התייעצות

nowonder

New member
מה זאת אומרת

הוא "הלום קרב הוא בהחלט". הוא מאובחן על ידי מישהו מקצועי? הוא בטיפול?

הלם קרב

כמו שאמר מריוס, מצב פוסט טראומטי יכול להיות צרה קשה מאוד ולא פתירה, עם השפעות אדירות על כל המערך הריגשי. לפעמים, ההשפעה הרבה יותר מצומצמת, לפעמים קשורה לאירועים מסויימים, לתקופות מסויימות. לפעמים הטראומה יכולה לגרום למה שנראה כנוקשות ואטימות (דוגמא ידועה-הלוחם המהולל רפול, שכנראה סבל מהלם קרב) אבל לעיתים התופעות הפוכות לחלוטין. לפעמים ישנה נוקשות ואטימות רבה, עד לאותה נקודה שבה מתחיל תהליך ההתפרקות... ואז האדם ממש מתפרק. וכמו שאמר מריוס, אם מדובר בפוסט טראומה, שינוי הוא תהליך קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, אבל, אם אכן מדובר בהלם קרב מומלץ מאוד לנסות לטפל בעניין במסגרת משרד הביטחון (שוב, בעקבות מריוס). אחת מהבעיות החמורות היא שגם אם נראה שהאדם הפוסט טראומתי עבר את התקופה המשברית, הבעייה יכולה לצוף שוב בתקופה אחרת בחיים, לעיתים אחרי עשרות שנים. בקיצור, הראש אומר שלא כדאי לקשור את גורלך בהלום קרב שלא מוכן לטפל בעצמו, הלב, לפעמים, יש לו דעות אחרות...

seeyou

New member
../images/Emo13.gif" איפה כל מה שהבטיחו באגדות, בסרטים"

באמת ,את בגיל(28) נמצאת בזוגיות(לא הראשונה) כבר שנה ו8 חודשים עם בחור בן 31 בקשר הראשון שלו, ששואלים את השאלה הנכונה בחיפוש אחרי האושר. אני יכול להסתכל מהצד לזוגיות שלך אך לייעץ לך מה לעשות זה גדול עלי. אני דוגל בגורל למרות שאני חילוני אין בטבע שום דבר אקראי(מקרי) אז למה בבחירת בן זוג לא? המאמינים טוענים ש ה' לא נותן מה שמבקשים אלא מה שצריכים. על מנת להבין מה זה אושר את צריכה להסתכל מסביבך ולהשבות מה יש לך(לא מה שחסר לך) ביחס לאחרים יש אנשים שטוענים שהאושר הוא בתוכינו ולא קשור לאף אחד אחר. באגדות הגיבורים לא גרו ביחד ,ולא היה להם עבר מיני, רוב האגדות שאני זוכר ,הגיבורים היו מבוססים(לפחות אחד מהם) ומסתימות במעמד החתונה. עוד לא נולד סופר שמסוגל למכור לילדים סיפור אגדה על מה שמתרחש למחרת החופה-כול אחד מעצמינו הופך לסופר וכותב את הסיפור. "אנחנו גרים ביחד כמעט שנה וחצי ובעיקרון צמודים אחד לתחת של השניה מתחילת הקשר" אני מניח שיש סיכוי להצלחה מאחר ואתם "צמודים אחד לתחת של השניה " וזה אבר חשוב לא פחות מהלב
בנימין זאב הרצל אמר בקשר לדבר אחר:"אם תרצו אין זו אגדה" . את יכולה להביט על בן זוגך כיהלום גולמי(לא היה בקשרים עם המין היפה) ערכו של היהלום נקבע אחרי הליטוש
את במשך שנה ו8 חודשים מלטשת ולא מחליטה איזה צורה לתת לו לכן הוא לא אשם גם את לא אשמה שלא לימדו אותך איך מלטשים יהלומים בהלחה יוסי

הצלחת להצחיק אותי.אכן איבר חשוב. ח"ח

מסכימה איתך בקטע של הגורל. גם אני לא דתיה אבל מאמינה בדברים שמעבר. אולי בגלל זה אני ממשיכה לקוות שיצא מכל זה משהו טוב. אני כן מאמינה שצריך לנסות אבל זה מאוד קשה שמתעלמים ממך ולא משתפים פעולה למרות שהוא טוען כל פעם מחדש שהוא רוצה לנסות ולהשתדל(בדרך כלל שאני כבר בדלת עם המזוודות). למה זה צריך להיות ככה? אולי זה לא אמור להיות ככה? אולי אני אמרה להבין את הרמז ששולחים לי שם מעבר?

seeyou

New member
מה שאני יודע ../images/Emo13.gif זוגיות לפי הספר(רצונות)

יש רק בחלום זוגיות היא כמו עיסקה-לא עושים עיסקה אם לא מוצאים בה דבר טוב-נוח. להבין את הרמז ששולחים לך שם מעבר
שזה ,לפחות בשלב זה מיועד לך רוצה לשפר? את יכולה לשפר רק מה שקשור בך ולא לצפות לתגמול ממנו. רוצה להחליף? אף אחד לא יכול להבטיח שתקבלי מה שיש,בתוספת למה המצב אצל אחרים נראה אחרת? רק נראה, נחמד לצפות בטלויזיה על סאפארי אך לא לחיות שם כול תמונה בנויה מנקודות בודדות(המעשים הפשוטים של יום-יום) לא שופטים את התמונה בגלל כמה פיקסלים דפוקים. תמונה יכולה להיות יקרה אך מה זה שווה אם היא לא בטעמך?

