התייעצות

a wild rose

New member
התייעצות

שלום לחברים החביבים.

פניתי למומחה ברפואה סינית בעקבות כמה בעיות רפואיות שחשבתי בהתחלה שאינן קשורות זו לזו, אבל לדברי המומחה כולן קשורות לחוסר איזון ביסוד האש שיוצר עודף חום, לצד עודף לחות. במסגרת זו הוא המליץ לי על שינוי בתזונה שהוא לא מאוד קיצוני, אבל הוא דורש ממני לשנות מאוד את התזונה שלי ולוותר על דברים שחלקם בסיסיים ואהובים עלי... לדבריו רצוי מאוד שאני אקפיד והוא מדבר על תהליך של שנה בתור התחלה.

מה שאני תוהה לגביו זה... באמת קריטי אם אני אקפיד 100% או מעט פחות? למשל פעם בחודש אוכל את אחד המאכלים "האסורים"? זה או הכל או כלום? בנוסף, ההיגיון אומר לי שגם אם קיים אצלי עודף חום עכשיו, מתישהו הוא יתאזן ואז אם אני אמשיך בתזונה המקררת, ייווצר חוסר איזון נוסף - איך למעשה עוקבים אחרי זה? (מתנצלת מראש אם אני נשמעת פעורה).

בנוסף לשינוי בתזונה קיבלתי המלצה על תוספים והמלצה להתחיל בדיקור. עם הדיקור אני ממתינה בינתיים, השאלה שלי עד כמה זה נדרש וכמה זה באמת משפיע (אני מניחה שגם כאן נדרשת התמדה בטיפולים ומדובר גם בזמן וגם בהתחייבות כלכלית לא סמלית). אני מתכוונת לבדוק גם תאיצ'י/צ'יקונג בהמלצתו, ומניסיון עבר שלי, הצפה של כמה טיפולים במקביל לא עושה טוב.

אשמח לקבל ייעוץ כלשהו שיקל על הבלבול...

ינוקא1

New member
היי

נדרשים פרטים נוספים (מה הבעיות וכו') על מנת לבחון האם השיפור התזונתי נצרך באופן קריטי או שלא.

אך אין ספק ששינוי תזונתי עוזר מאוד (ולו רק מעצם מהעניין שאת מחליטה לבצע שינוי מהותי בחייך לקראת הבראה).

ועם זאת הדבר העקרוני והחשוב להבנתי זה להתחיל מהצ'י גונג , ואחר כך לעבור לשינויים תזונתיים.
כי הצ'י גונג עוזר לך לפתח מודעות לגוף , לנשום נכון , ודברים רבים נוספים שהם בסיסיים לא פחות מתזונה.

מנסיוני האישי , הרבה יותר קל לבצע שינוי תזונתי לאחר שתרגלת צ'י גונג ונהיית מודעת לגופך.

כנ"ל נכון מאוד שעדיף לא להתחיל בכמה דברים במקביל , אלא כדאי להתחיל במשהו אחד ולהקדיש לו את מלא תשומת הלב , ורק אחרי שהוא הפך להרגל לעבור הלאה.

a wild rose

New member
קצת קשה לי לפרט לגבי הבעיות

חלקן אישיות ואני לא מרגישה בנוח לפרט על גבי פורום. המומחה שהייתי אצלו הוא גם רופא קונבנציונלי בנוסף לידע שלו ברפואה סינית, והוא הסביר לי שמדובר בתוצאה של עודף חום בגוף מה שיוצר "אידוי" של המים, לצד עודף ליחה (לכן הוא הוריד לי את מוצרי החלב). מדובר בפועל בדברים שלא מאוד בעייתיים, אבל לי הם מפריעים ואני גם חוששת לעתיד (חלק מההסבר היה שהכליות שלי נחלשו בגלל חוסר האיזון, מה שמסביר חלק מהתופעות).

הרופא טען שאני חייבת להקפיד מאוד, דיבר איתי על לפחות השנה הקרובה וזה נשמע לי קצת יותר מדי. הוא הציע לי גם דיקור כאמור, ובדיעבד חבל שלא שאלתי אותו עד כמה זה יכול לזרז את הריפוי - אם בכלל.

יש לכם המלצות איפה כדאי לבדוק את נושא הצ'יקונג בת"א?

טאוֹ

New member
שינוי תזונתי וטאי צ'י/צ'י קונג - שילוב מעולה

תוספת של דיקור עשויה לעזור, אבל על פניו - כלומר, בלי באמת להכיר או לאבחן אותך, אלא כאמירה כללית יותר - לא בטוח שהיא הכרחית בשלב הזה.

