התייעצות

התייעצות

אחותי (בת ה-37) זקוקה נואשות לטיפול פסיכולוגי/פסיכיטרי - היא בדיכאון, היא מדברת אל עצמה (כשמעירים לה על כך היא לא מכחישה ואומרת שהיא מודעת לזה), אובססיבית, שתלטנית, ויש לה התקפי זעם מילוליים. היא מאיימת בהתאבדות ובאופן עקיף מהווה סכנה להוריי (שניהם לא בקו הבריאות וקרה כבר שלאחר עימות עם אחותי הם הגיעו לחדר מיון עם מיחושים בלב). אני חסרת אונים – כי ידוע לי שלא ניתן לכפות עלליה לקבל עזרה נפשית, חשבתי גם לבקש צו הרחקה בינה לבין הוטריי אבל אני לא רוצה שהיא תשאר בודדה ומצד שני גם הורי לעולם לא יסכימו לכך. אני חייבת גם להוסיף שאני גם מודעת לכך שההתדרדרות הנפשית שלה נובעת מהקשיים והאכזבות כל חייה כיצד אוכל לעזור לה גם כדי להציל את משפחתי?

גרא.

New member
מבינה קצת,תמונת מצבה של אחותך מתארת אותה

כאשה בדיכאון,המדברת אל עצמה,מאיימת בהתאבדות ומסרבת לקבל טיפול פסיכיאטרי.במצב הזה י ת כ ן שהפסיכיאטר המחוזי יחליט כן להוציא לה צו לאשפוז כפוי,אם היא לטעמו עונה על הקריטריונים החוקתיים לאשפוז כזה.מצב פסיכוטי,מסוכנת לעצמה ויתכן גם לזולתה,ומסרבת לקבל טיפול.חייב לומר כי לאשפוז כפוי יש מחיר נפשי בהרבה מקרים,כאשר המאושפז כועס ומעבר לכך על בני משפחתו שאישפזו אותו בניגוד לרצונו.אבל פיקוח נפש,אם כך הוא ,גובר על כל תחושה אחרת.

גרא:

לטיפול פסיכאטרי היא לא תסכים לעולם ולמרות מה שכתבתי קודם, אני בספק אם אפשר יהיה להוכיח שהיא מסוכנת לעצמה או לסביבה (היא אומנם מעדיפה למות אך לא יהיה לה האומץ לעשות את הצעד, ולגביי ההורים שלי שממש נהיו חולים פיזית ממנה - זה הרי נזק עקיף שאני לא יודעת אם הרשויות מתייחסים אליו) לגביי טיפול פסיכולוגי - הצעתי לה, היא לא הביע התנגדות ואף מסרתי לה שמות של מטפלים, הבעיה היא שהיא לא מרימה אליהם טלפון אפילו, היא אומרת שתעשה את זה כשהיא תמצא לנכון וכששאלתי מתי היא ענתה בעוד כחודשיים.

גרא.

New member
מבינה קצת,במצב כזה אפשר לנסות

להביא פסיכיאטר או פסיכולוג לביתכם בכדי שינסה ליצור איתה קשר.כפי שנאמר "אם מוחמד לא רוצה לבוא אל ההר מביאים את ההר אל מוחמד," זה לא קל,לבטח לא זול,אבל אולי מהלך כזה ישכנע אותה להכנס לטיפול.

טיפול אנונימי

טיפול דרך האינטרנט זו אופציה נוחה לפעמים. אבל גם שם חשוב שהמטפל יהיה מוסמך. הסתכלתי באתר שצירפת. ניסיתי להבין מי עומד מאחוריו. כתוב שם רק "פסיכותרפיסט מוסמך ומומחה נודע". האם גם המטפל אמור להיות אנונימי?

מושי 58

New member
בהחלט לא. השם בתחתית הדף.תגללי את הדף עד למטה

אגב השאלה, ישנם פסיכותרפיסטים מערביים שסבורים שאנונימיות של המטפל רק מוסיפה באיכות הטיפול אך לא זו הבימה לדון בכך.

מושי 58

New member
מענה

בוגר מיל"א בגישור ויישוב סכסוכים ופסיכולוגיה. מטפל קוגניטיבי התנהגותי.

גרא.

New member
מושי 58,תודה,אבל אני בספק אם אתה רשאי לקרוא

לעצמך פסיכוטראפיסט.תואר כזה ניתן רק אחרי לימודי פסיכולוגיה קלינית,ו/או שנתיים הסמכה בפסיכוטראפיה בבי"ס לפסיכוטראפיה.

