התייעצות

odima1

New member
כן, נוטה לחשוב כמוך

העלתי לפני שבוע את עניין הפסקת התרופה, והפסיכיאטר הציע לחכות בגלל החופש וכל השינויים שיהיו עכשיו בקיץ ותחילת שנה. אגב, על פי אותו פסיכיאטר, האלימות יכולה גם לגבור, ויתכן שבעקבות הפסקת התרופות תהיה החמרה במצבו.
לשאלתך, נראה לי הגיוני שהפסיכיאטר לא ירצה שנפסיק עם התרופה, הרי זה המקצוע שלו - הוא מאמין בתרופות.
אגב, אני באופן אישי לא נגד, פשוט יש ילדים שתרופות לא עובדות עליהם/לא עושות להם טוב, כמו הבן שלי למשל.

ואני שוב חוזרת לשאלתי, האם כדאי לאפשר לאותו רופא שאני לא מכירה לתצפת על ילדי בגן...?
חוששת כי יתכן שתעלה בעקבות הביקור שלו האפשרות להעביר אותו למסגרת פסיכיאטרית, דבר שאני לא רוצה בו ובשום פנים ואופן.

שלומות0

New member
החשש שלך מאוד במקום

אם התצפית מגיע מרופא שהגן מזמן על מנת לא להשאיר אותו בגן, בהחלט יש כיוון לשבץ אותו במסגרת של בית חולים פסיכיאטרי
אם היה מדובר להחליף לו מסגרת של גן אחר הייתם מוזמנים לוועדת השמה,
היות שמדובר ברופא מחוזי המטרה בהחלט כפי שאת חושדת,

אני לא רוצה שיסתמו לי כאן שוב את הפה, אבל את שוב מעלה כאן נושא חומר והתנהלות מאוד לא הוגנת של המערכת..
חוסר הסובלנות כלפי הילד תוך כדי חוסר התחשבות בהוריו, בזה שצריך לאפשר להורים למצוא פיתרון הוגן ובמקום זאת ממהרים לזמן רופא מחוזי..
ושוב יש פתרונות אחרים לא חייבים להכניס את הילד למסגרת פסיכיאטרית..
האם מדובר בריספרדל?

שלומות0

New member
ברור לגמרי

וצפוי לגמרי,
צריך להחליף לילד תרופות,
אני ממליצה לך לא להסכים בשלב זה לתצפית על הילד, ולהחליף לילד תרופה..

odima1

New member
ניסינו עוד תרופות, החליפו לנו, הורידו, העלו

וחוזר חלילה...

שלומות0

New member
צריך סבלנות

וגם הגן צריך סבלנות, ואתם לא חייבים להסכים לתצפת אותו ע"י איש מטעמם

galitkm

New member
נשמע שמרגע שמתחילים

את התרופות האלה אין בכלל דרך חזרה. אם זה לא עוזר או אפילו מחמיר, אז הרופא ינסה להחליף או לשנות מינונים אבל משום מה הוא לא יעלה את האפשרות של פשוט להפסיק אותן ולנסות סוג אחר של טיפול נגד חרדה שאינו תרופתי

dina199

New member
ההחלטה קשה, אבל אפשר להפסיק.

אם מגיעים למסקנה שילד הפך לשפן ניסיונות כימי ולא יודעים איזו תרופה עושה מה, מפסיקים הכל ובודקים מה המצב של הילד בלי תרופות בכלל.

dina199

New member
כמה תרופות החלפתם ? ובאיזה קצב?

הילד בגן , סימן שהוא קטן . הרופאים לא כל כך אמורים למהרים לתת תרופות לילדים קטנים.
אם החלפתם הרבה תרופות אתם כבר לא יכולים לדעת אם יש תופעה שהיא טבעית שלו או שזו תופעת לוואי של תרופה.

asa112

New member
אין לי נסיון בזה

ואולי אני כותבת שטויות,
אבל "רופא מחוזי" מתקשר לי ל"פסיכיאטר מחוזי" ומשם ל"אישפוז" או "מסגרת פסיכיאטרית" כמו שכתבת.
סתם ניחוש.

לא יודעת מה ליעץ לך, את צריכה מישהו שמכיר את הנושא.

galitkm

New member
יש מי שזה לא עובד עליו טוב

אולי מדובר באחוז קטן אבל בהחלט קיים. מאוד עצוב ומקומם לשמוע שככה ההתנהלות של הגן, זה לא מרגיש לי טוב לפי מה שאת מתארת, השאלה לדעתי שצריך לברר, היא האם במקרה שהם כן יאלצו אתכם להביא את הרופא הזה ובמידה והוא יקבע לכם גן פסיכיאטרי, האם תהיה לו אפשרות לכפות את זה עליכם?

שלומות0

New member
זה מחזיר אותנו לשירשור

שסתמו לי את הפה,,
חשוב לדעת איזה רופא מחוזי זה,

odima1

New member
לפי מה שהפסיכולוגית כתבה פה, לא

השאלה היא אם זה נכון לגבי כל המקרים.

אגב, מישהו יודע מה זה בכלל גן פסיכאטרי...?

שלומות0

New member
היות שמדובר בילד קטן

אני לא מכירה,
בגיל בית ספר אני יודעת שיש
כיתה להפרעות נפש,
ויש כיתה בבתי חולים פסיכיאטריים. לא ברור מה קורה בגיל גן, מעניין לדעת..

שלומות0

New member
היא כותבת כאן

מתוך נקודת מבט של אשת מקצוע,
היא כותבת שהרופאים מגיעים זה אני גם יודעת, אבל לפי מה שאת מספרת הרופא המחוזי זומן לבנך באופן מיוחד.

dina199

New member
אין לי מושג, אבל זה נשמע כמו מחלקה

בבית חולים פסיכיאטרי.
השאלה שוב מה המטרה ?
ילד PDD הוא לא ילד עם הפרעות נפשיות , אבל הוא עלול להגיב בצורה שהסביבה תפרש 'כהפרעה נפשית' אם הוא נמצא במצבים שלא מתאימים לו.

שלומות0

New member
הנושא מאוד מורכב ורציני

ולכן פתחתי שרשור נפרד,
וחמור מאוד שילד על הספקטרום ימצא עצמו והוריו המתמודדים בסיטואציות כאלו,
זה לא אמור לקרות, ולא משנה מה הסיבה!

dina199

New member
אלא אם כן המטרה להוריד את התרופות לגמרי

ולזה צריך פיקוח רפואי

שלומות0

New member
גם לא לצורך הורדת תרופות גן

אם גרים בעיר גדולה ויש מיון קרוב אפשר להסדיר הכל במסגרת הבית, בסבלנות ולא בלחץ דברים מסתדרים הטוב ביותר,
במקרה הזה מדובר בילד בגיל גן מינון הריספרדל בגיל הזה הוא מרבע- חצי מילגרם שזה מינון שמאוד קל להפסיק אותו
במינימום תופעות גמילה.. כי זה מינון מאוד קטן, השאלה איזה מינון נתנו לילד ,
הבת שלי נגמלה מריספרדל 3 מיליגרם שזה הרבה יותר משמעותי..ובסבלנות עם קשר טלפוני עם הרופא היא נגמלה.

למעלה