התייעצות

perhay

New member
התייעצות

בחג סוכות זה התנדבתי לספר סיפורים בסוכה המרכזית של הקיבוץ. התכוונתי שקהל היעד שלי יהיו מבוגרים. רכזת התרבות לא רצתה לפרסם
שהפעילות מיועדת רק למבוגרים.
שאלה לי אליכם: כיצד לנהוג במפגשים רב גילים? מה עלי לעשות אם ילדים לא יאפשרו קיום הפעילות?
תודה מראש על כל הערה/הארה.

י מ י ת 2

New member
פרי, מנסיוני, תלוי בגיל הילדים. לפעמים ילד

קטן שהדודים והסבים והסבתות מגיבים לכל תנועה שלו יכול להרוס ערב.
אבל תנסי, מאחלת לך הצלחה.
אגב, מה תספרי (או שכבר ספרת?)

perhay

New member
תודה ימית על התגובה

אני אספר ביום שני במסגרת סוכות מסתובבות. בסוכות אחד הימים אנשים מכינים פעילויות בסוכות שלהם. השנה יש 5 משפחות
שהציעו את סוכתם.פעילות זאת מתקיימת זו השנה השלישית. במשך שנתיים הסוכה המרכזית של הקיבוץ נותרה יתומה במועד זה.
השנה כחברת ועדת תרבות טענתי שהמצב הזה לא תקין, ושצריך למצוא גם תוכן עבור הסוכה המרכזית. הצעתי: תערוכת אוספים,
הקרנת סרטונים, מעגל מתופפים (יש מורה לתיפוף בקיבוץ). שתי ההצעות הראשונות לא התקבלו וההצעה השלישית ירדה כי
המורה הזה כנראה מחוץ ליישוב בימים אלה.
אז נזכרתי שפעם ביום ירושלים סיפרתי לשכבת גיל הזהב בקיבוץ (בה גם אני כלולה) סיפורי ירושלים תחת הכותרת "מעורב ירושלמי".
הסיפורים נותרו מתוייקים אצלי והמשכתי לחפש. דרך אגב, ציפיתי גם שמהשרשור השבועי ארוויח עוד סיפור על ירושלים.
כנראה שאוסיף סיפור או שניים על סוכות.
עבורי זה קפיצה לבריכה. השתתפתי מעט כמספרת ונראה לי שבביתי יהיה לי יותר נוח.
אני חשבתי בעיקר על המבוגרים, כי ההפעלות ביתר הסוכות פונות יותר לקהל הילדים. אבל כפי שכתבתי, מרכזת הועדה
לא הסכימה לכתוב שזה מיועד רק למבוגרים, כי היא בתור הקדמה להזמנה כתבה שכולם מוזמנים לכל הפעילויות.
מקווה שלא תהיה לי בעייה מבחינת הנושא של הסתובבות האנשים. יש מצב שאנשים יכנסו באמצע כי הם באים מסוכה אחרת.
יש מין סימן שאלה גדול. אני מתרגשת לקחת את האתגר. מקווה לטוב. מקווה שאנשים יהנו וישארו עם טעם של עוד .

מוסיפה על העצות הטובות

אין מה לחשוש מהתנהלות הילדים או להקדיש להם יתר תשומת לב ממה שמקדישים לאחרים. זה נכון כל עוד מעניין להם ואם לא מעניין להם, לא תנצחי אותם ממילא. אז:

בחרי סיפורים שלכל אורכם עולות בדימיון תמונות שיש לילדים מניין להעלות אותן. אם את מזכירה מקומות או דמויות לא מוכרות - תארי אותם בפרטים שילדים יכולים להבין. המבוגרים כבר יראו בעיניי רוחם רק למשמע שם המקום או הדמות - הילדים זקוקים לתיאור, גם אם נדמה שזה מקום מוכר.

כדי לוודא שאת עושה זאת, את רוצה בעצמך לראות את תמונות ומראות הסיפור תוך שאת מספרת אותו. אם את תראי - גם הם יראו.

יש מקום לשתף בשאלות או בהשלמת משפטים או בחידות, או לחשים. התנאים: זה צריך להיות משהו לא קל מדי, וגם לא בלתי אפשרי לביצוע.

את רוצה לוודא שהקהל ישב עם הגב לפתח הסוכה. כך, אם תהיינה תזוזות, הן לא תפרענה לרוב הקהל להתרכז. גם אלה שייכנסו, ייכנסו יותר בזהירות כשהקהל עם הגב אליהם.

ואחרון - התרכזי באלה שמקשיבים, לא באלה שלא. אלה שמקשיבים יעזרו לך להחזיק את חוט הסיפור.

בהצלחה!

perhay

New member
תודה הגבירה על התוספת החשובה

מודה שיש לי קצת בעייה, כי יצאתי מהנחה שאני מספרת רק למבוגרים, ובכלל לא ערוכה לילדים.
כשעבדתי כספרנית, היה לי מלא חומר לרשותי. אני אבדוק בספרייה של הקיבוץ, אולי אמצא עוד משהו שיתאים
גם לילדים וגם למבוגרים.
אהבתי מאד את העצה האחרונה.