מושי 58

New member
תודה. אבדוק את הנושא לעומק

מול גורמים רלוונטיים נוספים. במידה וזה אכן כך, אפעל בהתאם לחוק ולמצפון האישי.

שלום, כל אחד יכול לקרוא לעצמו פסיכותרפיסט,

גם אם לא סיים תואר ראשון. לא קיים בארץ חוק הפסיכותרפיה ולכן אין הגבלה על שימוש במונח זה. לכן השאלה היא לא האם האדם קורא לעצמו פסיכותרפיסט או לא, אלא על סמך מה הוא עושה זאת.

גרא.

New member
טל קרויטורו,האם על סמך קורס גישור

וקורס כלשהוא בטיפול קוגנטיבי,אם יש כזה,הבחור יכול לקרוא לעצמו פסיכוטראפיסט,ולהציע טיפול ישיר או אינטרנטי כזה שאדם במצוקה יכול לסמוך עליו? גם אם הוא אדם מאד מוכשר,יש לי ספק רב.

מושי 58

New member
חוקית, אין בעיה כמו שטל אמר כאן.

חוק הפסיכולוגים אומר שאדם לא יכול להציג עצמו כפסיכולוג קליני אם הוא לא כזה. אך מטפל או פסיכותרפיסט אין בעיה. גם אינני חושב שההגדרה "קורס כלשהוא" מדוייקת ומשקפת במקרה זה. למעשה ניתן לשאול לגבי אותן מכללות שמעניקות הכשרה בפסיכותרפיה וישנן כמה כאלו ואף נותנות תעודה בסיומן, מה בעצם זה אומר? שהתעודה שהן מקנות היא לא חוקית? אתה צודק במובן הזה שצריך הכשרה מעמיקה כדי לטפל בבעיות נפש, זו אחריות. בפועל אין רגולציה מספקת בנושא. תודה על ההערה/הארה

גרא.

New member
מושי 58,לי יש בעייה אתית עם אדם המציג עצמו

כפסיכוטרפיסט ועלול לגרום נזק בטיפול לא מקצועי.השמוש בהגדרה פסיכוטראפיסט שכל אחד יכול לכנות אתצ עצמו וזה לא בניגוד לחוק,אמנם חוקי לכאורה,אבל מריח לא טוב.אתה יכול להמשיך לכתוב כאן בשמך המלא ללא התואר המשלה שהוספת לעצמך.בפועל אינך פסיכותראפיסט במובן המקצועי של המונח כמו טל קרויטורו למשל שזכתה לתוספת הזאת לשמה בצדק אחרי שנתיים למידה כמו כן אינך יכול כאן בפורום הזה,להציע טיפול פרטי כפסיכוטראפיסט.גם אם אין בעייה חוקית.מבחינתי זו התחזות,העלולה כאמור להטעות גולשים במצוקה.

הי גרא, מכיוון שאין חוק בנושא, אדם יכול לקרוא

לעצמו פסיכותרפיסט גם אם הוא לא סיים אף קורס בשום תחום, וגם לא קיבל בגרות. לכן עולה השאלה לא האם לאדם מותר לקרוא לעצמו פסיכותרפיסט (כי כאמור לכל אדם מותר לקרוא לעצמו כך) - אלא על סמך מה האדם קורא לעצמו כך. גם בתחום הטיפול אין חוק - וכל אדם יכול להציע טיפול ולפתוח קליניקה מחר בבוקר. זה לא אומר שהוא יהיה מפוצץ בלקוחות, או שזה יהיה רעיון טוב שהם יגיעו אליו - אבל הוא יכול. כל מי שמעונין לפנות למטפל כלשהו, כדאי שיוודא על סמך מה הוא נקרא מטפל, או על סמך מה ניתן הייעוץ. אך זהו שוק חופשי.

גרא.

New member
יש כאן פתח ענק לשרלטנים היכול להסתיים בנזק

נפשי משמעותי ביותר.זה שזה לכאורה לא אסור חוקית,אין משמעותו שאנשי מקצוע כמוך ,כמוני ואחרים מחוייבים לאפשר למתחזים כאלה לתת ייעוץ פסיכולוג לכאורה ללא שום אחריות ,או נקיפת מצפון.

א-הה

אכן נדרשת גלילה רבה. השם הוא חיים ברנשטיין. לרוב, באתרים של מטפלים, השם וההכשרה מופיעים בצורה הרבה יותר בולטת.

למעלה