התייעצות...

שירZ

New member
כיתה קטנה

קראתי את הודעתך בשקיקה, לכיתה קטנה עוברים תלמידים שאינם יכולים להשלים את הפער הלימודי שנוצר בכיתה רגילה, מעבר לזאת אם עדיין קיימים פערים התנהגותיים נורמטיבים שאיתו מגיע גם הדרדרות לימודית המסגרות החינוכיות שוקלות להעביר את התלמיד לכיתה שבא הוא יוכל להתפתח וללמוד ברמה שמתאימה לו ע"י בנית תכנית תלא"..(תכנית לימודית אישית) מאוד חשוב שהמורה תלווה את התלמיד ותדע לגשת אליו על מנת למצות ממנו את כל היכולות. אבל אם התלמיד אינו לקוי למידה,ואין לו שום פער חריג בלימודים שמחייבים התערבות לימודית חריגה , אין לו מה לעשות בכיתה קטנה.. לפי התרשמותי בעית ההתנהגות והיחס נובע מהתעללות שעבר,ואין זה מצדיק לקיים וועדת השמה שהרי אופייני שהילד יתמרד וירגיש מתוסכל בשל חוסר אונים להתמודד קודם עם הילדים,ואז עם מערכת אטומה. ישנם הרבה מאוד ילדים שהמעבר עשה להם טוב, וזה כמובן בגלל שהצוות שם היה טוב.. ככה שמאוד תלוי גם מי תדריך את הילד. לאותם הכיתות בד"כ יש שם ריפוי בעיסוק, דרמה תרפיה,מוזיקה בתנועה וכ"ד. כך שמהבחינה הזו שזה יכול מאוד להועיל למי שזה מתאים. הייתי באמת ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית מישהו שיכול לעזור לך להחליט מישהי שמכירה מאוד טוב את הילד. אני מבינה את ההתלבטויות שלך,וכולי תקווה שתעשו את ההחלטה הנכונה עבור בנך. לגבי וועדת השמה- תגיעי מוכנה ואל תהססי להטיח ולבקש את מה שאת חושבת לנכון. הם לא מחוללי הניסים. אלה את בתור אמא . מחזקת את ידך שתצליחי....

לאליזבט

שלום אליזבט, זיוה הפנתה את תשומת ליבי למכתבך וקראתי גם חלק מההתכתבות בעקבות מה שכתבת... ההתלבטויות שלך לגיטימיות והגיוניות ביותר מה שלא הוגן זה לחץ המערכת (למרות שאותן קצינות ביקור סדיר עושות את עבודתן) זכותך המלאה לקחת את הזמן לחשיבה גם אם הילד בבית שבוע שבועיים. לגבי כתות קטנות אכן הן עולות יותר למערכת ואכן יש בהן יותר שרותים לתלמיד (מורה ל-8-10 תלמידים, סייעת, שעות של טיפולים) ...אך האם בנך זקוק להם??? האם לא ניתן לעזור לו במסגרת הכתה הרגילה??? אני שואלת כי אני לא מכירה את הילד וקשה "לאבחן" אותו לפי הדברים שכתבת. לפעמים התחלה חדשה בכתה רגילה בבית ספר אחר עם צוות אחר יכולה להיות טובה באותה מידה ואפילו יותר... ולגבי ה"חרטה על המכתב" - במיוחד עכשיו אחרי תיקון חוק חינוך מיוחד הולכים מאוד עם ההורים ובוודאי שאת יכולה להשמיע את דברייך בוועדת השמה וגם להביא מי מטעמך... זכותך המלאה לחזור בך ולחשוב אחרת ואפילו חובתך - מדובר כאן בבנך ואם את לא תרצי בטובתו מי כן? וגם מותר שיהיו חילוקי דעות בין ההורים... בהצלחה רבקה

Elizab3th

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

שלחתי פקס למח' החינוך עם בקשת ביטול לועדת השמה. אני רוצה לראות איך בני משתלב בבי"ס חדש, לתת לו את האפשרות לפתוח דף חדש, הוא אמור להגיע מחוזק ומעט פנוי רגשית אחרי החויות הקשות שעבר בביה"ס הקודם. תודה רבה על כל העזרה, מקווה שלא מחכה לי עוד יום של מאבק עם כל הביורוקרטיה האיומה הזאת שגזלה ממני את כל הכוחות הפיסיים והנפשיים כאחד.

