התייעצות - Experis / Pacific Software

closed flower

New member
התייעצות - Experis / Pacific Software

שלום אנשים יקרים,

אשמח לעצתכם הנבונה:

אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב, לא מאוניברסיטה, אבל מצטיינת.
לצערי אני חסרת ניסיון, אבל היי, כל אחד מתחיל חסר ניסיון...
למען האמת, אני מודעת לעובדה שאני לא באמת יודעת כלום.. לתחושתי האקדמיה לא באמת מספקת את הידע הנדרש ע"מ "להתחיל בעבודה", את ה"תכלס", את מה שדורשים בתעשייה. וזאת מבלי להזכיר את הפער הקיים בין הנלמד באקדמיה למגמות בתעשייה.
כך שאני יכולה באיזשהו מקום להבין את חוסר הדרישה לחסרי ניסיון בתחום וכן את העובדה שיש כאלה שמנסים לנצל אותם...

כך שהסיכויים למצוא מקום עבודה שמחפש חסרי ניסיון ולצלוח את הראיון יחד עם תחושת חוסר הביטחון הזו - הם די נמוכים. לתחושתי אף אפסיים.
מצד שני, אני יודעת שיש לי את הפוטנציאל, אני אוהבת את התחום, יש לי רקע וידע על התחום, ויכולת ללמוד דברים חדשים ופשוט חבל...
והאם התואר הזה, שלא נחשב קל בכלל, הוא לחינם??

ברור לי שכנראה שאצטרך איזושהי הכשרה, אם לא ליווי מסוים בתחילת העבודה. לדעתי זה די טריוויאלי, אך נראה שעבור המעסיקים לא כ"כ, וכך יוצא שהחברות הקטנות מעבירות אותי לחברות הגדולות והחברות הגדולות לקטנות.

לאחרונה נתקלתי בחברת Experis (לשעבר Pacific Software מבית MIT) - שמציעה הכשרה מעשית אינטנסיבית לאנשים במצבי, שאורכת כ-5 חודשים, ולטענתם מעלה את רמת המתכנת חסר הניסיון לזו של בעל ניסיון של כשנתיים+. בנוסף, לטענתם בסוף ההכשרה יש השמה של 90% מהמשתתפים בה.
כשהייתי שם קיבלתי את הרושם שההכשרה ברמה גבוהה, שאשתפשף שם מאוד בתכנות ושהידע שאצבור שם רב, מקצועי, רלוונטי לשוק וכן יעזור לי מאוד לצלוח ראיונות.
רק מה, הם דורשים לחתום על חוזה דרקוני לטעמי - התחייבות שבכל חמשת חודשי ההכשרה ובשנתיים שלאחריהם לא אעבוד או אגיש מועמדות לעבודה באף חברה אחרת, אלא רק לחברות שהם מציעים לי, וכן שלא אפרוש מטעם עצמי מההכשרה אחרי השבועיים הראשונים שלה - במידה ואפר את התנאים אחויב בקנס של 40,000 ש"ח (עלות ההכשרה הניתנת בחינם) + מע"מ. הם גם טענו (בע"פ, לא בחוזה) שהם לא מציעים משרות שלא הגיוני שנסכים אליהן (כגון משרה בצפון למי שגר בדרום).
השכר נמוך יחסית לשוק ועולה בהדרגה (אבל מזה פחות אכפת לי כי חשוב לי מאוד לצבור ניסיון).

ההכשרה עצמה קורצת לי אך החוזה די מרתיע. אם יש כאן בוגרים של הכשרות מטעם החברה הזו, או מי שמכירים כאלה, אשמח לשמוע חוות דעת עליה.
האם החברה באמת מצאה עבודה? האם זה באמת כדאי ומשתלם?

גם למי שלא, אשמח לשמוע את דעתכם!
לצערי נראה שבמצבי הנוכחי זו האופציה הראלית היחידה, אך אני לא רוצה להתחייב לתרמית.