את מגדירה את השינוי התזונתי כשינוי לא מאד קיצוני, ובאותה נשימה כשינוי מאד גדול בתזונה שלך. לדעתי האישית, עדיף לאמץ בשלב הראשון 90% מתזונה משופרת במקום לוותר עליה לגמרי; ולעבור לאכול מאכל מסוים פעם בחודש במקום פעם ביום או פעם בשבוע, זה שיפור גדול. בראייה שלי, המרכיב המשמעותי כאן הוא מודעות. אם את מודעת לכך שאולי עדיף לוותר על מאכל מסוים אבל כרגע את בוחרת לאכול אותו בכל זאת, נניח פעם בחודש, אז תאכלי אותו פעם בחודש - וכשאת אוכלת, תיהני מכל ביס ותשאירי בצד את רגשות האשם. היבט אחר של מודעות הוא לא לעשות לעצמנו הנחות או להונות את עצמנו, כך שאם פעם בחודש זה בסדר, אז אולי גם פעם בשבוע זה בסדר, ובעצם אפשר להמשיך לאכול מאכל שלא עושה לנו טוב. שוב, אין לזה קשר לרגשות אשם או לציוני "בסדר" או "לא בסדר" ביחס לעצמנו, אלא לאופן שבו זה משפיע עלינו. אני חושב שעם הזמן המודעות שלך תתגבר ותתעדן, ואת תוכלי לבחור באופן מושכל יותר במזונות שלך, גם בגלל מודעות עצמית גבוהה יותר וגם בגלל שלא יהיה לך צורך יותר בדברים מסוימים. ואני חושב שטאי צ'י או צ'י קונג הן באמת שיטות ודרכים נפלאות, שתרגול עקבי שלהן מביא בין השאר השפעה מבורכת גם בנושא הזה.

את מוזמנת לשאול שאלות נוספות וגם לשתף אותנו בתהליך שתעברי בהמשך.
רפואה שלמה ובהצלחה.

a wild rose

New member
תודה לשניכם על התגובות

אכן תיארתי את זה בצורה קצת מבלבלת... בעבר נרשמו לי דיאטות קיצוניות, והפעם המצב שונה כי גם התפריט כולל הרבה יותר מאשר ירקות, וגם קיבלתי הסבר מפורט למה להוריד את מה שהומלץ להוריד ולמה לאכול את מה שהומלץ לאכול. ועדיין מדובר בשינוי גדול, כי ההמלצה היא להוריד מהתפריט מאכלים רבים שהיוו בסיס לתזונה שלי - למשל דגים (אני אוהבת מאוד), למשל מוצרי חלב (בכלל! גם לא קצת חלב עם קפה וגם לא יוגורט בבוקר ואפילו לא שוקולד
) ועוד.

אני מודעת לבעייתיות שנוצרת כשמתחילים לוותר לעצמנו, אבל אני יודעת שאני לא אגיע למצב כזה (התמדתי בעבר בדיאטות קשות בהרבה), ועדיין קיצוניות מוחלטת מרגישה לי מוגזמת, ואני תוהה אם באמת כל התהליך ייפגם במידה ואני אוכל מעט שוקולד פעם בחודש או אוכל דג. בנוסף, לא מדובר אחרי הכל בתזונה לכל החיים, כמו שכתבתי המטרה היא להגיע לאיזון, ואני תוהה מתי אני אדע שהגיע האיזון ואפשר לחזור לאכול כרגיל, גם אם לא כמו בעבר, לפחות בצורה מאוזנת יותר ובלי לוותר באופן גורף על דברים שאני אוהבת שנחשבים לבריאים סך הכל.

טאוֹ

New member
נשמע לי מצוין

העובדה שקיבלת הסבר מפורט לדברים שהומלץ לך להוסיף לתזונה או להוריד ממנה היא טובה מאד כשלעצמה. אני חושב שיש דברים שכדאי שנשקיע את המאמץ בוויתור עליהם, כי הקושי בוויתור קטן בדרך-כלל מהקושי שכרוך בהתמודדות עם ההשלכות של ההיאחזות בהם, והוא משתלם בטווח הארוך - זה נכון ביחס לאוכל, וגם ביחס לתחומים אחרים. כמו-כן, כשהעיקר הוא תזונה בריאה, או שנת לילה טובה, או פעילות גופנית מסודרת, אז אין שום בעיה לנשנש לעתים "שטויות" שעושות לנו טוב, ללכת לישון לפנות בוקר או לרבוץ במשך יום שלם על הספה; כשהשיגרה היא טובה ומאוזנת, היוצא-מן-הכלל לא ממש פוגע בתמונה הכללית.