Elizab3th

New member
מנהלי המחלקות בעיריה בטיול

איך לא, להם אין דאגות :-\

Elizab3th

New member
לד"ר לביאן עוד שאלה בבקשה ברשותך...

למרות שאני לא חושבת על כך כעת, אבל בהחלט אשמח לדעת את התשובה, האם ניתן להוציא ילד מכיתה טיפולית בכל שלב ולהעבירו לחינוך הרגיל? משום שבעיריה אומרים לי "בטח ובודאי שאפשר", ומנגד מחנכות לא מעטות אומרות לי שזה מאד מאד מאד קשה, מי כאן צודק? זה ממש קונלפליקט. הבן שלי יודע לקרוא יפה, אבל הוא מתקשה בחשבון בגלל שהפסיד חומר בגלל הבעיה הרגשית, לדעתי עדיין זו לא סיבה להעבירו לח.מ.

יש לו את כל חופשת פסח ואת החופש

הגדול כדי להשלים את החומר בחשבון. הוא לא הילד היחיד שיש לו פערים בחשבון. אז מה? את כולם מעבירים לחינוך המיוחד. המורה להוראה מתקנת יכולה להשלים לו את החומר בחשבון. למה למהר להעביר לחינוך המיוחד? הרי גם בעוד שנה אפשר להעביר, גם בעוד שנתיים. הגיוני להתיעץ עם גורמים שאינם קשורים לבית הספר הקודם.

Elizab3th

New member
ולכן אני מתייעצת בכל הזדמנות שרק

אפשר, מאד חיזקתם אותי, אבל מאד חשוב לי גם להדגיש, זה לא שאני נגד מערכת חינוך מסויימת, כמו חינוך מיוחד או חינוך רגיל, אני פשוט לא חושבת שזה נכון לפלוט ילד ממערכת החינוך הרגיל כל עוד לא מוצו כל הדרכים בכדי להקל עליו, ילד שחצי שנה לא היה פנוי ללמידה מבחינה רגשית, עם כל הכבוד (ובזמן האחרון אין כבוד) לא מעבירים לח.מ. למערכת מאד נוח שקט תעשייתי, הם לא רוצים שנחשוף את כל הסיפור בביה"ס.

דליה.ד

New member
תוכלי לפנות גם

לזהבה מפורום זכויות הורים היא מומחית בזכויות הורים ותלמידים מול מערכת החינוך ואני בטוחה שיש לה עצות טובות באמתחתה. בהצלחה!

הוצאת ילד מכתה קטנה

שלום אליזבט, קושי בחשבון בהחלט אינו סיבה לעבור לכתה קטנה... ולשאלתך- כן, ניתן להחזיר ילד לכתה רגילה בכל שלב, אך אם הצוות המקצועי מתנגד תערך לו ועדת השמה נוספת. אגב האם הילד קבל שעות חינוך מיוחד בכתה הרגילה? (כי אם לא זה השלב הראשון, ביה"ס צריך לעשות משהו למען שילובו וקידומו הלימודי, הרגשי או החברתי לפני העברה...) יום טוב רבקה

שירZ

New member
ד"ר הלל לביאן

עם כל הכבוד למערכת ולוועדות השמה עדיין יש קושי להוציא ילד מכיתת לל" לכיתה רגילה. אם הצוות מתנגד לכך קשה מאוד להחזיר את הילד לכיתה רגילה. אפילו אם מבקשים להעבירו בי"ס המנהלות והצוות לא עוזר ואף נוטה להענות להמלצת וועדת ההשמה והצוות הרב תחומי בנושא. אם ההמלצה להשאירו בכיתה קטנה, רוב הסיכויים שישאר שם למרות התנגדות ההורים. וזה מנסיוני מול המערכת. מה שהחוקים אומרים זה לא מה שמיושם בסופו של דבר. וזה מאוד מצער שברוב הפעמים המערכת לא נוטה לבוא לקראת ההורים והילד. למרות שזו המטרה בסופו של דבר.