ואם יש כאן סטודנטים למדמ"ח / הנדסת תוכנה - עצתי לכם, השיגו משרת סטודנט. אני העדפתי להשקיע את כל כולי בלמידה ובציונים ותראו איפה אני היום

closed flower

New member
ובקיצור

מישהו מכיר את החברה הנ"ל?
יודע להמליץ עליה / להרתיע מפניה?

אביבקיץ

New member
רק אם מבטיחים עבודה

ומתחייבים על התנאים (לא כקופאית בסופר, למשל).

נראה שאת ההבטחות שלהם אלייך אומרים בעל פה,
אבל את ההבטחות שלך כלפיהם - כותבים בדם

closed flower

New member
רשום בחוזה במפורש:

"מובהר כי החברה אינה מתחייבת להציע לבוגר הכשרה בתום ההכשרה."

amir_aikido

New member
ואם הם לא יציעו לך עבודה? גם תהיי מחוייבת?

מבחינת הכדאיות, אם את לא מוצאת עבודה כבר זמן ממושך ללא סידור כזה, אולי כדאי לך לנסות, ובפרט שאת לא משלמת עליו גרוש כיום, ואין לך הפסד לעומת החלופה (לא מצאת עבודה)

מבחינת אחרת, לא ברור האם הסידור הזה, בהיותו כה א-סימטרי, חוקי:
* אם הם לא יציעו לך עבודה במשך כמה חודשים, עדיין תהיי מחויבת שלא לחפש ולא לעבוד?
* הקנס על הכשרה אמור לרדת פרופורציונלית ביחס לתקופת ההתחייבות
* האם מותר לך לסרב להצעת עבודה שלהם ? (נניח שמסיבות הגיוניות - מיקום מרוחק, שעות נדרשות רבות מדי, ...)

וביחס אלייך, לציונים ולחוסר הנסיון - לא בטוח שהבעיה היא גווקא בחוסר הניסיון ולא במוסד הלימודים. בנוסף, רוב המקומות שאני מכיר מודעים היטב לחוסר ההיכרות של מתחיל עם העולם התעשייתי. ומודעים טוב עוד יותר לכך שכל מהנדס/מתכנת נדרש לתקופת לימוד והכשרה לכל תפקיד חדש.

אמיר

closed flower

New member
תודה!

הבעיה שאין כ"כ משרות המיועדות לבוגרים חסרי ניסיון, במיוחד אם זה ממכללות

amir_aikido

New member
אין משרות יעודיות לאף אחד

כ"א נדרש להוכיח את עצמו בראיון, גם צעיר חסר נסיון, וגם מישהו וותיק ועתיר נסיון. אין אפילו חוקיות ביחס למי קל יותר - יש וותיקים שעבדו במעט מאוד מקומות וכמעט ללא ראיונות עבודה (הגיעו על סמך היכרות) ואם הם מגיעים לראיון - קשה להם לא פחות מלמתחיל.

אמיר

closed flower

New member
יש דרישות למשרה

במשרות המפורסמות.
כמובן שניסיון עוזר לשיווק עצמי וליכולת לענות על שאלות ידע / תכנות בראיונות.

shilat85

New member
אותי זה מרתיע מאוד

40,000?
לא הגזימו?
מילא קנס של 5000 ש"ח.

תשאלי אותם אם ניתן להוסיף ההבטחות בע"פ לחוזה

בכתב. אם לא אז לנטוש אותם... אחרת אם אין הצעות בכלל, אז לשקול (בחיוב).

