התייעצות

א ס 47

New member
התייעצות

שלום רב והינה שוב אני כאן והפעם אני מבקשת לדעת האם אתם מכירים משהי\ו היו צריכים להוסיף במשקל בשביל להגיע ל BMI 40 ? לי לא היתה בררה ואת ה8 קילו היתי חייבת להשמין ועוד דבר המנתח שלי הציע לי את שני הניתוחים שרוול או מעקף אולי אוכל לקבל מיכם יעוץ ?

LATIN GIRL77

New member
יודעת שיש אנשים שעקפו את זה

בשתיית נוזלים, בתוספת משקולות וכן, יש גם את מי שעלה ממש במשקל. אני מהלחץ שלא יאשרו עליתי בחודש ומשהו 4 ק"ג... לא יודעת לייעץ לך לגבי סוגי הניתוחים שציינת, יבואו חברים בהמשך
בהצלחה!!!

ליאן777

New member
אני קצת רימית בעזרת האחות המקסימה של המרפאה

היי אני מבינה למצוקה שלך כי גם הBMI שלי לא התאים כל כך לניתוח היה לי BMI פחות מ35 והאחות העלתה לי בערך 5 קילו והורידה לי 6 סנטימטרים ככה שהגעתי לBMI שמתאים לניתוח. עברתי שרוול לפני חודש ואני מאד מאד מרוצה. מכיוון שהייתי מנותחת גם של הטבעת אני יודעת את ההבדלים. עם הטבעת סבלתי מאד כי כל הזמן היה נתקע לי וזה גרם לי להרבה סבל והקאות ועכשיו עם השרוול אני מרגישה בן אדם חופשי ומאושר אני באמת שבעה אחרי קצת אוכל ובאמת שאחרי 4 שנים של סבל אני מרגישה כרגע נהדר וגם ירדתי 7 קילו ומקווה לרדת עוד. התסכול היחיד שלי זה שאני מרגישה שהירידה היא איטית אני חסרת סבלנות ומכורה למשקל ( אני יכולה לעלות על המשקל כמה פעמים ביום )

א ס 47

New member
לא לבד ליאן 77

תודה לך. אני חשבתי שאני היחידה שזה קרה לה, גם לי העלו 3 קילו והורדתי 2 סנטימטר אני מקווה שאני יעבור את הוועדה בהצלחה. אולי מי מיכם יודעים כמה זמן לוקח לקבל תשובה מהוועדה ?