העברה

שלום שיר, צר לי לשמוע את מה שאת מספרת, אני יודעת שהחל משנה שעברה העברת ילד לחינוך רגיל אמורה להיות הרבה יותר בקלות אך יש משתנה של "חומרת הבעיה" שגורם לשונות בהחלטת וועדת השמה, בכל מקרה בד"כ הולכים עם רצון ההורים. אני מעריכה את נסיונך, ניסיוני הוא מקצועי ואני מבינה שיש שוני שלא צריך להיות בין ישובים שונים בארץ... רבקה

נציגות הורים ו אינדוידואליות של מקר

קודם כל בועדת השמה צריך להיות נציג הורים ששומר על זכויותיהם! מנסיוני ומנסיון הרבה הורים בסביבת מגורי ועדת ההשמה מאד הולכת עם ההורים . ורק במקרים קיצוניים וחריגים לא הלכו עם ההורים.

Elizab3th

New member
ואני רק רוצה להיות אחרי זה....

אני כבר לא ישנה בלילות מרוב מתח ולחץ, מרגישה כל כך נורא ואני אומר לכם למה, משום שאני יודעת שבני לא קיבל אלפית ממה שהיה צריך לקבל בחינוך הרגיל, אני יודעת שמה שנעשה בביה"ס הקודם הוא הזנחה פושעת, למרות כל הבקשות והתחנונים שלי, איך פסיכולוגית חינוכית בשירות הפסיכולוגי יכולה להמליץ על מסגרת קטנה כאשר לא מוצו כל הדרכים בחינוך הרגיל??? איך, זה פשוט משהו שלא נתפס בהגיון? הרי גם בחוזר מנכ"ל של משרד החינוך יש סעיף שאומר שועדת ההשמה תשאל את צוות ביה"ס אם ביה"ס נתן לילד את מה שהיה צריך לתת במסגרת סל השילוב טרום העברתו לח.מ. ופה לא נעשה כלום, למעט סייעת שעבדה עם בני שלוש פעמים, אני פשוט חנוקה מעצבים ועצבות, אני לא יודעת מה לעשות, לא יודעת מה מגיע לבן שלי במסגרת החינוך הרגיל, הוא כיום מעט מתקשה אך ורק בחשבון, תגידו לי אתם, זו סיבה להעביר ילד לח.מ.???? זו לא שערוריה? בא לי לצאת בצעקות בתקשורת, אני כבר לא יכולה, זה פשוט לא ייתכן מה שעושים לנו כאן. עכשיו, בתקופה הזאת דנים באשר לזכאותם של תלמידים בסל שילוב, אני ביקשתי העברה לבי"ס אחר לכיתה רגילה כבר לפני שבועיים, אני מרגישה שבכוונה מורחים את הזמן בכדי שגם בביה"ס השני הוא לא יקבל את העזרה משום שיאמרו שאיחרנו את המועד, מנהלי המחלקות בעיריה יצאו לטיול ויחזרו רק ביום ראשון, אני רודפת אחרי קצינת הביקור הסדיר ולא תופסת אותה, אני פשוט לא יודעת מה לעשות. לא מכירה את החוקים, מה מגיע לבן שלי? מה לא מגיע? האם מותר להוציא ילד שעבר התעללות קשה לקראת סוף השנה ולהעבירו לבי"ס אחר, למרות שזו היתה המלצה של המנהלת בביה"ס השני להעבירו כבר אחרי חופשת פסח בכדי להתרגל לסביבה חדשה, לפתוח דף חדש, ואז כשיתחיל את כיתה ב' הוא יתחיל בסביבה מוכרת, זאת אומרת שאפילו על המנהלת בביה"ס החדש זה מקובל, אז אני לא מבינה, מה הבעיה כאן???? ביה"ס הקודם מפחד שאוציא את כל הסיפור עליו החוצה ובגלל זה מפעילים עליי מכבש של לחצים עם החינוך המיוחד. אוף אני פשוט רותחת מעצבים ומרגישה שאני הולכת בחושך ולא יודעת לאן, לא יודעת מה עכשיו, מה זכותי לעשות בכדי שעכשיו יסכימו להעבירו כבר.

