התיעצות מצילות

tb 181

New member
28 איש מתוך 200?

וכמה מתוך ה200 באמת רצו לצאת? נניח ש100 רצו לצאת ובסוף הוציאו רק 28. מה עם ה72 שנשארו? למה הם לא "נבחרו"? אשמתם שהחינוך שהם קיבלו ושחינוך שהבצפר מעודד אותם לקבל גורמים להם לעשות קצת צרות בטיול שנתי? הרי בית הספר, שהוא כביכול גוף חינוכי, לא מעוניין שהתלמידים שלו יתחנכו? כי הרי ברגע שמדובר בלצאת לטיל שממנו אתה כבר לא יכול להזמין לילד מונית הביתה אם הוא עושה צרות בלילה, בית הספר פשוט בוחר לא לקחת את הסיכון שילד יעשה שטות והמורים הנכבדים שלו באמת יצטרכו להתמודד עליו ולהסביר לו למה מה שהוא עשה לא בסדר. ונניח שלא 100 תלמידים רצו לצאת, אלא רק 50- מה עם ה150 הנותרים? נניח שהם אמרו: "עזוב אותך פולין, יהיה מעפן ואין לי כוח בכלל, חופש של שבועיים בא לי בטוב עכשיו.." ובית הספר פשוט אמר "סבבה, לא צריך את השאר, עכשיו יש לנו פחות ילדים לסנן ופחות צרות בלילה ובחדר אוכל במלון"? אני לרגע לא אומר שצריך להקריא מילה במילים נתונים היסטוריים כלשהם, בדיוק להיפך, לקרוא נתונים היסטורים כל אחד יכול גם בבית מספר הלימוד שלו. אני חושב שלמסע הזה תהיה המון השפעה על כל אחד שיוצא אליו, לא משנה בכלל מה יהיו הדיונים בו ועם איזה מסגרת הוא עבר את זה, אבל כשאתה והקבוצה שלך במסע מדברים על דברים כמו מוסר, מרד, שאלת האדם, חינוך ומעורבות חברתית, ולא מתייחסים לזה כאילו זה משהו מרוחק ומנותק מהמציאות של היום, בטח עם זה בא ביחד עם ההבנה של איך ולמה גרמניה הפכה בכלל למדינה נאצית, ועל ההשוואה של זה למצבנו היום. וכן, אני חושב שכשאתה וקבוצתך מעלים נושאים כאלה בדיונים, זה בהחלט יכול ליצור משהו שונה. אני לא אדבר על המשלחת שלך ספציפית, כי כמו שאמרת, אני לא יודע עליה כלום. אבל בוא נניח שבמשלחת שלך דיברתם על כל מה שהזכרתי למעלה ועוד, איפה בית הספר נמצא בתוך זה אחר כך? הרי מאוד יפה, נחמד, וכיפי לדבר על חינוך ומעורבות חברתית במסע, שיכול להיות הדבר הכי מנותק מהמציאות בעולם, ואחר כך לחזור ולא לעשות עם זה שום דבר חוץ מאיזו פילאנטרופיה פה ושם ותרומות של 10 שקלים לילדים חולי סרטן כשמישהו בא ודופ' לך בדלת(למרות שגם לזה יש חיבות כמובן). אני פשוט לא נתקלתי עד עכשיו בשום בית ספר בארצינו שיש המשכיות לדברים הללו. אתה יכול לחזור בתחושה שקיבלת כל כך הרבה ואתה מעוניין לעשות עם זה משהו, ובית הספר פשוט לא נותן לך שום דרך שבא זה יקרה טתהיה המשכיות. וכן, ברור שאפשר להנות בלי לחרבן על הקיר, ואני לא אומר לשניה אחת שלא צריך להיות במסע הזה חלק ענקי שמתייחס לגיבוש ולנאה, שכוללת גם צחוק, כי וואלה, זה אחד מהדברים שיעשו את המסע הזה, בנוסף לחוויות שתעברו בפולין עצמה, וההנאה והגיבוש עם הקבוצה היא חלק גדול מאוד לדעתי במסע לפולין. לרגע לא אמרתי שאין צדיקים בסדום, ולרגע גם לא אמרתי שבית הספר שלך לא העניק לך חוויות מעולות מהמשלחת הזו, אלא אמרתי שהחוויות שעברנו הן שונות. לא ארמתי לרגע שכל בתי הספר ככה, ודרך אגב בתי ספר רבים כבר יוצאים למסע עם "המעורר", ולא התכוונתי להשליך את זה עלייך או על כל חבר פורום אחר בלי לדעת משהו עליהם ועל המשלחת שליהם. אני באמת מצטער עם ההודעה הקודמת שלי פגעה בך, ואני יכול לומר בכנות מלאה שזו לרגע לא היתה הכוונה. לילה מעולה!

