התייעצות....

taltal153

New member
התייעצות....

בוקר טוב לכל מי שכבר קמה (אני בעבודה כבר....)
אז יש לי התייעצות קטנה.....
ביום ששי יש בגן של הקטנות (שנתיים) מסיבה לכבוד יום המשפחה עם סבתות!
הסבתות שלנו לא מגיעות ודיברתי עם המנהלת שאנחנו נגיע במקום.
היא אמרה שרק אמהות יכולה להגיע כי זו המסגרת שהוחלט עליה והיא לא רוצה לחרוג ממנה.
זה מאוד מפריע לי שלכל ילד תהיה סבתא או שתיים והבנות שלי יצטרכו "להתחלק" בי
גם ככה הן מתחלקות בחיים בהרבה דברים מכורח היותן תאומות....
אם הייתי שומעת סיבה הגיונית מאחורי העניין, לפחות היה מניח את דעתי, אבל לא שמעתי שום סיבה....
מה אתן אומרות? אם היתה סיבה מניחה את הדעת כמו סיבות דתיות, לא הייתי מתלוננת אבל הגן חילוני ולא קיבלתי תשובה עניינית.
רק אציין שלא אפשרי להביא את הסבתות כי זה גם טרחה וגם הבנות כרגע לא היו מוכנות לשתף פעולה עם הסבתות והסיטואציה היתה לא נעימה שהן מעדיפות את הגננות ובוכות שלא רוצות את הסבתות....
המנהלת גם אמרה לי שהצוות יעזור לי אבל אני לא רוצה שהגננת תעזור , הן צריכות את אבא ואמא (בסוגריים אציין כי לאחרונה היתה היעדרות של אבא מסיבות טובות ואז כשחזר העדרות חלקית של אמא שהן לא מורגלות אליה והן די רגישות)
יצא מאוד ארוך, תודה מראש על התגובות.

בכנות אני לא מבינה את הצוות בגן

אבל לא הייתי נכנסת לוויכוחים איתה בשביל מסיבה בגן הרי בסופו של דבר זה עלול לפגוע בבנות בהמשך יותר ממה שיפגעו במסיבה כשיצטרכו להתחלק בך...
(זו הגישה שלי לפחות, עד היום נכנסתי לוויכוחים עם צוותים בגן רק על דברים שהם קו אדום מבחינתי).
אם יש עוד דמות נשית דומיננטית בחיי הבנות (אחות גדולה/דודה/שכנה וכו') פשוט תבואי איתה וזהו, הגננת בכלל לא צריכה לדעת מה הקשר ומה הקרבה...!
אגב בימינו כשמשפחה היא כבר מזמן לא אמא אבא וילדים אלא יכולה להגיע בעוד מלא דרכים וצורות לא ברור לי איך גן מארגן כזו מסיבה ועוד מתעקש על נוכחות נשית בלבד!

די מקומם ואני מבינה אותך לגמרי אבל נסי לראות איך את מוצאת את עמק השווה

mishmish04

New member
מה שליאורה כתבה. כל מילה.

ברוכה הבאה לעולמן של "המשפחות המיוחדות" מול מערכת אטומה.

אני חושבת שאת צריכה לתפוס את הגננת לשיחה רצינית

אקדים ואומר, שבדרך כלל אני מאוד לא לוחמנית ביחסי עם גננות ובכלל. אבל אם כל ילד יכול להביא סבתא, ואם מקובל עליה שהורה יגיע במקום סבתא, אז כל ילדה תביא הורה (בהנחה שיש שני הורים כמובן).
גם בגן שלנו מוזמנים סבים וסבתות ליום המשפחה. גם אצלנו אין סבים וסבתות שיכולים להגיע, ואני סיכמתי עם הגננת שבמקומם יגיעו דודים. אבל ברור לגמרי שיגיעו שניים, כי כל ילדה תגיע עם דוד. אם זה אפשרי, נראה לי נכון יותר להזמין ליום המשפחה מישהו מהמשפחה המורחבת, ולא הורים, אבל ברור לי שלא תמיד זה אפשרי.
וזה אומר שאת צריכה לקחת את הגננת לשיחה ולהסביר לה שהן אכן אחיות, אבל הן שתיים, וכל אחת מהן ראויה ליחס שמקבל כל ילד אחר בגן. הן לא שני חצאים ולכן בכל עניין, וגם בעניין הזה, הן צריכות לקבל בדיוק כמו שמקבל כל ילד אחר. היא הרי לא הייתה מעלה על דעתה לתת לכל אחת מהן רק חצי ארוחה, נכון? אז למה חצי הורה?

