התייעצות

סינבד

New member
כמו שאתה שם לב אני מתעלם מהזלזול שאתה מפגין.

אני יודע ללמד מה הוא אושר ואיך להתחבר אליו.

יש כמה כללים שהתעלמות מהם חוסמת אותך מחיים של אושר. אחד הכללים הראשוניים הוא כבוד לזולת. כשאני אומר זולת אני מתכוון לא רק לבני אדם, גם הכסילים שבהם, המסתתרים מאחורי לעג כמסיכת הגנה. אני מתכוון לכבוד לכל היקום הסובב אותי, כולל זבובים ונמלים ועשבי השדה.

פגשתי את דניאל גליקר. בעיני הוא לא נראה "המורה הטוב ביותר שאפשר להגיע אליו". אבל היי, זה רק אני. אולי בשבילך הוא כן המורה הכי טוב שאפשר להגיע אליו. למרות שאפשר לפקפק בכך אם עדיין אתה לא מבין מה זה "לרוקן את הכוס שלך" (למרות שהמשל הזה סופר פה לפחות פעם אחת) ואם עדיין לא גילית שהאמירה ש"כשהתלמיד מוכן המורה מופיע" היא פושט ציון עובדה ולא קלישאה.
כפי שגילו רבים, שנהיו תלמידים של המורה שהופיע כשהם היו מוכנים אליו ומסוגלים לראות אותו.

אתה מבין מודטחדש, לפני שאתה מוכן אליו, גם אם המורה הטוב ביותר שאפשר להגיע אליו, יעמוד מולך ויאמר לך: "בוא ללמוד" אתה פשוט לא תוכל לראות ואפשר שתגיב להזמנתו בזלזול. פשוט משום שאתה עדיין לא מוכן לקבל את הטוב שמוצע לך. רק כשהתלמיד מוכן הוא יכול לראות את ערכו של המורה שאולי תמיד היה שם בשבילו, ממתין שהתלמיד יהיה מוכן.

כמובן שדברי לא באמת מכוונים אליך, בין אם אתה מר גליקר בעצמו ובין אם אתה אחד מחסידיו, ניכר בעליל שאתה עדיין אינך מוכן. עם זאת אני מזמין גם אותך לקרוא מה שכתבתי כאן [URL]http://hadar.dx.am/Alayers.html[/URL] מי יודע אולי זה יביא תועלת לך, או לכל אחד אחר שיקרא זאת
.

שבת שלום והרבה אהבה.

דיסקליימר: אינני חושב שאני ה"מורה הטוב ביותר שיש" וגם אינני מחשיב את עצמי ל"מאסטר דגול". כל מה שאני מציע לאחרים בפורום מבוסס על הידע שאספתי בעצמי וניסיתי על עצמי כולל גם ההמלצה שלא להתייחס לעצמי יותר מדי ברצינות
.

מודטחדש

New member
לא התכוונתי לדניאל

כשכתבתי על "
המורה הטוב ביותר שאפשר להגיע אליו
". התכוונתי למורה שלו. והוספתי שהוא הצינור המעולה שמעביר את הידע מהמורה שלו לי, ולרבים אחרים.
מה שאתה כותב לגבי אושר. אני לא אומר את זה בזלזול. אגיד את זה לכל מי שכותב "
אני יודע ללמד מה הוא אושר
". לא ניתן ללמד מהו אושר. כולל לא אתה. כמו שאי אפשר ללמד את עיוור הצבעים מהו כחול טורקיז, או מהו טעמה של גוייבה. האושר נמצא אצל כל אחד מאיתנו בכמות אינסופית. ניתן ללמד את הדרך הפשוטה והיעילה ביותר להתחבר אליו. ושום דבר בחיים לא יכול "ל
חסום אותך מחיים של אושר
". אם יש לך הדרך להתחבר לאינסוף אושר שבתוכך, שום כוח שהעולם לא יחסום את זה.
לגבי המורה והתלמיד. הכל עניין של קארמה. וקארמה זה משהו שאתה עשית לעצמך. לטוב או לרע. אם מגיע לך מורה מעולה, הוא יגיע אליך, ואין לזה קשר אם אתה מוכן או לא. אם זו לא הקארמה שלך, יכול שלא יגיע אליך מורה בכלל או שיגיע אליך מורה סוג ז'. לכן לדעתי זו קלישאה ריקה מכל תוכן. אם אתה רואה בדברים האלה שלי זלזול, צר לי על איכות הראייה שלך.
אני לא חסיד של דניאל. אני חסיד של הידע שהוא מלמד. שוב, כמו שכתבתי, כצינור. כרמקול תמים שלמד איך לחבר אותי למקור של הידע הזה.