אוקיי. אז אני יכולה לשפר רק מה שקשור אליי

מה זה אומר? להתעלם בחזרה ולהמשיך את החיים שלי? ללכת אליו פעם אחר פעם, לזרוק את עצמי לרגליו ולקבל את מה שהוא אומר, את מה שהוא לא עושה?

seeyou

New member
כול פעם אני חוזר למילים של הפילוסוף

הצרפתי,מונטין, -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש את בוחרת להיפגע מדברים שייתכן שאחרים לא היו שמים לב או להיפך רק את יכולה לדעת את העוצמה של המעשים שלו(ובטח לא מודעת למעשים שלך) אם הקשר לא מספק אותך תעזבי-לא לפני שאת בוחנת את כול המערכות היחסים שהיו לך עד היום אולי תגלי את המשותף בין כול האי ההתאמות בימינו זה לא חובה להתחתן אני מכיר כמה בנות שעשו ילדים מבנק הזרע או ביבוא אישי מחו"ל. לא קל להיות בזוגיות(ארוכת טווח) בימינו.במיוחד בגיל בוגר. בקשר למשפט שלך:" "לזרוק את עצמי לרגליו ולקבל את מה שהוא אומר" להגיד לך את האמת? אם זה ישרת את המטרות שלך למה לא? הכול "מקובל" בין גבר לאישה כאשר בא מהסכמה. רוצה להיות מלכה? תעשי את הגבר שלך מלך
עוד לא ציינת דבר אפילו קטן מהתכונות הטובות שלו האם באמת אין לו או שאת לא מחשבת אותם? .

כמובן שיש תכונות טובות:

הוא מנקה, הוא עושה כל מה שמבקשים ממנו. בטוחה שיש יותר, דחקת אותי לפינה.
זה לא שלא ניסיתי את הדרך הזו של ליפול לרגליו ולעשות אותו מלך, הבעיה שגם זה לא עובד. אין משהו בתמורה. מה לעשות אני בשר ודם, אני לא יכולה לחיות רק על אוויר. נשארתי איתו עד עכשיו כי יש תכונות טובות, הוא בנאדם טוב. אני פשוט לא יודעת אם הוא הבנאדם בשבילי.איך אפשר לדעת?

chenby

New member
אני חושבת

שעלייך להקשיב לגוף שלך מה הוא אומר לך. תישאלי את עצמך - מה אני רוצה? איך אני רוצה את הזוגיות שלי? תראי אלו תשובות עולות לך. אחר כך תשאלי את עצמך - האם יש לי את זה ממנו במידה המספקת לי (כי זכותך המלאה לרצות את מה שאת רוצה) ואם התשובה היא לא.. אזיי את יודעת.

seeyou

New member
../images/Emo152.gifאחרי כ-40 שנות נשואים תוכלי לסכם האם

הוא היה הבנאדם בשבילך
אם לא,אין מה לדאוג בגילגול אחר תוכלי "לבחור-להמר) מחדש.
אנשים צעירים(המיוחד הבנות) לא מבינים על מה הם מדברים כאשר עומדים מול השאלה הזאת.
כול ירגע בחיים(משותפים במיוחד) זה דבר חדש ובלתי צפוי

נומלה

New member
אחריות תורמת

כתבת הרבה על "מה הוא לא עושה" וקצת מאוד על "מה את לא עושה". מה שכתבת על עצמך זה דרך העיניים שלו: מתלוננת כל הזמן. לקחת אחד שאין לו נסיון ובמקום ללמד אותו בסבלנות את מטפחת מערכת ציפיות שהוא ידע לבד. הוא לא ידע לבד. לא לנהל ריבים (מצד שני גם את לא מנהלת ריבים ביעילות אם הם נמשכים שבועות על שבועות), לא להביא פרחים ולא הרבה דברים אחרים. את רוצה קשר חם? תעשי אל תתלונני. תחזרי, תגררי אותו למיטה, תנשקי אותו באמצע היום סתם ככה. הוא רק לומד ואת המורה. תני דוגמה אישית.

אז אם אין לו ניסיון אז כל האחריות עליי??

אמנם לא ציינתי זאת, אבל ניסיתי לעשות כל מה שכתבת ומעבר. ילד בן 15 יודע להשקיע בחברה, ואם הוא לא יודע הוא מברר, מנסה ללמוד. זו בדיוק התשובה שלו לכל. מה החוכמה? אני אמורה לתת הוראות מדוייקות?? כי רק ככה זה עובד. מה זה שווה אם אומרים למישהו מה לעשות והוא לא עושה דבר מיוזמתו.אם גם את/ה חושב ככה, אולי תסביר/י לי מה אני אמורה לעשות עם גבר כזה שלא מוכן להשקיע או ללמוד?? שלא מוכן לטפל בבעיות?? שמעדיף לישון, להמשיך כאילו הכל כרגיל?

נומלה

New member
תפסיק להתלונן!

לא כולם אוהבים סרטי פעולה כל הזמן! קצת דיסני מגוון את החיים

והיום הקרנה מיוחדת "היפהפיה הנרדמת"

"שוכבת במיטה ומחכה לנסיך הרומנטי והרגיש שיבוא ויתן לה את נשיקת החיים שתעיר אותה מהתרדמת העמוקה בה היא שרויה"

למעלה