התייעצות

הילה301

New member
../images/Emo201.gif נאמר כבר הכל.

כולל תסמונת ההזדהות עם התוקף שסובלות ממנה נשים מוכות. תשנני עד שתפנימי, כמו מנטרה, שאת כל מה שקורה לפרוד שלך הוא הביא על עצמו. תהיי חזקה.

אני כל כך מבינה אותך../images/Emo24.gif

אני חושבת שמה שצריך להיות מול העיניים שלך זה העתיד של הילד שלך. נסי לחשוב לרגע עם עצמך איך את רוצה שיראה העתיד שלו. האם את רואה אותו יושב עם המשפחה שלו או שאת רואה ביקורים בכלא כי הוא רצה להגן על אמא שלו והוא רצח את אבא שלו (אני בטוחה שלא צריך להזכיר את שוקי בסו). לא פשוט לעצור את האלימות. לא פשוט בכלל
אבל אני יודעת שאת עושה את הצעד הנכון.

וואו

מעולם לא הסתכלתי על זה בצורה כזו. אולי בגלל שהוא עוד תינוק מבחינתי אני לא לוקחת את הדברים כל כך רחוק (רצח??). אני יודעת שבחרתי נכון שהחלטתי להתגרש אין לי על זה שום חרטה, אבל איפשהו אני פתאום מרגישה אולי אני תרמתי למצב הפסיכוטי שלו. אני לא בחורה מופנמת ושתקנית וכן אני יודעת ומכירה בחסרונות שלי, אני יודעת שעל כל מילה שאמר אני אמרתי שתיים אבל עם כל זאת מעולם לא דמיינתי שאני אהיה במצב אלים שכזה. אני יודעת שפגעתי בו בבחירות שלי ולכן הלב שלי פתאום נשבר מזה שהוא ככה, לא ייחלתי להגיע למצב הזה.

תשמעי, שניכם אנשים מבוגרים

כל אחד בוחר ומחליט על החיים שלו. גם אם אמרת על כל מילה שלו משפטים שלמים. גם אם עצבנת אותו ככה שהוא יצא מדעתו. גם אם את בת זונה אמיתית (סליחה על הבוטות) עדיין אין לו זכות להיות אלים כלפיך פשוט אין לו זכות הבחירה להיות אלים היא בחירה שלו בלבד. אם את מעצבנת אותו - שיתרחק. אם את מרגיזה אותו - שילך ויחזור אח"כ. לא פשוט לצאת ממערכת יחסים אלימה (אלימות יכולה להיות גם אלימות נפשית ולאו דווקא פיזית). לא פעם מצאתי את עצמי שואלת את עצמי - מה עשיתי לו שהוא ככה או מאשימה את עצמי במצב. את התהליך הקשה הזה של לצאת מהמקום של הקורבן את יכולה לעבור אך ורק עם עזרה מקצועית. העזרה הזו תעזור לך לעבור את התהליך ולצאת משם חזקה מאוד! אני ממליצה לך בחום לקרוא את הספר - "אישה בזכות עצמה" של רבקה נרדי. את הספר הזה קיבלתי במתנה מהפסיכולוג שלי לפני כ 12 שמה כשיצאתי ממערכת היחסים האלימה שהייתי בה.