taltal153

New member
תודה על התגובות

אני שמחה לשמוע שאני לא מגזימה כי אתמול דיברתי על כך עם אמא בגן (שהיא גם חברה שלי) והיא לא הבינה מה אני רוצה "מה הבעיה, הוחלט שזה יום נשי....לסבתות, אז תבואי רק את"
הדיון הוא מול המנהלת (מעון נעמת) ולא מול הגננות, כך שזה לא יבוא כנגד הבנות.
לצערי אין אוזן קשבת, היא עושה כאילו מקשיבה וממשיכה עם אותה מנטרה, היא לא יודעת להפעיל שיקול דעת בניגוד למה ש"הוחלט" (כבר היו לי כמה "דיונים" איתה....)
אנסה להתקשר לדבר איתה שוב.

taltal153

New member
עדכון מהשטח....

דיברתי איתה שיחה ארוכה ברוח טובה ולא בריב
היא די "בונקר" אבל בסוף אמרה שהיא תחשוב על זה (היא אמרה לי : בבקשה אל תעמידי אותי בסיטואציה הזאת , אז עניתי לה : "ההיפך! אני רוצה להעמיד אותך בסיטואציה בה את מבצעת חשיבה על הנושא! ורואה אם אפשר לצאת מ"הכללים" ולחשוב אחרת"
אין שום סיבה אמיתית שהאבא לא יבוא, פרט לכך ש"זו המסגרת שהוחלט עליה ואם נרשה לך , אז מה יגידו השאר, ירצו גם...."
אני רוצה לחשוב שאמרה לי שתחשוב על כך לא רק כדי לסיים את השיחה אלא חשיבה אמיתית על הנושא.

לא הבנתי מקודם שהכוונה היא ל"יום נשי"

ואם לילדות היה רק אבא? יש משפחות כאלה, את יודעת... היא יוצרת כאן אפליה על בסיס מין ולדעתי זה ממש מנוגד לחוק.

אבל -
אם זה העניין, אני חושבת שבמקומך הייתי עושה כל מאמץ כדי להביא עוד דמות נשית - משפחה, משפחה מורחבת, דודים, בני דודים, אפילו שכנה שעוזרת לכם לטפל בהן. יש מישהו כזה?
לא מדובר כאן בחגיגת יום המשפחה. מדובר בעניין עקרוני לגמרי. אי אפשר להפלות ילד ביחס לכל הילדים האחרים - לא על רקע מינו, לא על רקע דתו, ולא על רקע העובדה שהוא נולד יחד עם עוד ילד.

taltal153

New member
אין פה עניין נשי כלל

המסיבה לא מיועדת דווקא לנשים, אלא לסבתות.
אם סבתות לא יכולות, אז אמהות.
לא לצאת מהמסגרת שהוחלטה, זה אומר שיש כלל שהוחלט ואם תפרוץ אותו אצלי, אז למה לא אחרים.
אם זה היה העניין, היא היתה אומרת לי להביא דמות נשית נוספת בחייהן.

אבל זה בדיוק העניין!

היא זו שפורצת את הכלל. היא קבעה שכל ילד יביא סבתא או אמא. ועכשיו היא רוצה שילדה אחת שלך לא תביא. או שכל ילדה שלך תביא רק חצי.
למה לכל יתר הילדים בגן יש בן משפחה שלם ורק לילדות שלך יהיה רק חצי בן משפחה?
היא פשוט לא מבינה את הקטע שמדובר כאן בשני ילדים שלמים ולא בשני חצאים! היא מתייחסת לילדות שלך אחרת לגמרי מאשר לכל יתר הילדים, ולצערי, זה עלול להתבטא הרבה מעבר לחגיגת יום המשפחה. זה לתת לכל ילד חצי שעה ביום הורים ורק הילדות שלך יצטרכו לקבל רבע שעה כל אחת. זה לתת מתנה מהגן ליומולדת ורק הילדות שלך יקבלו מתנה אחת. היא פשוט לא מספיק מנוסה בתאומים או שהיא מאוד צרת אופקים אם היא לא מבינה שיש כאן שתי ילדות וצריך לתת לכל אחת מהן מענה נפרד.

