התייעצות

מומין1

New member
התייעצות

אני לומד שנה שניה משפטים באוני' ת"א ופשוט שונא את הלימודים מכל בחינה אפשרית: מהבחינה החברתית הפקולטה הזו על-הפנים, המרצים משעממים ברמות והחומר הלימודי עצמו משמים. בנוסף, השנה אני משתתף בקליניקה ויצא לי להתנסות גם בעבודה מעשית של כתיבת כתבי טענות וערעור - זה נוראי. משעמם ומרגיז.

אני מתלבט האם "לסחוב" עד סוף התואר (הרי כבר עברתי חצי) או לעזוב עכשיו... נניח שאחליט להמשיך - אני מעריך שהממוצע שלי יהיה 75. מנסיונכם - עד כמה ריאלי למצוא התמחות נורמאלית עם ציון שכזה? להתקבל לעבודה לאחר מכן?
כבר הגעתי למצב שאני מעדיף לא לעשות סטז' ובחינת לשכה.... אולי עדיף ככה, רק לסיים את התואר בלי הסטז'?

שאלה למי שכבר אחרי הלימודים - האם העבודה המשפטית שונה משמעותית מהלימודים, ואם כן באיזה אופן? (ברור לי שיש המון סוגים שונים של עבודה משפטית, אבל אשמח לחוויות מנסיונכם האישי).

יש לציין כי אם אעזוב את הלימודים אין תחום אחר שאני יודע כרגע שאני רוצה ללמוד, מה שמקשה על ההחלטה לעזוב... (מה כבר אעשה בחוץ בלי תואר?)

מה אתם הייתם עושים?

lol65

New member
תראה

בהתחשב בעובדה שאין תחום אחר שאתה רוצה ללמוד, נראה לי שעדיף שתסיים את התואר. כבר עברת חצי וככה יהיה לך משהו ביד. עד שתסיים את התואר, גם תדע אם אתה רוצה להמשיך להתמחות, ואם לא תרצה, תואר במשפטים זה אף פעם לא דבר רע, ותוכל לעבוד בהרבה דברים אחרים, לאו דווקא משפטיים.

B L I M P

New member
לדעתי העבודה מאוד שונה

ויש לה הרבה אספקטים שונים.

עם 75 מאת"א יהיה לך יחסית לא פשוט למצוא התמחות טובה ולכן מאוד חשוב שתפגיז ביריד ההשמה. כדאי גם שתעשה עוד דברים במהלך הלימודים - אולי אפילו תגלה שאתה אוהב את מה שאתה עושה ותמשיך באותו תחום אחרי שתסיים את הלימודים.

אחרי שמסיימים התמחות לממוצע בו סיימת יש פחות חשיבות.

אני במקומך הייתי מסיימת את התהליך - תואר במשפטים מאת"א בטוח לא יזיק. גם לא רישיון עריכת דין. כמו שאמרתי, תמצא דברים נוספים אחרי שעות הלימודים שימלאו את החיים שלך בתחושות טובות.

lol65

New member
כדי להפגיז

ביריד ההשמה, צריך קודם לקבל זימון... וזה לא היה קל עם ממוצע כזה, בעיקר לא למשרדים הגדולים.

Not4Sale2004

New member
ביריד ההשמה מעבירים למעסיקים גם גליון ציונים?

או רק קורות חיים?

lol65

New member
תלוי

אם מדובר ביריד השמה פנימי של מוסד הלימודים, אז אני לא ממש יודעת. אם מדובר ביריד השמה של קודקס, אז אתה ממלא תיק אישי ולשם אתה מצרף גם קו"ח וגם גיליון ציונים (ועבודות והמלצות אם יש לך), וכל התיק הזה עובר למעסיקים שאתה מעוניין בהם, ואם גם הם מעוניינים בך, אז תקבל זימון.

Not4Sale2004

New member
יש הבדל בין יריד השמה לבין חברת השמה

ברור לי איך קודקס עובדים.
שאלתי, כי היה נדמה לי שדיברתם ספציפית על יריד ההשמה באונ' ת"א.

lol65

New member
לא דיברתי ספציפית על את"א

דיברתי דווקא על יריד ההשמה של קודקס ורק אח"כ נזכרתי שיש גם ירידי השמה של מוסדות הלימודים עצמם בחלק מהמוסדות, ללא קשר לקודקס. לא יודעת איזה יריד יש באת"א.

B L I M P

New member
לפחות בעברית היית מקבל זימון לפי הגרלה

והמעסיקים ראו את כולם (גם כאלו שהם כנראה לא היו מזמנים על פי ציון - אחרת מה הטעם ביריד ההשמה).

אני מכירה כמה וכמה כאלו עם ממוצעים באזור ה-70 שסגרו במשרדים הענקיים ביריד ההשמה אצלנו.

