התייעצות

canelone

New member
התייעצות

שלום.
בשנה הקרובה אני מתחיל לימודי כלכלה.
מעיון כאן ובמקומות אחרים הבנתי כי כדאי מאוד להתחיל לעבוד כבר במהלך הלימודים, כדי לשפר את הסיכויים למצוא עבודה לאחר סיומם.
הסתכלתי קצת על מודעות דרושים רלוונטיות, וראיתי כי בחלק גדול מהן נדרש ידע בתוכנות שונות כגון ERP, SAP, SPSS, ORACLE וכדו'.

1. האם תחומים אלו נלמדים במהלך התואר?
2. האם ואיזה מהם כדאי ללמוד (בקורס או עצמאית) כדי למצוא עבודת סטודנט?
3. האם הם רלוונטים גם לתפקידים של בוגרי תואר? בעיקר בכיוון של כלכלנים ואנליסטים.

תודה מראש.

מצטרפת לשאלה!

לגבי שאלה 3, אני דיי בטוחה שצריך את ההכשרה של לפחות אחד מהתוכנות האלה כדי למצוא עבודה.. לגבי שאר השאלות אני גם אשמח לשמוע תשובה.

כלום לא נלמד.

אפשר ללמוד עצמאית הכל. אני לומד בעברית סטטיסטיקה\כלכלה (כרגע) דו חוגי ובשנה ב' יש לי קורסים ב-SAS ו-Matlab. מה שטוב בסטט' שתמיד יש תרגילים באקסל לפחות. בכלכלה לא מלמדים אותך פרקטיקה בכלל אלא רק תיאוריות ותיאוריות ותיאוריות שתסלח לי, בשביל המעסיקים זה שווה לתחת.

אתה יכול ללמוד את הכל לבד דרך האינטרנט ודרך ספרים אבל לדעתי הייתי משאיר את זה לחופשת סמסטר שנה הבאה. לדעתי בשנה א' אתה צריך להשקיע בציונים כדי שתפתח לך האופציה למשרת סטודנט. בד"כ לא מקבלים משנה א' סטודנטים למשרות נורמליות אלא רק משנה ב' (כך בבנק ישראל למשל). מיה מחשבים מציעה כל מיני קורסים אבל כל קורס עולה המון כסף ,לא נראה לי שזה כזה משתלם במיוחד שזה קורס של כמה ימים.

איפה אתה מתחיל, אם מותר לי לשאול?

AlanSmith

New member
ב SAS יש ספר שאפשר לקנות, אין לי מושג איך הוא

אבל קניתי אותו כדי שתהיה לי אפשרות לתרגל לאחר המבחן האחרון שלי ב 6.8 (בתקוה שלא יהיה לי צורך במועדי ב).
באקסל בדר"כ לומדים בתואר הראשון ברמה שאינה מניחה את הדעת, או ברמה שמניחה את הדעת. לא יותר מזה (גם בזה קניתי ספר:)
Matlab אין לי מושג מה זה, זה פרקטי לכלכלנים/סטטסיטקאים? או שזה יותר משהו למתמטיקה/הנדסה?
הקיץ אני אתמקד כנראה ב Sas/Excell.

תגובה

זה מה שכתוב בשנתון : "בקורס זה יוצגו התוכנות Matlab ו- .SAS התוכנה הראשונה תשמש פלטפורמה להצגת עקרונות כלליים בתכנות והתוכנה השנייה תשמש כלי לביצוע עיבודים
סטטיסטיים". לגבי SAS, כן - הוד עמי הוציאו שלפי פרק 1 שפתוח בחינם באתר שלהם נראה בסדר גמור. סטודנט נבון בהחלט יכנס למודעות דרושים ויראה איזה תוכנות חשוב להתמקצע בהן ולהכירן ולא לחכות לאחרי הסמינריון בשביל לעשות את זה.

amirvx

New member
חלק נלמדים, תלוי איזו התמחות תבחר

במערכות מידע, אם יש אצלך, מלמדים חלק מהנושאים שהזכרת. אך כמובן לא תדע פרפקט ואת הנסיון האמיתי תוכל לרכוש רק בשוק העבודה.
צר לי לנפץ לך את האשליה אך סביר להניח שכמשרה ראשונה לא תתחיל ישר במקצועות של כלכלן ולכן הדרישות האלה פחות רלוונטיות. תתחיל מהתחתית ומשם תתקדם ותצבור נסיון בעבודה. הגישה שלך נכונה..בהצלחה :)

catalan6

New member
בוגר טרי בכלכלה וניהול

כל התכנות שציינת נלמדות רק בהתמחות של מערכות מידע.אם אתה הולך ללמוד במכללה למנהל.כדאי לך לבחור התמחות במערכות מידע (סה"כ עליך לבחור שתי התמחויות מתוך ארבע שמוצעות)

למעלה