התייעצות

TierB

New member
התייעצות

מכתב הקבלה הגיע היום - התקבלתי לתואר המשולב בעברית, משפטים וסוציולוגיה.

ממה שקראתי בפורום לא פעם, אין תועלת משמעותית לשילוב בבחינת המעסיקים, לכן גם לא בחרתי במשהו עם זיקה לתחום משפטי מסוים (נניח למסחרי, משפטים וכלכלה) אלא משהו שיש לי בו עניין אמיתי.

אני נוטה לעבר להירשם לחד-חוגי משפטים וזהו, כי התוספת של העומס עם התועלת התעסוקתית השולית קצת מרתיעים, רציתי לשאול לדעתכם, זרקו כל דבר שעולה לכם לראש בהקשר הזה, טוב או רע.

האם זה יכול לפגוע בסיכויים להתקבל לתוכניות חילופי סטודנטים של הפקולטה למשפטים?
האם יש איזה שהוא יתרון משפטי ללימודי סוציולוגיה? (ממה שאני יודע, אין)
האם אפשר לקחת קורסים מהפקולטה לסוציולוגיה אנתרופולוגיה החל משנה ב' (ועדיין להיות רשום לתואר המשולב בשנה א')?

היי :)

אתחיל מהסוף - אין לך סיבה להיות רשום למשולבת משנה א' ולהתחיל לשלב בפועל משנה ב', ולכן לא נראה לי שגם יש אפשרות כזאת. אם אתה רוצה להתחיל לשלב בשנה ב', אתה לא תצטרך לעמוד שוב בתנאי הקבלה של המשולבת בשנה הבאה, אלא להתקבל לשילוב על סמך נתוני הקבלה של השנה.
אם אתה לא סגור על השילוב לכתחילה, אני ממליצה להתחיל את הלימודים ומקסימום להתחיל לשלב בשנה ב'.
אולי העומס של השילוב לא אידיאלי לחילופי סטודנטים, אבל זה לא מונע.
לגבי יתרונות של שילוב, יש לחוג הנוסף את היתרונות של תוספת תחום עניין, אבל לא ידוע לי על יתרון ספציפי של סוציולגיה למשפטים.

shiray

New member
לגבי חילופי סטודנטים

התכנית המשולבת לא מונעת קבלה לתכנית חילופי סטודנטים, אבל יש לה 2 חסרונות משמעותיים:
1. בהנחה שבשנה א' העומס ישפיע לרעה על הציונים שלך (שזו כמובן שאלה שתשאר תמיד בגדר שאלה היפוטתית, היות שלא תוכל ללמוד את שנה א' פעמיים, כתואר נפרד ומשולב, ולדעת אם באמת השילוב פגע בציונים שלך או לא), הדבר ישפיע ישירות על סיכוי הקבלה שלך, שמתבסס רק על ציונים. מנגד, אנשים בתכניות משולבות יכולים ללכת לחילופי סטודנטים בשנה ד' במקום ג', ואז דווקא בשנה ב' לרוב הציונים עולים משמעותית עבור המשלבים, היות ובשנה ב' לוקחים לרוב יותר קורבים של החוג השני.
2. מבחינת נקודות זכות- בתכניות החילופים כמעט כל נקודות הזכות שתוכל לצבור הן מנקודות הבחירה במשפטים (לפעמים אפשר למצוא איזה קורס שיכול להיחשב כאשכול אחר), וכאן ההבדל המשמעותי, התרומה האקדמית של התכניות להשלמת התואר. מרבית הפער בנקודות הזכות (142 לחד חוגי לעומת 11-120 למשלבים) הוא מאשכול הבחירה, כלומר אנשים שמשלבים זקוקים לנקודות זכות מעטות מאשכול הבחירה (אליו נכנסים גם כתבי העת והקליניקות, אם זה משהו שמעניין אותך). לכן, בעוד שתוכל להתקבל לתכנית חילופי הסטודנטים, יכול מאוד להיות שלמרות שתלמד לדוג' 20 נקודות זכות בחו"ל (לרוב התכניות יש מכסה מינימלית, כדי לוודא שאתה לא סתם טס לבלות), רובן לא ייחשבו לך להשלמת התואר (כי לדוג', נותרו לך רק 10 נקודות זכות מאשכול הבחירה, ואז יתר הנקודות ייזרקו לפח).

הייתי במקום שלך לפני אי-אלו שנים

היום אני כבר עו"ד מן המניין.
הייתי אמורה ללמוד משפטים וחוג ממדעי הרוח. שיניתי את הרישום בשבוע הראשון לשנת הלימודים. הלימודים גם ככה היו עמוסים בטירוף.
בשנה ב' למדתי משפטים עם חוג אחר ממדעי הרוח (לא מה שתכננתי מלכתחילה) - ובזה אני חושבת שיש יתרון, אחרי שנה באוניברסיטה את לומדת קצת מהן האופציות, ואולי ישתנו קצת ההעדפות שלך לגבי החוג השני. ואם את רוצה להתחיל רק בשנה ב', אין סיבה להיות רשומה למשולבת בשנה א' - למה לא להירשם רק בשנה ב'?
בכל אופן, גם זה היה עמוס לי למדי, ולא הצלחתי להנות מהלימודים כמו שצריך, בגלל העומס. כך שבסוף הפכתי את החוג השני לחטיבה, וכך סיימתי את הלימודים - משפטים עם חטיבה בחוג אחר ברוח.
התקבלתי לכל תכנית שהפקולטה הציעה ורציתי ללכת אליה (לא התעניינתי בתכנית חילופי סטודנטים, אבל אני מניחה שזה היה נכון גם שם. יתרה מכך - יותר קל לעשות חילופי סטודנטים כשאת צריכה לתאם את השלמת הקורסים רק עם הפקולטה למשפטים ולא עם עוד חוג). סגרתי התמחות מעולה, ולא היתה לי בעיה למצוא עבודה אח"כ.
סיימתי גם בהצטיינות - מה שאני בכלל לא בטוחה שהיה קורה אם הייתי ממשיכה בשילוב. הוא פשוט דרש ממני יותר מדי כוחות, ופחות מדי אפשר לי ללמוד כמו שצריך. שמחתי יותר כשהיה לי את הזמן להשקיע ולהתעמק בקורסים שהיו לי.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

lol65

New member
שאלה

מה בדיוק ההבדל בין חוג לחטיבה? אצלנו אין חטיבות, אז אני מתעניינת.

באוניברסיטה העברית

לפחות בזמני, חטיבה היתה כמו חוג מוקטן. במקום 60 נ"ז נוספות (נ"ז = שעה שבועית סמסטריאלית) או משהו כזה, היה צריך לעשות משמעותית פחות (אם אני לא טועה, 20 נ"ז, אולי קצת יותר או קצת פחות). עם חלק מקורסי החובה של התואר הנוסף, חלק מקורסי הבחירה, ואם אני לא טועה (אני כבר לא זוכרת...) עבודה סמינריונית אחת.
אבל אני חושבת שבינתיים הדרישות קצת השתנו.
בכל אופן - זה העיקרון. לקבל טעימה מסודרת מחוג אחד נוסף.

עבודה סמינריונית?

וואו. כיום אני לא צריכה לעשות סמינריונית גם בחוג המשני (אם כי הוא ברוח, התנאים שם בטח שונים)

אולי זו היתה פרוסמינריונית?

אולי עשיתי מה שעשיתי בהתנדבות?
אני לא זוכרת בדיוק. מצטערת...
אבל כן, הדברים היום שונים.

למעלה