התייעצות

Arie Charfnadel

New member
התייעצות

ערב טוב חברים, מחפש לקבל עצה טובה בקשר לקורס מקצועי בתוכנה.

אני אתן קצת רקע עלי על מנת להסביר ואולי ככה גם תוכלו להכוון אותי יותר טוב.

אני בן 29 וחצי, בגרות עם ממוצע 102 פלוס מינוס כולל בונוסים, אך מצד שני 4 יח"ל מתמטיקה(ציון 92), הרחבתי מחשבים - ניתוח ועיצוב מערכות, מדעי המחשב א', ב', אלגוריתמיקה, אוטומטים, פרויקט גמר(VB+ACCESS), למדתי גם בין היתר C++, JS, HTML, VB וכד'. פסיכומטרי 585.

ניסיתי להתקבל עם הנתונים האלה לעתודה בטכניון(2004), לא הצלחתי, במקום זה הלכתי ללמוד BA לוגיסטיקה וכלכלה בבר אילן(2004-2006), סיימתי עם ממוצע 85 פלוס מינוס, התגייסתי, עשיתי סדיר ועכשיו אני כבר שנה שישית בקבע, כרגע בתפקיד די תובעני, מתחיל ב-08:30/09:00 ויכול לסיים החל מ-17:00 ועד ל24:00..הכל תלוי עבודה.

במהלך הקבע עשיתי גם תואר שני במנהל עסקים בבן גוריון, MBA, ממוצע 91 פלוס מינוס, סיימתי לפני חודשיים.

כנראה שאני הולך לכיוון שחרור מהצבא בסוף שנה הזו \ תחילת שנה הבאה.

בנוסף אני גם עומד להתחתן בסוף השנה.

לענייננו,

כדי להתקבל לאונ' אני כנראה אצטרך לשפר פסיכומטרי ולעשות השלמה של מתמטיקה ופיסיקה, מה שככל הנראה ייקח לפחות שנה(תוך כדי עבודה) אם בכלל, ויעלה לא מעט כסף. וגם לאחר מכן זה לימודים של לפחות עוד 3-4 שנים, ככה שאני צופה שאני אמצע את עצמי במקרה הטוב בגיל 34-35 עם תואר ראשון ללא ניסיון כלל.

הבעיות: הזמן שזה ייקח, להגיע בגיל מאוחר יחסית לשוק, העלות של זה והלימודים התובעניים תוך כדי תחילת חיים משותפים עם בת הזוג והצורך לפרנס את הבית. נראה לי משהו שקצת קשה לשלב.

להתקבל לאונ' הפתוחה לדעתי אני יכול עם הנתונים שלי כרגע, תקנו אותי אם אני טועה. אבל שוב, זה 3-4 שנים לדעתי, ואני לא בטוח איך אני בלימוד ללא מרצים \ מתרגלים וכד'. במיוחד הקושי הוא במתמטיקה. למרות שאני אוהב את המקצוע, ראיתי ושמעתי שבתארים של הנדסה זה משהו מאוד כבד.

להתקבל למכללה, כדוגמת סמי שמעון, לדעתי אני גם יכול, זה דיי מזכיר את הבעיות של האונ', רק בלי השיפור בגרויות ופסיכומטרי. ז"א זה פשוט יותר מבחינת קבלה אבל עדיין תובעני ועם עלויות כספיות.

נשארתי עם האופציה לבצע קורס מקצועי.

הפלוסים שאני רואה בזה, אני יכול להתחיל את זה עכשיו -ז"א תוך כדי שירות ולא לבזבז זמן יקר, באמצעות הכניסה למסגרת הזאת אני מאמין שאני אקרא גם הרבה לבד ואשקיע וזה ייתן לי פוש, פחות תאוריה ופחות מתמטיקה.

בדקתי 2 מקומות. יש 3 אופציות שאני שוקל:

1. ג'ון ברייס - קורס של 10 חודשים במסלול פיתוח דוט נט, סה"כ 592 שעות. זה פעמיים בשבוע בערב. 392 שעות פרונטליות ועוד 200 שעות פרויקט.

