התייעצות רגע לפני...

מצב
הנושא נעול.

limor1975

New member
התייעצות רגע לפני...

התייעצות רגע לפני...
שלום לכולן, אני לימור, בת 29, אמא לילד בן חצי שנה (שנולד לאחר IVF ראשון החזרה שניה של מוקפאים) וכבר מציצה לכאן שוב... בוגרת פורום פוריות
וכבר מתכננת את הבא... ורוצה העתק מדויק...
נו טוב... יש לי עוד מוקפאים אז הם למעשה תאומים שלא נולדו באותה הלידה...
אז רגע לפני שאנחנו מתחילים שוב (נו טוב... אם "רגע" נקרא עוד 1/2 שנה... פלוס מינוס
) רציתי לשאול שאלה לגבי בדיקות גנטיות בכדי שאם יש צורך לעשות משהו עדיף עכשיו ב"תקופת ההמתנה"... אז ככה: הבנתי שהיום נוספו בדיקות גנטיות חדשות - האם יש טעם לעשות אותן או שאם יש לי ילד אחד בריא בבית {
}ובידי תוצאות תקינות של X שביר, טיי-זקס, CF, חרשות גנטית זה מספיק
זה מה שביקשו מאיתנו לעשות בזמנו (בשנת 2000). המשך חתירה נעימה וקצרצרה מאחלת לכולן להגיע ליעד במהרה
חג שמח
לימור

נחמד לראות אותך כאן!

התייעצות רגע לפני...
שלום לכולן, אני לימור, בת 29, אמא לילד בן חצי שנה (שנולד לאחר IVF ראשון החזרה שניה של מוקפאים) וכבר מציצה לכאן שוב... בוגרת פורום פוריות
אז רגע לפני שאנחנו מתחילים שוב (נו טוב... אם "רגע" נקרא עוד 1/2 שנה... פלוס מינוס
) רציתי לשאול שאלה לגבי בדיקות גנטיות בכדי שאם יש צורך לעשות משהו עדיף עכשיו ב"תקופת ההמתנה"... אז ככה: הבנתי שהיום נוספו בדיקות גנטיות חדשות - האם יש טעם לעשות אותן או שאם יש לי ילד אחד בריא בבית {
זה מה שביקשו מאיתנו לעשות בזמנו (בשנת 2000). המשך חתירה נעימה וקצרצרה מאחלת לכולן להגיע ליעד במהרה
חג שמח
לימור
נחמד לראות אותך כאן!
שלום לך! לגבי שאלתך, אני, אישית, לא הייתי רצה לעשות עוד בדיקות גנטיות. אבל אולי אני זה לא דוגמה כי לא עשיתי אף אחת חוץ מטיי-זקס. מהצד השני אם את מתכננת לעשות בדיקות כאלה, אז כמובן שעדיף בתקופת ההמתנה, כמו שקראת לה. בכל מקרה, חג שמח ובהצלחה (בעוד חצי שנה...)!

limor1975

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo85.gif

נחמד לראות אותך כאן!
שלום לך! לגבי שאלתך, אני, אישית, לא הייתי רצה לעשות עוד בדיקות גנטיות. אבל אולי אני זה לא דוגמה כי לא עשיתי אף אחת חוץ מטיי-זקס. מהצד השני אם את מתכננת לעשות בדיקות כאלה, אז כמובן שעדיף בתקופת ההמתנה, כמו שקראת לה. בכל מקרה, חג שמח ובהצלחה (בעוד חצי שנה...)!

דובה קטנה, כיף לראות פנים מוכרות אבל לא כאן...
מחזיקה לך
ומקווה להפגש איתך בפורום השכן השמח יותר... והעגלגל יותר... תודה על התשובה
לימור

venus13

New member
אני בעד לעשות

דובה קטנה, כיף לראות פנים מוכרות אבל לא כאן...
מחזיקה לך
ומקווה להפגש איתך בפורום השכן השמח יותר... והעגלגל יותר... תודה על התשובה
לימור
אני בעד לעשות
זה שיש ילד בריא בבית זה לא אומר שחלילה לא יכול להיות שבכל זאת יש איזושהי בעיה גנטית למעשה גם אם לשני בני הזוג אותה בעיה גנטית - יש "רק" כ - 25% סיכון שהעובר יהיה חולה. ולכן ישנם ילדים חולים שנולדים להורים בריאים מקווה שבקרוב תהרי שוב ויהיה לך שיחזור של ההצלחה בהצלחה ונוס

Hamsa

New member
אני יודעת שיש איזו בדיקה גנטית חדשה

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
אני יודעת שיש איזו בדיקה גנטית חדשה
לא זוכרת בדיוק איך קוראים לה בכל אופן ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך. בהצלחה רבה ושהות קצרצרה כאן...

