התייעצות

dina199

New member
אז זה גן בבית חולים פסיכיאטרי. מה ההבדל ?

בבית חולים בנהריה למשל למחלקת ילדים פסיכיאטרית קוראים 'מחלקה להדרכת הילד'.
אז אני לא נגד בתי חולים, מחלקות או גנים פסיכיאטריים. אם צריך אז צריך.
אלא שבמקרה הנוכחי ההתנהלות של המערכת נשמעת מאוד משונה ומדאיגה.

TikvaBonneh

New member
ההבדל

מחלקה פסיכיאטרית ילדים נכנסים כשהם במצב לא מאוזן ויוצאים כשמצבם משתפר, ובגן לומדים כל השנה בלי קשר למצב.
בבית הספר של הבן שלי , 60% מהילדים הם עם בעיות נפשיות,
זה לא הופך את בית הספר למחלקה פסיכיאטרית, וכשאחד הילדים במצב פסיכיאטרי לא טוב, הוא מתאשפז במחלקה פסיכיאטרית.

dina199

New member
אני חושבת שיש הרבה יותר בני נוער

עם בעיות נפשיות מאשר ילדים בני 4-5 . כי הרבה בעיות כאלה מתפתחות בגיל ההתבגרות.
אתם הגעתם למסגרת שלכם אחרי הרבה שנות סבל בחינוך רגיל ועד כמה שידוע לי זו היתה החלטה חופשית שלך, כי בסן שלך סבל. ומאחר וזה תיכון אז בטוח שגם לתלמידים עצמם יש מה להגיד כל גל מני נושאים , כם לכאלה שצריכים להתאשפז.

המקרה כאן כפי שהבנתי מהשרשור : הילד א"ס. לילד היו חרדות . ההורים ביקשו מהפסיכאטר תרופות (ולדעתי אין פסיכאטר שיסרב לבקשה כזאת (-: ) הפסיכיאטר נתן. החרדדות של הילד נםסקו. אבל הוא התחיל להיות יותר מרדן כלפי אנשי הצוות . מה שקרה שהיו מקרים שהוא דחף אותן ופעם הפיל את הסייעת (עדיין, מדובר על ילד בגן שפיסית יותר חלש מאדם מבוגר). הסייעת כרגע מאשימה אותו בכאבי הגב שלה. מכל העניין הילד הוגדר כ'אלים' על ידי הצוות בגן שדורש את העברתו לגן פסיכיאטרי בכלל האלימות שלו.
לדעתי אם המצב היה שילד נ"ט ילד דחוף אנשי צוות היה , לא היתה מתעוררת בעיה כזו בכלל.
אני חושבת שיש הרבה יותר בני נוער

שלומות0

New member
ואני בכלל מתנגדת בתוקף

להכניס ילדים כך כך קטנים למסגרת פסיכיאטרית,
אבל מי אני שקובעת

שלומות0

New member
בית הספר תקווה של הבן שלך

הוא ממש לא דגם מייצג למה שקורה בשאר המקומות.

TikvaBonneh

New member
יכול להיות

אני כותבת על מה שאני מכירה מניסיון אישי. אין לי מושג מה קורה בשאר המקומות.

שלומות0

New member
בית הספר של בנך

ההנהלה לקחה על עצמה לקבל ולהכיל ילדים עם הספקטרום האוטיסטי וזה הטוב שבמקום הזה, בניסיון שלי עם הבת שלי הנהלה לא רצתה לקחת על עצמה לקבל גם לקות תקשורתית בנוסף ללקויות נוספות שהיו שם ותוצאה הייתה
חמורה מאוד..

TikvaBonneh

New member
חבל מאוד

הם רק הפסידו מזה. הבת שלך היא נכס לכל בית ספר שאליו תגיע. ילדה כל כך מוכשרת.

שלומות0

New member
צודקת תקווה

לפני שבוע הייתה לי פגישה עם התרפסטית שלה והיא אמרה לי בדיוק מה שכתבת עכשיו,
יש לבת שלי קשיים מורכבים אבל שעובדים איתה נכון היא נותנת תמורה , ומאוד אוהבים לעבוד איתה.
אבל אם לא יודעים כיצד לעבוד איתה ולא רוצים לדעת כיצד לעבוד איתה כפי שקרה בבית הספר ההוא..
אז כל הסימפטומים הלא נעימים שלה יוצאים ממנה החוצה זו הדרך שלה לתקשר ולהוכיח לכולם שרע לה..

TikvaBonneh

New member
כן,

אני מכירה ילד שהיה בגן כזה. הילד PDD בתפקוד גבוה, ADHD מאוד, ועם לקויות למידה. ההורים היו מאוד מרוצים. זה היה בגהה, בפתח תקוה. הילד היה שם בגן אבל בכיתה א עבר לבית ספר של בית אקשטיין ללקויי למידה.
אני מצרפת לך קישור

odima1

New member
איך אפשר להיות מרוצה

כשמעבירים את הילד שלך לגן פסיכיאטרי?
לי זה יהיה קשה מאוד, ואני לא אתן לזה לקרות - כל עוד לא ארגיש שכל הדרכים לעזור לו מוצו.

dina199

New member
אם זה המקום הנכון לילד,

אז מרוצים.
כילד נמצא במקום שמתאים לו הוא פורח (ומרגישים את זה) , ולא חשוב איך קוראים לאותו מקום
.
רק לפי מה שמשתמע מהשרשור שלך , הגן הפסיכיאטרי הוא כנראה לא המקום שמתאים לילד שלך.

dina199

New member
אפשר גם יותר.

את ההורה , בלי החתימה שלך אף אחד לא יכול לעשות שום דבר.

odima1

New member
דינה יקרה, שתמיד מתייחסת לכל הודעה

ותמיד מאירה זוויות שלא חושבים עליהן. מודה לך מקרב לב, את מקסימה אמיתית!!!

שלומות0

New member

לא רק שלא יכולים להיות מרוצים, זה גם מאוד חמור להעביר ילד שלוקה בבעיה תקשורתית לגן פסיכיאטרי בבית חולים פסיכיאטרי
אין לזה שום הצדקה, במקרה של הבן שלך זה ממש מגוחך ,
הבן שלך המתוק עם לקות תקשורתית! החרדות מגיעות מהלקות התקשורתית לא ממחלת נפש, האלימות זו תגובה לתרופה שאיננה מתאימה לו,
ואני גם לא בטוחה שהוא אלים לפי דברים שתיארת כאן,
ותזכרי היטב מה שאכתוב לך כאן כאם בעלת ניסיון רב במצבים דומים אני מקווה שגידול ילדך יהיה קל ללא בעיות מיוחדות אבל אם לא יצוצו בהמשך
תזכרי אל תתני לעולם שישפעו אליך שלבנך יש בעיות נפשיות/מחלת נפש ואל תתני לעולם שישפעו אליך להעביר אותו למסגרות של הפרעות נפש
זה לא מתאים לילדים שלנו, לילדים שלנו יש אוסף סימפטומים שצריך להכיר ולהבין אותם, מי שלא מבין אותם מכרז עליהם "כחולי נפש",{כן גם גננת בגן תקשורתי}
מגן שכזה בדרך כלל ממשיכים ילדים לבתי ספר להפרעות נפשיות יש כיתות כאלו בבתי ספר רגילים והם לא מתאימים לילדים עם לקות תקשורתית, בכיתות האלו יש ילדים ללא בעיות תקשורתיות
אלא בעיות נפש והם מגיעים מגן פסיכיאטרי בדרך כלל..

למעלה