התייעצות

liav77

New member
התייעצות

היי, אני בת 25 וסובלת מחרדה חברתית. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שעוסק בין היתר גם בחרדה.
הייתי רוצה לבדוק אופציות נוספות לטיפול ולנסות ולהכיר אנשים חדשים, בפרט עכשיו כשאני בחופש וממעטת לצאת מהבית (סטודנטית ולא עובדת :/ ).
אני מרגישה שלהיות בבית מוריד לי את כל המוטיבציה לנסות לצאת מהבית ולהילחם בפחדים האלה, מתחילה להתייאש.
פתאום דברים שכבר היו קלים הופכים להיות מסובכים שוב. האם התחושה הזאת מוכרת? סוג של רגרסיה...
קראתי קצת על הקבוצות הקיימות, הייתי רוצה לנסות להגיע אבל אני לא מסוגלת (בינתיים) לאזור אומץ על מנת להתקשר ולברר פרטים/להגיע.
האם מנסיונכם זה עוזר? האם מתאים מבחינת גילאים? זה לא ממש מביך להגיע בפעם הראשונה?
אשמח להכיר ולקבל הכוונה ואולי קצת מוטיבציה, אפילו במסרים.
תודה.

Kakashi

New member
קבוצות

אני יכול להמליץ על 2 קבוצות שאני הולך אליהן:
יש את קבוצת התמיכה בנמל תל אביב, שבה כל אחד מדבר בתורו על מה שעובר עליו ושאר הקבוצה מנסה לעזור ולתמוך, זה ממש לא אמור להביך אותך.. דווקא אתמול היו כמה חדשים והם דיברו כמו גדולים, החבר'ה בקבוצה הם חבר'ה טובים.. אין סיבה להרגיש לא נוח.

פרט אליה אני הולך גם לקבוצה בגבעתיים, ששם זה יותר פעלתני, כל פעם מישהו אחר מנחה את הקבוצה, עושים תרגילים כמו סימולציות של עמידה ודיבור מול קהל והתמודדות בסיטואציות כאלה ואחרות.

בשתי הקבוצות לאחר מכן אנחנו תמיד הולכים לאכול משהו ביחד, באווירה חברתית יותר, ממליץ :)

Kakashi

New member
פשוט לבוא

למרות שאם יהיה לכם קל יותר אז אפשרי גם ליצור קשר לפני, Lichy היא המנחה בקבוצה בנמל אז אפשר לשלוח לה כאן מסר.
בקבוצת גבעתיים אפשר ליצור קשר דרך הלינק הבא:
[URL]https://sites.google.com/site/sastag/groups[/URL]

הקבוצה בנמל נערכת בימי רביעי מ-19:00 עד 21:00.
הקבוצה בגבעתיים נערכת בימי שלישי וגם כן מ-19:00 עד 21:00.

liav77

New member
תודה :)

מרגיע לשמוע..
עוד קצת אומץ ואולי נפגש באחת הקבוצות

Lichy87

New member
מידע על כל הקבוצות

נמצא בקישור. בחלק הראשון אלו קבוצות טיפול, בחלק השני אלו קבוצות לעזרה עצמית כמו אלו ש- Kakashi המליץ.
אני מנחה את הקבוצה בנמל, אז תרגישו חופשי לכתוב לי מסר לפרטים נוספים.

הקבוצות מתאימות מבחינת גילאים. ואין חובה לדבר או להשתתף אם לא מרגישים בנוח, אפשר רק לבוא ולצפות (ולשפוט
).

מה שתארת לגבי הרגרסיה הוא מוכר. אפשר להסתכל על טיפול בחרדה חברתית כמו אימון בחדר כושר, אם אתה לא עובדת על שרירים מסוימים הם נחלשים, אז חשוב להמשיך לתרגל.
הקבוצות הן כמו מקום בטוח לתרגל בו מצבים שקשים לך ביומיום או לדבר עליהם, מה שנותן את הדחיפה להמשיך להתמודד במציאות.

למעלה