איזה יופי שאת כבר חושבת על אח/ות

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
איזה יופי שאת כבר חושבת על אח/ות
לעמית כל הכבוד ומקווה שזה ילך לך מהר ומוצלח בהצלחה וחג שמח

דש1דש

New member
הי לימורי!!!!

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
הי לימורי!!!!
יש בדיקות חדשות - תבדקי עם המרכז הגנטי לגבי המוצא שלך - אם יש טעם. בהחלט שווה - יש לי חברים שהיא עכשיו בהריון שלישי - ועשתה בדיקות וגילתה שהיא נשאית של אחת החדשות שלא היו אז - והם בלחץ נוראי - למרות שני ילדים גדולים ובריאים לחלוטין בבית - למה להוסיף לחץ מיותר אם בבדיקה קטנה זה מתגלה??? אבל תבררי אם מה שגילו מאז רלווטני עבורכם או לא.

אפרת12

New member
אני מניחה שהמחלה היתה, רק לא

הי לימורי!!!!
יש בדיקות חדשות - תבדקי עם המרכז הגנטי לגבי המוצא שלך - אם יש טעם. בהחלט שווה - יש לי חברים שהיא עכשיו בהריון שלישי - ועשתה בדיקות וגילתה שהיא נשאית של אחת החדשות שלא היו אז - והם בלחץ נוראי - למרות שני ילדים גדולים ובריאים לחלוטין בבית - למה להוסיף לחץ מיותר אם בבדיקה קטנה זה מתגלה??? אבל תבררי אם מה שגילו מאז רלווטני עבורכם או לא.
אני מניחה שהמחלה היתה, רק לא
הבדיקה, נכון
...

היי לימור

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
היי לימור
אחרי החתונה שלנו, כשרצינו להכנס להריון, עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות שהיו בשוק. ארבע וחצי שנים אחרי זה, כשהצלחנו להכנס להריון, כבר היו עוד כמה בדיקות. כדי לא לדקור את עצמי יותר מידי שלחתי את ליאור והוא קיבל תשובה שלילית ופטר אותי מהעניין. הפעם החלטתי ללכת על ה"שיטה הפסימית" ולחכות להריון לפני שעושים בדיקה גנטית כלשהי.

MIF2002

New member
הי לימור

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
הי לימור
גם אנחנו התלבטנו בענין והתייעצנו במרפאה לגבי זה. אמרו לנו (ואני מודה שישי בזה משהו) שאין מה למהר לעשות את הבדיקות כל עוד את מחזירה עוברים קפואים, כי ממילא הם כבר שם, אז אחרי שתהיי בהריון תוכלי לעשות את הבדיקות הנוספות, ואם חס וחלילה ימצאו אצלך משהו, אז תעשי מי שפיר. זה גם מה שהחלטנו לעשות. בינתיים חג שמח !!!!

דש1דש

New member
לא ממש מסכימה.....

הי לימור
גם אנחנו התלבטנו בענין והתייעצנו במרפאה לגבי זה. אמרו לנו (ואני מודה שישי בזה משהו) שאין מה למהר לעשות את הבדיקות כל עוד את מחזירה עוברים קפואים, כי ממילא הם כבר שם, אז אחרי שתהיי בהריון תוכלי לעשות את הבדיקות הנוספות, ואם חס וחלילה ימצאו אצלך משהו, אז תעשי מי שפיר. זה גם מה שהחלטנו לעשות. בינתיים חג שמח !!!!
לא ממש מסכימה.....
הרי אם יתברר שיש נשאות זהה של מחלה אצל שני ההורים - חס וחלילה - אפשר להוציא תא אחד מהעובר המופשר ולבדוק אותו - וככה להבטיח שאין את המחלה גם אצלו... זה לא שעושים IVF בשביל זה - אבל אם ממילא ב-IVF יש את האפשרות (הלא זולה) הזו - ולא לחכות להריון וחס וחלילה לבצע הפלה בגלל מי שפיר
שלא נדע.....