יש אנשים שקו-המטרה נראה להם רחוק ובלתי אפשרי והדבר מחליש את כוח הרצון, ויש כאלה שאצלם זה הפוך. וגם את קו המטרה צריך להניח באופן שמתאים לכל אחד. אני חושב שאת תרגישי היטב שאת חוזרת לאיזון טוב יותר כשהבעיות הרפואיות שהביאו אותך לפנות לטיפול, יתחילו להצטמצם ולהיעלם, וכשתרגישי טוב יותר. יכול להיות שהליכה בראש פתוח בתהליך הזה, תביא איתה מתנות נוספות מעבר לשיפור בבריאות. יכול להיות שתזנחי מעצמך וברצון דברים מסוימים ותרגישי שאין בהם עוד צורך, יכול להיות שתגיעי למצב טוב שבו את יכולה בהחלט להרשות לעצמך מדי פעם דבר כזה או אחר בלי שזה ישפיע לרעה על בריאותך, ויכולים להיות דברים נוספים.

אם אקח כדוגמה את מוצרי החלב שהזכרת, אז בשנים האחרונות עברתי משתייה יומיומית של קפה עם חלב לשתייה פעם בשבוע של קפה עם סויה, למדתי להכין יוגורט טבעוני בעצמי בבית (מאד קל ומאד טעים), ועל שוקולד לא הייתי מוכן לוותר אז אני מכין מדי שבוע בעצמי - רק אתמול אירחתי חברים והכנתי שוקולד במילויים שונים של תאנים אורגניות, שקדים פרוסים, שבבים של פולי קקאו, אגסים מושרים בוויסקי ועוד. בלי חלב, בלי סוכר, וטעים במידה שערורייתית. אלה חלק מהדברים הכייפיים שממתינים למי שמוכן לוותר על דברים מסוימים כדי לגלות דברים חדשים ואחרים.

בתשובה לשאלתך בנוגע לצ'י קונג וטאי צ'י באזור ת"א, יש מורים רבים ואולי כדאי לך לשאול בפורום אומנויות לחימה.
אני מתאמן בעשור האחרון במרכז הישראלי לטאי צ'י, וממליץ בחום.

בהצלחה, ומוזמנת בכל עת לשוב ולשתף.

a wild rose

New member
תודה על התשובה המפורטת

שאלה נוספת: כאמור הרופא שהייתי אצלו המליץ על דיקור, אבל את זה הוא ציין ב"רכות" והעביר את המסר שזה פחות "דחוף" ותלוי עד כמה הסימפטומים מפריעים לי. עדיין אני שוקלת כן ללכת על זה בהמשך, השאלה עד כמה זה נדרש+ האם זה באמת יזרז את הריפוי? כי הוא לא ממש דיבר על זה...

טאוֹ

New member
אני מציע שתשאלי ישירות את המטפל

בעקיפין כבר נאמר לך שהדיקור פחות דחוף, ואת הזכרת גם את ההיבט הכלכלי. השינוי התזונתי והתחלה של תרגול צ'י קונג או טאי צ'י כשלעצמם הם שינוי משמעותי והתחלה נהדרת של התהליך, ואני מניח שתוכלי לחוש בהשפעתם תוך זמן לא רב. מכל מקום, מאחר ונשמע שאת בידיים טובות, ומאחר והמטפל הוא שעשה אבחנה מעמיקה ובנה לך תכנית מפורטת ומותאמת לך אישית, אני חושב שאפשר - וכדאי - לשאול, להתייעץ ולדבר עם המטפל על כל עניין שעולה, או שיש לגביו אי-בהירות.

a wild rose

New member
תודה ו-עוד כמה שאלות...

כאמור, המטרה של השינוי התזונתי הוא לטפל בעודף החום ובלחות. המטפל המליץ לי על עדשים, אבל במקביל הוא דיבר על בעיה של ירקות כתומים (מלבד בטטה הוא אמר לי להימנע מכל הכתומים ומרוב האדומים) - האם עדשים כתומות נכללות בהגדרה?

