התייעצות

king iverson

New member
התייעצות

אני מתעתד להתחיל ללמוד בשנה הקרובה, עשיתי פסיכומטרי והציון שלי הוא 723, ממוצע הבגרות הנוכחי שלי הוא 94.5 (עשיתי בגרות בגיאוגרפיה השבוע שאמורה לשפר אותו לכיוון ה100).
איני יודע עדיין במה אני רוצה לעסוק בעתיד, אבל די ברור לי שמדובר בכיוון יזמי-עסקי, ואולי אפילו עצמאי. עם זאת, איני מתפשר על לימודים ואני רוצה ללמוד במוסד איכותי ואולי אף להמשיך לתואר שני במוסד איכותי (אולי אפילו בחו"ל).
נרשמתי מבעוד מועד לבינתחומי לתוכנית המשולבת של משפטים ומנהל עסקים לאחר ששמעתי עליה מחמאות רבות.
בימים האחרונים בעקבות הורדת תנאי הקבלה לאוניברסיטת ת"א, אני שוקל לשנות את בחירתי ללימודי כלכלה באוניברסיטת ת"א. אני יודע שמצד אחד מדובר באוניברסיטה שעדיפה באופן מיידע על מכללה, בנוסף שכר הלימוד נמוך יותר וגם ההגעה נוחה לי יותר. מצד שני, אני לא יודע עד כמה היכולות שלי מתאימות למקצוע הכלכלה, מצד אחד, אני פריק של ספרי כלכלה, ומצד שני אני מקבל בחילה מגרפים, פונקציות וכד'. אני מאמין שבלימודי משפטים ומנהל עסקים הסיכויים שלי להצלחה גבוהים יותר. (בתנאי הקבלה לפקולטה למשפטים בת"א אני לא עומד ובתנאים למנהל עסקים קיים סיכוי מסויים שאעמוד כשאקבל את ציון הבגרות בגיאוגרפיה, אך אני מפחד שכבר יהיה מאוחר מדי להרשמה). בעקבות אהבתי לקריאה ולמקצועות הומנים, במידה ואבחר ללמוד בת"א, אשלב עם לימודי הכלכלה לימודי פילוסופיה או היסטוריה בשביל ההרגשה הטובה.
אני מלא בלבטים לקראת אחת ההחלטות החשובות בחיי, חברים ומשפחים מייעצים עצות שונות, בכל בוקר אני קם עם החלטה שונה, והייתי שמח מכם לקבל את חוות דעת נוספות. האם עדיפה האוניברסיטה עם השם הטוב והשכר הנמוך או שמא עדיפה המכללה עם התוכנית האטרקטיבית והשכ"ל הגבוה?

תודה לכל עצה

natilousky

New member
תשמע מה אני מציע

אני זוכר שהתלבטת פה רבות,והמלצתי לך ללכת לאוניברסיטה.

אבל זה מה שאני מציע:

תלמד כלכלה באוניברסיטה שנה,לא יראה לך מתאים מכל סיבה שהיא(בחילה מגרפים,לא מעניין,לא מספק אותך) תעבור למכללה

לעבור מאוניברסיטה למכללה הרבה יותר קל וגם תקבל כמה פטורים שיתפסו לך במנהל עסקים.
ככה גם תחסוך את שכר הלימוד המטורף של המכללה(עם מלגה או בלי מלגה)

נשמע שאתה מחפש יותר TITLE מאשר תוכן.

בוא נשים דברים על השולחן. אף מוסד אקדמאי ואף תוכנית אקדמאית לא תכין אותך באמת לעולם היזמות. אלה סתם סיסמאות.
מה שהם ילמדו אותך ב-3 שנים על יזמות אתה יכול ללמוד בקורס ספציפי לזה ב-3 חודשים.

איך אתה יודע שתואר שני הוא הדרך הנכונה בשבילך? ואם אתה באמת חושב על תואר שני, אז לפני שאתה בודק TITLE תבדוק מה הם הסיכויים שלך לעמוד בדרישות הסף לתואר שני במוסדות השונים.

יזמות זה עולם תוכן מאוד גדול. באיזה תחום אתה רוצה להיות יזם?
יש למשל יזמות גדולה מאוד בתחום הטכנולוגיה. אבל במסלול לימודים שאתה בוחר לא תהייה לך נגיעה לעולם הזה בכלל.