2. ג'ון ברייס - קורס של 10 חודשים במסלול תכנות JAVA. סה"כ 555 שעות. גם פעמיים בשבוע בערב, 355 שעות פרונטליות ועוד 200 שעות פרויקט.

כל קורס כזה עולה כ-20 אש"ח.

3. מכלל סלע - קורס של 22 חודשים, הסמכה לפיתוח תוכנה, סה"כ כ-1200 שעות, 900 פרונטאלי + 300 עבודה על פרויקטים שונים. 2-3 מפגשים בשעות הערב. 5 סמסטרים.

עלות הקורס קצת פחות מ-30 אש"ח.

תשמעו, מכללת סלע נראית לי יותר מקצועית תאכלס, מה אתם חושבים?

כמו כן, יותר מאשמח להמלצות לקורסים ספציפיים בפתוחה וספרים טובים(גם שאפשר להוריד) שאפשר להתחיל לקרוא ולתרגל בבית.

אז זה אני, על קצה המזלג.

אשמח לדעת מה אתם חושבים ומה הייתם ממליצים, לא רק לגבי הקורסים המקצועים(שזה העיקר) אלא בכלל מה הייתם ממליצים לעשות במצבי.

מעריך, תודה!

GuestOfHonor

New member
קורס מקצועי לא שווה יותר מדי

רוב הבוגרים של קורסים כאלה שאני מכיר שעובדים, הגיעו לעבודה שלהם דרך מדריכים בקורס שלקחו אותם בזול מאוד לעבוד אצלם בסוף הקורס.

יש סיכוי לא רע שאתה תוציא הרבה כסף ולא תמצא עבודה, או שתמצא עבודה במשכורת נמוכה ושלא תאפשר לך להתמקצע, וזה עוד לפני שמדברים על הרמה המקצועית של בוגר קורס כזה.

החששות שלך לגבי הפתוחה מצודקים, והיכולת שלך לסיים קורס בפתוחה כמה ונופלת על יכולת הלימוד העצמי שלך. מה שכן, קח בחשבון שאתה יכול להתחיל לעבוד במשרה חלקית כבר אחרי כשנה של לימודים 'במשרה מלאה'. ברגע שיש לך משרת סטודנט טובה, פחות קריטי תוך כמה זמן אתה מסיים את התואר או כמה טוב אתה מסיים אותו (למרות שהממוצע הסופי שלך לא פקטור זניח ואסור 'לזרוק').

תנאי קבלה: באוניברסיטאות יש מסלול קבלה על סמך 'רקע אקדמי קודם'. לדעתי זה תקף אליך, ולכן הבגרויות והפסיכו' שלך פחות מעניינים. קבלה במסלול הזה בדרך כלל כוללת החלטה פר מועמד של וועדת הוראה.

יש לי 3 הצעות בשבילך:
א. לנסות בכל זאת את האו"פ, לראות איך זה זורם לך. להתחיל אפילו מקורס אחד תוך כדי שירות אם זאת אופציה. אני התמודדתי עם קורס קשה בסמסטר במקביל לעבודה של 10 שעות ביום בממוצע בשירות.

ב. תואר ראשון במדעי המחשב במכללה מובילה, ותחילת עבודה במשרת סטודנט באמצע שנה ב'.

ג. תואר ראשון (במקרה שלך אולי שני) בהנדסת תעשיה וניהול מאוניברסיטה, ועבודה בתחום מערכות המידע. ככה אתה לא זורק לגמרי את ההכשרה והנסיון שלך כקצין לוגיסטיקה עם נסיון במערכות גדולות.

ד. הסבה לתוכנה דרך הצבא. שירתו איתי כמה וכמה קצינים שהתחילו את השירות בתפקידים קרביים או טכניים אחרים, ועשו באיזשהו שלב הסבה לתוכנה בתוך הצבא - אם דרך קורס צבאי, ואם דרך on job training. החסרון כאן הוא שתצטרך לחתום עוד. עוד כמה? אין לי מושג, אבל אף אחד לא ישלח אותך לקורס תכנות של חצי שנה בבסמ"ח וייתן לך להשתחרר שנה אחר כך.

למעלה