התייעצות

yo2031

New member
התייעצות

אהלן
יש לי ממוצע בגרות:
ב"ש 108.5
ת"א 105.64
ירושלים- 10.79

כרגע ציון פסיכומטרי 678, כמובן שלא מספיק להתקבל ללימודי רפואה.
מה אתם מליצים לי לעשות? לנסות לשפר בגרות? או לנסות שוב פסיכומטרי בפעם הרביעית??

niruzu

New member
אהלן

עם ציון פסיכומטרי 678, גם אם תשפר את הבגרויות בצורה ניכרת, עדיין לא תצליח להתקבל.

עלייך להעמיד ציון של 730 לפחות על מנת שיהיה לך סיכוי. לפעמים אף יותר מכך.

האם אפשר להגיע לציון שכזה? בהחלט. אתה לא רחוק. יש אנשים שעשו פסיכומטרי גם 8 פעמים.
זה לא קל, אבל עם למידה נכונה ורצון גדול אפשר להגיע לשם (לא קלישאה במקרה הזה)

BeatrixKidow1

New member
לא מדוייק

עם תעלה את הפסיכומטרי ל690 תוכל לעבור את הסכם בבן גוריון.
לא משנה אם הפסיכו עומד על 690 או 740, אם עברת את הסכם הסיכויים שלך שווים למישהו עם סכם גבוה יותר, ככה זה לפחות בב"ש

לעבור את הסכם לא מספיק

לפני כמה שנים יצא לי לשמוע קצת על הסטטיסטיקות של בן גוריון: באותה השנה הגישו את מועמדותם 1400 איש. מתוכם מזומנים רק חצי לראיון הראשון. המשמעות היא שלסכם יש בהחלט חשיבות עד ההגעה לראיון ולא מספיק לעבור אותו על הנקודה. רק מרגע ההגעה לראיון אכן אין חשיבות לסכם.

BeatrixKidow1

New member
עובדתית לא נכון

דיברתי עם רכזת הקבלה של בן גוריון ביום הפתוח שהיה ביום חמישי. היא אמרה שהסכם הוא רק סף הקבלה הראשון ולאחר מכן לא משפיע.

כיוון שנרשמים יותר מאשר באמת מוזמנים לראיונות

הסכם בהחלט מהווה את סף הקבלה הראשוני ויזומנו מספר המועמדים העליון מבין כל המועמדים (אלא אם השאלונים של מועמד בעל סכם נמוך יותר חריגים לטובה, וזה מקרה יוצא דופן) . לאחר מכן, רק בשלב ההגעה לראיונות, אכן הסכם לא משפיע.

BeatrixKidow1

New member
שוב, לא נכון

הסכם משפיע על סף הקבלה הראשון ב-ל-ב-ד. הורידו אותו השנה כדי לזמן יותר מועמדים שהצד הזה חלש אצלם. בזימון המבחנים הממוחשבים הוא לא משפיע, ובשלב הראיונות הוא לא משפיע.

יכול להיות שהדברים השתנו

אך זה המידע שקיבלתי לפני כמה שנים ובכל מקרה זה מה שמקובל בכל החוגים האחרים.

BeatrixKidow1

New member
המידע שלי מהיום פתוח האחרון שהיה..

אלו הם פני הדברים

למעלה