Lady McBeth

New member
תלוי לאיזה תחום אתה מכוון

אבל הפרקטיקה מאוד שונה מהתיאוריה (=מה שלומדים באקדמיה, כולל הקליניקות שהן יחסית אולי פרקטיות, אבל גם לא ממש).

תגובה להתייעצות

שלום,
צר לי לשמוע שאלו תחושותיך, אנו מייעצים לך לפנות ליעל יוסף, עוזרת ראש מינהל לענייני תלמידים בפקולטה אשר בודאי תשמח להפגש איתך לייעץ ולכוון.
בהצלחה
ענת מאוניברסיטת ת"א

kobbar 159

New member
את בדיוק מייצגת את הבעיה של האוניברסיטה

התלמיד כותב שהמרצים משעממים והחומר לא מעניין או לפחות לא מועבר בצורה מעניינת, ואת רושמת לו "צר לי שאלה תחושותיך".
נו באמת, אולי תעשו בדק בית אצלכם, בדק בית אמיתי, ואז באמת תבינו שחלק מהמרצים לא יודעים ללמד בצורה כריזמטית מספיק. אני עם הבחור הזה באותה שנה ואני גם חושב כמוהו ואני ממש לא היחיד. די להאשים את הש.ג כל הזמן, תנסו לשפר את יכולת העברת ההוראה. לשם הדוגמה דיני נזיקין הוא קורס שבפוטנציאל שלו יכול להיות מאוד מעניין ודוד שור שהוא אמנם מומחה בתחום החריב אותו לגמרי בצורה שבה העביר אותו, ולראיה הוא קיבל ציון של 4 בסקר משוב והוראה שזה מאוד נמוך.

sacrament

New member
יש לך כמה אופציות

1. לעזוב ולחפש משהו אחר. לפעמים זה הכי טוב, בייחוד אם אתה סובל כל כך. הלימודים לא אמורים להיות מרתף עינויים, אני אישית די נהניתי ברוב השיעורים (בערך מסוף שנה א'), ומי שלא נהנה בדרך כלל לא מגיע לחלק נכבד מהשיעורים או מוצא משהו אחר לעשות בהם (לשחק במחשב למשל).

2. להישאר בלימודים ולהיות מבואס ומריר ולחשוב כל הזמן שזה ביזבוז זמן.

3. להישאר בלימודים ולנסות בכל זאת להשתלב ולמצוא תחומים (אפילו אחד) שמעניינים אותך ומלהיבים אותך (יש מיליון נושאים משפטיים - שום דבר לא מרגש אותך?), וכמובן - למצוא חברים טובים. יש לי תחושה שהדברים שלובים זה בזה. אני יודעת שרק כאשר מצאתי לי חברים טובים התחלתי להרגיש טוב בלימודים. מה לעשות, קשה לשרוד את התואר הזה לבד. וגם לי היו תחושות דומות לשלך בשנה א', אבל ככל שתבחר להישאר חבל להישאר בתחושות האלה וצריך קצת להשתחרר ולצאת מהקונכיה שלך. זו אמורה להיות תקופה נפלאה בחיים שלך (חוץ מתקופות הבחינות). זה אמור להיות הבסיס לחברים טובים שילוו אותך בהמשך הדרך. אל תיתן לזה להתפספס.

אגב, כתיבת כתבי טענות וערעור וכל זה - זה סדר דין. כלומר ליטיגציה. יכול להיות שאתה פשוט לא הטיפוס של ליטיגציה וזה בסדר גמור. רובנו לא. יש מספיק דברים אחרים. העבודה המשפטית היא מספיק מגוונת, ברוך השם. יש חוזים, יש חוות דעת, יש ייעוץ משפטי, יש מחקר, יש כמובן סדרי דין ויש למידה של חומר שבחיים לא חשבת שתתעסק בו אבל קשור לתיק שלך.

מומין1

New member
תודה רבה לכן על התגובות

שמחתי לקרוא שהעבודה עצמה שונה מאוד מהלימודים
וגם שמחתי לקרוא שהציון הסופי בתואר פחות מרכזי בחיפוש עבודה לאחר ההתמחות.

מהתגובות שקיבלתי נראה שההמלצה הכללית היא להשאר ולסיים את התואר, וזה מה שאני חושב שיקרה. חשוב לי לציין שאמנם אני לא מגיע לשיעורים, אבל אני מחפש תחביבים ומוצא דרכים להעסיק את עצמי ולהתפתח גם בכיוונים אחרים (בייחוד אישיים). ואני גם משלב חוג לאחר תואר במדעי הרוח אז קצת הנאה ועניין בלימודים אני בהחלט מוצא.

מה שהמנהלת אמרה על מציאת חברים - מסכים איתך מאוד שחברים עוזרים "להמתיק את הגלולה" ואפילו להפוך את התואר למהנה, אבל לצערי אני לא רואה את זה קורה. אני מוצא את זה על גבול הבלתי אפשרי להשתלב באווירה הצפון-תל-אביבית המנוכרת מדי, ולא אכנס יותר מזה לפרטים...