אני למשל הייתי בראיון עבודה בסטארטאפ.. סיפרו לי שם על הצוות.. צוות מאוד קטן.. וכולם מגיעים מרקע טכנולוגי. אין שם אנשים שהגיעו עם "תואר ביזמות"... יש גם הרבה מאוד מכונים והרבה מאוד הרצאות שמסבירות לאנשי טכנולוגיה איך להפוך ליזמים.
בכיוון ההפוך זה הרבה יותר קשה.

אז קודם כל תחליט מה אתה רוצה... אם שאיפתך להיות ה WAZEיונר הבא... תואר במנהל עסקים או בכלכלה לא יביא אותך לשם.

king iverson

New member
אני לא חושב שהבנת אותי נכון

ברור לי שבמידה וארצה להיות סטיב גובס הבא, המקום הנכון ללכת הוא הפקולטות להנדסה ומחשבים, אבל לצערי אלו לא היכולות שבורכתי בהם. אני מרגיש הרבה יותר חזק במקצועות לימודיים שכרורכים בקריאה וכתיבה מאשר מקצועות ריאלים, ואני מרגיש הרבה יותר נוח בתפקידים שנדרשת בהם יכולת רטורית מאשר יכולת טכנית.
כשהתכוונתי לתפקיד יזמי-עסקי, התבססתי על העבר שלי עד היום ועל עיסוק שיסב לי אושר ושאני מאמין שיש לי את הכלים להצליח בו, ברור לי שמהפקולטה לכלכלה או משפטים אני לא אצא עם אלגוריתמים ששווים מליונים. ישנם עוד אפשרויות יזמיות-עסקיות פרט להייטק, וישנה אופציה להקים חברות סטארט אפ עם שותפים בעלי יכולות מתאימות. אבל בכל אופן, אנחנו רותמים את העגלה לפני הסוסים. אני מתלבט במשולש המקצועות כלכלה-מנהל עסקים-משפטים ובין המוסדות ת"א-בינתחומי, יכול להיות שבעוד עשר שנים אני אגלה שעשיתי טעות, אך כרגע זה נראלי הצד הנכון ביותר.

תודה רבה ויום נפלא

אז כמה מיתוסים שצריך לנפץ.

1. אם ההחלטה שלך לא ללכת למקצוע מדעי היא בגלל חויות מהתיכון - אז תתנער מהן. אין שום קשר בין מה שעברת בתיכון למה שתעבור באקדמיה.
המתמטיקה לא אותה מתמטיקה.

2. תפקיד הנדסה הוא לא תפקיד טכני כמו שאתה חושב. להפך, נדרשת חשיבה, נדרשת יצירתיות... תפקידים טכניים כמו למשל בדיקת מוצר כמו רובוט, הם לא תפקידים שמוצעים לבוגרי תואר ראשון.. אלא לבוגרי קורס מקצועי.

3. כמו שאמרתי, מספר הסטארטאפים שאינם טכנולוגי הוא אפסי לעומת השאר... בכל הכנות, אני לא הייתי נכנס לשותפות עם אדם שכל מה שהוא מביא זה ידע אדמינסטרטיבי. בשביל זה אפשר לשכור חברת ייעוץ שתלווה בתהליך.. אם השאיפה שלך היא להוביל סטארטאפ ולא להיות יועץ אז יהיה לך מאוד קשה לממש את זה.

בכל מקרה, בכל דרך שתבחר אאחל לך בהצלחה.

תגובה בנושא התייעצות

שלום,
הפניתי את הבקשה להתייעצות שלך לגורם שמטפל בנושא אצלנו באוניברסיטת תל-אביב
אני מציעה גם להגיע ליום ייעוץ אצלנו בנושא רישום , בו תוכל להגיע לייעוץ , יום הייעוץ יתקיים ב - 9.7 בין השעות 10:00-14:00
להלן לינק עם הפרטים

