התייעצות/ רעיונות

אמא 090606

New member
התייעצות/ רעיונות

אני עומדת לבצע ניתוח קיסרי בעוד שבועיים. ובאחד מהתכתובות פה המליצו לקנות לאח הגדול מתנה מהתינוק שנולד. הרעיון מצא חן בעיני מאוד רק שאין לי מושג מה לקנות. הבת שלי בת 3, חגגה לפני 3 שבועות יום הולדת וקיבלה כל מה שביקשה. למישהי יש רעיון? או לקנות עוד בובה וזהו?

בוליפלג

New member
רעיונות..

אם היא מזהה את שמה - חולצה שכתוב עליה אני XXX האחות הגדולה.. עם תמונה שלה או תמונה של דמות שאהובה עליה (מצוירת או לא). אם תהיו ממש זריזים תוכלו אפילו לצלם את התינוק החדש
ולשים תמונה שלו על החולצה! אפשר גם מתנות שמאפשרות לה להיות שותפה (במידה זו או אחרת) לעשייה שלך אחרי הלידה - בובת תינוק עם חיתולים (להחלפה), מוצץ, בקבוק וכד, יש למצוא ערכות כאלה בחנויות הצעצועים - הכל כלול מה שנקרא
לפני שבוע ראיתי שיש לפישר-פרייס עריסה/לול שמיועד לבובה עם מיני מובייל
אם היא אוהבת משחק בבובות, מיטה שכזו עם בובת תינוק, שוב, יכולה לאפשר לה עיבוד חוויה ותחושת שליטה ובעלות על הבובה שלה.

אמא 090606

New member
הרעיון השני נראה לי אבל...

איך עושים את זה? לומר לה שהתינוק קנה לה את המתנה? לגבי בובה עם עריסה, יש לה כבר.

אילתית 2

New member
לא אומרים שהתינוק קנה לה מתנה..

זו מתנה מההורים שעכשיו יש לה אח קטן והיא אחות גדולה/בוגרת כמו שכתבתי כבר מתנה/הפתעה קטנה לתשומת לב

אילתית 2

New member
היי קודם כל שיהיה בהצלחה ובקלות ../images/Emo57.gif

אצלי קניתי לגדולה מתנה קטנה מן "הפתעה" ולא משהו בומבסטי לתשומת לב שנתתי לה בבי"ח כשהיא הגיעה אליי...תאמת לא זוכרת מה קניתי
עברו לי כבר 3 שנים מאז
*חשבי על דברים שיכולים לשמח אותה חוברת עבודה / לימוד / צביעה משהו לעבודות יצירה - צבעים / מדבקות / גואש וכו.. ספר

../images/Emo45.gif אנחנו קנינו פאזל

ושמנו בתיק הלידה. כשהגדולה (3) באה לבקר בפעם הראשונה נתנו לה ואמרנו שזו מתנה מהתינוקת לכבוד זה שהיא אחותה הגדולה. עד עכשיו היא קוראת לפאזל "המתנה ש... קנתה לי"

xxss1

New member
מצטערת שאני נדחפת....

לבן שלי יש יום הולדת ב 2/7 .יום הולדת של גיל 3. התחילו לשאול אותי (הקרובים אלינו) מה לקנות. מההורים שלי ביקשתי אופניים. מגיסתי לגו "של גדולים". מה עוד? משחקי קופסא יש לו בשפע....

אמא 090606

New member
אנחנו קנינו לה אופניים וקסדה

ומהיתר שידענו שאין להם אפשרות להשקיע ביקשתי מתנות כמו: 1. cd של משחקי מחשב - המארז של איתמר, תותית, ומארז של הכרת אותיות ומספרים (ויתרתי על קונפי והחלטתי ללמד אותה ישר להשתמש בעכבר). 2. משחק מדהים שנקרא "לוגיקיד" (במילה אחת) משחק שמחליף את "עמי חכמי". המשחק מכיל 98 כרטיסיות ובעזרת לחיצות של הילד על התשובות הנכונות, המכשיר מודיע מיידית: "נפלא, מצויין, טוב מאוד". 3. היא קיבלה ספרים. מומלץ "לקוף יש בעיה". יתר התמנות היו ברבי ופאזלים.

רונית י

New member
אני לא כ"כ אוהבת את הרעיון הזה

כאילו מצד אחד התינוק קטן ואי אפשר עוד לשחק איתו והוא אפילו לא יכול להחזיק את הראש שלו לבד אבל לקנות מתנה הוא יכול? אני מעדיפה לקנות לבכור מתנה ולהגיד לו לכבוד זה שנולד לו אח או משהו כזה. גם למשפחה הקרובה אפשר להמליץ להביא משהו קטן לילד הגדול ולא רק לתינוק (בטח יעשו זאת לבד).

מרגישה בדיוק כמוך

אנחנו קנינו לשירה לקראת הלידה בובה של איה החמור (היא מאוד אוהבת אותו), ספר, טושים, והכנתי לה אלבום מיניאטורי עם תמונות שלה,שלי ושל בעלי. ככה יהיו לי הרבה מתנות לתת לה בכל פעם שתבוא לבי"ח. ונגיד לה שהמתנות עם מאיתנו.

רונית י

New member
הוא לא צריך אבל אם מישהו רוצה

לשמח אותו ולשדר שזה אירוע משמח אז למה לא. המתנה היא לא פיצוי.

רונית י

New member
לא רואה סיבה למה לא לתת מתנה

זה אירוע של פעם בכמה שנים ובד"כ הילד הגדול רואה שהתינוק מקבל מתנות אז יכול להיות נחמד אם גם יחשבו עליו.

אני לא רואה סיבה למה לא לתת מתנה כל יום

ולפעמים אני גם קונה, אבל אני לא משייכת את זה לארוע (גם לא קוראת לזה מתנה) לא אוהבת לקשר אח קטן במתנה אין שום סיבה בעולם שהוא ירגיש שמגיע לו פיצוי.

הוא לא צריך אבל

זה סוג של פיצוי ובעיניי לפחות, זה לא כזה רע. זו תק' מטלטלת ומבלבלת גם בשביל האח הגדול. המעמד שלו משתנה, אמא נעלמת לכמה ימים ופתאום שינוי גדול ואמא של פנויה תמיד אליו (פיזית וגם רגשית), אז מה כזה נורא בלתת לו מתנה עם סיבה שאנחנו מאד אוהבים אותך וחושבים עליך וקנינו לך משהו? כך אני רואה את זה. אגב, רננה קיבלה במתנה בובה תינוקת ונהנתה להניק אותה בזמן שאני הנקתי את רעות:)

יו! זה גם מה שתומר עשה../images/Emo9.gif

הוא היה מניק בובה,ומחתל ומשכיב לישון(את זה הוא עדיין עושה בליווי של "נומי נומי ילדתי...") זה היה כזה חמוד
מה שלא היה חמוד,זה שהוא היה מנסה להניק את טל...וטל היה בוכה כי אין שם חלב

למעלה