רחלי 9

New member
טיפים מניסיון אישי שלי

חשוב מאוד לוודא שבעת השקילה בנוכחות הגורמים החשובים את תהיי לפחות BMI40 ואפילו יותר, אם אפשר, כי ברוב המקרים יש הבדל בין המשקלים (זה שבבית שלך ואלו שבקליניקות). הגורמים החשובים: הדיאטנית שחותמת על המלצתה, מרכז ההערכה, הרופא, וכדומה... בקיצור-כל גורם שצריך לחתום לך על אישור בדרך לניתוח המיוחל. במעמד השקילה הם בדרך כלל מבקשים לחלוץ נעליים אבל אינם מבקשים ממך להתפשט. אז.. 1. ללבוש את הג'ינס הכי כבד שיש (או כל בגד הכי כבד שיש בארון) ובכלל בגדים הכי כבדים, רצוי בשכבות, בלי שיראה בוטה. 2. להכניס מטבעות לכיסים בלי שזה יהיה בוטה מדי. אם יש לך מישקוליות קטנטנות שאת יכולה להטמין בבגדים בלי שיראו-עשי כן! 3. תכשיטים כבדים 4. בשביל האפשרות שלא יבקשו לחלוץ נעליים - לנעול נעליים הכי כבדות שיש 5. בעת מדידת הגובה לעמוד הכי לא זקוף שאפשר בלי שיהיה בוטה. לא הייתי אומרת כפוף אבל בהחלט לא לישר ברכיים, לא למתוח את הגב. אפשר בהחלט לאבד כך כמה סנטימטרים ( הBMI הוא הרי נוסחה ואפשר להשפיע עליה גם מהכיוון הזה) 6. לשתות ! לשתות !! לשתות !!! אני שתיתי יותר משני ליטר בכל פעם שידעתי שישקלו אותי והתאפקתי למוות עד השקילה אבל עמדתי בזה כמו גדולה... אני יכולה לספר לך שכשהמתנתי לתורי במרכז ההערכה הייתי עדה לאישה שיצאה בוכייה כי לא אישרו לה את הניתוח. היה לה BMI 39. אני זוכרת שחשבתי לעצמי אז כמה שזה חבל שלא עשתה כמוני. מיד אחרי החתימה על האישור לניתוח וקבלת התאריך לניתוח אפשר לחזור לאכילה דיאטטית ((אם רוצים....) כי הרי כהנחיה לפני הניתוח הרופאים מבקשים לעשות דיאטה כדי שהכבד יגיע לניתוח כמה שפחות שומני. ביום הניתוח אפשר להיות פחות מBMI 40. באותו יום אף אחד לא שוקל אותך לצורך החלטה אם לנתח או לא. אם שוקלים זה יהיה רק לצורך מינוני תרופות. אותי לא שקלו ביום הניתוח. ואם אני כבר כותבת... הרשו לי לברך על קיום הפורם הזה שאני די קוראת סמוייה בו אבל אי אפשר לתאר את העזרה שהוא העניק לי לאורך החודשים הרבים מאז הניתוח שלי, כמה ידע רכשתי וכמה טיפים למדתי. אם יורשה לי לעדכן... מאז ניתוח הטבעת שעברתי חלפו כשנה ותשעה חודשים. ירדתי 50 ק"ג. הBMI עומד היום על 22 שזה היעד שהצבתי לעצמי.. מספר מכנסיים 36-38, ירדתי גם במספר החזייה...(אבל לא מתלוננת!) נעלמו ההתנשפויות, השפשפות, כאבי הברכיים, הכושר בשמיים, בקיצור - ממליצה ! בעייה אחת קשה: תקציב הביגוד נסק לשמיים ! מכיוון שעכשיו אני יכולה לקנות בגדים איפה שאני רק רוצה (ואני רוצה !) והכל חתיכי ומחמיא ההוצאות על ביגוד תפחו. אני מאחלת לך בהצלחה !

א ס 47

New member
המשך התיעצות רחלי 9

שלום לך אני מבקשת לדעת כמה זמן לוקח להגיע לוועדה וכמה זמן את צריכה להיות שם ? האם הם מתחשבים בגיל ? אני לא כלכך הבנתי כי הדיאטנית שלי הוסיפה לי 3 קילו בערך אז הם לא מתייחסים למשקל שבקליניקה שלך ? ואיפה אני יכולה לקנות משקולות קטנים שלא רואים ? אוף הכל נראה כלכך מסובך תודה בכל אופן על

