התייעצות

התייעצות

שלום לכולכם, אני עומד בפני רכישת בית ורציתי לקבל את עצתכם הטובה בעניין. מדובר במגרש של 370 מ"ר, שדורשים עבורו 180000 דולר. המיקום כרגע חביב, שוכן ליד שדות לא מעובדים. אני מעריך שהסכום שבידיי יאפשר לבנות בית בממדים צנועים על המגרש הזה. החסרון הוא שיש תוכנית לבנות כביש ראשי שיתחבר לכביש החוף, וכביש זה יעבור (לפי התוכנית, אותה ראיתי במשרד של מהנדס העיר) כ-250 מטרים מהמגרש. כנראה שלא ייבנו בתים נוספים בשטח שבין המגרש לבין התוואי המתוכנן של הכביש (אמורים להקים חומה מבודדת רעש, לא יודע עד כמה זה אפקטיבי, וגם בעניין זה אשמח לשמוע מנסיונכם). בקיצור, מה אתם אומרים? האם כדאי לרכוש את המגרש, או שהמרחק לא יספיק וזה יהיה נורא רועש שם? ואולי פתאום יחליטו שמזיזים את התוואי קצת יותר קרוב לכיוון המגרש (אגב, במגרשים ליד יש בתים בנויים)? קיימת אופציה נוספת, והיא לרכוש מגרש במקום אחר בשכונה, ברחוב הולנדי, אבל שם הבית הוא קטן מאד (חדר אחד, למעשה), המגרש אומנם גדול יותר אבל דורשים עבורו סכום שלא ישאיר לי כמעט כסף לבנייה (אולי הרחבה של חדר, לא נראה לי שיותר מזה). אז מה אתם אומרים? איזו מבין האופציות עדיפה? מבחינה כלכלית אני מעדיף את המגרש על פני הבית, למרות ששם אין פיתוח סביבתי (דרך עפר, לעומת כביש הולנדי, למשל) ויש דברים נוספים, אבל הבעיה המעיקה יותר מכל היא כאמור נושא הכביש - מה דעתכם? תודה רבה מראש, אני

אבג

New member
רעש מהכביש

אני גרה בבית פרטי שיושב בקצה המרוחק מהכביש של מגרש בן קצת יותר מדונם. כשקנינו את הבית הכביש שעובר בצד המרוחק מהבית היה כביש שעברו בו אולי 50 מכוניות ביממה בקיצור סוף העולם. בנתיים עם השנים בנו שכונות של בתים גבוהים בסביבה ומאז הכביש הפך לראשי, הרעש בלתי נסבל, אי אפשר לשבת בחצר לנהל שיחה, חייבים לסגור את כל החלונות כדי לנהל שיחה , לשמוע טלביזיה או סתם כדי להיות בשקט. האזור הפך להיות פעיל ויש תנועה של מכוניות עד לשעות הקטנות של הלילה. כאשר סוגרים את כל החלונות (רגילים לא זכוכית כפולה) אין רעש. מעבר לרעש הקבוע של המכוניות יש מדי פעם סירנות של משטרה , חריקות ובלימות פתאום של מכוניות ובומים של התנגשויות. כבר לפחות 3 שנים יש תוכניות לבניית קיר אקוסטי. ודרך אגב בגלל בעיות בתשתית אנחנו צריכים לוותר על חלק מהשטח שלנו לצורך בניית הקיר האקוסטי.

גלי29

New member
כאשר שתי האופציות לא נראות

טובות דיים אולי אתה צריך לחפש אופציה שלישית

מקום, שקובעה את ערך הנכס, כי

"קשה לשנות אותו". בית אתה יכול לבנות, או לשפץ, את סביבת המגרש לא ממש... רחוב הולנדי, עם שכנים טובים (תבדוק טוב - טוב!!!בשעות שונות של היום, וגם בשבת!)מגרש גדול, בית קטן, נחמד מאוד, לדעתי. אין לך 6 ילדים, עדיין, אתה לא חייב לבנות מפלצת עכשיו. לך לגור בבית הקטן, תכיר את כל נתוני הסביבה,ואז, שיהיה לך כסף, לאט לאט, תבנה בית, שבמאת משרת אותך... לגור באתר הניה, שנים, לא תענוג גדול...בנית כביש, בסביבה, ממרמר את החיים לכמה שנים נוספות... מי יגור מסביבך? איזה מפלצות יבנו מסביבך? דבר נוסף: תבדוק את אפשרויות הבניה, בשתי המקומות, כלל מיסים הרבים, שידרשו ממך בשטח חדש! תיהייה אדון לעצמך! תבחר מקום, שכבר לא ישתנה בצורה דרסטית, ותבנה לפי קצב התקציב שלך! על תכנס לחובות בגלל בית גדול, שלסיים כמו שצריך, לא בטוח, שישאר לך כסף. בית גדול גם צריך לתקזק, לשלם ארנונה... עסק טוב בונים על יסודות בטוחים, גם שמדובר בפרויקט אישי - פרטי. זאת הדעה שלי, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל לא בטוח, שדרך שונה מאשר אחרים בין חברך, פחות טוב, אולי החפך...

תודה, ועוד כמה פרטים...

התקציב שלי לצורך הרכישה - 240,000 דולר. זה הסכום הכולל, שאמור להספיק למגרש ובנייה או לקניית בית קטנצי´ק, שאפשר יהיה לגור בו עד לזמן שבו יהיה לי מספיק כסף לבנייה משמעותית (כלומר, לא הרחבה של חדר של 10 מ"ר, אלא ממש "להרים" בית). אופציה 1 מגרש בגודל כ-370 מ"ר. אמור להיסלל כביש ראשי במרחק 250 מטרים מהמגרש, עם חומה אקוסטית. יש שם בית הרוס, ואהיה חייב להרוס אותו ולבנות משהו חדש. ממוקם ברחוב שגובל בשדות, ברחוב אין פיתוח - דרך עפר משובשת. המחיר הנדרש - 180,000 דולר. אופציה 2 מגרש עם בית קטן. בית ממש קטנטן - כ-30 מ"ר. חדר, שירותים+מקלחון, מטבחונצ´יק. יש גם מחסן של כ-20 מ"ר בחצר. שטח המגרש - כ-490 מ"ר. רחוב מפותח - רחוב הולנדי, שקט ומסודר מאד. המחיר הנדרש - 220,000 דולר. כמובן שאילו היו לי 300,00 דולר, לא הייתי מהסס לרגע ובוחר באופציה 2. לאור התקציב שיש לי, הדילמה לא קלה. דווקא באופציה 1, אני אוכל לגור תוך זמן קצר בבית חדש, נכון שהמגרש קטן משמעותית אבל עדיין חביב בהחלט (שני המגרשים דומים בצורתם, וכיווני השמש זהים בשניהם). אז מה אתם אומרים?! ברור שההחלטה בסופו של דבר היא שלי... אך התרשמתי מרמתכם המקצועית ומנסיונכם ואשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם! תודה מראש

למעלה