קראתי וגם קראתי בעבר וזה קטע יפייפה אבל לא ברור לי

אם אני מוותרת כליל על ביקורת שלי על עצמי ועל אחרים איך אני מאירה ( ולא מעירה), על משהו שמפריע לי? בעצמי או באחרים? אוקיי יש דברים שאפשר להבליג אבל יש דברים שדורשים שינוי או שרוצים לשנות לשפר איך מעבירים את זה במצב כזה אם ירדה האפשרות של לבקר מעל סדר היום?

סינבד

New member
שאלה מצויינת

והנה אני מוצא את עצמי "מלמד שחיה בהתכתבות"
.
&nbsp
אם יש משהו שמפריע לך, בעצמך או באחרים. הדבר הבדיוק לא נכון הוא "להבליג". כשאת מבליגה את בעצם כובשת את הכעס (או כל רגש אחר שעלה שם) פנימה. וכשאת עושה את זה, את ממשיכה לסחוב איתך את אותם "רגשות מחלישים". גם אם את לא מודעת להם במעמקים וגם אם נדמה לך שהם לא משפיעים, חלק גדול ממה שגורם לך "להתפוצץ" כשאת פחות חזקה (למשל כשאת עייפה) הוא הלחץ של כל אותם רגשות שכבשת פנימה.
&nbsp
הדבר הנכון הוא ללכת למקום שקט ובטוח (עדיף לעשות את זה עם מישהו שאת יכולה לגמרי לסמוך עליה שהיא בעדך) ושם לפתוח את הדברים, לתת לרגשות שעלו להשתחרר ואז לחקור אל תוך תוכך למה עלו הרגשות האלו.
הם בד"כ עולים כשמישהו או משהו "מעיר" בך משהו שאת לא אוהבת בעצמך. הפתרון המלא לזה הוא לאהוב את עצמך באהבה שלמה ומלאה.
אבל הדרך לשם ארוכה ולפעמים היא עלולה להיות לא קלה. במיוחד אם את מנסה לעשות אותה לבד.

תודה על התשובה סינבאד

ומאוד צודק לגבי הלכבוש כעס אבל עדיין אם יש לי ביקורת לומר לאחרים או לעצמי איך לומר אותה? לפעמים צריך לומר דברים ...

סינבד

New member
מעולם לא צמח שום דבר טוב מביקורת

אבל כבר הרבה שנים שזה לא גורם לאנשים לוותר עליה.

lightflake

New member
דניאל גליקר

האם מדיטציה "טרנסדנטלית" (מלמול מנטרה הודית) בוקר וערב
היא אשר גרמה לך לאבד כל מצפון אנושי לשקר ולהתחזות לאדם אחר ?
&nbsp
&nbsp

אילו אתה היית לייטפלייק, אולי היית משיב לזה משהו כמו

"עת להבליג ועת להוכיח".

