התייעצות

התייעצות

אני עובדת ב 60‎%‎ משרה (שלושה ימים מלאים בשבוע) ומתכננת הריון (ראשון) בקרוב. היום קיבלתי הודעה שהתקבלתי לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. האם לדעתכם זה עמוס מידי וכדאי לדחות את הלימודים בשלב זה? אני כל לך מתלבטת מה לעשות. לא יודעת איך יהיה ההריון עבורי וחוששת מעומס יתר. אני גם לא בדיוק יודעת עד כמה תואר שני הוא עמוס ולחוץ. אולי תוכלו לעזור לי להגיע להחלטה? בנוסף, אנחנו גם מאד לחוצים כלכלית. האם יש מילגות לתואר זה? איזה סכומים?

מגיע גיל, שבו עדיף כבר לא לדחות

ללמוד אפשר גם בגיל 50, ללדת לא

את חייבת לחשוב לפעמים...

לפני שאת כותבת או אומרת דברים. מהמעט שאני מכירה אותך, אני יכולה להגיד לך שזה משהו שכדאי לך לשקול ברצינות.

לא אמרתי שאני לא...

אני מכירה את ברטה גם בחיים האמיתיים, היא מותק של בחורה. ואני אומרת לה לחשוב לפעמים, רק כי אכפת לי.

אליהו ד

New member
את סתם מתנשאת עליה ואת יודעת למה את

ככה מרשה לעצמך נורא קל לעשות את זה עם אנשים מסויימים והרבה יותר קשה עם אחרים

אני מתנשאת???

אני אמרתי לה שתחשוב פעמיים, כי היא לפעמים פוגעת באנשים, ולא פעם פגעה גם בי, כי היא פשוט אומרת כל מה שהיא חושבת. כל בן אדם, כולל אותי כמובן, צריך לחשוב פעמיים לפני שפותח את הפה. לא פעם אפילו בפורומים, רציתי להגיב, פתחתי את חלון התגובה, התחלתי לכתוב, והחלטתי שעדיף שלא, כי אולי זה יפגע במישהו ואולי זה לא יתפרש כהלכה. להגיד לבן אדם שרוצה להביא ילדים שילך לאמץ, זה ממש לא במקום, ויכול לגרום לבן אדם לחשוב שהוא עושה משהו לא בסדר, כי יש כל כך הרבה ילדים נטושים בעולם, והיא רוצה ילד משלה. אתה יכול להגיד עליי הרבה דברים, אבל מתנשאת אני לא.

berta84

New member
לא, היא לא

אין לי בעיה לקבל ביקורת מאירה היא יודעת מה היא אומרת

berta84

New member
חשבתי כבר שפרשת מהפורום

בהצלחה בחקב"צ יום חמישי

amitk80

New member
האמת היא

גם אני מת על ברטה והיא מכירה אותי בחיים האמיתים ואני מכיר גם את אירה והאמת שהיא ממש לא מתנשאת להגיד לך את האמת. זה משהו שאם מישהו היה אומר לי אני הייתי נעלב. זה לא היה חכם להגיד את זה.

זיגזג8

New member
ברור ש

לאור כל העובדות שציינת כרגע, הכי חשוב זה לעבור את ההריון בשלום. עדיף לדחות את התואר בעוד שנה שנתיים, הוא לא יברח לשום מקום.

stkachov

New member
האמת

שאני רואה הרבה מאוד אמהות בקמפוס עם הילדים הקטנים שלהם... אני מניח שמבחינת הלימודים זה לוקח פחות זמן מאשר בתואר הראשון.

אבי2511

New member
דעתי היא

שלא דוחים הריון אם זה מה שהחלטת לעשות. אני אמנם לא תומך בהריונות באופן כללי (
) אבל אם זאת ההחלטה אז היא קודמת ללימודים
גם אני מתחיל תואר שני ואם אני מבין נכון - זה לא אמור להיות עמוס מדי. אפשר אפילו לרכז את הלימודים ביומיים בשבוע ואז לא אמורה להיות בעיה. את יכולה לבלות הרבה עם הילד וללמוד בבית. יש לי חברה טובה שעשתה את זה לקראת סיום התואר הראשון ולמרות הלחץ היא הסתדרה מצויין. בנוגע למלגות (וגם לגבי שאלות על קשיים שעלולים לצוץ בעקבות ההריון) - אני ממש מציע לך לפנות לרשות ללימודים מתקדמים: http://research.haifa.ac.il/~graduate/ אני באמת יכול לומד שזה יתרון עצום באוני' חיפה, שיש רשות כזאת מסודרת ומאורגנת שמרכזת הכל עבור תלמידים לתארים מתקדמים. שימי לב שתחת מלגות יש גם מלגות לתואר שני וגם מלגות מקרנות חיצוניות. בנוסף, יש גם מלגות סיוע של האוני' (מהדיקן) ואני חושב שהריון זו סיבה די טובה לקבל סיוע. בהצלחה

למעלה