התייעצות

התייעצות

אוקיי אז היום חזרתי מאוחר הביתה לקראת 8 פלוס והאכלתי חתולים אז הייתי לגמרי שפוכה וזה חידד לי איך אני מתנהגת כשאני עייפה.
חזרתי מרוקנת עם חוסר אנרגיות ואבא בדיוק הציק לי עם כל מיני דברים או רצה לדבר וכשאני עייפה אני אובר רגישה הרעש של הטלויזיה מפריע לי לא בא לי לדבר כשממשיכים לפנות אלי או להציק הלחץ מתיישב לי על הבית חזה וכולי ופשוט פרקתי את הלחץ בצעקות ( מסכן מי ששמע אותן עלה לי הקול לטונים גבוהים מאוד). אז נכון שלי זה שחרר אחלא את הלחץ אבל זה לא ממש טוב לפרוק ככה את הלחץ על השני . אבל הרגשתי שאני לא מסוגלת לסבול כי אומרים לו די והוא ממשיך והלחץ שנבנה במיוחד עם העייפות מכריע אותי אז הרגשתי שאין לי ברירה אלא לצעוק מה אפשר לעשות במצב כזה כדי לעדן את התגובות ולא להכלא בתוך סיר הלחץ כלומר לפרוק אותו איכשהו?

מודטחדש

New member
מה אפשר לעשות?

TM AM PM. או בתרגום חופשי TM - (מדיטציה טרנסנדנטלית). AM - בבוקר. ו-PM - אחר הצהריים. מכיר מהעבר את כל מה שאת מדברת עליו. "
הייתי לגמרי שפוכה
". "
איך אני מתנהגת כשאני עייפה
". "
אבא בדיוק הציק לי
" (אומרים שמגיע היום, כשזה מאוחר מידי, שדווקא היינו מאוד רוצים שוב את "ההצקות" האלה). "
כשאני עייפה אני אובר רגישה
". "
הרעש של הטלויזיה
" (בייחוד בימים האלה, למה להדליק את המכשיר הנורא?). "
הלחץ מתיישב לי על הבית חזה
" (לי זה היה מתיישב דווקא באיזור המערכת העיכול). "
פרקתי את הלחץ בצעקות
"... כשהתחלתי התירגול עוד היו סימנים (פוחתים והולכיםׂ( של אלה (כל אחד ואחד מהם). כבר כמה חודשים שאני לא זוכר אפילו שהייתי כך.

התחלה טובה

ראשית כל, כתבת משהו חשוב - "זה חידד לי איך אני מתנהגת כשאני עייפה".
כלומר כבר ראית כי הכעס מגיע ממך ולא ממנו, וראית כיצד במצב פנימי מסוים הוא מופיע.
הצעד הבא, שיכול להיות מעניין, הוא לנסות להיות בתשומת לב שניה לפני שזה קורה.
למשל, רגע לפני שאת נכנסת הביתה, נסי לומר לעצמך "עכשיו שימי לב לעצמך", ואז תפתחי את הדלת.
אם זה יצליח, אולי כשאבא שלך (או מישהו אחר) ידבר איתך, תהיי כבר בתשומת לב, ותוכלי לראות את החיכוך בין מה שהוא אומר למשהו בתוכך, המעורר את הכעס.
הבעיה היא שקשה לזכור "להכנס לתשומת לב" בצורה הזו, אז אולי כדאי לשים לעצמך איזו תזכורת - איזה משהו קטן ליד הדלת כשאת יוצאת, או אולי לצייר איזה סימן על המפתח - ככה כשתראי אותו, תזכרי להיות בתשומת לב, ואולי תצליחי להחזיק אותה כשאבא ידבר איתך.
בהצלחה רבה, ואם תנסי את זה, אשמח לשמוע איך זה פעל!

רעיון מעולה!!

סינבד

New member
במצב כזה אין מה לעשות.