Bubble Girl 27

New member
לצערי אני כן

לא יודעת מי פה יודע עליי מה... אבל לא מתביישת.. אני הייתי נשואה לגבר אלים, פיזית ומילולית. בתהליך הפרידה שלנו הוא ניסה לחטוף את הבן המשותף שלנו פעמיים. פעם אחת משטרה התערבה בדקה ה 90 ופעם אחת זה נגמר באלימות כלפיי כשהוא כמעט הרג את הילד בטעות כי הוא היה עליי. בפעם האחרונה שהוא היכה אותי זה היה בדיוק כמו שאת מתארת. הוא בא אליי כדי להחזיר את הילד, הוא עלה למעלה ונעמד בכניסה, הכל היה בסדר אפילו הראתי לו את הסל שקניתי לילד, צחקנו ושיחקנו איתו. לרגע היתה תחושה אפילו של שני בני אדם. פתאום הוא העלה איזה נושא שעמד בינינו בגירושים וזה פשוט בשניה הדליק אותו. ביקשתי ממנו שירגע ויצא מהבית שלי, במקום להרגע הוא תפס את הילד על הידיים וברח איתו. הוא לא חכם גדול וגם לא אמיץ, התכוונתי להתקשר למשטרה ואמרתי לו את זה אז הוא חזר עם הילד אבל לא נתן לי אותו. הוא עמד בחדר המדרגות ואיים עליי מילולית "אני אהרוג אותך" "את לא תזכי לראות את הילד" "אני אקח אותו ממך" וכו'. אחרי שאמרתי לו שהשעות שלו עם הילד נגמרו ושהילד מבוהל (מן הסתם בכה) שלא יגרום לי לצלצל למשטרה הוא נכנע והחזיר את הילד. עמדתי לסגור את הדלת כשהילד עליי(פלדלת עם מנעול ברזל למעלה שבולט) פתאום הוא רץ במהירות חזרה ובעט את הדלת. במזל זזתי חצי צעד אחורה המנעול עבר לילד ממש ליד הפנים ואם הוא היה מקבל אותו הוא היה נפצע על בטוח. הדלת עשתה חור בקיר ממהירות הבעיטה והחוזק. הוא שוב חטף את הילד מהיד שלי והמשיך לקלל ולאיים, מן הסתם הילד בכה וכשראה שהוא מכה אותי גם הילד היכה אותי. בשלב הזה פשוט חטפתי את הטלפון והתחלתי לחייג 100. הוא השאיר את הילד וברח. המשטרה הגיעו, צילמו בדקו ובעיקר לא עשו הרבה. אחרי כמה ימים ביקשו שאבוא להעיד שוב, המליצו להעמיד אותו למשפט. אני מרגשי האשם בגלל הילד ובעיקר מהפחד התחננתי בפני השוטר שלא יעמיד אותו למשפט. השוטר ראה אותי בוכה ומתחננת, הוא ביקש שאתלווה אליו... הוציא את התיק הישן עם התלונה הראשונה על אלימות שהיתה שנה קודם... הוא ביקש שאקרא שוב... קראתי ולא האמנתי שזאת אני. בכיתי שוב והתחננתי אל תפגעו בו, הוא ירגע הוא פגוע... אני מבינה את הרגשי אשם שלך ומבינה מאיפה הפחד. הגרוש שלי למד את הלקח ומאז מעבר לצו הרחקה שקיבל ואיסור כניסה לבית שלי הוא באמת מתנהג יחסית בסדר.. כשהוא משתולל אני מזכירה לו את התלונה במשטרה. אני לא מכירה את הגרוש שלך ולא יודעת למה הוא מסוגל, אני רק יודעת שכדאי שתלכי עם זה עד הסוף אם את חושבת לנכון מבלי רגשות האשם כי הוא אשם ולא את. אני מבינה שאת חושבת על הילד ומה הילד יגיד כשיגדל ומה יחשוב... אבל המפלצת הזאת אשמה ולא את ולא הילד. עכשיו תחשבי עליך ומה נכון לילד שלך, לא עליו. בהצלחה

../images/Emo10.gif זה אחת על אחת כמו אצלי

קראתי אותך וזה כאילו שחזור מדוייק של מה שהלך אצלי לא פעם ולא פעמיים. גם אצלי הוא ברח עם הילד לכמה שעות ונתן לי להתבשל עם עצמי ולמות מכאב. לא מאמינה שלזה הגענו. די!!!!! נגמרו רגשות האשמה, מהעכשיו זה רק אני ולולי היקר שלי מול כל העולם ואשתו ומצידי שימותו כולם. באמת נמאס לי כל הזמן לחשוב על טובת הכלל כשבנתיים אצלי בבית שחור ועצוב. לא מגיע ללולי שלי לראות את אמא שלו כמו מסכנה וחלשה, שידע שיש לו גב מאחורי ומי שיפגע בו אמא שלו תהיה הראשונה לעמוד לו על הראש. מלא מלא תודה על הכל... אתה פורום מדהים... ההתייעצות אתכם עשתה בי פתאום פלאים. ואיך אומרים עץ עקום לעולם לא יגדל ישר.... מן הסתם זה נכון. באבל... שאלה קטנה לי אליך... בזמנו שהוציאו לגרוש שלך צו הרחקה האם זה היה גם מהילד??? איך הצלחת לאכוף את הצו הזה??? לפי מה שהבנתי אני יכולה לעשות הצו הזה דגל לבן במרפסת של הבית כי אף אחד לא אוכף אותו.