נאדיה7

New member
כבעלת אינטלגנציה גבוהה ביותר

כמו שכתב חברנו משה - תכיני לך מלאי גדול של סיפורים שמתאימים לכולם ותעלי עם חיוך רחב והרבה נכונות לאלתר - תשתפי את הקהל אפילו בבחירה של הסיפור, נגיד, "מי רוצה לשמוע סיפור על איך הארנב החכם הצליח ל...." או משהו כזהץ תעשי הסכם עם הילדים, שאחרי שתספרי להם סיפור את תספרי גם משהו לגדולים ותבקשי מהילדים שישמרו שהגדולים יקשיבו יפה לסיפור שלהם
ואחר כך תבקשי מהגדולים שיעזרו לך בקטע של ההשגחה על הקטנים
ברגע שתהיו חבורה אחת זה כבר יזרום מסיפור לסיפור וזאת תהייה חגיגה אמיתית
בהצלחה
וספרי לנו חוויות

כמעט בלתי אפשרי ליעץ מבלי לדעת מה ואיך את תכננת לספר

את צודקת בכוונתך. רכזת התקבות צודקת בתשובתה. היות וצדק מוצאים בסוף הסיפור. אז הסיפור של הכעס על הרכזת צריך להיות סגור כבר עכשיו, לפני ההופעה.

זה מה יש.

אז כדאי שתהיה מערכת הגברה טובה. ותאורה טובה שתבלטי קצת יותר על הבמה.
מעבר לכך, בתחילה יש לקבל את כולם בברכה. מקטן ועד גדול. לומר כמה את שמחה שכולם באו שבל המשפחה יכולה לחלוק ביחד את שמחת החג ולהוסיף שההורים מתבקשים גם להיות קשובים לילדם ולא רק למספרת שעל הבמה, ואם איזה קטנטן בוכה בזרועות הוריו להשתדל להרגיעו . אם זה קורה בזמן סיפור לעזוב, לתת להורה לפטור את זה.
אם קורה שוב ושוב, אפשר בין הסיפורים לומר משהו. לא מוכרחים, אם זה יפריע ליושב ליד הוא יאמר יעשה. - את לא בעשייה בזמן סיפור סיפור. את בקיימות שבחלל הסיפור.
המקום בו מתקיימים הסיפורים. בו קיים הסיפור המחבר.
סוכות זה חג אושפיזין. חג משפחתי להיות ביחד בסוכה, במקום אחד מחוץ לניידים , לטלויזיות, תשתמשי זכח המחבר ואל תפחדי.
פסואה אמר שדי להיות קיים בכי להיות מושלם. מספר סיפורים בהופעה נמצא במצב קיים. הפעולות לא נחוצות. פשוט תתקימי על הבמה מתוך ריעות וחברות לכל מי שיגיע.

בברכה.

י מ י ת 2

New member
עוד מעט קט אני מוזמנת להיות אושפיזה

בסוכה של גן הילדים. הילדים האלה באים אלי לספריה מדי שבוע לשמוע סיפור וגם לדפדף בעצמם בספרים.
היום אני מוזמנת אליהם לסוכה לספר בסוכה.
ואני בחרתי לא לספר סיפור לסוכות אלא סיפור ניטרלי, במחשבה שכל השבוע הם עסוקים בסוכות מכל הזויות האפשריות וממני הם מצפים למשהו אחר.
מה דעתכם על המחשבה הזו?

perhay

New member
נדמה לי שזה רעיון טוב

ואם בכל זאת תהיה ציפייה כלשהי למשהו שקשור לסוכות, אני בטוחה שתוכלי גם לענות על צפייה זאת.

perhay

New member
תודה לך משה

אמרת דברים חשובים שלא על כולם נתתי את הדעת.
איזה מזל שקיים הפורום הזה כמרחב שמספרי סיפורים יכולים להתייעץ עם עמיתים שעשו דרך ארוכה בתחום ויכולים להאיר את הדרך
גם לחדשים בתחום.

perhay

New member
תובנות

עברתי בשלום את המיני-מופע.
קבלתי בדיוק את הקהל שרציתי ושאליו התכוונתי כשהצעתי את עצמי: אנשים מבוגרים שהכירו תודה ושתפו אותי בהנאתם. אפילו עכשיו שאני מקלידה את ההודעה הזאת, חברה אחת התקשרה בטלפון להודות לי ולהסיר ממני חששות לגבי איכות הסיפור שלי.
באו כ-13 איש ובהתחשב שבו זמנית היו 5 סוכות עם אטרקציות לילדים זה סביר ביותר.
מה שלא היה נוח זה שאנשים באו בזמנים שונים ואז לא יכולתי לחזור על אותם הסיפורים. מזל שהייתה לי כמות מספיקה.
בקיצור, כמובן אם אפשר לבחור עדיף מופע שיש בו התחלה וסוף קבועים מראש. מצד שני, אין לפסול כפעילות סוכות. צריך לדעת
לתמרן עם הקטעים השונים.
לקחתי בחשבון את הטיפים שלכם. לא כולם היו רלבנטים הפעם כי הילדה הכי צעירה שהייתה היא בכתה ז', אבל בהחלט זה עשוי להיות רלבנטי לעתיד.

למעלה