התייעצות

התייעצות

הציעו לנו להצטרף לקבוצה של משפחות שמטיילות כל חודש וחצי-חודשיים בערך, יחד, עם מדריך מוסמך, כל פעם למקום אחר. זה מאוד קורץ לנו, אבל העלות היא 90 ש"ח לטיול, בתשלום מראש (למדריך) ואם לא יכולים להגיע "הלכו" 90 ש"ח. מה דעתכם? כדאי?

רותי ע

New member
העלות הגיונית לסוג כזה של טיול

ולדעתי אם יוצאים אז זה שווה. אבל כמו כשנרשמים לחוג - השאלה כמה פעמים תצאו וכמה פעמים תפסידו 90. אני למשל לא הייתי מתחייבת לסוג כזה של טיול כי לא בטוח שהיה לי נוח בדיוק בשבת מסויימת ולא הייתי רוצה להתחייב.

ממה מיה

New member
אנחנו גם מחפשים מסגרת מסודרת

מצד אחד יש חיסרון כי אז תלויים בלו"ז של אחרים. מצד שני זה דבר שיוציא אותנו מהבית וגם יאשפר לבן הגדול לפגוש עוד ילדים. כל שבת אנחנו מתמודדים עם השאלה "אמא מה עושים היום ? "

רותי ע

New member
יש גם דרך ביניים

ליצור קבוצת מטיילים קבועה שמטיילים פעם לבד ופעם עם מדריך. ואז ולא לשלם מראש אלא להזמין מדריך לטיול ספציפי. ככה את לא מתחייבת לתשלום מראש אלא רק לטיולים שאת מגיעה אליהם (מזמינים מדריך רק אם יש מספיק נרשמים).

קחו 5 דקות לחשוב על צד שני: המדריך

טיול משפחות במכוניות פרטיות הוא הטיול הכי מסובך. = צריך לדעת לנהל ביעילות שיירה של כ-12 מכוניות, שאורכה כ-1 ק"מ. = צריך לענין ילדים בני 3 ומבוגרים בני 35 = צריך לבנות מסלול שלא יהיה בו בזבוז זמן, נסיעות מיותרות וכו'. = צריך לבנות מסלול זול מצד אחד ונח מצד שני. = צריך להכין הפעלות שירתקו את כולם בשביל זה צריך מדריך אחראי, שיכול לצפות תקלות לפני שהן מתרחשות; מדריך עם נסיון וידע, שנרכשים עם כמה שנות עבודה; מדריך עם רפרטואר מספיק גדול ומגוון של הפעלות וכו'. מדריכים כאלה מוכנים להתחייב לקבוצה, אבל דורשים שהקבוצה תתחיב מצידה. אני מכיר מעט מדריכים שיהיו מוכנים לחכות בבית להזמנה שתגיע אם יהיו מספיק נרשמים. רק מדריכים שלא מצאו עבודה, יהיו מוכנים לחכות להזמנה שאולי תגיע. אתם בטוחים שאתם רוצים מדריכים שלא מצאו עבודה? או שאתם מעדיפים את המדריך העסוק? תחשבו: אי אפשר ליצור מצב של התחיבות חד-צדדית. השיטה לפיה חברים בחוג מטיילים מתחיבים לשלם על הטיול היא הגיונית. אני ממליץ לקבוצות של משפחות שאני מטייל איתן לארגן גם 5 משפחות ב"סטנד-ביי" ואז אם משפחה אחת לא מגיעה, מכניסים את המשפחה מרשימת הממתינים. ראיתי גם אפשרות שמשפחה שלא מופיעה, שולחת משפחה אחרת במקומה. גם זה מונע הוצאות מיותרות מדריך טוב (אחראי, מנוסה, מענין, יעיל) עולה כסף ושווה זהב. ההתחיבות צריכה להיות דו-צדדית, אחרת אף פעם לא תדעו מי מדריך אתכם.

רותי ע

New member
ברור שצריך מחויבות

התכוונתי שמתחיבים לטיול ספציפי ולא "הוראת קבע".

צימעס

New member
לאיזו תקופה משלמים מראש?

הייתי עושה חשבון כזה: נניח שתצאו לשניים מכל שלושה טיולים, זה יצא לכם 135 ש"ח לטיול. סביר בעיניכם? (המחיר הוא עבור מדריך - שכולל בחירת מסלול ואירגון, ועבור קיום קבוצה, ש"מוציאה אתכם מהבית")

אם אני לא טועה, דובר על שנה מראש

אני מאוד נוטה ללכת על זה, כי בעיני זו הזדמנות לקבוע לעצמנו מסגרת מחייבת לטיול, שתגרום לנו להזיז את ה#%# ולעשות מה שאנחנו רוצים לעשות, ומתעצלים.

למעלה