MIF2002

New member
בעובר קפוא הסיכוי שישרוד אפסי

לא ממש מסכימה.....
הרי אם יתברר שיש נשאות זהה של מחלה אצל שני ההורים - חס וחלילה - אפשר להוציא תא אחד מהעובר המופשר ולבדוק אותו - וככה להבטיח שאין את המחלה גם אצלו... זה לא שעושים IVF בשביל זה - אבל אם ממילא ב-IVF יש את האפשרות (הלא זולה) הזו - ולא לחכות להריון וחס וחלילה לבצע הפלה בגלל מי שפיר
שלא נדע.....
בעובר קפוא הסיכוי שישרוד אפסי
שאלנו את השאלה הזו כשהציעו לנו לעשות את הבדיקות הגנטיות רק אחרי שיהיה הריון, מה פתאום, אמרנו, הרי אפשר לבדוק גם לפני. ענו לנו שהסיכוי שעובר קפוא שהופשר ישרוד בדיקה כזו הוא אפסי. בבדיקה בעצם מוציאים ממנו עוד תא לבדיקה, אחרי שלא כל התאים שורדים את הפשרה ממילא. אז האפשרות היא או שלא להשתמש במוקפאים, ולעשות בדיקה כזו של עוברים טריים לפני החזרה, או להחליט שכן להחזיר את המוקפאים הקיימים ואם יתגלה משהו לפעול בהתאם. בכל מקרה זו החלטה מאוד אישית, כמו גם ההחלטה לבצע מי שפיר או לא.

מריםXX

New member
מסכימה עם כל מלה

לא ממש מסכימה.....
שלא נדע.....
מסכימה עם כל מלה
וגם מכירה זוג שעושה אבחון טרום השרשתי כי התגלה ששניהם נשאים לדיסאוטונומיה. זו מחלה ישנה ובדיקה חדשה, ומחלה איומה מאין כמוה, שסובלים ממנה ומתים ממנה בגיל צעיר. אני הייתי רוצה לדעת אם אני בסיכון ללדת ילד חולה, ואם מתגלה שכן, ומתגלה בהריון שהילד אכן חולה אז עם כל הצער הייתי חושבת שאין לי ברירה אלל למנוע ממנו ומאיתנו את החיים רוויי הסבל שהיא מביאה בהכרח. לא הייתי רוצה לסמוך על המזל.

מריםXX

New member
גם אנחנו עשינו בדיקות גנטיות

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
גם אנחנו עשינו בדיקות גנטיות
כשהתחלנו לנסות, וכשהשגנו הריון, 5 שנים אחר כך, כבר נוספו עוד כמה וכמה בדיקות. עשינו את כולן, וזה היה קל במיוחד כי הדנ"א שלנו נשמר במכון הגנטי שבו עשינו את הבדיקות הקודמות. לדעתי: לעשות. אמנם אנחנו נטחנים בידי האינטרסים הכלכליים של המכונים, אבל יש בזה גם אינטרס שלנו, כי אם חס וחלילה מתגלה נשאות למחלה קשה הייתי רוצה לדעת זאת לפני ההריון.

anguly

New member
מה הבדיקות החדשות???../images/Emo67.gif

התייעצות רגע לפני...
חג שמח
לימור
מה הבדיקות החדשות???

הי לימור! ברוכה הבאה ובהצלחה בעוד חצי שנה! במהלך ההריון של נועהשהיה די מזמן- לפני 4 שנים ב2000, עשיתי את כל הבדיקות שהיו ידועות אז. עכשיו אני בעיצומם של ניסיונות חדשים - ולא ידעתי שיש בדיקות חדשות שנוספו. את יודעת לאיזה מחלות, האם נוספו אחרי 2000, האם צריך לחזור על הבדיקה, או כמו שנכתב כאן לבקש מהמכון שיריץ את הבדיקה על ההרכב הגנטי שכבר נלקח בעבר? אשמח לקבל תשובות ממך או מאחרות כאן - הלחצתן אותי...

מריםXX

New member
קודם כל - לא להילחץ!

מה הבדיקות החדשות???