sefia

New member
מסיבות יום המשפחה תמיד מועדות לפורענות

אצלי כפליים בגלל היעדר האבא ובגלל ששני הילדים לומדים באותו הגן.
השנה למסיבה בגן כל ילד מתבקש לבוא עם הורה אחד.
זה בסדר, ע"מ לצמצם את הבלאגן (שהיה במסיבה הקודמת , בכ"ז 35 ילדים בגן, רובם X שני הורים = 70 מבוגרים)
אבל התאומים שלי נאלצים להתחלק רק בי כי הם שניים ואני אחת.
אם היה לי ילד יחיד, לא היה מרגיש את הבעיה
&nbsp
גם במסיבת חנוכה היה לי מאד קשה כי שני הילדים התחלקו בי ולכל ילד היה מקום ישיבה מסומן מראש למסיבה,
הגננת לא הושיבה את שניהם יחד אז כשכל הורה ישב מאחורי הילד שלו אני הייתי צריכה לבחור מאחורי מי אני יושבת
ובחלקים של השירים המשותפים להורים וילדים ממש נקרעתי והתרוצצתי מצד אחד לשני של הכיתה.
מעיק כל נושא המסיבות בגן

אני בהלם שהיא לא הושיבה אותם יחד

אצלי הגננת איך שנכנסתי אמרה לי שהיא שמה אותם אחד ילד השני (עם בת באמצע כי הם עשו בן בת...)
אולי היא רגישה לזה יותר כי היא אמא לתאומים בעצמה אבל יש היום במסגרות החינוכיות כל כך הרבה תאומים שאני הייתי מצפה מכולם לגלות קצת יותר רגישות.
לדעתי שווה לזרוק לה מילה לפני המסיבה הבאה

sefia

New member
באמת הופתעתי

כי היא גננת סה"כ טובה, ויודעת להתנהל עם תאומים , כנראה חוסר מחשבה
ובאמת אוודא לפני המסיבה הקרובה (בשבוע הבא) שהם יישבו יחד
&nbsp

taltal153

New member
מסכימה עם ליאורה

את צריכה לבקש להושיב אותם ביחד, זה המינימום
המנהלת במעון אמרה לי : תחשבי אם היית משפחה חד הורית, מה היה קורה?
אבל אני לא!! איזו מין תשובה.....
מבינה אותך וזה באמת לא קל, אולי אפשר לנסות להביא סבתא/דודה/מישהי אחרת לעזרה (לפחות לצורכי צילום....)

sefia

New member
בשנים קודמות אמא שלי תמיד הצטרפה למסיבות בגן

גם כדי לעזור לי וגם כי הקטנים קשורים אליה
השנה לא יצא שהיא תצטרף ולא נראה לי שתוכל להגיע גם למסיבת יום המשפחה בשבוע הבא
אני באמת צריכה לזכור להסב את תשומת ליבה לזה לפני המסיבה
&nbsp
אני יודעת שביומיום כל הכסאות הקטנםי ממוספרים וכל ילד יוב במקום קבוע במפגשי הגן
דווקא כי הם תאומים היא כנראה הושיבה אותם בנפרד ליד חברים אחרים
אבל למסיבה זה נשאר ככה וזה פחות מתאים

זה פשוט חוסר מחשבה

ואני מניחה שמרוב שהיא מנסה להפריד ביניהם כי הם תאומים (שזו מחשבה נכונה סה"כ), היא פשוט לא חשבה שבמקרה הספציפי הזה התאומים האלה הם גם ממשפחה חד הורית. אם הייתן מתאמות את זה מראש, היית מגיעה עם עוד בן משפחה או מושיבה את שניהם יחד. זה אלמנטרי. אני חושבת שכדאי לך להיות מאוד מפוקסת על העניין הזה ולבקש לפני כל חגיגה או אירוע יוצא דופן לתאם עם הגננת מראש את הדברים האלה.

