התייעצות

אור20205

New member
התייעצות

שלום לכולן.
אני בת 43.5 לאחר שנה של טיפולי IVF שלא צלחו (6 במספר). בצרה מאד רקע, לפני שאלתי.
הזרע של בן זוגי נמצא תקין וכן לא נמצאה בעייה ספציפית אצלי (היסטרוסקופיה ומדדים הורמונלים תקינים).
בכל שאיבה מתקבלות 2-4 ביציות (פעם אחת גם הצליחו להקפיא ביצית אחת). כולן מוחזרות, אך ללא הצלחה בהשרשה.

ההסבר המתקבל ע"י הרופאים (וההגיוני) לכשלונות הוא גילי המתקדם.

4 טיפולים ראשונים ביצעתי באופן פרטי, ו- 2 טיפולים אחרונים באיכלוב (אצל מנהל המחלקה).

יש לי אישור מקופ"ח לעוד הפריות (כנראה כרגע ללא הגבלה, כי עדיין יש ביציות).

לאחרונה התחלתי לשקול אפשרות של תרומת ביצית. עם זאת, הרופא המטפל לא הציע ולא המליץ, אלא ממשיך בכיוון של טיפולי IVF ונסיון להרות עם הביציות שלי.

אשמח מאד לשמוע דווקא מכן. אני מרגישה שדווקא מי שעברה את המסלול הקשה (בעיקר נפשית) ומבינה את כובד האכזבות והתנודה בין יאוש לתקווה תוכל אולי לתרום מעט מנסיונה.

קשה לתאר את ההתלבטות הקשה והדילמה המלוות אותי ביומיום. האם להמשיך בנסיונות ו"לבזבז" עוד זמן יקר על טיפולי פוריות? מתי בדיוק מגיע הזמן "להרים ידיים" ולהשלים כי תרומת ביצית היא הפתרון? הטיפולים אינם קשים לי פיסית, רק נפשית (הכישלון). החשש שלי הוא לא מהסבל מהטיפולים, אלא רק מכך שאולי אני מבזבזת זמן על משהו חסר סיכוי, ואם הייתי הולכת מראש על תרומת ביצית, כבר הייתי יכולה אולי להיות בהריון. מצד שני, כל עוד קיים סיכוי קטן..... (האם קיים כזה?).

אשמח לשמוע דעתן של אלו שכבר היו במקום הזה. מה יכול לעזור לקבלת ההחלטה? איך מתמודדים?

לדעתי בהחלט הגיע הזמן לפנות לתרומת ביצית

המטרה היא בעיניי לא רק השגת הריון, אלא להגיע ללדת ילד בריא. הסיכויים בגילך להשיג הריון וגם ללדת ילד בריא הם פשוט אפסיים. גם אם יושג הריון הסיכוי להפלה גבוה. הסיכוי שיוולד ילד חי ובריא מאד מאד קטן. אני הייתי בדיוק במקום שלך לפני מספר שנים. עשיתי לצערי אין ספור טיפולים, שלא יצא מהם כלום, חוץ מסיכון בריאותי עבורי. בסופו של דבר פניתי לתרומת ביצית והיום יש לי ילדה מדהימה. לא יכולתי לאהוב אותה יותר לו הייתה מביצית שלי. יותר מכך, אם הייתה לי היום זכות בחירה בין ללדת אותה ללדת ילד מביצית שלי, הייתי בוחרת אותה. לו הייתי פונה לתרומת ביצית יכולתי להיות אמא , ולחבק תינוק שנים קודם לכן. עשיתי שטות והמשכתי בניסיונות עקרים. לא הבנתי שמה שחשוב זה שיהיה תינוק. בטעות סברתי שהביצית זה מה שחשוב. היום כאמא לילדה מתרומת ביצית אני מבינה את השטות שבחשיבה הזו. לא מקור הביצית חשוב אתלא הילד עצמו. האושר שהוא מביא איתו.

ברוכה הבאה.... קשה לתת עצה לשאלה המורכבת ששאלת ואני בטוחה שכל אחת מאיתנו תיתן לך תשובה אחרת.....
אני הייתי מייעצת במצב כזה לגשת לחוות דעת נוספת אצל מישהו שהמומחיות שלו הוא טיפול בגילאים המבוגרים וברזרבה שחלתית נמוכה. אני לא יודעת אם טופלת לאורך כל הדרך אצל רופא אחד או שהתייעצת שזה מאוד חשוב.
ישנן כאן כאלו שהרגישו שעשו הכל על מנת להצליח מהביציות שלהן ורק כשכבר לא היתה תקווה עברו לתרומת ביצית וכאלו שעשו זאת לאחר מספר טיפולי IVF כי הרגישו שעייפו ועברו לדרך שמבטיחה הצלחה מהירה יותר (אם כי גם זה לא תמיד קורה).
רק את יכולה להחליט עד מתי ומה ייתן לך את התשובה
בהצלחה
איילת