רחלי 9

New member
עברתי ניתוח טבעת...ועוד תשובות

עברתי ניתוח טבעת אצל דר' אבינוח. מהרגע שהחלטתי שאני רוצה ניתוח ועד ליום הניתוח עצמו עברו פחות מארבעה חודשים. אני לא יודעת מה הנוהל בקופות חולים אחרות אלא רק בשלי-מכבי. התחלתי אצל הרופא משפחה שלי. פשוט הודעתי לו שאני רוצה ניתוח. הוא הפנה אותי לדיאטנית של הקופה שנתנה את המלצתה לניתוח (אחרי שעזרתי למשקל שהיה חסר לי להגיע למספר הנכון...) עם ההמלצה שלה ושל רופא המשפחה קבעתי תור למרכז הערכה שנמצא בבי"ח אסותא החדש ברמת החייל בתל-אביב. במקביל קיבלתי מהמזכירות של סניף מכבי שלי רשימה די ארוכה של בדיקות רפואיות והתחלתי לעבור אותם. במקביל קבעתי התייעצויות עם דר' אבינוח כדי לקבל הסברים על ניתוח הטבעת. במקביל קבעתי תור עם רופאה שמתמחה בניתוחי שרוול (לא זוכרת את שמה). ברגע שקיבלתי את האישור במרכז ההערכה צלצלתי לרובין, המזכירה של אבינוח וביקשתי את הניתוח המוקדם ביותר. ו... ניתוח. מבחינתי ההמלצה הכי טובה היא לעשות הכל במקביל: הבירורים, ההתייעצויות, הבדיקות... מבחינת השקילה: נשקלתי 5 פעמים: אצל הרופא, אצל הדיאטנית, אצל אבינוח, אצל מנתחת השרוול ובמרכז ההערכה. כמובן שבכל מקום גם מודדים גובה. בכל אחת מהשקילות וידאתי שאני באיזור הבטוח של BMI40 ולא קצת פחות (ואכן ראיתי הבדלים דרמטיים בין משקל למשקל) על ידי בגדים כבדים, עמידה נמוכה וכדומה... יפה מצד הדיאטנית שלך שהוסיפה לך 3 קילו אבל קחי בחשבון שיש סיכוי גדול מאוד שבכל אחת מהתחנות תצטרכי להישקל ולא בטוח שכולם יהיו אדיבים ונדיבים. אל תסמכי על אחרים. אם את רוצה את הניתוח-תעשי מה שאת צריכה כדי לקבל אותו. הוועדה שאת מדברת עליה היא מין הסתם מרכז ההערכה שהוא הכרח במסלול של מבוטחי מכבי. זה לוקח כמה שעות. קובעים מראש תור. חייבים להביא טופס 17 ותוצאות בדיקות דם ובדיקות אחרות שאומרים לך מראש. במרכז הערכה יש 3 תחנות: רופא, דיאטן ועובד סוציאלי על תקן פסיכולוג. אחרי שמודדים אותך (שקילה וגובה) במכשיר ענק ומודרני שישר נותן את הBMI בספרות ענק נכנסים לפי התור לאנשי המקצוע. שימי לב שאת אומרת את כל התשובות הנכונות. "כן, אני מוכנה לשינוי הנפשי והגופני...", "כן, אני אשלב ספורט"", "כן, אני מבינה שאני צריכה סבלנות ולהפנים אורח חיים חדש" ... לגבי הגיל: לא ידוע לי שזה פקטור. מנתחים מגיל צעיר ועד גיל זיקנה. אני לא יודעת איפה קונים משקוליות קטנות. תהיי יצירתית... אני יודעת שהכל נראה מסובך ומפחיד. זה בגלל שאין לך מידע. תתחילי לאסוף מידע. תקראי את הפורום הזה טוב טוב (תלכי אחורה בדפים ותקראי הכל הכל). יש פה המון אנשים טובים שעוזרים המון. תקראי טוב את חוברת "חוקי שחר" שמופיעה פה בפורום בהמון הודעות. חפשי דרך גוגל ותקראי כל מה שאת יכולה למצוא באינטרנט. תלכי להתייעץ עם הרופאים המנתחים בשיטות השונות (ההתייעצויות לא עולות כסף נוסף מעבר לפגישת רופא רגילה במכבי) תשאלי אנשים...אם יש לך עוד שאלות ממני-אשמח לענות. תעשי כל מה שאת צריכה אם את באמת רוצה לרזות. בהצלחה !

א ס 47

New member
תודה תודה רחלי 9

יש לי טור לרופא המנתח ב 18.5 אני כבר אחרי חלק מהבדיקות גם אני שייכת למכבי אני אבקש מהרופא שיישלח אותי לוועדה בהקדם האפשרי אגב למה בחרת טבעת על פני שרוול? אני לא יודעת מה להחליט הרופא אומר שרוול אבל אני לא בטוחה יש לי בעיה אם זה שחותחים איברים טובים מהגוף וזורקים נשמה טיפשי אבל אנו חיים בבית על עיקרון הבריאות ( אצלי בריאות עד המתוק והמון )
האם שמעת על ד'ר דשקובסקי איגור מצפת ? אני לבטח נשמעת קרציה נודניקית אך באמת כל פיסת מידע חשובה לי מאוד בייי בינתיים

