התייעצות...

Ana Lyn Newkirk

New member
התייעצות...

הבעיה שלי היא כזו... אני תלמיד בי"ב, שרוצה ללכת לעתודה.. אבל יש לי בעיה אחת רצינית שמונעת ממני להוציא ציון מתאים בפסיכומטרי: האנגלית שלי ממש ממש חלשה.. אני כל השנים הזנחתי את האנגלית שלי, לא קראתי באנגלית בכלל... גם בשיעורי אנגלית בביצפר כמעט לא הקשבתי.. והגעתי לרמה שבקושי נכנסתי ל-5 יח"ל בתיכון... וגם בתיכון, הולך לי לא להיט... במודול E היה לי בפוקס 94 סופי, אבל בF וG אני יושב בערך על 80, וגם זה, אחרי שאני משתמש במילון 3,000 פעם במשך כל אנסין שהמורה נותנת... ואיך זה קשור לפורום הזה? האנגלית שלי היא מה שמפריד ביני לבין עתודה, או לחילופין, בלי קשר, לבין ציון גבוה בפסיכו... ניגשתי פעם אחת באוקטובר לפסיכו.. והיה לי 94 נקודות באנגלית (שזה בקושי עובר את המינימום שצריכים להוציא בשביל להתקבל לאונ') ולא בגלל שזילזלתי, או לא התאמצתי מספיק... פשוט זו הרמה שלי... לא הייתי מסוגל ליותר מזה.. מעבר לזה, גם במתמטיקה ובמילולי לא הלך לי עד כדי כך טוב, אבל את הנושאים האלה אני יודע איך לשפר בשביל להוציא בהם אחוז גבוה... בבגרות במתמטיקה הוצאתי ציון סופי שואף ל-100, והאוצר מילים שלי בעברית הוא סבבה... ואני בטוח שאם אני אלמד טוב את המילון, אני אגיע לרמה הנדרשת.. מה שקשה לי לדעת איך אני אצליח לשפר זו האנגלית.. אז חשבתי על קריאה... אבל אני ממש לא בן אדם עם סבלנות לשבת ולקרוא, וגם זה לא יהיה הכי אפקטיבי בחודשיים... מה שכן חשבתי בתור רעיון... זה ללכת לקורס בוולסטריט או בבתי"ס אחרים לאנגלית, ושם להעלות את הרמה של האנגלית.. אמא שלי דיי התנגדה כי היא לא יודעת אם זה יהיה אפקטיבי ועד כמה.. אז למישהו שכבר עבר קורס דומה, או שקצת מבין בדברים האלה.. זה באמת ישתלם לי לקחת שם קורס? זה באמת מה שיעלה אותי מ-94 נקודות ל-120 נקודות לפחות שאני צריך בשביל איכשהו לקוות ל-700? מה דעתכם?

S a s h o K

New member
תשמע...

לדעתי נזכרת מאוחר מדי... מועד האחרון שאתה יכול לעשות אם ברצונך להתמיין לעתודה הוא אפריל. מועד אפריל השנה בתאריכים 29.3 - 1.4 (שאליו דרך אגב ההרשמה נגמרה ב15.2) ! לדעתי היית צריך להתחיל ללמוד חזק אחרי מועד אוקטובר אנגלית ע"י קריאת ספרים ולבוא מוכן למועד אפריל ולהוציא ציון גבוה. אין ניסים ופלאים! רוצה לשפר את האנגלית שלך? ועכשיו לא בשביל הפסיכומטרי אלא פשוט כדי לדעת את השפה שהיא חשובה מאוד בעולם, תקרא ספרים ותלמד את המילים שאתה לא מכיר מתוכם והאוצר המילים ישתפר! אז תתחיל להשקיע בשפה ותראה שהשיפור לא יאחר לבוא! בהצלחה בכל מקרה!

Ana Lyn Newkirk

New member
שני דברים..

1. אני כנראה הולך לשנת שירות, כך שהרעיון של עתודה נועד לשנה אחרי הבאה.. 2. מעבר לזה, אמרתי לך כבר, שאני לא מאלה שמסוגלים לקרוא... אני גם בעברית בקושי קורא ספרים.. ובאנגלית אני סגור על זה שאני לא אצליח להושיב את עצמי.. השאלה היא אם יש פתרון אחר..?

S a s h o K

New member
לדעתי...

אין פתרון אחר... אתה חייב לקרוא וללמוד מילים כדי לעלות את הרמה שלך... מה עם כוח הרצון שלך? תכריח את עצמך, לדעתי לא יקרה שום דבר רע!

