התייעצות...

ועדת שילוב בית ספרית

שלום אליזבט, לגבי וועדות השמה יש חוברת הדרכה להורים במטה לחינוך המיוחד במשרד החינוך (רחוב השלושה 2 תל אביב) לגבי ביה"ס החדש לשנה הבאה את צריכה לדאוג שלילד יהיה אבחון (גם של הפרעת קשב זה בסדר) לפנות לצוות הבין מקצועי של ביה"ס (יועצת, מנהלת...) ולבקש להעלות אותו לועדת שילוב בית ספרית (ועדה זו קובעת את זכאותו לשעות שילוב וזכות ההורים לבקש) אם הוועדה קובעת שהוא זכאי יזמינו אתכם לשיחה על הילד לפני שנותנים לו עזרה כדי לבדוק מה אתם חושבים שצריכה להיות העזרה...(בכל אופן כך זה צריך להיות ע"פ חוזר מנכ"ל אז תתעקשי שיהיה...) בהצלחה רבקה

marish1

New member
בזמנו כשילדים שלי היו בגן,

היה ילד בעיתי(עכשיו כשנתקלתי בזה,הבנתי שהוא היה ילד ADHD)הוא היה מרביץ,משתולל,הופך וכו..לא מתאים למסגרת רגילה.לאן לא הלכנו,למי לא פנינו,מי לא היה בגן...אבל בסוף מצאנו דרך,פנינו לעיתון המקומי, כשהם באו וצילמו ופירסמו העיריה וכל מערכת החינוך כולל ראש העיר קמו לרגליים.וזה עזר,זה עובד רק באיומים.אסור להיות וותרן ונחמד,צריך לפנות לגורמים שיש להם השפעה.לפי כל מה שקראתי,לבן שלך לא היתה הזדמנות ללמוד,יש חגים וחופשת קיץ,הוא ישלים את החומר,יש לו מספיק זמן.אצלי פער של 4 שנים,בגלל שראיתי שאין התקדמות ושיפור בלימודים,כמה שיחות עם המורה,יועצת וכו..כולם אמרו פה אחד היא קטנה עזבי אותה,היא תלמד.ילדה בכיתה ד' עושה חשבון באצבעות עד 20.בסוף הגענו לרטלין כי המורה לא שמה לב בזמן.יכולתי לעזור לה יותר.אבל אמרו לי שככה זה התחלה.הילד שלך בסדר גמור תני לו לצאת לנשום את החופש שאין לו את הבריון הזה מאליו ותמיד,תמיד תהיהי איתו בעדו ומאחוריו.הצלחה.

Elizab3th

New member
מאד מעודד כל מה שכתבת וזה גם

עוד יותר מחזק אצלי את ההרגשה והידיעה שנפלנו על מערכת מעוותת שכל מטרתה הוא שקט תעשייתי, אני לא אתן להם את השקט הזה כל עוד זה תלוי בי. כבר ניסחתי מכתב נוסף שאותו אני שומרת ככדור האחרון בקנה, ואת המכתב הזה אפיץ עם העתקים לכל העולם ואשתו כשהתקשורת ביניהם.

לדט

New member
אני לפני שנתיים הכנסתי את בני לגן ש

שפתי ובאמצע שנה שעברה החזרתי אותו לחינוך הרגיל למרות שהמערכת הייתה נגדי ההחלטה הייתה של ההורים בלבד. לדעתי העברה לחינוך מיוחד לתקופה קצרה בהצגה נכונה של העניין בעיני הילד יכולה רק לעלות את הבטחון העצמי. העיקר שהיציאה תיהיה בזמן ובהתאם לתחושות הבטן שלך . כך אני נוהגת ופעם אחר פעם זה מוכיח את עצמו

למעלה