כמה זמן בכללי לוקח להגיע לאיזון? בהנחה שכן מקפידים? זה מרגיש לי קצת מגוחך מחד, כי הבדיקות שעשיתי במסגרת הרפואה הקונבנציונאלית יצאו לא רק תקינות אלא אפילו טובות, ועם כמה שאני כן מאמינה ברפואה משלימה, קשה לי להאמין לגמרי שהפתרון הוא בשינוי תזונה ו-זהו.... מה גם שעברתי דברים מוזרים בעבר עם דיאטה קיצונית שנטען שרק הקפדה עליה יפתור בעיה רפואית שסבלתי ממנה ולא רק שזה לא סייע, נוצרו בעיות רפואיות אחרות בעקבות מחסור במרכיבים בסיסיים...

טאוֹ

New member
אני חוזר על הצעתי לשוחח עם המטפל

איני מכיר את המטפל הנוכחי שלך, אבל לא אמרת משהו שיצר את הרושם שאי-אפשר לשוחח אתו ולהעלות את כל השאלות הלגיטימיות שאת מעלה כאן. אין בעיה שאת מעלה אותן גם כאן, ואת מוזמנת להמשיך לעשות זאת; הדגש בתגובותיי על התקשורת עם המטפל נובע מהראייה שלי שלתקשורת הזאת יש חלק חשוב בדרך הזאת, שהיא בו-זמנית אישית שלך ומשותפת אתו. העובדה שהוא נתן לך תפריט כנראה מקיף, ולא קיצוני כמו שקיבלת בעבר מאחרים, העובדה שהוא הציע לא לשלב כרגע דיקור למרות שאולי זה יכול להכניס לו תשלום נוסף, וכן לשלב תנועה כמו צ'י קונג שלא ממש קשור אליו ישירות, והעובדה שהוא מדבר על תהליך ולא על הוקוס-פוקוס, יוצרות אצלי את הרושם שמדובר במטפל רציני. לאורך הדרך וודאי יעלו אצלך שאלות רבות נוספות, וזה מצוין. אולי כדאי לברר עם המטפל מה דרך התקשורת הנוחה לו - מיילים, או רשימה מרוכזת של שאלות למפגש הטיפולי הבא, או כל דרך אחרת שמתאימה לשניכם. תהיות, ספקות, התלבטויות ומחשבות על הדרך לריפוי, כמו גם שאלות ספציפיות בנושא מסוים, הן כולם נקודות טובות לשיחה וללמידה שאת מרוויחה בתהליך הזה.

הבדיקות שעשית במסגרת הרפואה המערבית יצאו תקינות וטובות, וזה בהחלט חשוב ומשמח. יחד עם זאת, יש הרי מספר בעיות רפואיות שמתקיימות למרות המדדים הטובים, והן שהביאו אותך לפנות לטיפול. לעתים קרובות קשה לקבוע מראש מתי בדיוק הסימפטומים ייעלמו, בפרט אם הם נובעים ממשהו עמוק יותר. איזון הוא דבר חמקמק ולא יציב, משום שהחיים עצמם דינמיים ומשתנים ללא הרף. גם אחרי שמגיעים לאיזון, החיים ממשיכים. בשרשור המאמרים ניתן למצוא מאמר על השמנה שמדגים יפה את המורכבות של נושאים שנראים לעתים פשוטים, כמו תזונה. רצונך להגיע לאיזון הוא טבעי ומובן לחלוטין, וסביר להניח שאם תבחרי בשינוי התזונתי שהותאם לך, ותשלבי את זה בפעילות כמו טאי צ'י או צ'י קונג, אכן תחושי הטבה - אולי עוד בטרם תחלוף השנה שעליה דיבר המטפל. אם לאורך התהליך יעלו דברים שמצריכים לעדכן את התזונה, לשנות את הפעילות הגופנית, להוסיף דיקור או לבחון שוב את אורחות החיים שלך, תוכלי לעשות זאת. אם יש משהו באורח החיים שלך, בסביבה בה את חיה או באחד המרכיבים האחרים של חייך, מעבר לתזונה, שדורש שינוי, אז גם זה יוכל לקבל התייחסות. מודעותך ההולכת ומתרחבת תסייע לך להבחין בכך.

ביחס לשאלה הספציפית על עדשים - יש סוגים רבים ושונים. לצבעים שונים מיוחסים סגולות שונות. גם בדרכי ההכנה, ובאופן בו צורתם מושפעת מההכנה, יש הבדלים בהתאם לסוג. האם יש לך רצון מיוחד לצרוך דווקא עדשים כתומות?