שמחה לשמוע../images/Emo24.gif

טוב אז באמת שמחה שהבנת מה באמת חשוב..שזה את והנסיך הקטן תהיי חזקה והיה טוב....

Bubble Girl 27

New member
הוא קיבל צו רק לכמה ימים

הצו היה גם מהילד.. איך אוכפים? אם הוא מפר את מתקשרת והמשטרה מגיעה במיידי...אין דבר כזה מייד מעצר! בקשר למה שאמרת את צודקת, הגיע הזמן להראות לילד שלך שיש לו אימא חזקה שעומדת מאחורי ודואגת לו. קחי את זה לאט לאט הדרך להתחזקות מלאה במכשולים, אם לוקחים אותם נכון מתחזקים והופכים להיות לביאות.

המשטרה באמת מגיעה במיידי???

אז כנראה אנחנו לא מדברות על אותה משטרה.... בפעמים הקודמות שקראתי לניידות דרך 100 לקח להם המון זמן לגיע. באחת הפעמים אם לא הכשנים מגוננים עלינו בגופם ומכניסים אותי לביתם לא הייתי יוצאת שלמה. פעם אחת לקח לניידת 49 דק' להגיע אחרי שהתקשרתי 8 פעמים כבר עוד העיזו לצעוק עליי. בפעם שנייה הוא פשוט פרץ לי את הבית דרך החלון של השכנה כשהיינו ישנים ושכנים הזעיקו משטרה כי ראו מישהו מטפס על החלון ובדיעבד כששוחחתי עימם הם אמרו לי שלקח לנייד כמעט 25 דק' לבוא. אז עכשיו אני שואלת ברצינות.... יש לי צו הרחקה הכל טוב ויפה.... גם ככה הבן אדם מחומם עלי, גם ככה הכול בוער בתוכו האם באמת אתם מאמינים שכשהוא יגיע אלי או לחילופין יתפוס אותי בעבודה או ברחוב המשטרה תבוא לעזרתי בזמן??? אני מסתובבת עם גז מדמיע כבר חודש בתיק ומהלכם בין הטיפות בפחד. לצערי אין לי ממש אמונה במשטרה.

Bubble Girl 27

New member
במקרה שלי הם הגיעו מהר

לא טיפלו בנושא במקום בצורה הכי טובה אבל לפחות הגיעו. בקשר לצו, אכן צו הרחקה והגנה לך ולילד. המשטרה כתבה לי את הצו ונאלצתי להגיע לבית משפט בעצמי ולבקש מהשופט שירחיק אותו. קיבלתי הרחקה רק לשלושה ימים.

3 שרונית

New member
לעניין צו הרחקה

שימי לב - צו הרחקה יכול להינתן ע"י קצין משטרה בזמן חקירת הנאשם, או ע"י בימ"ש ,בכל מקרה צו הרחקה מוגבל בזמן , לכן את צריכה במקביל לפנות ולבקש "צו הגנה", תוקפו של צו כזה הוא מקסימום שלושה חודשים בכל פעם. מאחר ומדובר בצו הרחקה בשל אלמ"ב בכל מקרה של הפרת צו תתקשרי או תבקשו שיתקשרו לתחנת המשטרה ,השוטרים מחויבים להגיע ולטפל בהפרת הצו. רק שימי לב, הצו פועל לשני הכיוונים ,מה שאומר שגם עלייך חלות אותם מגבלות ואיסורים.