נסיכה ג

New member
לא לחינוך המיוחד!!!

כן להעברת בית ספר!!! בני בכורי דיסלקטי, לא ידענו על כך בכיתה א' באופן וודאי. בית הספר ביקש להעבירו לחינוך המיוחד ואני כאמא שלו המכירה את החינוך המיוחד מקרוב נעמדתי על רגליי האחוריות וסרבתי בכל תוקף אפילו הבאתי לבית הספר את הפסיכיאטרית שלו, זה עבד!!! מיד לפנות למפקחת האזורית שלכם, לא לחכות לוועדת השמה!!!

דווח על התעללות

שלום אליזבט, אין לי מושג על איזו התעללות את מדברת - אבל - אני מבינה שבנך עבר התעללות במסגרת ביה"ס האם השרות הפסיכולוגי ייעוצי יודע על כך? היועצת? הפסיכולוגית? האם נרשם דוח בביה"ס על ההתעללות? יש הנחיות לדווח על כל ארוע אלימות שקורה במסגרת הבית ספרית.... סליחה על כל השאלות הן בשבילך לחשיבה... יום טוב רבקה

Elizab3th

New member
פה בדיוק מקור הבעיה

מתחילת השנה "התלבש" על בני ילד אלים בן כיתתו, הילד הזה זיהה את התכונה הביישנית של בני כחולשה ופשוט החל להכותו, אותו ילד אלים, הוא ילד בריון בעל בטחון עצמי מופרז, הוא סחף עימו את כל הכיתה כאשר התפקידים התחלקו באופן כזה שהבריון לקח על עצמו את תפקיד המכות ויתר הכיתה את תפקיד ההשפלות, הם לקחו את הספרים והמחברות של בני מתוך הילקוט שלו, קרעו הכל, קשקשו לו במחברות שהוא כשלון ו-0, העליבו אותו כל הזמן שהוא מטומטם, מפגר, מכוער ואמרו לו לומר את הדברים האלו על עצמו, לקחו את הדברים שלו וזרקו אותם לזבל, לא פעם כאשר באופן מפתיע הגעתי לביקור מצאתי תמונה מזעזעת בכיתה, כאשר הבן שלי יושב על הכיסא שלו ורוכן על השולחן עם חצי גופו ומנסה להגן על ספריו ומחברותיו כשמנגד יושבים 2 תלמידים על השולחן ובעזרת בירכיהם מנסים בכוח לפתוח את הספרים שלו, כשצעקתי עליהם שירדו מיד משם ושיפסיקו להציק לבני הם ענו "אבל הוא כל הזמן מצייר בספרים שלו", אמרתי להם שזה לא עניינם ושיעופו ממנו מיד ואני לא רוצה עוד פעם לשמוע או לראות מחזה כזה. את ההצקות האלו הבן שלי ספג מתחילת השנה, כאשר לפני שבועיים הוא קיבל בעיטות חמורות בראשו במסגרת שיעור התעמלות מאותו ילד אלים, סוף סוף מורה אחת ראתה את זה והוציאה את הילד האלים מהשיעור לכיתה. למחרת השארתי את בני בבית בגלל כאבי ראש וסחרחורות ואמרתי למנהלת שאם גם הפעם היא לא מתכוונת לטפל בנושא האלימות אני כבר אפנה הלאה היא ענתה לי "מצידי תפני לראש הממשלה", פעמים אין ספור סיפרתי את כל זה למחנכת, למנהלת, ליועצת ואפילו לאמו של הילד האלים, הילד האלים בעצמו מודה שהוא מכה את הבן שלי והתירוץ שלו "כי הוא לא מכין שיעורי בית". מנהלת ביה"ס והמחנכת כל הזמן אמרו לי שעד שהבן שלי לא יבוא ויאמר להם בעצמו שמרביצים לו או מציקים לו הם לא יכולים לעשות דבר, הילד האלים לא הורחק מהכיתה וזה חלק מהכלים שביה"ס צריך לנקוט כנגד ילדים אלימים, כל שידעו לומר זה את המשפט הנ"ל ו"הידיים שלנו כבולות". תסכימי איתי ד"ר לביאן שגם כאדם בוגר שמגיע למוסד מסויים בכדי ללמוד, אם המצב היה דומה כאדם בוגר הוא לא היה מוכן לבקר במקום כזה והיה נפגע עד עמקי נשמתו, תוסיפי לזה מכות ותלבישי את זה על ילד בן 7, זו לא תמונה מזעזעת? לראות מנגד את צוות ביה"ס שלא עושה חצי דבר כדי להפסיק את האלימות וההשפלות כנגד בני? והיום כשאני הגעתי כבר לעיריה עם כל הטענות הנ"ל ובאיום שאני יוצאת לתקשורת ביה"ס לא מעוניין לחשוף את כל הסיפור שלהם ופשוט מנסה להפוך את בני לילד שלא מתאים לחינוך הרגיל ולפלוט אותו לחינוך המיוחד. את יודעת איזה הרגשה יש לי?, כמו אותם משוגעים שמאשפזים אותם בבתי חולים לחולי נפש בכפייה, ואח"כ הם יכולים לצרוח עד לב השמיים ואף אחד לא ישמע אותם, הם מכריחים אותי להעביר את בני לחינוך מיוחד, ממש כופים את זה עלינו, באיזו זכות?, אני אפילו לא יודעת מה מגיע לנו במסגרת הזכויות, והם מסתירים מאתנו בכוונה רק כדי שהסיפור המזעזע הזה לא ייחשף.