אם קיים רצון חזק לצרוך מאכל מסוים - עדשים כתומות, שוקולד או כל מאכל ספציפי אחר - זה בהחלט שיקול שאפשר לשוחח איתו על המטפל ולשלב אותו במידה מסוימת בתפריט שלך, כדי שלא תחווי את השינוי כקיצוני מדי.

ובכל מקרה, בהצלחה בדרך שאת יוצאת אליה - זו נשמעת לי דרך טובה מאד.

a wild rose

New member
אני אנסה להסביר...

לא מדובר במטפל רגיל, הוא רופא קונבנציונלי שמתמחה גם ברפואה סינית, הגעתי אליו באופן פרטי ושילמתי המון כסף, התוכנית לא כוללת מפגשים קבועים וחבל לי בשביל שאלות כאלו לקבוע פגישה שתעלה לי סכום מכובד. אני אברר אם יש דרך להתייעץ איתו בצורה אחרת, אבל בינתיים קיוויתי לקבל מענה מכם - לפי מה שהבנתי וקראתי, הוא הולך לפי הגישה המסורתית של הרפואה הסינית.

תהיה בטוח שאין לי חשק מיוחד לעדשים כתומות, אני פשוט מנסה לארגן לעצמי תפריט במסגרת המגבלות וזה לא קל, כי רוב מה שהרכיב את הארוחות הקבועות שלי ומעבר הוא הוריד לי מהתפריט, והיות שאפילו לשתות חלב (כולל קצת עם קפה) זה מחוץ לתחום, אני מנסה למצוא תחליפים למקור חלבון. היות שהוא דיבר על ירקות כתומים ואדומים כעל משהו בעייתי, שאלתי על גם על עדשים - האם עדשים כתומות נחשבות כמאכל מחמם?

טאוֹ

New member
תודה על ההסבר

כמו שאמרתי את מוזמנת להמשיך לשאול כאן, וניתן כיום למצוא ברשת בקלות תשובות לכל שאלה. העניין הוא שלכל בעיה יש מספר דרכי טיפול וכל אחת מהן מבוססת על היגיון ועל עקרונות מסוימים; לעתים קרובות יש שוני בין שיטות שונות, ואם מטופל לוקח מכאן ומכאן זה עשוי לעתים להועיל ולעתים לפגוע ביעילות הכוללת של הטיפול, ולכן כדאי להתייעץ עם המטפל ביחס לשינויים. אם המטפל שלך נוקט ממילא בגישה מסורתית של רפואה סינית ואת רוצה וצריכה פגישות תכופות יותר, את יכולה לדבר איתו גם על זה... או להחליף מטפל, ולפנות למטפל טוב ופחות יקר.

בתשובה לשאלת העדשים, למיטב ידיעתי לעדשים בצבעים שונים אין בהכרח איכות מחממת, והם דומים מבחינת ערכים תזונתיים (אם כי שונים מבחינת מיקוד בטיפול).
ייתכן שמומחים גדולים ממני בתזונה יביאו לכאן דעה שונה.

ביחס למקורות חלבון, את יכולה לקבל חלבון מלא אם תשלבי קטניות ודגנים - רצוי מלאים.
ובכלל, יש שפע עצום של מאכלים שאנחנו לפעמים אפילו לא מודעים לקיומם כשאנחנו דבקים בתפריט קבוע לאורך שנים.
לוותר כרגע על הדגים ומוצרי החלב שאת כל כך אוהבת זה לא קל, אבל אני חושב שהמאכלים החדשים וההרגשה המשופרת שיגיעו בהמשך, יהפכו את זה לקל יותר, ואפילו משמח.

