היתר. בטכניקה השניה פשוט לומדים "טכניקה", שימוש בטיפ לבן, יצירת קו תוחם ומשיכת הצבע כלפי מטה, בקיצור כל מה שנראה מי יודע מה, קל מאד לעשות גם לאדם שלא צייר מעולם ולא החזיק מכחול מעולם. קורס כזה מתחיל במשיכות מכחול פשוטות, אימון היד, ומסתיים בדברים מדהימים. בקורס השלישי לא היה לא מזה ולא מזה, מי שכשרונית הצליחה ומי שלא, יצאה עם ציורים פושטים, וממש ביזבזה את העץ. פשוט תבררי לפני. אני גרה בזכרון, ואם את גרה באיזור אשמח ליידע אותך היכן ניתן ללמוד.

א אוהל

New member
הי אתי,

גם אני חושבת ששווה לך לנסות - אולי תחליטי שאת לא אוהבת לצייר בסוף, אבל הטכניקות שילמדו אותך שם ישמשו אותך בדרכי יצירה אחרות שאת אוהבת. גם אני שוקלת עכשיו ללכת לקורס ציור על עץ. בדקת האם יש קורסים בנושא במוזיאון ת"א? לקחתי שם בעבר קורסים שונים (גם שנתיים וגם מקוצרים בקיץ) והקורסים שם ברמה מאוד גבוהה. בהצלחה! (ואם תשמעי על מקום טוב - תעדכני אותי גם...)

למעלה