ליבי אתך

למרות היותי בעבר מורה ויועצת בבתי ספר לילדים עם הפרעות התנהגות ואולי מפני שיש לי ילד בן שבע בבית, התקשתי לקרוא את סיפורך... אינני יודעת באיזה בית ספר יושב בנך אך אין ספק שהם לא מטפלים נכון באלימות בית ספרית ואכן את צודקת במקום שאדם לא חש מוגן (זכות בסיסית...) הוא בוודאי לא יוכל ללמוד ! את חייבת להגיע עם הסיפור לגורמים בכירים במשרד כגון: המפקחת על היועצת של ביה"ס, המפקחת על ביה"ס, השרות הפסיכולוגי בישובך...(אגב הייתי עושה הכל בכתב זה יותר מחייב לתגובה)... לגבי זכויות יש באתר משרד החינוך אפשרות לברר לפני שאת עושה משהו עם בנך רצוי שתבדקי איזה נזק נגרם לו מההתעללות ואגב טיפול של שעות שילוב יכול להיות גם אצל מטפלת בהבעה ויצירה שמגיעה לביה"ס ולאו דווקא בכוון לימודי כמו חשבון... בהצלחה רבקה

Elizab3th

New member
איך אני יודעת מה אני יכולה לדרוש

ומה מגיע לנו לקבל, אני הולכת לאיבוד בכל חוזרי המנכ"ל של משרד החינוך. אני מתעקשת עכשיו שהוא יעבור לבי"ס אחר לכיתה רגילה וביקשתי העברה רק שעושים לי צרות, מקווה מאד שאחרי חופשת הפסח הוא באמת יועבר לבי"ס החדש לכיתה הרגילה, השאלה היא אם אני יכולה לבקש בתקופה הזאת של השנה עזרה? שבסוף לא יגיעו למסקנה שהוא באמת צריך חינוך מיוחד והוא בכלל לא קיבל עזרה גם בביה"ס החדש, איך אני עושה שבביה"ס החדש יקבעו שהוא זקוק לעזרה לשנה הבאה? זאת התקופה אני יודעת ובעיריה יש לי את התחושה שבכוונה מורחים את הזמן כדי שאפול בין הכיסאות.

נסיכה ג

New member
מבית הספר החדש את צריכה

לבקש כבר עכשיו ועדת השמה כדי לקבל שעות שילוב. זו הדרך היחדה, אחרת, הוא לא יוכל לקבל שעות שילוב בטענה שאין תקציב בשבילו!!! בהצלחה. ודרך אגב, שלחתי לך מסר.

למעלה