ורק מוסיפה, שאצלנו במסיבת חנוכה, הגננת הודיעה במפורש שכל ילד יכול לבוא עם הורה אחד בלבד, ולכן אצלנו הגענו שנינו, הורה אחד לכל ילד.

mishmish04

New member
שלום למורה / לגננת - שיר מעולה, שכתב עמי צביאלי

אבא של התאומים תומר ודורון
ובן הזוג להורות של יעל - "מאיה דורון", שניהלה איתי את הפורום.
הם משפחה נהדרת וסופר מיוחדת, ואני חולה עליהם.
&nbsp
שלום למורה / לגננת
&nbsp
זה נכון שהאגדה מספרת
שמשפחה זה אדון וגברת
חתונה וגם כוס שנשברת
מתכון אחד למשפחה מאושרת.
&nbsp
ילדים עם חותמת הרבנות
הם תעודה לתחושת עליונות
לאחרים יש נכות
ויש חשש לפריצות.
&nbsp
אומרת הגננת: אני נזהרת
מחשיפת העוללים למציאות אחרת
חלילה שידעו על משפחה אחרת
כי יש רק אחת מאושרת.
&nbsp
אז גברת גננת מגוננת
נשמח לראותך מתרעננת
לפתוח את הלב למשפחה מיוחדת
ולנטוש את השמרנות המיותרת.
&nbsp
יש אבא ואבא מחוץ לארון
ואמא ואמא בשמחה וברון
יש אבא ואימא רק חברים
ואימא לבד עם חיים נהדרים.
&nbsp
ואם את מפחדת מקשיים
הם גם נחלתם של הכשרים
ובעצם מי שמך ללמד על החיים
ולגזור על ילדינו לנוע בתוך הערפילים?
&nbsp
ולסיום סיפור אבל לא אגדה
פעם היו איש, אישה וכתובה
אך ליבם מחוספס כמחרשה
ילדיהם משוועים לאהבה
והם רק את עצמם ליטפו בערגה..
&nbsp
כתיבה: עמי צביאלי, אבא של תומר ודורון, השותף והחבר של אימא יעל.
&nbsp

שיר מקסים! והבעיה עולה לדעתי כמעט בכל משפחה

ברגע שיש פעילות חג (חנוכה, משפחה וכו) חוגגים אותה סביב אותו הזמן בכל המסגרות ואז יש בעיה תמידית לאן ללכת.
&nbsp
אצלנו בגן הקודם - הפעילויות היו תמיד הורה/ילד ואצלי ביום שישי הקטנים בבית כי אין מטפלת. אז תמיד הייתי צריכה למצוא סבא/סבתא שיבואו (והם בד"כ לא יכולים) או לקוות שהמטפלת תוכל לבוא לשעתיים (בתשלום נוסף כמובן) לשמור על הקטנים
&nbsp
השנה יש מסיבה בגן ביום שישי (לשמחתי אין פעילות הורה/ילד ולכן אפשר לבוא אחד על שתי ילדות) אבל באותו זמן יש גם פעילות בבית ספר. וכמובן שסבא/סבתא משני הצדדים עסוקים באותו היום. ושוב - הקטנים בבית... והמטפלת לא יכולה להגיע באותו יום שישי
&nbsp
ואצל אחותי אותו סיפור- מסיבה בגן, פעילות בבית ספר (שם יש לה 2 ילדים ) ובעל רופא שעושה תורנות באותו יום... וסבא וסבתא עסוקים (אלה שגם אני חולקת...) ומצד שני - בעלה עולה חדש אז אין פה סבא/סבתא.
&nbsp
הדודים כולם עם ילדים קטנים ולכן גם הם בחגיגות שלהם...
&nbsp
אני מסכימה שבמקרה של משפחה קצת אחרת (יחידנית וכיוב') עשוי להיות אלמנט נוסף באירוע כזה שרק הורה אחד מגיע, בו זה נותן יותר דגש לשונות. אבל אולי זה מה שמשדרים לילד, וזה יותר בראש שלנו מאשר בראש של הילדים (או בלב שלהם)

למעלה