התייעצות שכזו..

birka

New member
התייעצות שכזו..

אני יוצאת עם בחור שצעיר ממני ב-5 שנים.. יוצאים כמעט שלושה חודשים.. זה הקשר הכי ארוך שלי ..:p
אז.. אממ בקצרה- אני די פחדנית.
קשה לי לסמוך על אנשים, ואני ממש מפחדת מלהמשיך לצאת איתו.
הכל טוב, אפילו כמעט מושלם, אבל אין פעם שאנחנו לא יוצאים שאני לא חושבת על להפסיק את הקשר.
אמרתי לו גם.. הוא יודע. ומתחיל להימאס..:( אני בהחלט מבינה למה.. זה מתיש לצאת עם מישהי שמפקפקת כ-ל הזמן.

אני מחבבת אותו ממש, ואני לא רוצה להרוס את זה מפחד. אבל לא מפסיקה לחשוב על העתיד, ועל ה-5 שנים האלה, ושאולי זה סתם קשר ארעי, ואנחנו נפרד בקרוב..

הואגם לא מספר לי על החיים שלו.. כאילו, אני יודעת קצת על המשפחה שלו.. לא יודעת כלום על חברים..
לעומת זאת הוא מכיר את כל המשפחה שלי.
הוא טוען שלא בא לו לשתף אנשים אחרים, שיש לנו משהו טוב, ושאחרים יהרסו לו..
אני מצד אחד ממש מכבדת את זה, ויש בזה משהו.. מצד שני- אני חוששת שאולי הוא מתבייש? בגילאים? או מראה? (אני מלאה). או שאין לו יותר מידי חברים? והוא רואה אותי סוג של מוקפת במשפחה ואנשים וזה מביך?

העלתי את זה פעמיים- הוא מתחמק..

קיצר.. לא יודעת מה לעשות..:(

אני יכולה לומר לך, שחוסר אמון הוא גורם מס' 1, לכך שאת יכולה להשאר לבד, וחבל מאד שכך.
זה מעייף מאד באופן תמידי להיות עם מישהו שחושב שהכל "טוב מדי", ושלא פשוט נהנה וזורם עם בן הזוג שלו, זה מעייף לתת תשובות,
או לספק כל הזמן חומת בטחון לצד השני, לכן את חייבת דחוף לעבוד על זה, כדי שתשארו יחד.

עם זאת, יכול להיות שהוא מזין את חוסר הבטחון שלך, ע"י זה שהוא לא מכניס אותך לעולם שלו.
אולי הוא יודע שהסביבה שלו ביקורתית, ושהם לא יקבלו בעין יפה את הבדל הגילאים, ויקשו עליכם, למרות זאת, אם טוב לו והוא אוהב אותך,
הוא יצטרך להתמודד עם כל העתיד לבוא, וכן להניח לך להכנס לעולם הזה.
המנעות מבעיות לא תפתור אותן.

אני חושבת שאת בהחלט צריכה לדבר איתו על זה .
פשוט לומר לו שאתם יחד, ולא משנה מה יהיה , אתם תשארו יחד ותתמודדו עם זה כי ככה זה קשר זוגי.
ההתחמקויות שלו מזה, בהחלט לא מועילים לחששות שלך, ואם תמשיכו כך, שניכם תפסידו.

אתם במערכת זוגית...

אמורה להיות ביניכם פתיחות עם נכונות לפתור הכל בעזרת תקשורת, אחרת איך אפשר..?

פשוט תאמרי לו שאת באמת מעוניינת לדבר יתו על הנושא כי הוא חשוב, ואתם יחד תוכלו למצוא את כל הפתרונות שצריך .

ככה נראית לך זוגיות?

מה זה או שתהני או תעזבי?

אם יש בעיה כלשהי עם הצד שלו, והוא אוהב אותה, הוא צריך לדעת להתמודד יחד איתה עם הכל.

בכל קשר יש בעיות, מה שיפה זה שמדברים ומעלים אותן כדי לפתור.

2461

New member
אם הוא מתבייש בה אז הוא לא שווה שהיא תילחם

עליו

birka

New member
אני לא יודעת אם זה המצב...

לא הכרתי את המשפחה/חברים זה נכון, אבל מבחינת ציבור וכאלה- אנחנו מטיילים בכל מקום- רגיל. זה לא שאנחנו נפגשים באיזשהו כוך שאף אחד לא רואה אותנו.

אני מנסה להפריד בין השריטות שלי (רבות) לבין המציאות.. והן לא בהכרח זהות.