שיהיה שבוע טוב וחג עצמאות שמח!

kobbar 159

New member
חג שמח!

אני לומד איתך באותה השנה ואני בטוח שמתוך כל הכמה מאות האלה יש לפחות מינימום קבוצה קטנה שאתה כן יכול מאוד להתחבר אליה. מתוך קורס שלם של עשרות אנשים חייב להיות לפחות אחד שהוא אחלה בן אדם שאפשר להתחבר אליו, גם הבנות מאוד נחמדות.... אני איתך באותה שנה בדיוק ואני מכיר את האנשים ואני יודע שכן יש הרבה מאוד אנשים טובים שאפשר להתחבר אליהם ודווקא לא בועתיים.. נסה להכיר עוד מעגלים של אנשים מתוך כל הקורס, יכול להיות שנחשפת ל-2-3 מעגלים קטנים של אנשים רעשנים שעשו לך רושם שלילי ולא מדויק על כל יתר האנשים

מומין1

New member
חבל רק שאינני מגיע כבר לשיעורים בשביל זה..

כמדומני גם אתה לא פוקד את ספסלי הפקולטה, לא?

kobbar 159

New member
אתה צודק מאוד

אני שותף ב-100 אחוז לתחושותיך בהודעה הראשית שלך וכנ"ל לממוצע ולדילמות

MMMOOSH

New member
קודם כל תסיים את התואר, התמחות כולם מוצאים

ואני סגרתי במקום טוב עם ממוצע שכזה, ולמזלי עם שנה ג' וד' הצלחתי להעלות את הממוצע מאז.
אני באופן אישי כבר שנים עובד כמנהל \ מוכר ברשתות אופנה, לפני זה עבדתי בחב' ליסינג, ולפני זה בתחום הביטוח,
התחום המשפטי מאוד מעניין אותי באופן אישי, ובכל מקום כזה יש גופים משפטיים שמתעסקים בפן אחר של המשפט, לדוגמה יש תביעות ביטוח גוף, ביטוח רכוש. לחברות ליסינג יש חוזים מסויימים. בענף הקמעונאות יש את הרשות להגנת הצרכן והמועצה לצרכנות.
בקליניקה בלימודים נחשפתי לארגונים סביבתיים ולעו"ד שעובדים בתחום, ואפילו מנהלות הקליניקה הן עו"ד שעבורן הקליניקה היא כמו שנת הוראה. אז הבנת את הנקודה שלי - העבודה היא מכל סוג וסוג, ושונה מתחום לתחום. תואר ראשון במשפטים מת"א זו נק' פתיחה טובה מאוד לחיים. תסיים את התואר ותוך כדי תחליט מה בא לך לעשות...

נצל"ש - מה אתה אומר על הקליניקה לצדק סביבתי?

אני בשנה א' באת"א ושמתי עליה עין, תוכל בטובך לספר רשמים עליה? אני מאוד רוצה להתקבל אליה...
תודה

מומין1

New member
היי, אני בקליניקה הזו

ורוצה לספר לך שמדובר באכזבה גדולה....

גם אני מאוד רציתי בשנה שעברה להתקבל לקליניקה לצדק סביבתי, אבל היא לחלוטין לא מעניינת כמו שהיא נשמעת.
מה שהולך שם זה שיש את השיעורים הפרונטאליים (שעתיים בשבוע לאורך כל השנה) שפשוט מקשיבים לחפירה אחרת על הסביבה שאני אישית לא מצאתי מעניינת (בין היתר הדיון הוא על תכנון ערים, פרבור ועירוניות, תביעות נזיקין בשל זיהום וכדומה). זה די דומה לשיעור רגיל במשפטים, אז לא לצפות להשתתפות פעילה יותר מדי.....

ויש את העבודה המעשית - מתחלקים לזוגות וכל אחד מקבל תיק כלשהו לעבוד עליו. אני חשבתי שנקבל תיק מהתחלה שממש נצטרך לחשוב על איך לגשת אליו ומה בדיוק לעשות, אבל קיבלנו תיק שכבר מתגלגל 5 שנים בבימ"ש ורק לאחרונה התקבלה הכרעה בשלום בעניינו.... אז ערערנו למחוזי. זה עניין של מזל כי יש כאלה שקיבלו תיק "מאפס" לעבוד עליו, אז יכול להיות שגם אתה תקבל. בכל אופן אל תצפה ליותר מדי מהתיק עצמו כי אצלי לפחות הוא הסתכם בכתיבת סיכום תביעה וכתב ערעור (שהם בעיקר מחזור של כל מה שעשו סטודנטים קודמים בקליניקה לפנינו). אני אישית מצאתי את זה משעמם-עד-מוות. יכול להיות שאחרים יתחברו לזה.

זהו.... אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשלוח במסרים.

למעלה