http://consulting.tau.ac.il/?M2CID=1743&Ref=ATAR_PNIMI

בהצלחה ענת מאוניברסיטת תל-אביב

תגובה להתייעצות

שלום רב
אכן נראה שתחומי העניין שלך הינם תחומים חברתיים ארגוניים עסקיים ובתוכם משפטים/כלכלה/מנהל עסקים
הבחירה במשפטים ומנהל עסקים מאפשרת לך לשלב את התחומים הכמותיים והמילוליים ועל כן מרשימה כמתאימה לך.
גם כלכלה הנו מקצוע שעשוי להיות מתאים, אם כי התחום נלמד באוניברסיטה באופן מתמטי הרבה יותר מחברתי. זו הסיבה שהקורסים בכלכלה הינם קורסים קשים.
בכדי לייעץ לך, עלינו להכיר מקרוב את כישוריך השונים, את הרכב תעודת הבגרות שלך, את החלקים הפנימיים של הציון הפסיכומטרי ובעיקר את תכונותיך ומאפיינך האישיים.
ממליצה לך מאד לבוא לייעוץ (אפשר לנסות ולהתחיל עם יעוץ חד פעמי ובמידת הצורך להמשיך ליעוץ מלא). כמו כן, מומלץ לך לבקר בספריית המקצועות שבמרכז ליעוץ באוניברסיטת תל אביב, בה יש קלסר לכ"א מתחומי הלימוד המתאר את תחומי הלימוד, אפשרויות התעסוקה, דברים אותם צריך לקחת בחשבון כאשר באים ללמוד את התחום ועוד. אין ספק שהיכרות מעמיקה עם כ"א מתחומי הלימוד תעזור לך לקבל החלטה טובה יותר עבורך.
מספר הטלפון לתיאום פגישה 03-6409692

ענת מאוניברסיטת תל-אביב

king iverson

New member
תודה רבה ענת

למעשה, הייתי ביום יעוץ באוניברסיטה במרץ והתאכזבתי גם מהיחס וגם מהתור. אך תשובתך מצוינת ומעמיקה.
מה הסיכוים שתנאי הקבלה לניהול ימשיכו לרדת לכיוון הנתונים שלי?

תגובה לתודה רבה ענת

שלום,
חבל לי לשמוע על האכזבה מיום הייעוץ.
אני יכולה לבקש מנציג מאגף הרישום לחזור אליך לכל שאלה
בכל מקרה, סיכויי הקבלה תלויים בציון הבגרות הסופי שלך. אתה יכול לבדוק את הסיכויים במחשבון הקבלה: http://go.tau.ac.il/calc
בהצלחה ענת

PooKiPsiT

New member
תגובה לתודה רבה

תמיד משעשעים אותי נציגים שמגיעים לפורום וכותבים בצורה כל כך פורמלית...

PooKiPsiT

New member
לא. הנציג הוא מי שהגבתי אליו

ומי שכתב בכותרת של ההודעה שלו "תגובה לתודה רבה". אתה סתם כתבת "תודה רבה" שזה הגיוני.

king iverson

New member
הבנתי, מצטער

בכל אופן, הפילוסוף האנרכיסט מעליך ניסה להראות כמה הוא חכם, אבל במבט קטן לדימיון בכותרת ההודעה, יבין שהוא יצא די טיפש.

uIsses

New member
הערה מנהלית

מדיניות הפורום הכללית היא למחוק מודעות פרסום של נציגי מוסדות הלימוד. לאחר מעט התלבטויות, החלטנו לשנות את תקנון המחיקות כך שהודעות של נציגים לא תמחקנה, ובלבד שהן עונות בצורה קונקרטית ועניינית על שאלות של גולשים (שאינם מפרסמים סמויים למיניהם), ואינן פרסומות סתם.

לפיכך, לא נמחק את ההודעות האחרונות של ענת מאת"א, אך אנו מפנים את תשומת ליבה לכך שכל תגובה שתכלול פרסום כלשהו של האוניברסיטה, כולל הפניה לאגף משאבי האנוש שלה או לכל פקולטה בה - תמחק ללא אזהרה. ההודעה מעלי קרובה מאוד לכך, ורק באופן חד פעמי לא תמחק הפעם.

אם תבהיר לי מה זה אומר

שאתה פריק של ספרי כלכלה-
אני אשמח לייעץ לך מניסיוני האישי.
גרפים ו/או פונקציות- אתה תראה בכל קורס בתואר. אין מזה מנוס.
ככה שאם זה עושה לך בחילה אולי זה לא המקום בשבילך.
בבחירת תחום לימודים אתה קודם כל צריך לשאול את עצמך לאן אתה רוצה להגיע, מה המטרה הסופית שלך.
ואז לשאול את עצמך אילו לימודים יעזרו לך להגיע לשם בהתאם לנטיות וכישורים שלך.
ואז לבחור את המוסד הטוב ביותר והנחשב ביותר שמלמד את הלימודים האלו.
זה צריך להיות רצף החשיבה שמביא להחלטה.

למעלה