רחלי 9

New member
למה בחרתי טבעת

בחרתי טבעת מכמה סיבות: 1. המחשבה שחותכים לי חלק מהקיבה קצת הפחידה אותי יותר מאשר לשים טבעת שמחבקת לי את הקיבה. 2. הבעיה שלי היא לא עם מתוקים. היא עם אוכל חם וטעים, ובמקרה כזה השרוול אינו מהווה יתרון על הטבעת. 3. ההחלמה של השרוול יותר ארוכה. 4. השרוול הוא ניתוח קצת יותר חדש בארץ ובעלי ואני כשהלכנו להתייעץ עם המנתחת המומחית לשרוול הבנו ממנה שאפילו היא עשתה רק כמה מאות ניתוחים נכון לאותו רגע. אבינוח עשה אלפי ניתוחים ובטח ראה וטיפל בכל סוג קיבה וגוף שיש. זה העלה לי באופן אישי את רמת הביטחון. אני לא מכירה את הדר' מצפת. כשהתחלתי את הבירורים שלי הבנתי שהמנתח מספר אחד בארץ הוא אבינוח ומיד החלטתי שאני מגיעה אליו ויהי מה. מהרגע שהחלטתי הייתי ממוקדת מטרה. הייתי מצלצלת למזכירה שלו ומבררת לגבי תאריכים, מפצירה בה שתקדים לי את תאריך הניתוח וכו.. עובדה שזה עבד (-: יש לי עוד דבר אחד לומר לך שאולי ישפיע לך על בחירת הרופא: במידה ותבחרי טבעת, יש שני מקומות למקם את הפורט (הכפתור שממוקם מתחת לעור ודרכו נכנס המזרק בניפוח ובשחרור הנוזלים בטבעת) אחד במותן והשני באמצע החזה (ממש בין שני הציצים). אבינוח ממקם את הפורט בחזה אז אני לא יודעת איך מרגיש פורט במותן, אני רק יכולה לומר לך שאחרי שמרזים והשומן שמתחת לעור נעלם הפורט יכול לבלוט. יש האומרים שבמקרה כזה הפורט שבמותן מציק כשלובשים מכנסיים. אך, שוב, אין לי ניסיון בזה כי הפורט שלי הוא בחזה. לגבי אני יכולה לומר לך שביום יום אני לא מרגישה אותו אלא עם חזיות מסוימות, תלוי בגיזרה של החזיה. זה לא כואב רק מורגש. אני מרגישה את הפורט בזמן שהחזיה המסויימת שם. אני לפעמים מרגישה אותו בזמן ספורט, בזמן יחסים אינטימיים עם הבעל.. והרגשתי אותו מאוד בזמן מסאג' בגב. פעם אחרונה שעשו לי מסאג' ביקשתי פחות חזק בגב העליון שלא יציק לי בפורט והיה מעולה ! מעכשיו חוזרים למסאג'ים! עוד טיפ שאני מציעה-כשהולכים לרופאים להתייעצויות, לקחת מישהו. את הבעל, אמא, אחות, חבר/ה. אני זוכרת שמאוד התרגשתי מכל המעמד וזה עוזר שעוד מישהו מקשיב. מישהו שפחות מעורב גופנית ורגשית בתוך השיחה. אני מאוד ממליצה לרשום תוך כדי הפגישה כל מילה שהרופא אומר. אח"כ יוצאים ואפשר לעכל בנחת את מה שנאמר. לגבי המישקוליות: מישהי בתגובה אחרי כתבה שאפשר לקבע לרגליים מישקוליות ספורט עם תחבושת אלסטית. אני חושבת שזה רעיון מבריק !!!!!! צריך כמובן לדאוג לקבע אותן גבוה ככל האפשר מעל הקרסול שלא ייראו בעת שחולצים נעליים. חגורת גב - עוד רעיון מבריק !!!!!!!!! אין לי מילים !!!!! את ממש לא קרציה נודניקית ותרגישי חופשי להמשיך לשאול. אני לגמרי הייתי במקום איפה שאת נמצאת היום אז אני מבינה לגמרי מה עובר עליך. בתקווה שתוך שנתיים את תהיי לגמרי איפה שאני היום-רזה ומאושרת !... שוב... בהצלחה !