כתוב שהקשר טוב, אפילו טוב מדי

לטענתה..
אם זה אכן כך, והוא יודע שבצד שלו יצוצו בעיות מחוסר קבלה מכל סיבה שהיא,
אני אבין את הרצון שלו להמנע מעימותים.
אבל זה לא יפתור אותם ויש מקום להתעמת איתו בנושא ממקום חיובי בשביל לתת גם לה את
הבטחון, ובשביל לעבור את שלב ההכרות.
אם הוא יסרב, הוא פשוט פחדן או לא אוהב מספיק, שאלה שתי סיבות טובות להפרד.
יש הרבה מקרים בהם משפחה נוטה לעשות קשיים, עדיין לפני שבורחים שווה לנסות להתמודד אם זה רצון הדדי להשאר יחד.

ivgy1980

New member
זוגיות זו תקשורת

אין להם תקשורת. הוא לא מדבר איתה, לא נפתח כלפיה.
או שיש לו בעיה כלשהי, או שהוא פשוט לא מבין, או שמבחינתו זה סתם קטע חולף.
אבל אם אין הדבר הבסיסי ביותר - תקשורת - אז מה בעצם הטעם? אין פה זוגיות!

שלום

כחלק מהשיחות שלכם, שאלי אותו הרבה על חייו והיראי מתעניינת. אמרי לו שחייו מעניינים אותך כי את אוהבת אותו (או מחבבת) ורוצה להשתתף במה שחשוב לו. השקיעי בו בהרבה נתינה כנה במלים ובמעשים, ואז פחות תצטרכי לפחד מעזיבה כי יותר סביר שירצה להישאר.

2461

New member
בחור שלא משתף את חברה שלו בחיים שלו....

לא הייתי סומכת עליו כל כך...סורי

birka

New member
הוא משתף.. חחח

לא כמוני. לכל אחד מאיתנו יש את הרמות שלו.. של מה שהוא מוכן לחשוף. לא לכולם זה מגיע בקלות.
בכל מקרה, אקח את העצות ואנסה לדבר איתו.. תודה!

2461

New member
אז תני לזמן לעשות את שלו...בסופו של דבר הוא

יפתח וידבר על עצמו יותר...יכול להיות שהוא לא רגיל לזה

PropellerBeanie

New member
זה לא חייב להעיד על כלום

המשפחה שלי לא יודעת על רוב הבחורות שיצאתי איתן. זה לא עניין של בושה אן חשש, אלא כי הידיעה הזאת מסמלת אצלי כוונה מסוימת כלפי הבחורה. מבחינתי, להכיר למשפחה שלי את חברתי זה לאותת שאני שוקל להתחתן איתה. לפחות אצלי זה עניין תרבותי. מה הרקע של הבן זוג שלך?

birka

New member
וואלה?

הוא אשכנזי..
ואני לא ביקשתי להכיר את המשפחה שלו.. את החברים כן.. משפחה- אני מבינה שזה "כבד".

PropellerBeanie

New member
גם חברים זה יכול להיות כבד

אני גדלתי על משפטים כמו "גבר אמר - גבר עשה". אם אני מציג לחברים שלי מישהי בתור בת זוגי, ואז אחרי חודש אנחנו נפרדים - ארגיש בושה מול החברים שלי על זה שהצגתי להם מצג שווא. אבל זה כמובן נכון רק עבור מעגל חברים קרובים מאוד; במידה ומדובר בידידים "סתמיים", אין לי שום בעיה להיפגש איתם ועם בחורה שהכרתי אתמול.

עד כמה הוא חושש מעמימות? יכול להיות שהוא עדיין לא מוכן להגדיר את היחסים שלהם באופן פורמלי, אבל מרגיש שאת דוחפת אותו לכיוון הזה. גם לי זה מרגיש קצת כאילו שאת רוצה להיכנס לעולמו בכדי לחזק את מעמדך בתור "החברה רשמית". יכול להיות שזה לא נכון, אבל זאת התחושה שלי וקיימת אפשרות שגם לבן זוגך יש הרגשה דומה.

sani48

New member
מה זה השטויות האלה?

למה שתרגיש בושה מול חברים שלך אם תפרד מחברה שלך אחרי חודש?זה דבר טיבעי שמנסים ולא יוצא,אין בזה שום בושה,אם הייתה נישאר תקופה ארוכה עם מישהי שלא מכבדת אותך,בזה יש כבר בושה וחוסר כבוד עצמי,,כניראה החברים שלך לא באמת חברים אם אתה מרגיש שהם שופטים אותך ומנתחים לך את החיים בצורה שכזו,במקום לפרגן ולתמוך בך תמיד,או שזה סתם הרגשה אישית שלך,והם לא באמת כאלה,ולגבי הבחורה שפתחה את השרשור,לפי איך שזה ניראה הוא חושש מהתגובות של החברים שלו שלא יפרגנו לו משום מה,לא יודע מה הסיבה(אם זה בגלל הגיל,מראה,או משהו אחר)אבל על כל מיקרה אם הוא לא מוכן להתגאות בך,ובמה שיש לו,אז הוא לא באמת אוהב אותך,והוא בעצם איתך מתוך נוחות,או שהוא פשוט פחדן,מקווה בשבילך שאני טועה,דרך אגב בת כמה את?

למעלה