טיפים מניסיון אישי שלי
חשוב מאוד לוודא שבעת השקילה בנוכחות הגורמים החשובים את תהיי לפחות BMI40 ואפילו יותר, אם אפשר, כי ברוב המקרים יש הבדל בין המשקלים (זה שבבית שלך ואלו שבקליניקות). הגורמים החשובים: הדיאטנית שחותמת על המלצתה, מרכז ההערכה, הרופא, וכדומה... בקיצור-כל גורם שצריך לחתום לך על אישור בדרך לניתוח המיוחל. במעמד השקילה הם בדרך כלל מבקשים לחלוץ נעליים אבל אינם מבקשים ממך להתפשט. אז.. 1. ללבוש את הג'ינס הכי כבד שיש (או כל בגד הכי כבד שיש בארון) ובכלל בגדים הכי כבדים, רצוי בשכבות, בלי שיראה בוטה. 2. להכניס מטבעות לכיסים בלי שזה יהיה בוטה מדי. אם יש לך מישקוליות קטנטנות שאת יכולה להטמין בבגדים בלי שיראו-עשי כן! 3. תכשיטים כבדים 4. בשביל האפשרות שלא יבקשו לחלוץ נעליים - לנעול נעליים הכי כבדות שיש 5. בעת מדידת הגובה לעמוד הכי לא זקוף שאפשר בלי שיהיה בוטה. לא הייתי אומרת כפוף אבל בהחלט לא לישר ברכיים, לא למתוח את הגב. אפשר בהחלט לאבד כך כמה סנטימטרים ( הBMI הוא הרי נוסחה ואפשר להשפיע עליה גם מהכיוון הזה) 6. לשתות ! לשתות !! לשתות !!! אני שתיתי יותר משני ליטר בכל פעם שידעתי שישקלו אותי והתאפקתי למוות עד השקילה אבל עמדתי בזה כמו גדולה... אני יכולה לספר לך שכשהמתנתי לתורי במרכז ההערכה הייתי עדה לאישה שיצאה בוכייה כי לא אישרו לה את הניתוח. היה לה BMI 39. אני זוכרת שחשבתי לעצמי אז כמה שזה חבל שלא עשתה כמוני. מיד אחרי החתימה על האישור לניתוח וקבלת התאריך לניתוח אפשר לחזור לאכילה דיאטטית ((אם רוצים....) כי הרי כהנחיה לפני הניתוח הרופאים מבקשים לעשות דיאטה כדי שהכבד יגיע לניתוח כמה שפחות שומני. ביום הניתוח אפשר להיות פחות מBMI 40. באותו יום אף אחד לא שוקל אותך לצורך החלטה אם לנתח או לא. אם שוקלים זה יהיה רק לצורך מינוני תרופות. אותי לא שקלו ביום הניתוח. ואם אני כבר כותבת... הרשו לי לברך על קיום הפורם הזה שאני די קוראת סמוייה בו אבל אי אפשר לתאר את העזרה שהוא העניק לי לאורך החודשים הרבים מאז הניתוח שלי, כמה ידע רכשתי וכמה טיפים למדתי. אם יורשה לי לעדכן... מאז ניתוח הטבעת שעברתי חלפו כשנה ותשעה חודשים. ירדתי 50 ק"ג. הBMI עומד היום על 22 שזה היעד שהצבתי לעצמי.. מספר מכנסיים 36-38, ירדתי גם במספר החזייה...(אבל לא מתלוננת!) נעלמו ההתנשפויות, השפשפות, כאבי הברכיים, הכושר בשמיים, בקיצור - ממליצה ! בעייה אחת קשה: תקציב הביגוד נסק לשמיים ! מכיוון שעכשיו אני יכולה לקנות בגדים איפה שאני רק רוצה (ואני רוצה !) והכל חתיכי ומחמיא ההוצאות על ביגוד תפחו. אני מאחלת לך בהצלחה !