התייעצות

LayLadyLay

New member
התייעצות

לאחרונה קיבלתי סכום של כחצי מיליון ש"ח.
תחילה חשבתי לרכוש דירה בעיר מגוריי- באר שבע ולהשכירה (מחיר דירה פה הוא כחצי מיליון שקלים). אך לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי זו השקעה לא כדאית מבחינת היכולת שלי להתעסק עם רכישת ותחזוקת דירה.
אשמח לקבל הצעות אלטרנטיביות להשקעת הכסף.

חשוב לי להדגיש שמצבי הכלכלי אינו טוב (אני סטודנטית לרפואה ומממנת את עצמי) ולכן שיקולי צריכים להיות הגיוניים וכמעט ללא סיכונים.

תודה.

ai22

New member
מזל טוב, ובהצלחה.

תקראי את הפוסטים:
הסבר יפה - למה לא כדאי לרכוש דירה להשקעה?
דרכי התמודדות עם המשבר העולמי.

הראשון - מסביר מה המצב של שוק הדיור.
תיארת את עלות בית להשקעה כ"חצי מליון", אבל לא ציינת אם מדובר בדירת חדר או בבית מרווח שיכול לאכלס מספר סטודנטים.
בנוסף - לא ידוע לי מה המצב בבאר-שבע.
בעיקרון - עלות בניה של מ"ר רבוע היא 5 אלף ש"ח. זו העלות המינימלית שאליה מחירי הדיור ירדו במצב של היצע גדול אך ללא היצף.
מהנסיון שלי "מציאות מדהימות" מצריכות שיפוץ וניהול, וצריך להבין אם את מסוגלת לזה.

השני - מה המצב של שוק ההון בעולם.
כיוון שמדובר על סכום יפה, כל בנק או חברת השקעות ישמחו לנהל לך אותו לפי הפרמטרים שתחליטי עליהם. זה עולה בערך 1-2% בשנה
תוכלי גם לנסות למצוא קרן נאמנות שתתאים לך - בעלות נמוכה יותר.
לחלופין - תוכלי לפתוח חשבון השקעות, שגובה בערך 0.1% לפעולה, לרכוש בעצמך את ההשקעות לפי הפרמטרים שהחלטת עליהם, ולהתייעץ לגבי התיק שלך כל שנה או חצי שנה. באפשרות זו עדיף לרכוש "תעודות סל" שמשקיעה בסקטור מסויים והניהול שלה זול מאוד.
ככל שהתיק שלך יותר סולידי - הרווחים יורדים והכדאיות של האפשרות השלישית עולה.

לגבי הסיכון. האפיק היחיד ללא סיכון (למעט קריסה כלכלית של המדינה) הוא אג"ח ממשלתי שזמן הפקיעה שלו קרוב לזמן שתצטרכי את הכסף.
אם את משקיעה באופן צמוד למדד (עקב חשש לאינפלציה) תקבלי פחות מאחוז בתוספת העליה במדד, אך לפני מס (של 25%).
לא צמוד למדד (נקרא שחר) יניב לך 3% רווח לשנה לפני מס (של 15%).
זה ממש מעט, ולכן רצוי לשים חלק מהכסף באפיק יותר ריווחי.

paretomc

New member
מצבך הכלכלי (כנראה) לא רע...

לסטודנטים יש תודעה של עניים - ההכנסה השוטפת שלהם נמוכה אבל גם ההוצאה.
אין חובות (ברוב המקרים), אין משכנתא, אין גני ילדים...

אני מציע לך לחשוב באופן הבא:

במהלך השנים הקרובות עתידך ידוע באופן יחסי - את סטודנטית לרפואה לעוד כך וכך שנים, לאחר מכן סטאז' והתמחות, +/- חתונה, ילדים וכו'.

אחד הקשיים הגדולים של אנשים צעירים הוא חוסר היכולת לבצע החלטות כלכליות נבונות מטעמי מימון - הכנסה שוטפת נמוכה מהוצאה שוטפת.

לכן החלוקה הסבירה בשבילך צריכה להיות:
1. קרן "השלמת הכנסה" - השקעה סולידית עד לטווח של סיום הלימודים. גובה ה"קרן" - משהו כמו 6 חודשי הוצאה למשפחה צעירה - כ 50-60 אלף שקל.
2. השקעה בבורסה לטווח בינוני-ארוך - השקעה באמצעות קרנות נאמנות, אגרות חוב ותעודות סל, בלי מנהל תיקים. התיק צריך להיות מגוון, לכלול מניות ומט"ח, ולעבור עדכון אחת לשנה.
שני הסעיפים הראשונים בעזרת יועץ השקעות מקצועי, לשלם עבור הייעוץ ולהשקיע לפי ההנחיות

3. השקעה ממונפת בנדל"ן - אם תקחי 50% מהכסף + 50% משכנתא בריבית קבועה, תוכלי לרכוש דירה להשקעה בבאר שבע, כך ששכר הדירה יכסה את ההמשכנתא. תשאירי לעצמך עודף של חודשיים שכירות בשנה כדי לשלם הוצאות בלתי צפויות, שיפוצים ותיקונים, דירה ריקה, תיווך לפעמים וכיו"ב. זה אמור להספיק ובעוד 15-20 שנה תמצאי את עצמך עם דירה בבעלותך המלאה.

זו המלצתי, הכי חשוב - לשקול היטב את הצעדים, לבחור את היועץ, להקדיש לנושא כמה ימים טובים - זה ישתלם לך.

yaeli133

New member
לפי דעתי את צודקת

בתגובה למה שנכתב כאן א תעיזי להתקרב לבורסה ובבנק ממש לא כדאי כי הבנק יגרום לך לאיבוד ערך הכסף.

דירה זה בהחלט הכי משתלם לא לאבד את ערך הכסף. איני מבינה בנדל"ן אך אם את כותבת שעלות דירה בב"ש היא כחצי מיליון אז ממש כדאי לך כי לא יהיו לך עלויות מעבר .
את לא חייבת לשפץ אם את מתעתדת להשכיר. והאמת שהרבה פעמים אנשים משכירים בובה של דירה ומקבלים חורבה בחזרה אז תחשבי גם על זה.

ai22

New member
אם אינך מבינה בנושא...

אז כדאי לשקול אם לתת עצה.
נדל"ן זה לא תחום חובבני - מדובר במאות אלפי שקלים שיכולים לרדת לטמיון בגלל חוסר מקצועיות.

בית ישן ומוזנח יוכל גם לעמוד ריק. אפילו אם מוצאים שוכרים - הם יהיו תפרנים שמחפשים רק את המקום הכי זול או כזה שלא עושה סלקציה, מאחרים בתשלומים ולפעמים לא משלמים בסוף.
נכון - זה אומר שמשקיעים זמן ויחס בדירה - ולפעמים צריך לעשות את זה כל שנה, אבל בצד השני עומד דייר שמשלם על דירה סבירה.

דירה זה לא הכי משתלם - אם את קונה דירה בערך מנופח, יעברו הרבה שנים עד שתוכלי למכור ברווח.
ואם מוסיפים עלות שיפוץ - הקונה או הדייר יכול להתעלם ממנו אם הוא חושב שהשיפוץ גרוע. כך שגם שיפוץ צריך לעשות באופן מקצועי.

לכן - קודם צריך להבין את השוק באזור - האם יש שוכרים וכמה הם משלמים,
מה איכות הדירות באזור והאם בונים דירות להשכרה.
ולשקו האם בכלל מתאים לך להיות בעלת בית של מישהו אחר.

למעלה