אופירA

New member
מנהל
כדאי לך מאוד ללמוד בעצמך על 3 הניתוחים

טבעת, שרוול ומעקף קיבה. אל תקבלי החלטה לפי ההחלטה של הרופא, כי ההחלטה שלו לא בהכרח הטובה ביותר בשבילך. עלייך לקבל החלטה לפי שיקולים שלך, באיזה ניתוח לבחור. חלק מהשיקולים של הרופאים שממליצים על שרוול, זה בגלל שהם לא רוצים להתעסק אחרי הניתוח עם המנותח. בטבעת צריכים לפחות שנה ראשונה ללכת להצר את הטבעת. ובשנים הבאות לפעמים צריך לפתוח. המנתחים לא רוצים את זה, הם מעדיפים שרוול. סיבה נוספת - בשרוול אוכלים יותר בקלות מאשר בטבעת. אבל צריך לדעת שסיכון המוות בניתוח שרוול גבוה פי 5 מאשר בניתוח טבעת (והסיכון במעקף קיבה גבוה מהשרוול). יש להכיר גם את שאר חסרונות השרוול ע"י למידה אישית, כדי לא לקבל הפתעות אחרי שכבר נעשה הניתוח ואין דרך חזרה... כמובן, צריך לדעת גם את חסרונות הטבעת, כדי לא להתחרט ולעשות אח"כ שרוול. כי שרוול אחרי טבעת פחות יעיל מאשר שרוול כניתוח ראשון.

springia

New member
ברור!אני הוספתי לעצמי עוד 7 קילו.תיכנסי תקראי

קניתי משקולות כאלה שמיועדות ליידים ולרגליים ונסגרות עם סקוצ'...קונים בכל חנות ספורט...(הם נשארו לי לשלב של הספורט לאחרי הניתוח)..קניתי גם חגורת גב והצמדתי אותם לגופי בעזרת החגורה לבשתי שארוול וחולצת ענק ומעיל מסתיר וגם... שתיתי 2 ליטר ויותר לפני כל שקילה!!! אני בקופ"ח כללית..למיטב הבנתי חברות במכבי מאוחדת ולאומית מעבירים אותך שבע מדורי גיהנום עד לניתוח אני ביקשתי מרופאת משפחה..שנתנה לי הפנייה לבדיקת דם,תרואיד ורנטגן..וכירורג מומחה ..וגם האורטופד נתן המלצה לניתוח,במקביל הייתי בפגישת ייעוץ אצל אבינוח שנתן חותמת "עבר" עם הבדיקות וההמלצות הגעתי שוב למרפאה ..רופאת המשפחה יחד עם פקידת הסניף העבירו את הטפסים לרופא המחוזי שיאשר (אישר תוך יומיים)ואז הוזמנה לי הטבעת...בין כל התהליך של הגשת הטפסים וההמלצות תיאמתי תאריך לניתוח עם ברכה ואז ניתוח...(שילמתי 1600 שח כדי לעשות במדיקל סנטר ולא בסורקה..מומלץ)בלי ועדות בלי פסיכיאטר ..בלי לגשת לכל מיני מחלקות בבתי חולים שונים...בכללית יותר קל לדעתי אם ההחלטה היא בין שרוול למעקף עדיף שרוול אף על פי שאני מטובעת אבל יש לי עוד 5 חברות משורוולות ורזות:) וחצמזה ד"ר אבינוח אדם מקסים ורופא בחסד עליון... אם את רוצה לקנות את המשקולות הנ"ל ולהצמיד לגופך את יכולה ללבוש גם שמלה רחבה בחלקה התחתון ועם תחבושת אלסטית להצמידה לרגליים....אל תאכלי את עצמך לדעת יש דרכים טובות יותר..בהצלחה ..ואם יש עוד שאלות..אני כאן

א ס 47

New member
כמה טוב פורום זה SPRINGIA

תודה גם לך טוב לדעת ולקבל עוד ראיונות נכון להיום אני כלכך מבובלת שאפילו ראיונות שבטח הם בפתח ההיגיון אין לי אותם כרגע, מאוד קשה לי לשמור על המשקל כי כפי שסיפרתי העלתי 10 קילו היום אני עם כדורים ללחץ דם (גבוה) כמובן בעיות בבך ואני כצאת חוששת שיקשו עלי עוד. המשקולות לא נופלות או זזות בבדיקה של הוועדה ?

אופירA

New member
מנהל
אם יש לך לחץ דם גבוה עם כדורים

את צריכה מכתב מהרופא המטפל בך, המדווח על מחלה זו, ולא תצטרכי BMI40. לחץ דם גבוה זו מחלה נלווית להשמנה, ולכן מאשרים ניתוח בפחות מ-BMI40. אל תעלי במשקל בכוונה כדי לקבל אישור לניתוח. רק אם אין לך דרך לעצור את העלייה הטבעית במשקל.

למעלה