נס פסח

New member
גם אני בעד לעבור לתרומת ביצית

גם אני כמוך ניסיתי שוב ושוב ובכל פעם יאוש מחדש. אני זו שהעלתי את האפשרות של תרומת ביצית בעקבות מישהי שאני מכירה שעברה את התהליך בפני הרופא. הוא אמר שזה משפר מאוד את הסיכויים. תחילה הבאתי עוברים לארץ-3 הפריות שלא צלחו. בהפריה רביעית טסתי לקייב ונכנסתי להריון(ממסלול אסותא תל אביב)

וכיום חובקת בת מדהימה בת שנה וחצי. ומצטערת מאוד שלא התחלתי את התהליך קודם(התחלתי בגיל 44.5 ) נולדה לי ילדה מדהימה.לא יכולתי לאחל לעצמי יותר טוב מזה.

וכיום רק מצטערת על ההתעקשות להמשיך טיפולים מהביציות שלי-דבר שגרם לסבל פיזי ונפשי כאחד.

וכמו שהרופא שלי אמר כשהתלבטתי-הכי קשה זה להחליט שאת הולכת על זה השאר זה קל.
אם את רוצה את מוזמנת לפנות אלי במסר.

בהצלחה בכל אשר תבחרי.

nickless7

New member
הייתי במצבך בדיוק

היו ביציות והפריות ב-IVF ואפילו שני הריונות, אך הסתיימו בהפלות. בגילך בדיוק החלטתי שמספיק, הכי חשוב זה ילד. למזלי הריתי בניסיון ראשון של תרומת ביצית והיום יש לי ילדה בת 4 חודשים ואין מאושרת ממני. לא יכולה לאהוב יותר ממה שאוהבת אותה.
מה יכול לעזור בהחלטה? תחשבי מה הכי חשוב לך. מבחינתי, הזמן שעבר בהפריות זה זמן שיכולתי לבלות עם הילד/ה שלי. וגם הסיכוי הגבוה להפלה נוספת בגלל הגיל הפחיד אותי מאד. כבר היה לי נזק לרחם מההפלה השניה.
איך מתמודדים? קוראים הרבה בפורום הזה ולהערכתי, משתכנעים די מהר שהסיכוי הגדול הרבה יותר להצלחה שתביא איתה אושר ענק שווה את זה.
בהצלחה בכל מה שתחליטי!

mom210

New member
אני מוסיפה פן נוסף.. כל תהליך ההריון מלווה במתחים, פחדים וחששות. יש איזו הקלה בכך שהתורמת צעירה והסיכויים למומים ביילוד פחותים משמעותית. למרות שעשיתי את כל הבדיקות ובכל בדיקה התפללתי שהכל יהיה תקין.

ido24029

New member
גם אני בגילך

מצד אחד אני בעד לעבור לתרומת ביצית..
אצלי איית הפחות התלבטות כי כבר לא הצלחנו להוציא ביציות שלי
אבל עדיין לקח לי זמן לממש את עניין תרומת הביצית - היום אני בהריון תאומות אחרי ניסיון ראשון מתרומת ביצית ואולי בדיעבד הייתי צריכה לפעול יותר מהר

מצד שני תמיד יש את התקווה הזו שאולי הפעם תצליחי

מצטרפת להמלצה ללכת למישהו שמומחה בתחום.
ואולי במקביל לעוד הפריה להתחיל להניע את גלגלי התרומה..

בהצלחה בכל מקרה.

אור20205

New member
תדה רבה

מודה לכל אחת ואחת מכן על התגובות והעצות. בהחלט מאמצת את ההמלצות שלכם. עומדת לעבור IVF החודש, וכנראה זה יהיה האחרון לפני תרומת ביצית.
עם כל הקושי בקבלת ההחלטה, זה סוג של אור בקצה המנהרה לדעת שיש עוד אפשרויות ועוד תקווה לאחר שכל הטיפולים נכשלו.
כשיהיה רלוונטי אשמח לקבל פרטים נספים והמלצות לבחירה בין המסלולים השונים הקיימים, כפי שקראתי בפורום.

