התייעצות

התייעצות

שלום לכולם.. התחלתי מכינה לקראת לימודי הנדסה ברמה של 5 יחידות בגרות החומר שנלמד הוא על החוק הראשון והשלישי של ניוטון. יש לי בעיה שאני רואה את התרגיל אני לא יודע איך לגשת אליה , איך לסרטט צירים וכדומה. אני לא מצליח לפתור את הבעיה אשמח לעצות כלשהן על מנת שיוכלו לעזור לי לשפר את המצב. מקווה שיהיו עוד היום מכיוון שביום יומיים הקרובים אמור להיות ל י מבחן על זה.. תודה רבה

אחת מהשאלות

בגדול מדובר לאו דווקא על השאלה הזאתי בכלל על כל הנושא הזה ------------------------------------------------------------------------------------------------------- W= 100N

bambipoop

New member
מה שהוא אמר אבל...

בשפה קצת יותר ברורה, אתה צריך לעשות מערכת צירים קרטזית (דו ממדית בעלת X וY) על הגוף או במקרה הזה הכדור, לא תמיד מערכת צירים אחת מספיקה לרוב עושים את זה על כל גוף או כל נקודה "מעניינת" נקודה שיעזרו החישובים עליה. בקשר למקרה שלך השאלה הראשונה. אני אגדיר מערת צירים כאשר ציר הX החיובי יהיה לכיוון צד ימין וציר הY החיובי יהיה לכיוון מעלה. גאומטריה פשוטה תראה לך שהזוית של וקטור DC עם ציר הX היא 60, וזווית וקטור AB היא 150 (הזווית היא עם החלק החיובי של ציר הX!!!)עכשיו נפשט כל וקטור לרכיב הX והY שלו לפי פונקציות הסינוס והקוסינוס
X=Cos(60)DC+Cos(150)AB Y=Sin(60)DC+Sin(150)AB​
שים לב שבציר הX קוסינוס של 150 הוא שלילי ואכן את הרכיבים האלה צריך לחסר בגלל שהם בכיוונים שונים... לפי משפט פיתגורס
C²=A²+B² R=√[(Cos(60)DC+Cos(150)AB)²+(Sin(60)DC+Sin(150)AB)²]​

Mr. Pooh

New member
קח שתי עיצות חינם:

1. דג"ח - דיאגרמת גוף חופשי. אתה מגדיר גבולות של תת מערכת ובה חלקי המערכת הרצויים והקשר שלה עם העולם. במקרה שלך צ"ל מסה אחת אליה מחוברים שני קשוות חוטים. על המסה פועלים 3 כוחות שונים אך הם מקיימים שיווי משקל. פותרים שתי משוואות עם שני נעלמים. 2. אי אפשר ללמוד פיזיקה בהתכתבות. בטח שלא בפורום הזה. קרא ספר.

למעלה