החברה הזאת עובדת כקבלן משנה לחברה שלי (בפרויקט די מסובך מבחינה טכנית, אני לא מכיר את התכנת שעובד עליו).

salachshabati

New member
יש לדרג את גובה הקנס עפ"י הזמן שחלף ממועד

ההכשרה עפ"י 40000/24 לכל חודש. אם הקורס בחינם ואין לך אפשרויות אחרות לכי על זה.

salachshabati

New member
חומר קריאה בנושא:

http://www1.bizportal.co.il/article/253362

מאמר קצת ארוך אבל לקראת הסוף ראי את הקטע הרלוונטי עבורך:

● לשם ביצוע ניכוי / קיזוז עלות הכשרה במהלך העבודה - נדרשת הסכמה בכתב מהעובד למעביד לבצע ניכוי / קיזוז. מסתבר כי ניסוח משפט לפיו העובד ישלם את עלות ההכשרה - אינו מספק לביצוע הניכוי. בפס"ד גל ניר ? לילית נקבע: "בעניננו ? כל שנאמר: "ישא בעלות ההכשרה"; אין מילה וחצי מילה לענין קיזוז/ניכוי משכרו ולפיכך, לא היתה לנתבעת כל זכות או רשות לבצע את הקיזוז. למעשה די בכך ? כדי לדחות טענת הנתבעת כי הקיזוז בוצע כדין."
במהלך העבודה לא ניתן לנכות יותר מרבע משכר העובד. בסיום העבודה מגבלה זו אינה קיימת.
● הסכום צריך להיות ידוע וברור ("חוב"). נדרשת ראיה ברורה לגבי עלות ההכשרה (כגון חשבונית).
● ההחזר צריך להיות מותנה בתקופת עבודה סבירה ורצוי שיהא מדורג. "הגם שהסעיף - כותרתו, בין השאר "תקופת ההסכם..." ? לא ננקבה בו כלל התקופה החוזית המוסכמת ולמעשה לא צוינה התקופה אף בסעיף אחר בחוזה". (גל ניר-לילית).

closed flower

New member
לא יודעת אם זה רלוונטי כי

יש סעיף בחוזה: "אין בהסכם זה כדי ליצור יחסי עובד מעביד בין הצדדים"

amir_aikido

New member
לידיעתך - סעיפים כאלה לא תמיד קובעים

לא משפטן, אבל נקודה ידועה היא כי סעיפים בחוזה, ובפרט חוזה דרקוני שכולו לטובת צד אחד, לא בהכרח קובעים כשמגיעים לבית-משפט.

אמיר

salachshabati

New member
לכן יש כאן פגיעה בחופש העיסוק שלך, אני בספק

אם החוזה יעמוד במבחן בית משפט.

תראי, אני לא מכיר את החברה הספציפית הזו אבל אם להתייחס לתנאים שציינת:

- קורס של חמישה חודשים אינו מקנה שנתיים נסיון. אני מבין שזו הנקודה שהכי נתפסת אליה ושהכי קרצה לך, כי זה כאילו משלים בדיוק את מה שחסר לך, אבל זה שקר. קורס של חמישה חודשים יכול לתת לכל היותר חמישה חודשי נסיון, ומבחינה מעשית גם זה לא משום שעבודה זו עבודה ולימודים זה לימודים, והשניים אינם תחליפיים ביניהם. נסיון אמיתי נרכש רק בעבודה עצמאית, ולא במסגרת של קורס. אין סיכוי שמעסיקים יתייחסו לבוגרי קורס (כל קורס) של חמישה חודשים כאל אנשים בעלי שנתיים נסיון.

- התחייבות לשנתיים וחצי לא לעבוד בשום מקום שלא דרכם היא התחייבות מאוד ארוכה ולא סבירה בעיני. נניח שאנחנו מאמינים לכם שיציעו לך רק משרות סבירות, ובכל זאת: מה אם יציבו אותך במשרה שתשנאי, עם בוסים שאת לא אוהבת, בטכנולוגיות שאת לא אוהבת, ועם אנשים שאת לא מסתדרת איתם. את תישארי שם שנתיים? מה זה, צבא?

- קנס של 40K ש"ח הוא מאוד גבוה יחסית לעלות של קורס כזה. 40Kש"ח זה יותר מעלות של תואר שלם במדמ"ח באוניברסיטה, ולא בדקתי אבל אני משער שזה גם לפחות כפול מעלות של קורס דומה למה שמציעים לך, אם היית עושה אותו במסגרת פרטית.