עוגי555

New member
היי, לא במצבך אבל מנקודת המבט שלי

היי לך
אני לא במצבך. עליי נחתה הגזירה שלא אקבל אישור לטיפולי הפריה וחד משמעית המליצו ארבעה רופאים על תרומה.
על הנזק הנפשי והאישי הכבד ששילמתי לא אדבר עכשיו בפרוט, אבל עברתי דכאון קשה וקריסה כללית של החיים שלי כפי שידעתי אותם. לבסוף הרמתי את הראש.
בכל זאת חוויתי חצי שנה בערך של בדיקות, הזרעות, זריקות, תרופות והתרוצצויות עד שהתבהרה התמונה של מצבי...
ישבתי שעות במסדרונות בתי החולים. אני זוכרת שבאחת הפעמים ישבתי בשערי צדק עם עשרות בנו שחיכו לבדיקות ומשהו בבטן שלי צעק לי, קומי! קומי להיות אמא! יש לך פתרון! הדחף הזה להיות כבר בהריון היה כל כך חזק, יותר מהצער האדיר שחשתי על התנפצות החלומות והאבדן.
כאב לי על הבנות הללו, שחלק מהן העידו על שבע שנים של טיפולים!

כיום, לאחר טיפול של טריים שלא צלח ומוקפאים חמודים שמחכים, אני כבר עמוק בפנים.
ואפילו לי, עולות מחשבות, אולי לא הפכתי שולחנות, אולי לא נלחמתי, אולי הייתי ממשיכה בהזרעות ואולי ואולי...

בשלושה חודשים האחרונים, סיפרו לי שלוש חברות טובות כולן ארבעים וקצת , כל אחת בנפרד ולא ממש מכירה את השניה, על הפלות איומות שעברו.
ישבתי ובכיתי איתן. הלב נקרע לי.
וחשבתי לעצמי שאולי חטפתי כזו מכה, אבל אולי נחסכו ממני מכות אחרות...
כמו כן קריאה של הודעות כאן למעלה מזכירה לי, מהיכן בדיוק שאבתי את האומץ ללכת על זה, והתשובה היא בעיקר מבנות שחוו ועכשיו הן אמהות, ויש להן תובנות שלי עדיין אין. האמנתי להן. השלמתי עם העניין מספיק כדי להכנס לכל זה, ואני מאמינה שאני בדרך הנכונה להשלמה מלאה עם כל מה שקרה.

גם מחזקת את הנקודה על השקט שתורמת הידיעה שהעובר שבעזרת השם יקלט בגופך, מוגן יותר מבעיות שונות הנוצרות מביצית שהיא פחות צעירה בא נאמר :)

בהצלחה בכל מה שתחליטי!
אנו כאן יודעות ומכירות את הדילמות וההתלבטויות...

עוגי555

New member
ועוד שאלה ששאלתי את עצמי והרופא שאל אותי

האם את רוצה לחכות לנס, כי אני מודה שזה יכול לקרות ויש לי מטופלת במצבך שהצליחה, או להיות אמא בהקדם?
בהתחשב בגילך ובגיל בעלך (הגיל בכרטיס שלי נמוך בכמה שנים מגילי, ובעלי מבוגר ממני) - והיה וקרה נס חד פעמי, האם את רוצה רק ילד אחד או משפחה?

מבינה את ההתלבטות

מאד מבינה לליבך, הרצון העז לילד גנטי שלך מצד אחד והתיסכול מהכשלונות החוזרים מצד שני.
אני אחרי 23 טיפולי ivf , התעקשתי והאמנתי שבסוף זה יגיע מביצית שלי. כשהרופא שלי אמר
בפגישה האחרונה שכדאי שנעבור לתרומה חרב עלי עולמי, התאבלתי שבוע שלם ולא הפסקתי לבכות.
בסוף התהליך של האבל הגיעה השלמה, הפרדות מחלום אחד והתחברות לחלום אחר. התחלתי בתהליך
וכיום אני קצת מצטערת שלא התחלתי טיפה קודם. אני בת 44 וקצת, וחבל על כל יום שעובר. מה גם שההורמנים
הללו מסכנים את בריאותנו.
לדעתי תחליטי כמה ניסיונות את מוכנה לעשות עם ביציות שלך, ואם זה לא הולך לשנות כיון...
בהצלחה !

לילוש1100

New member
גם לי היתה את אותה התלבטות

בת 42. אמא לשני ילדים מהריונות ספונטאנים. בשנים האחרונות כשלא צלחו הנסיונות הטבעיים וההזרעות עברנו להפריות. גם אצלי מעט הפריות שבכל פעם הניבו ביצית או שתיים למרות ההורמונים. תמיד החזירו והעוברים היו טובים. בבדיקת fsh ו mha )אני חושבת שכך קוראים לזה) התגלתה רזרבה שחלתית נמוכה. לא הספיקו לזרוק משהו על האפשרות לתרומה ואני כבר הייתי שם. בעלי רצה שננסה שוב ואני לא. חשבתי שזה פתרון קסם. שלושה ניסיונות כשלו לצערי. מקווה להבא להצליח. בכל אופן זה מורכב מאד וההחלטה לא פשוטה אך כמו שאמרו העניין היותר משמעותי בעיני הוא ללדת ילד בריא והסיכויים לכך בתרומה הם הרבה יותר גדולים. בהצלחה בכל החלטה !

למעלה