מחזקת את הדברים שנאמרו

האנשים החשובים ביותר בחייך הם את ובנך ונכון קיימת צלע שלישית שכרגע מפרה את האיזון ולא פועלת בשיקול דעת ויהיו סיבותיה אשר יהיו. קודם כל צריך להרחיק אותו ממך וכמו שנאמר כבר ע"י שרונית את צריכה לפנות לבקש צו הגנה אפשר לבד אבל עדיף עם עו"ד וישנם מקרים שהצו ניתן במקום ומיד( חשוב להגיע עם העתק תלונת המשטרה). לרוב צוי ההרחקה הם רק מבן הזוג ולא מהילד בטענה "שהוא כועס רק על האמא אבל לילד לא יקרה כלום". במידה וישנה פקידת סעד היא תקבע מקום נטרלי או מרכז קשר, במידה ואין ישנה מעורבות של יחידת הסיוע שליד ביהמ"ש, גם לזה צריך כוחות נפשיים היות וגורמי הרווחה שמטרתם חיובית נכנסים לנשמה אך תזכרי תמיד שכל זה נועד להגן עליך ועל בנך, אל תהססי לפנות ולבקש את הרחקתו, אב שמאד רוצה להיות עם ילדו ימצא את הדרך גם אם יוטלו עליו מגבלות, אבל את צריכה להרגיש בטוחה. לצערי יש כאן בפורום לא אחת ולא שתיים שעברו ארועים דומים לשלך ויכולות להסתכל במבט לאחור ולספק לך תובנות ועידוד בהצלחה

אל תרחמי עליו

אלא אם את מתכוונת לחנך את בנך לאלימות ואז יש לו את המורה הפרטי הטוב ביותר על אלימות נענשים, ומגיל קטן... כאשר לכל גיל יש את העונש התואם (בהנחה שבאמת ייענשו כל האלימים כפי שמגיע להם) תמיד יודעים איך התחילה האלימות - אם לא עושים כלום אף פעם לא נדע איך היא תיגמר אני בטוח שאם בנך ירים יד על ילד אחר, ובטח על ילד חלש וקטן ממנו, תדעי להעניש אותו מול ה'גבר' שהרים עלייך יד את צריכה לאזור הרבה כוח...תנשכי שפתיים ותעזרי לאלימות הזו להיפסק

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מעדכנת ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קיבלתי עכשיו טלפון מהגיס המאוד "חביב" שלי שטוען שביהמ"ש פסק לפרוד חודש צו הרחקה רק ממני ללא הילד. יש למסור את הילד לצד שלישי שיעביר אותו בין שנינו. עכשיו למבול השאלות: הגיס ה"חביב" שלי רוצה להיות הצד השלישי.... עם זאת הוא לא הרבה יותר טוב מהחמום מוח... האם אני חייבת למסור אותו אליו??? אם לא נקבעו עדיין הסדרי ראייה בפס"ד של מזונות זמניים, האם אני יכולה להתנגד שגיסי יקח את הילד???

Bubble Girl 27

New member
בטח שאת יכולה להתנגד!

אני לא מבינה למה את לא מתקשרת לעו"ד! אנחנו כבר לא הכתובת, אנחנו רק יכולים לתמוך ולתת עיצה מניסיון. תתקשרי לעו"ד ותבקשי מידע מדוייק.

הבנתי

טוב תראי כרגע אין הסדרי ביקורים ותאמרי להם שידברו איתך אחרי שתדעי מה קורה ?

Bubble Girl 27

New member
מי זה הדמיקולו הזה?

מרגיז ביותר! אני רוצה להבין משהו, את משלמת לו כסף או שזה עו"ד שמינו לך בנעמ"ת או משהו בסגנון? אם את משלמת לו תדאגי לקבל תמורה לכסף שלך.. אם לא עדיין תדרשי בתקיפות (עדינה) שיענה לך כי המצב דחוף. את בהחלט יכולה וצריכה להתנגד, זה חייב להיות גורם שמוסכם על שניכם. שאלה אחרת, הוא פגע אי פעם בילד? פיזית...

Bubble Girl 27

New member
הורג אותי שאנשים כאלו במקום להבין מצוקה

מוסיפים לה! אם היתה לי דרך לעזור...

למעלה