KINGAR

New member
יש לי פתרון

תתחיל לקרוא חוברות של playboy ככה אני התחלתי לקרוא אנגלית

nills1

New member
שיפור אנגלית

אהלן. פרק האנגלית בבחינה דורש רק דבר אחד: לדעת אנגלית. לפיכך, אם אתה רוצה להצליח בפרק זה, מה שאתה צריך לעשות זה להעלות את רמת האנגלית שלך. לשם כך צריך בגדול לקרוא המון אנגלית ולשנן. אני מפנה אותך לרשימה בבלוג שלי, בנושא שיפור אנגלית. היא מסבירה הכל באופן די מפורט. לינק: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=875211 בהצלחה! אופיר

סנטה

New member
אופיר אתה ה- ../images/Emo47.gif

מה דעתך לכתוב רשומה על כל עניין בחינות המפע"ם והמועדים המותאמים ?

nills1

New member
בחינת מפע"ם

אהלן סנטה וחברים. ראשית, תודה על המחמאה. לעניין מבחן מפע"ם - אין שום בעיה. יקח לי כמה ימים, אבל בקרוב אפרסם בנושא רשומה עם כל מה שאני יודע. רק בשמחות אופיר.

nitzan111

New member
וואו- אייזה יופי../images/Emo9.gif

תודה רבה
גם אני ממש אשמח לדעת פרטים עם הבחינה הממוחשבת

r0asso

New member
שאלה הקשר לאנגלית

אני קורא ארי פוטר עם סאונד כלומר יש מספר ואני קורא בקצב שלו(כמו בסינפלד) מה אתם אומרים הסאונד מוריד מהלמידה או שזה לא כל כך משנה

סנטה

New member
לי יש המלצה קטנה ...

אתה לא בנאדם של לשבת ולקרוא אבל כפי שאני שם לב אתה פעיל מאוד באינטרנט , תקרא באינטרנט באנגלית ... מעכשיו דף הבית שלך הוא http://www.jpost.com כל החדשות,כל העדכונים ודברים שמעניינים אותך באנגלית. אני ממליץ לך כל מילה שאתה לא יודע לתרגם במורפיקס,או בבילון בהצלחה

עצה

שלום. אתה אומר שאתה לא בן אדם של לשבת ולקרוא - אזז באמת, כמו שנאמר, אתה יכול לקרוא במחשב באנגלית... אתה יכול גם לקחת מילון אנגלית של אחד הקורסים ולשנן אותו, מה שממש יגדיל את אוצר המילים שלך, וזה נותן המון. אגב, אני ממש ממליצה לך לשבת ולראות סרטים באנגלית, ולהקשיב לאנגלית שלהם. זה ממש עוזר כשאתה מקשיב לשפה כדי ללמוד אותה. אם אתה רוצה, תמצא לך חבר שיש לו אנגלית טובה ונהל איתו כל שיחה באנגלית. ככה הוא יוכל לתקן אותך, להעשיר את אוצר המילים שלך ולעזור לך בעוד מגוון דרכים. אם אתה רוצה לשפר את האנגלית ממש, אני ממליצה לך לאכול, לשתות ולנשום אנגלית - לשמוע מוזיקה באנגלית, אפילו להשיג את המילים ולתרגם לעברית (בסיוע מילון או חברים....) אם התכנית היא באמת לשנה שאחרי הבעה, ברכותי, זה ממש לא מאוחר, ויש לך שנה לשפר את הרמה. עוד משהו - תאה לא חייב לקרוא שלוש שעות ביום. אם תקרא אפילו דף אחד פעמיים ביום, תראה שהרמה שלך משתפרת. ואז תוכל לעבור לשני דפים. שיהיה המון בהצלחה!

Telperion

New member
לדעתי

הבעיה שלך היא בכלל לא באנגלית, אלא בלהושיב את עצמך עם ספר. לא יעזור לך כלום, כדי לשפר את האנגלית (במיוחד לפסיכומטרי), תצטרך לקרוא, והרבה. אני מסכים שבהתחלה זה קשה, כי האנגלית שלך לא הכי טובה, וזה לא הכי זורם, אבל אם תשב עם מילון תוך כמה שבועות זה יהיה כבר הרבה יותר קל, ותוך כמה חודשים האנגלית שלך תשתפר פלאים. לדעתי, אין לך איך לברוח מזה... :)

בז שנות

New member
בואנה אתה במצב מעולה!!

לקבל ב5 יחידות 80 פלוס ויש לך עוד שנה עכשיו להשקיע באנגלית.. אתה במצב טוב מאוד!! אני גם בכיתה י"ב ורוצה ללכת לעתודה, התחלתי לעשות שלוש יחידות באנגלית ועכשיו אני משפר לארבע יחידות בשביל העתודה. אז התחלתי ללמוד אנגלית ברצינות לפני שבועיים ואני ניגש באפריל. בעתודה אנגלית היא רק 20 אחוז מהציון לכן אם אתה מספיק טוב בכמותי ומילולי גם אם אתה לא יודע אנגלית יש לך סיכוי גדול להצליח.. לגבי אנגלית אתה צריך ללמוד בשביל לעבור אין ברירה אחרת..

Ana Lyn Newkirk

New member
אז ככה...

אמנם האנגלית היא רק 20%... אבל תחשוב שבסופו של דבר, יש לה השפעה.. אז נכון... בהנחה שמוציאים לדוגמא 90% במילולי ובכמותי.. גם אם מקבלים 70% באנגלית, הנזק הוא לא נורא... אבל אם מקבלים 44% כמו שאני הוצאתי בפסיכו שלי, האחוז הכולל יהיה משהו כמו 70%.. וזה ממש בעייתי

למעלה