התייעצות :)

התייעצות :)

היי. אני בת כמעט 17, לומדת בכיתה י"א. הייתי מטופלת שנה אצל פסיכולוג בגלל החרדה החברתית, אבל בעקרון אני מתמודדת עם זה לבד. אני מכריחה את עצמי לעשות את כל הדברים שאני מפחדת מהם ולא ממש יוצא שאני מפסידה משהו בגלל הפחד, רק הרבה כוחות נפשיים
עכשיו נפתח בבית ספר שלי חוג רטוריקה. הרבה מהחברים שלי הצטרפו, ואני נורא מתלבטת מה לעשות, כי לדבר מול קהל זה אחד הפחדים הגדולים שלי. מצד אחד, זאת אחלה דרך להתמודד עם הפחד. מצד שני - אולי לא תמיד צריך לדחוף את עצמך עד הקצה, וכשאני מעבירה את כל היום בחרדה לקראת האירוע, אולי עדיף פשוט לוותר. כמו שאמרתי, אף פעם לא ויתרתי על דברים שנראו לי נורמליים רק כי הם הכניסו אותי לחרדה, גם אם הייתי בחרדה חודשים מראש ולא הייתי בטוחה בכלל שאני מסוגלת להתמודד עם זה. אבל החוג הזה נראה לי כל כך שולי, שאולי לא כדאי להתאמץ עד כדי כך בשבילו. מה אתם אומרים?

Lichy87

New member
מחזיקה את עצמי לא לצעוק "לכי על זה"!

כן! תמשיכי לאתגר את עצמך כמה שיותר. זה כל כך יתרום לך בעתיד, היכולת הזו לדבר בפני קהל. גם אני שנה אחרי שעברתי טיפול קבוצתי בחרדה חברתית נרשמתי לקורס דיבור בפני קהל. שהיה מאוד קשה, כמו שאמרת, הרבה כוחות נפשיים, אבל ממש עזר לי. אבל אני מחזיקה את עצמי, כי אני לא רוצה שזה יפגע בהתקדמות שלך. זה מאוד מאוד תלוי במה שעברת עד עכשיו ואיפה את נמצאת מבחינת ההתקדמות. האם את מוכנה לכזה דבר, או שעדיף להתמודד איתו יותר מאוחר. האם את מוכנה להתמודד עם פשלות וכישלונות שעלולים לקרות ובכל זאת להמשיך הלאה? יכול להיות שבגלל שאת בטיפול זה דווקא מצוין. כי יש לך את התמיכה המתאימה. אל תרגישי שזו הזדמנות שעלולה להתפספס. תמיד תהיה לך אפשרות להירשם לקורסים כאלה, אז אם את לא מוכנה עכשיו אל תכריחי את עצמך. איזה יופי שיש כאלה חוגים היום בבתי ספר. זה כל כך חשוב. לסיום, תתייעצי עם הפסיכולוג. הוא מכיר אותך ויודע מה עברת והאם את יכולה לעבור לשלב הבא. אבל תמיד תמשיכי לאתגר את עצמך!

blackrobin

New member
אם את מתלבטת

אני חושב שזה במסגרת היכולות שלך (לא אומר שזה לא יהיה סופר קשה), אז אני אומר תנסי. מקסימום, אם תרגישי שזה ממש גדול עלייך, תנשרי. את יכולה רק להרוויח מהתמודדות כזו והמון.

למעלה