0 אור 0

New member
מטפל הוליסטי טוב

עיני לא צרה באנשים שבד בבד עם טיפול הוליסטי איכותי ומושקע גובים סכומים ראויים לפרנסתם מלקוחות שיכולים להרשות לעצמם את הסכום.
אולם, צריך להבין כי טיפול הוליסטי מעצם מהותו הינו תהליך (קצר או ארוך) של עבודה מול המטפל, ולא איזושהי בדיקה חד פעמית שמייצרת ניסים.
לכן מטפל אשר הראיה ההוליסטית לנגד עיניו, חייב לייצר איזשהו מנגנון של התייעצות שיאפשר קבלת הערך המלא של הטיפול.
מרבית המטפלים שאני מכירה, נוהגים לתת מחיר אחר לסדרת טיפולים, שהוא זול משמעותית לעומת טיפול חד פעמי, ובכל מקרה, אדם שהיה אצלי גם פעם אחת בלבד זכאי כמובן מאליו להתייעץ אתי בכל שאלה והבהרה נחוצה (אני מעדיפה באימיילים, אך יש מטפלים שמעדיפים בטלפון - איש איש לשיטתו)
אני מאד מקווה שאותו מטפל נוהג כמקובל אצל כולנו, ויתן לך תשובות סבירות לשאלותיך.
יחד עם זה ברור שכדי לקדם את הטיפול תידרשנה פגישות מעקב מעת לעת. אם ברור לך כבר מהיום שהמחירים הם מעבר ליכולתך, והמטפל אינו מאפשר מנגנון מחיר אחר , אז כדאי מאד למצוא אחד מהמטפלים ברפואה סינית שמצויים בארץ - קיימים מטפלים רבים וטובים, אשר לוקחים מחירים שפויים ביותר. (אפילו בישוב מגורי הקטנטן יש 4 מטפלים ברפואה סינית, ש3 מהם נחשבים למטפלים מעולים, ולאחד מהם כבר שלחתי המון מטופלים. בעיר הגדולה יש עשרות מונים)

a wild rose

New member
תודה על התשובה המושקעת

ממכלול התגובות האחרונות אני מבינה שאת השאלות שלי כדאי שאשאל במקום אחר. חבל, חשבתי שפורום כזה יכול להועיל ולסייע בתהליך שאני מנסה לעבור.

0 אור 0

New member
אם זה המסר שאת מקבלת אז ממש חבל

אני חושבת שבהרבה מקומות ישמחו לענות לך תשובות שטחיות שמבוססות על כללי אצבע, ובדיעבד אולי אפילו נוגדות את אסטרטגית הטיפול שבה את מטופלת,
וברור לך שמהמידע שנתת , אנחנו לא ממש יכולים לתת תשובה רצינית יותר.
אני יכולה להגיד לך, שמאד יבאס אותי אם מטופל שאני משקיעה זמן ומחשבה על אסטרטגית הטיפול המתאימה לו, ילך ויעשה דברים הפוכים ע"ס המלצות באינטרנט , במיוחד שאני זמינה לו, וזה חלק מהמידע שמאפשר לי לטייב את הטיפול.
וגם מחשבה קטנה על מתי מקבלים מאתנו מידע יותר מעשי:
כאשר אדם לוקח על עצמו את האחריות המלאה על לטפל בעצמו ללא מטפל, לומד את הנושא , לומד את עצמו ובא ומציג פה שאלה עם מידע מלא ואפשרויות, אז יש מצב שיקבל פה לפחות רעיונות (כי לא תמיד אחראי ומקצועי לתת תשובות כשאתה לא לגמרי מכיר את כל היקף הבעיה והאדם)

a wild rose

New member
תראי,

כשאני פונה עם שאלות כלליות (כמו למשל אם עדשים כתומות נחשבות למאכל מחמם, כדוגמה) ומקבלת תשובות כמו שקיבלתי... בדגש על התשובות שקיבלתי מיעל, שנראה שלא טרחה אפילו להתעמק בהודעה שלי (עובדה שהיא פנתה אלי בלשון זכר), מה שאני מבינה מזה הוא שיהיה מיותר מבחינתי לשאול שאלות כאן. למעשה - התחושה שקיבלתי שחוזקה ע"י תגובותיה של יעל היא שזו הייתה טעות איומה. לא ביקשתי עצות לטיפול ולא רמזתי לרגע שאני בכיון של לעשות הפוך ממה שייעצו לי. פניתי לקבל ייעוץ ותמיכה, כי כפי שכתבתי מספר פעמים, נוצר מצב שאני נדרשת לשנות את עיקר התזונה שלי שזה דבר לא פשוט. אולי בעיניכם זה נתפס כחולשה וכחוסר רצינות, אבל אני לא באה מהתחום ועבורי זה מאוד לא קל.

אני מתנצלת שוב על ההטרדה. ממליצה לכם לשנות את הודעת המנהלים - כי ממנה ניתן בהחלט לקבל את הרושם שהפורום מיועד לייעוץ ותמיכה.

יעל ND

New member
תחליט: אתה רוצה טיפול או לא?

ועוד: אתה סומך עח המטפל שלך או לא?

a wild rose

New member
זה הופנה אלי?

אם כן, אני אשה (אפשר להבין את זה מהעובדה שאני כותבת בלשון נקבה), ולא הבנתי למה השאלה הופנתה אלי ולמה היא קשורה.

למעלה