התייעצות - Experis / Pacific Software

avvv

New member
לכי על זה אם אין ברירה

אני שמעתי עליהם ואכן שמרתי לי אותם בראש בתור תוכנית ב' למקרה שאצטרך. עדיף לחפש בעצמך ולא להסתכן עם החוזים האלה, אבל לפעמים באמת אין ברירה. תנסי לברר מה קורה עם הקנס למקרה שהם לא מוצאים לך עבודה וגם אם הוא יורד עם הזמן באופן יחסי, וכמובן שהעבודות צריכות להיות בתחום.
רק תזכרי להבדיל בין עובדות לבין פרסום. הסילבוס של הקורס נראה טוב, אבל שום קורס של 5 חודשים לא ייתן נסיון של שנתיים, זה לא מסתדר מתמטית.
בכל מקרה עדיף קודם למצות את האפשרות של חיפוש עבודה בעצמך ועם חברות השמה. כמו כן את רק סיימת תואר, את בטח צעירה ובוודאי בתחילת דרכך, לדעתי כדאי לך לחפש עבודה גם במרכז, ולשקול לעבור למרכז (ולהבהיר בראיונות שאת מוכנה לעשות את זה) לפחות בשביל לצלוח את מחסום העבודה הראשונה.

closed flower

New member
חבל

ראיתי כמה משרות בצפון.. שום דבר בדרום

eveik

New member
ואותן משרות יכולות לעניין אותך?

אם כן - דברי איתי במסרים.

בן100

New member
תראי

אני מכיר שני בוגרים של פסיפיק שמאוד מאוד מרוצים מהדיל שעשו. למרות התנאים הדרקוניים. כמה שנים אחרי הקורס הם השתפשפו יפה-יפה בתעשיה והיום הם מבוקשים, כמו כל עובד אחד עם 3-5 שנות נסיון.

לך אני יכול להציע דבר פשוט: חפשי עבודה באופן עצמאי ובליווי חברות השמה במשך 3-6 חודשים. אם לא תמצאי - לכי על הדיל שלהם. מה יש לך להפסיד?

בן100

New member
נ.ב.

אם לא ילך לך אחרי הקורס אל תשלמי להם את הקנס.
תאיימי עליהם שתפני לתקשורת - כתבה שלילית אחת עליהם והם גמורים.

בן100

New member
חודש-חודשיים

אני מדבר על 2 בוגרי אונ' חיפה בממוצע לא מי יודע מה.

closed flower

New member
השאלה

אם יש בוגרים שלהם שלא מצאו עבודה, וכמה.

במקרה ידוע לך כמה מאלה שלמדו איתם בהכשרה מצאו?

gamani4

New member
מה שלא רשום לא קיים.

אם הם לא מוכנים להתחייב על תנאי עבודה ודברים דומים בכתב, תודיעי להם שאת מוכנה להתחייב לתנאים שלהם רק בע"פ גם כן. נראה איך זה ילך...

ובקשר לטענות שלהם לגבי איכות הקורס - נו מה ציפית? שיגידו לך שהם גרועים?
אני לא הייתי מסכן קרוב ל50,000 איתם.

closed flower

New member
בקשר לתנאים

יש התחייבות בכתב לגבי השכר, ביטוח, שעות נוספות והוצאות נסיעה וטלפון (הכל גלובלי).

gamani4

New member
ומה קורה אם הם לא מוצאים לך עבודה?

תשבי בבית שנתיים?

closed flower

New member
עדכון

החוזה לא היה כ"כ ברור אבל קיבלתי עכשיו הבהרה:

ההתחייבות להגיש מועמדות רק דרכם היא ל-6 שבועות מתום ההכשרה (ובנוסף אסור בזמן ההכשרה עצמה)
ההתחייבות לשנתיים היא רק אם אני כבר מוצאת עבודה דרכם.

רפול27

New member
מכיר כמה שעברו את המסלול

עבדו חדר לידי בindigo. אמנם כבר היה להם ניסיון של שנה+ אבל היה נראה שהקורס הזה לימד אותם הרבה.
אחד האנשים שעבר את הקורס למד הנדסה ביו רפואית וזה היה עבורו קורס הסבה לתכנות. מבחינת המשכורות הם אכן נמוכות ומתחילות ב7 אבל בחצי שנה האחרונה הם עולות ל11.
דוקא בוגרי אוניברסיטאות הרבה פעמים הם בעלי פחות ידע מעשי מבוגרי מכללות כך שהטענה שלך לא מדוייקת. מעסיקים מחפשים פוטנציאל. אני חושב שאם תחפשי עבודה 3-4 חודשים ולא יהיה לך משהו קרוב לעבודה אז תלכי על הקורס הזה אחרת חבל על ההשקעה בזמן של הקורס והכסף של המשכורת שלא תרוויחי. מבחינת עבודה אם תעברי את הקורס שלהם מין הסתם תמצאי עבודה אבל יתן ותרגישי ממורמרת, שנתיים זה הרבה זמן. ואני בטוח שהחוזה עצמו מכוסתח וכתובה היטב וגם העליית שכר אחרי שנה מכוונת שלא תעזבי ותשלמי את הקנס (מה גם שניסיון של שנה זה לא כמו שנתיים)
קיצר תספרי כמה זמן את מחפשת עבודה מה זה מצטיינת ונראה.
בהצלחה

tenen

New member
תתחילי לחפש במרכז ולא בדרום

גם אם אני הייתי מחפש בדרום הייתי מובטל עכשיו עם השנות ניסיון שלי.

closed flower

New member
בטח שאני מחפשת במרכז, אין לי ברירה

אבל יש למשל עבודות בשרון וצפונה שרחוקות מידי, וגם במרכז עצמו אני מוגבלת

למעלה