NYMets Man

New member
תגיד, בשיא הרצינות...

מה לעזאזל הנקודה שלך??? כאילו, בהתחלה זה היה שלכם בתנועות נוער יש יותר חוויות, ועכשיו מילאת הודעה שלמה בכלום (ובשיא הרצינות קראתי את הכל) מה בדיוק ניסית לומר? :S בשתי פסקות הראשונות... WTF? מה בדיק ניסית להראות פה? בפסקה השלישית הרביעית והחמישית... טוב... ו? איך זה קשור אלי, לבית ספר שלי?

tb 181

New member
הנקודה שלי..

בשתי הפסקאות הראשונות, היא להראות שלבתי הספר, כאשר לקחתי את בית הספר שלך כדוגמא, לא באים ממקום אמיתי של חינוך, וזה בא לידי ביטוי לדוגמא באופן שבו הם מתייחסים לתלמידיהם לפני המסע לפולין. מתוך זה שבתי הספר למתייחסים לתלמידים שלהם כמי שהם רוצים לחנך, אלא רק כעצם שמכניס להם כסף לדוגמא, אני לא רואה איך המצב יכול להיות ש4ונה בזמן המסע לפולין. שלישית רביעית חמישית- איך זה קשור לבית הספר שלך ואלייך? לא יודע, קיוויתי שאתה תגיד לי.. אתה באמת מתאר את המשלחת שלך כמשהו שונה משאר המששלחות, כך שמעניין אותי לדעת עוד פרטים. אתם דיברתם על הדברים שהזכרתי בפסקה השלישית? בית הספר שלך נותן מסגרת שתאפשר המשכיות לאחר המסע?

NYMets Man

New member
אוקי

אז לא כל בתי הספר ככה ויש הרבה בתי ספר שבאמת אכפת להם ממסורת והסטוריה והכל (ככה זה שהמורה שלך בשנתיים האחרונות היה צנחן שאיבד בגיל 20 את היד שלו בפעולה בירדן) וכל הזמן צורח עלינו ללכת לקרבי ובקשר לזה, כן... יכול להיות שזה למה היו לנו עוד מפגשים אחרי המסע, וזה אולי גם למה הבצפר שלנו נבחר לארח מבין כל המשלחות של אותה תקופה קבוצה של פולנים בתיכון בוורשה שלומדים במגמת יהדות ובאו במעין מסע הפוך פה לארץ

tb 181

New member
לא זו היתה כוונתי..

לפחות לא מבחינת ההמשכיות. אם באמת דיברתם במסע על חלק מהדברים שהזכרתי, אני מאמין שחלקכם היה רוצה להפסיק להיות פאסיבי ולהתערב קצת בתהליכים החברתיים שעוברת ארצנו. מפגשים אחרי המסע ואירוח םולנים זה ממש מגניב, אבל זו פשוט לא הכוונה שלי. יום נעים.

NYMets Man

New member
ועוד משהו

זה טיול חינוכי, לא טיול חובה והאמת, משהו באיזור ה-40-50 מהשכבה רצו לצאת לטיול...

Bardug0

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

וואי... כל כך כל כך נכון, בנאדם. אתה לא מפספס במילה אחת מכל מה שאתה כותב. יתרה מכך צריך להוסיף שכל עניין השואה ויום השואה בפרט הפך לבדיחה עצובה, על שום שמתרכזים אך ורק בללמוד את ההסטוריה ובלהשמיץ (השמצה מוצדקת) עמים אחרים אבל לא משקיעים כלום בהפקת לקחים, בלימוד על ערכים ומוסר. ומעבר לכך ההשקעה הכספית הנרחבת שהולכת על טקסים, טיולים, מוזיאונים ומצעדי "חיים" בזמן שהאנשים שעדיין באמת חיים - חיים בזבל. תרתי משמע. ואף אחד במדינה לא נותן להם כסף שקיים, נמצא, מגיע להם ומחכה רק להם. הרבה יותר קל לעמוד בצפירה, לבכות באיזה טקס, לטוס במחלקת תיירים לפולין במקרה הכי טוב ולהגיד "אני את שלי עשיתי כדי לזכור את הנספים". אבל יום הזכרון לשואה ולגבורה הפך לעוד יום "קדוש" כמו שאר הימים ה"קדושים" בלוח השנה היהודי - תהיה צדיק ליום אחד, תתנהג כמו זבל בשאר ימי השנה.