לכן בשורה התחתונה, מבלי לחוות כל דעה על החברה המסוימת הזו (פשוט כי באמת אינני מכיר אותה), התנאים שציינת הם קשים מאוד וגרועים מאוד עבורך. הייתי הולך על זה רק אם הייתי בנקודה של ייאוש מאוד עמוק וזו היתה האלטרנטיבה האחרונה.

תוכלי קצת לפרט יותר על איך הגעת לשקול את זה? ספציפית:
- באיזה מוסד לימודים למדת?
- כמה זמן את מחפשת כבר עבודה?
- מקרב אלו שסיימו איתך, כמה מועסקים כבר בהיי-טק?
- בחיפושי העבודה שלך, האם הבעיה העיקרית שלך היא להשיג זימונים לראיונות, או שאת מגיעה לראיונות ולא עוברת אותם? אלו שתי בעיות שונות ולשתיהן פתרונות אפשריים שונים.

t0mer

New member
אני בזמנו גם נתקלתי במודעה שלהם

עברתי על הסילבוס שלהם והוא בהחלט מרשים, הוא כולל תכנים מ"העולם האמיתי".
השאלה מה קורה בפועל אם התכנים שרשומים באמת נלמדים ומתורגלים.

לדעתי אם זה קורס אינטנסיבי עם סטודנטים ברמה גבוהה בהחלט אפשר להקביל את זה ליותר מ5 חודשים ניסיון(לא יודע אם שנתיים), מכיוון שכאשר יש לך הדרכה צמודה אפשר ללמוד יותר מהר מאשר בעבודה.
בעבודה הרבה פעמים צריך לחקור דברים לבד שזה דבר שגוזל זמן.

closed flower

New member
אז ככה

- הם טוענים שזה מקנה ידע ברמה של אנשים שעובדים כמה שנים בתעשייה. זה לא שלא הוזכרה המילה "ניסיון", אבל אתעלם ממנה כי מה שאתה אומר הגיוני בהחלט.
בנוסף ממה שהבנתי (דיברנו גם עם מישהו שנמצא בחודש הראשון של הקורס) מדובר בירידה לעומק של העומק של הקוד, כולל פיתוח מודעות גבוהה לסיבוכיות זמן ריצה ושיפור הקוד..
בנוסף, העניין אצלם זה שהם עובדים עם הרבה חברות (לטענתם) שמכירות את הקורס שלהם, וגם "משווקים" למעסיק את המועמד לפני הראיון.

- שאלתי אותם, מה קורה אם רע לי בחברה - והם אמרו שהיו מקרים כאלה ובמקרה כזה באים לדבר איתם, מסבירים להם והם מעבירים. הבעיה ששוב, כל זה נאמר בע"פ, אין לי באמת ערבות לכך שזה נכון.

- בנוגע לקנס הם אמרו שבד"כ אף אחד לא פורש. כנראה זה בגלל הגובה שלו.

- כשהגעתי לשם לא ידעתי על התנאים ונאמר לי בטלפון שיש 90% השמה. העובדה שאלה 5 חודשים לא מצאה חן בעיניי, אבל כשהייתי שם קיבלתי רושם טוב כמו שכתבתי. רק אח"כ ראיתי את החוזה.
אני מחפשת עבודה כ-4 חודשים.
בהתחלה לא זומנתי לראיונות אפילו, אח"כ המצב השתפר והבעיה הפכה לכך שאני לא עוברת את הראיונות. זה נובע במידה רבה מחוסר הביטחון שהזכרתי, וכי אין לי כ"כ איך לשווק את עצמי בראיון.
בכל מקרה עדיין אין הרבה ראיונות ואין ממש דרישה לחסרי ניסיון.

closed flower

New member
שכחתי לציין

שאני לא גרה במרכז או קרוב לאזור מרוכז של חברות היי-טק ולכן זה עוד יותר מגביל אותי

למעלה