עם כל הכבוד, והרצון שלא להאשים מישהו לשווא, בשלב זה נראה שמודטחדש הוא דניאל גליקר. אני שוב מתנצל (באמת) אם אנחנו מאשימים לשווא, אבל סורי, לא נראה לי.
אז די, הבלגנו הבלגנו, אבל כמה אפשר להמשיך עם הקרקס הזה? אנחנו משתדלים להיות אנשי אמת פה. לדעתי א"ב של להיות איש אמת זה להגיד אמת. לא לשקר. וזה עקום שאחרי שמודטחדש (שוב) משתמש מילה-במילה בדיבור של דניאל, ודניאל משיב כאילו הוא מודטחדש באיזה פוסט, זה כאילו לא שינה כלום, ומודטחדש ממשיך עם השבחים המופלגים לTM בזמן שנראה שאפילו את בסיס אמירת האמת אין לו...

ייתכן שאנחנו מאשימים לשווא. אבל לדעתי בשלב זה, חסר לנו הגרוש ללירה כדי להיות בטוחים ב-100% שמודטחדש הוא דניאל. סבבה, חסר גרוש אחד ללירה - אבל יש לנו 99 גרושים..!

אז ההודעה של לייטפלייק לא נבזית לדעתי. אם מודטחדש משקר לנו במצח נחושה האם זה לא הוגן שבאיזשהו שלב somebody will directly call him on his lies?

ואם כן אז??

זה אינטרנט אתה לא מצפה באמת מאנשים להזדהות פה. אין חובה כזו
אלא אם כן הם בעלי עסק ואז הם מנסים לפרסם את עצמם לכל אדם יש פה זכות
להתכסות בכמה כינויים שבא לו ולכתוב מהם זה לא משנה.

אני לא מצפה שיזדהו, אבל אני כן מצפה שלא ישקרו לי במצח נחושה.

במיוחד לא אנשים ש(נראה לי) שמגדירים עצמם כאנשי אמת.

ינוקא1

New member
לי זה ממש לא נראה.

נראה שהוא חסיד של דניאל גליקר , אבל האנרגיות שונות לגמרי.

אני ממש לא חושב שיש לך כאן 99 גרושים או 99 אחוזים , זה מאוד רחוק מכך.

lightflake

New member
מה שעכשיו הקפיץ אותי היה השימוש במונח MOOD MAKING

בכל השנים שאני קורא פה היה זה רק דניאל שהשתמש במונח הזה וגם אז באנגלית באותיות גדולות, אם בן אדם משקר כדי לפרסם איזו שיטה אז שיעמוד בביקורת המגיעה לו,זה לא רק זה כמובן, ואם לא מדובר באותו אדם אזי שהמצב עוד יותר דפוק, זו עדות לשטיפת מוח זהה ששניהם עברו... בכל מקרה מדניאל וכפילו למדתי רק כמה נוראה השיטה שלהם ולא מזיז לי אם היא מורידה את לחץ הדם, אני אוהב את לחץ הדם שלי כפי שהוא.

מודטחדש

New member
המושג MOOD MAKING הוא מושג נפוץ

באגודה הבינלאומית למדיטציה. הוא בא להבדיל בין מישהו שבאמת חווה משהו בעל ערך, לבין מישהו שמעמיד פנים שהוא חווה משהו בעל ערך. זהו מושג שמהרישי השתמש בו הרבה, וגם מודטים לא מעטים משתמשים בו. כולל דמיאל, כולל אנוכי וכולל עוד אלפים רבים ברחבי העולם. אתה אולי אוהב לעבור בין אנגלית לעברית כשיש לך 2 מלים לכתוב באנגלית בתוך טקסט עברי. אני במקרה כזה פשוט לוחץ על SHIFT. (אולי דניאל כתב גם את המלה הזו באותיות גדולות.

לייטפלייק ארצה

וכן כשאדם רגוע הוא אדם אחר בזמנים המעטים שאחותי תפסה אותי רגועה ( לרב אנחנו מנסות לא לתקשר), היא פשוט נמשכה לרוגע והנחמדות שלי ( כשרגועים נחמדים) כן זה סוג של להיות אדם אחר

למעלה