NeverMindOff

New member
וואו ווא....

תתחיל להרגיע בנאדם... אף אחד לא אומר שמסע מהתנועה או המעורר יותר טוב אלא פשוט שונה במהותו זה הכל... ואין שום סיבה שתזלז בתנועת הנוער שלו ובצורה (הנכונה לטמי) בה בחר לצאת לפולין.. וגמני יצאתי לפולין דרך התנועה, ואני חושב שהמסע במהותו ובתכניו שונה ממסע שבו יצאו חברי מבהי:"ס.

Drummer11

New member
בגלל זה צריך להפסיק את המסעות האלה

כי הם הופכים לבית זונות
וזה לא מוסיף לנו כבוד

dw drum

New member
בהקשר לשאלתו על מצילות

אני מתכוון לקנות עכשיו רייד , קראש , וסנר מקצועים עד 2000 ש"ח יש לכם אולי המלצות ? לגבי המצילות חשבתי על קראש בוספורס טורק 17 , ורייד Turkish Custom Dry Ride 21 שתיהן 1000 ומשהו שקל זה נראה לכם מצילות טובות למחיר הזה? ולגבי הסנר חשבתי או על דניס צ'מברס או על ג'ואי גורדיסון הם נראים לי אחלה סנרים מבחינת סאונד ומקצועיות .. אם יש לכם עוד הצעות לרייד ,קראש וסנר מקצועים עד 2000 שקל אני אשמח. יום טוב !

kfirshap

New member
stanbul mehmet

חבר שלי קנה רייד 20 קראש 16 והיהט 14 ב-2100 (עם הנחה) בוא נגיד תוכל להביא קראש\רייד באיזה 1800 (הרייד ממש יקרה 1000+) יש גם למורה שלי וזה אחלה של מצילה אחי, אבל לך תבדוק לפני שאתה קונה כמובן=] סניירים אני אוהב מאוד ludwig אז תעשה סיבוב במרום ואל תמהר לקנות סיגנצ'ור זה יותר יקר מאשר משתלם

WinterZ

New member
אל תלך על סנרים לפי מה שהם נראים לך.

אני אישית שמעתי הרבה סנרים ממתכת וגם המשובחים שבהם נשמעו לי רע, אל תלך על שם אף פעם - תלך לפי האוזן, יכול להיות שאני טועה ואתה תתאהב במוצרים האלו. ו....... קראש טורק? אתה מנגן ג'אז או משהו? הייתי הולך על גימור רגיל ולא איזה brilliant ולא טורק. יותר מדי קיצוני. מה שכן, הריידים ה-dry של טורקיש הן תענוג.

dw drum

New member
וסנר של עומר חאכים או דניס צ'מברס או ימהה

אלוין ג'ונס הם סנרים איכותיים או שהשם מטעה? ד"א הסנרים ששאלתי עליהם לא עשוים ממתכת אלא ממיפל טהור ..

kfirshap

New member
יכול מאוד להיות אבל

גם סנייר פשוט של באמת לא משהו מטורף יכול להשמע לך הכי מדהים בעולם מהגוני, בירץ',מייפל, סוגי מתכות שונים (או שעושים רק מברונזה אני לא מומחה למתכות חח) לך תקשיב להרבה סניירים ואז תבחר...... בכל מקרה נראה לי שאם הוציאו סיגנצ'ור של כאלה מפורסמים, והם מנגנים על הסנייר הזה, זה דיי איכותי לא? P:

GhostDrummer

New member
אל תהיה טיפש.

אל תבחר את הסנרים שלך לפי המתופפים שאתה אוהב. לך תשמע מליון סנרים עד שאחד יתפוס לך את האוזן.

למעלה