הי לימור! ברוכה הבאה ובהצלחה בעוד חצי שנה! במהלך ההריון של נועהשהיה די מזמן- לפני 4 שנים ב2000, עשיתי את כל הבדיקות שהיו ידועות אז. עכשיו אני בעיצומם של ניסיונות חדשים - ולא ידעתי שיש בדיקות חדשות שנוספו. את יודעת לאיזה מחלות, האם נוספו אחרי 2000, האם צריך לחזור על הבדיקה, או כמו שנכתב כאן לבקש מהמכון שיריץ את הבדיקה על ההרכב הגנטי שכבר נלקח בעבר? אשמח לקבל תשובות ממך או מאחרות כאן - הלחצתן אותי...
קודם כל - לא להילחץ!
תרימי טלפון למכון הגנטי שבו עשיתם את הבדיקות הקודמות. הם יידעו מה התווסף מאז וגם אם הדנ"א שלכם שמור שם. אנחנו זכרנו שהרשנו להם לעשות שימוש בדנ"א שלנו לצורכי מחקר, וכך נחסכה מאיתנו בדיקת דם נוספת (ויותר מכך, ריצה למכון). אם הדנ"א שלכם שמור שם, יוכלו להריץ את הבדיקה עליו (בתנאי נשמר במב סביר). כבר אין לי המסמכים שבהם כתוב מהן הבדיקות הגנטיות שנהוגות עכשיו, אבל נדמה לי שלנו נוספה דיסאוטונומיה משפחתית, ועוד 2 בדיקות שאני לא זוכרת (סליחה) - ייתכן שיש על זה חומר בהריון אחרי טיפולים. בכל מקרה יועצים גנטיים ישמחו מאד מאד למכור את מרכולתם, כידוע.

anguly

New member
בפעם שעברה המכון פישל...

קודם כל - לא להילחץ!
תרימי טלפון למכון הגנטי שבו עשיתם את הבדיקות הקודמות. הם יידעו מה התווסף מאז וגם אם הדנ"א שלכם שמור שם. אנחנו זכרנו שהרשנו להם לעשות שימוש בדנ"א שלנו לצורכי מחקר, וכך נחסכה מאיתנו בדיקת דם נוספת (ויותר מכך, ריצה למכון). אם הדנ"א שלכם שמור שם, יוכלו להריץ את הבדיקה עליו (בתנאי נשמר במב סביר). כבר אין לי המסמכים שבהם כתוב מהן הבדיקות הגנטיות שנהוגות עכשיו, אבל נדמה לי שלנו נוספה דיסאוטונומיה משפחתית, ועוד 2 בדיקות שאני לא זוכרת (סליחה) - ייתכן שיש על זה חומר בהריון אחרי טיפולים. בכל מקרה יועצים גנטיים ישמחו מאד מאד למכור את מרכולתם, כידוע.
בפעם שעברה המכון פישל...
את הבדיקות הקודמות עשיתי במהלך ההריון, אחת הבדיקות התקלקלה (משהו טכני), והסתומים לא הודיעו לי. כשחלף הזמן שהוקצב לבדיקה - התקשרתי לברר, הם התחילו לגמגם, שהייתה בעייה...ואני צריכה לחזור על הבדיקה שוב! בשלב זה הייתי בשבוע 16 - לחזור על הבדיקה היה אומר לפי לוחות הזמנים שלהם (5 שבועות) לקבל תוצאות בשבוע 21, ואם יש בעייה רק אז לעשות מי שפיר - ולגלות אם יש תקלה בשבוע 26 - שזה תינוק חי - אז מה המפלצת ענתה לי - אפשר לדאוג שהוא לא יהיה חי! כתוצאה מזה - התחלתי לצרוח עליה בהיסטריה, למה לא הודיעו לי שיש בעייה, והיא מציעה לי פתרון של רצח !! אז היא אמרה שניסו לתקן את התקלה ולא רצו להטריח אותי לבדיקת דם סתם! צרחתי עליה שעברתי מיליון בדיקות דם כדי להשיג את ההריון הזה, ועוד אחת לא הייתה משנה לי - ושאני לא מוכנה לעשות בדיקה עכשיו כי ממילא התוצאות יגיעו מאוחר מדי. הם נלחצו נורא, וניסו לשכנע אותי דרך מנהל המכון, ואמרו שבעקבות המקרה שלי שינו את הנהלים - כי זו ממש פשלה, והם הבטיחו תוצאות תוך שבועיים. בסופו של דבר הרופא שלי שיכנע אותי שגם אם אני כועסת הוא כן ממליץ לעשות. אז עשיתי, קיבלתי תשובה תקינה אחרי שבוע אחד בלבד!!! אולם כל הסיפור (בעיקר זה שצרחתי) הזיק לי להריון - בעקבות השיחה הנסערת - קיבלתי צירים - שהמשיכו עד סוף ההריון שאת מרביתו ביליתי בשמירת הריון. אפילו תכננתי לתבוע אותם, בסוף לא היה לי כוח להתעסק עם זה, אבל עד היום המחשבה על בדיקות גנטיות עושה לי רע...