את צריכה להתכונן לקראת "מצב כזה" כדי שלא תגיעי אליו לעולם. מדיטציה טרנסצנדנטלית בוקר וערב זה נחמד, אולי זה יועיל לך.
&nbsp
העצה שלי, שתהיה פחות קלה אבל אולי יותר יעילה היא ללמד את עצמך לא להתייחס לעצמך כל כך ברצינות.
מן הסתם השאלה הראשונה שלך תהיה, אם בכלל תהיה, "איך לומדים את זה". ובכן מתחילים ללמוד את זה מהבחירה שזה מה שאת רוצה.

מודטחדש

New member
ואיך אתה מציע שהיא תעשה את זה?

אתה נקי לחלוטין מכעס? מתסכול? ממתח? מ-"
מצב כזה
"? ומצבים כאלה? איך אדם מלמד את עצמו "
לא להתייחס לעצמך כל כך ברצינות
"? הלוא כל אלה עובדים בערבון מאוד מאוד מוגבל. ברגעים בהם אדם נמצא במתח רב, הוא לא יכול "
לא להתייחס לעצמך כל כך ברצינות
"! אז מה שאתה מציע זה לנטרל את המתחים או "לעשות כאילו"? מדיטציה טרנסנדנטלית בוקר וערב היא הרבה יותר מ-"
נחמד
". זו הדרך היעילה ביותר שהוכחה אובייקטיבית לנטרול מתחים ולא לשחק ב-"נדמה לי". כי כל עוד המתחים האלה קיימים הם אלה שמביאים לכל מה שקוסמת תיארה. לנסות "
ללמוד את זה מהבחירה
", אלה רק מלים. MOOD MAKING.

יש משהו בדבריו כי שמתי לב וגם אומרים שהכעס למשל

נובע מחשיבות עצמית כי דברים לא הולכים ב"דרך שלך"
והפיתרון שלו יפה ובהחלט דורש זמן אבל מסכימה איתך ששיטה שמנטרלת את המתח הנפשי פשוט פותרת הכל עם הרבה פחות מאמץ

מודטחדש

New member
איך אתה מציע שנדבר?

באופן טלפתי? לא כל כך מאמין בזה. בהתכתבות במסר אישי? זו גם שחייה בהתכתבות, נכון? רוצה לתת לי את הטלפון שלך? אני מניח שהתשובה שלך "אין לי תשובה, אבל אתה מבלבל את המוח".

סינבד

New member
אתה זוכר ממה התחלנו?

אם לא, קרא את השרשור הזה מהתחלה.
&nbsp
&nbsp
אתה יודע, כשהילדים שלי היו בבית הספר ותמיד רצו לענות ראשונים, הייתי אומר להם שמי שכבר יודע לא יכול ללמוד כלום ולכן אל להם למהר לצעוק: "אני יודע!".
&nbsp
בספרות יש מי שמדבר על לרוקן את הכוס...
&nbsp
אפשר להתחיל מלרוקן את הכוס שלך. אבל הרי שנינו יודעים שלו באמת רצית לעשות את זה, כבר מזמן היית מוצא את הדרך אלי או אל מורה אחר.

מודטחדש

New member
לא שאלתי "מה יש לי ללמוד ממך"

שאלתי מה יש לך ללמד. לא כתבתי בשום מקום שאני יודע הכל. כתבתי שאני רוצה להבין מה אתה יכול ללמד אותי. איפה אתה מרגיש שאתה יודע יותר ותוכל להביא לי לידע בעל תועלת. ללימוד מעשי.
לא מבין מה זה "
לרוקן את הכוס שלך
". אולי בעולם הרוחניקי זהו מושג מקובל. אני לא שיך לעולם הזה. מצאתי את הדרך למורה הטוב ביותר שאפשר להגיע אליו. באמצעות מורה טוב למדי שהוא צינור שמעביר את הידע של אותו מורה טוב ביותר. זה לא אומר שאני לא יכול ללמוד משהו נוסף. ואם אתה מתכוון לקלישאה "כשהתלמיד מוכן, המורה מגיע", כבר הייתי מוכן והמורה הגיע. הוא הגיע משום ששאלתי אותה מה הוא יכול למד אותי והתשובה שלו הייתה מספקת ביותר. אז אני שואל גם אותך אדוני המאסטר הדגול" מה יש לך ללמד?

למעלה