מריםXX

New member
אוי, איזה סיפור זוועה ../images/Emo46.gif

בפעם שעברה המכון פישל...
את הבדיקות הקודמות עשיתי במהלך ההריון, אחת הבדיקות התקלקלה (משהו טכני), והסתומים לא הודיעו לי. כשחלף הזמן שהוקצב לבדיקה - התקשרתי לברר, הם התחילו לגמגם, שהייתה בעייה...ואני צריכה לחזור על הבדיקה שוב! בשלב זה הייתי בשבוע 16 - לחזור על הבדיקה היה אומר לפי לוחות הזמנים שלהם (5 שבועות) לקבל תוצאות בשבוע 21, ואם יש בעייה רק אז לעשות מי שפיר - ולגלות אם יש תקלה בשבוע 26 - שזה תינוק חי - אז מה המפלצת ענתה לי - אפשר לדאוג שהוא לא יהיה חי! כתוצאה מזה - התחלתי לצרוח עליה בהיסטריה, למה לא הודיעו לי שיש בעייה, והיא מציעה לי פתרון של רצח !! אז היא אמרה שניסו לתקן את התקלה ולא רצו להטריח אותי לבדיקת דם סתם! צרחתי עליה שעברתי מיליון בדיקות דם כדי להשיג את ההריון הזה, ועוד אחת לא הייתה משנה לי - ושאני לא מוכנה לעשות בדיקה עכשיו כי ממילא התוצאות יגיעו מאוחר מדי. הם נלחצו נורא, וניסו לשכנע אותי דרך מנהל המכון, ואמרו שבעקבות המקרה שלי שינו את הנהלים - כי זו ממש פשלה, והם הבטיחו תוצאות תוך שבועיים. בסופו של דבר הרופא שלי שיכנע אותי שגם אם אני כועסת הוא כן ממליץ לעשות. אז עשיתי, קיבלתי תשובה תקינה אחרי שבוע אחד בלבד!!! אולם כל הסיפור (בעיקר זה שצרחתי) הזיק לי להריון - בעקבות השיחה הנסערת - קיבלתי צירים - שהמשיכו עד סוף ההריון שאת מרביתו ביליתי בשמירת הריון. אפילו תכננתי לתבוע אותם, בסוף לא היה לי כוח להתעסק עם זה, אבל עד היום המחשבה על בדיקות גנטיות עושה לי רע...
אוי, איזה סיפור זוועה

אז את מעדיפה ללכת למכון אחר? אנחנו עשינו באיכילוב והיה בסדר גמור.

anguly

New member
גם אני עשיתי באיכילוב......./images/Emo3.gif

אוי, איזה סיפור זוועה

אז את מעדיפה ללכת למכון אחר? אנחנו עשינו באיכילוב והיה בסדר גמור.
גם אני עשיתי באיכילוב.....

אני מקווה שהל למדו את הלקח מהמקרה שלי - ובאמת יישמו לקחים כפי שהם אמרו!

עמית@

New member
אצלי הם היו סופר בסדר (אולי אחרי

גם אני עשיתי באיכילוב.....

אני מקווה שהל למדו את הלקח מהמקרה שלי - ובאמת יישמו לקחים כפי שהם אמרו!
אצלי הם היו סופר בסדר (אולי אחרי
המקרה שלך??) והתקשרו שוב ושוב והזמינו אותי לייעוצים ואף טרחו ליידע אותי על שינויים בכיולי המכשירים שלהם (מזערי, אבל נותן תחושה טובה, היו לי כמה וכמה דברים שיצאו לא תקינים)

מצב
הנושא נעול.
למעלה