התייעצות קלה...

סנדרין

New member
אבוי ל-XP האבוד ../images/Emo7.gif../images/Emo142.gif

לא נורא - את ההרפתקה עם סנדרין הקוסמת, אני מתחילה עם יותר XP מהשאר, ומנצלת אותו לחפצים כמובן. *כסף* *כסף* כסף* אגב, מישהו יודע במקרה באיזו רמה צריך להיות בשביל להכין חפץ +2 ל-Ability? *תגידו 4*
 

EverMan

New member
שחקנים מפונקים ...

מכינים דמויות סופר-הירואז ועוד מקבלים תוספת XP ...
 

רמץ

New member
אני רוצה לפתוח מחדש את הדיון על

השקעת נק"נ בחפצי קסם. זה פשוט לא הוגן! אם ליצירת חפצי קסם צריכה להיות איזושהי השפעה על הנק"נ של דמות, הרי שהיא צריכה להעלות ולא להוריד. ועוד האופן העלוב שבו טיפלו (או יותר נכון - לא טיפלו) בבעיית הנק"נ שמושקע כבר בדרגה... המפף! לדעתי המחיר הנוסף ליצירת חפצי קסם צריך להיות אחד או יותר מהבאים: א. הגבלה זמנית של מספר הלחשים ביום (כמות הלחשים, עוצמה הלחשים ותקופת ההגבלה תלויים בעוצמת החפץ). ב. אובדן זמני של חוסן (מספר נק' החוסן שיאבדו תלוי בעוצמת החפץ. קצב התחדשות החוסן יהיה בערך נק' אחת לשנה). ג. הזדקנות (לפי עוצמת החפץ. עשוי להיות מותאם גם לגזע באופן יחסי לתוחלת החיים). דעות, מישהו?
 

אלדריון

New member
אני לא יודע.

פעם מאד בזתי לרעיון שמאבדים נק"נ על יצירת חפצים קסומים, וטענת בלהט כי צריך לקבל נק"נ על זה- זה מוסיף נסיון לקוסם, במובן הכי בסיסי של המילה- נותן לו להתנסות עם הכח שלו, לעשות דברים חדשים, לערוך נסויים וכו'. כל זה היה במוד"מ ששם ,כזכור, בניית חפצי קסם היתה קשה להחריד- להשיג חומרים שונים ומשונים מכל קצוות הארץ, לבצע תהליכים מורכבים, ובאחוז די גבוה של המיקרים להיכשל. במהדורה שלישית הם שינו את זה, ועכשיו יצור חפץ קסם הוא דבר זמין יותר, מה שהופך את המשחק לאמין יותר, לדעתי- הרי בעבר נתקלת בהרבה יותר חפצי קסם ממה שיצרת, וקשה להאמין שיש אי שם קוסם משועמם שאוסף כל הזמן עוד ועוד חומרים, בשביל ליצר חפצי קסם לאוכלוסיית ההרפתקנים (למרות שעדיין אפשרי- הוא בטח עושה סכום לא רע). זה נכון ביתר שאת למגילות ושיקויים- כדי לייצר מגילה, שהינה חד-פעמית, צריך לצאת לשני קווסטים! (אחד בשביל הנוצה מהיצור הכושף, אחד בשביל הדיו), בעוד מבהדורה שלישית קוסם יכול לשבת במרתף וליצור מגילות בין הרפתקה להרפתקה. האמת, גם איבוד הנק"נ מתחיל להראות הגיוני- כלומר, זה מעניק הילה "פנטסטית"- הקוסם משקיע את אנרגיית החיים שלו ביצירתו, וכך מעניק לה את היותמה לפעול, וכו'. גם סאורון הגדול בכבודו ובעצמו איבד רבים מכוחותיו לאחר יצירת הטבעת האחת. האלטרבטיבות שאתה מביא, טובות אף הן- למעט ההזדקנות, כיוון ש(לדעתי) הפואנטה היא שניתן לשחזר את מה שאבד ביצירת החפץ. מה שכן, נק"נ קיבל מעין מעמד של אנרגיית חיים- כאשר סוגי-אלמתים שואבים ממך את האנרגיה הזו, אתה יורד בדרגה(ות). לדעתי כדאי לעשות שילוב בין השיטות: חפצחים פשוטים וחד-פעמיים ליצור לפי הפילוסופיה של מו"ד 3 (קרי: קל ליצור, מאבדים אנרגיית חיים) חפצים מורכבים, תמידיים ורב פעמיים ליצור לפי הפילוספיה של מוד"מ (דהינו: קשה ומסובך ליצור, אך מלאכת היצירה מלמדת אותך רבות, ומוסיפה לנסיונך). כשחושבים על זה, אפשר גם לשלב בין השיטות (קשה ליצור וגם מאבדים אנרגיית חיים), עבור החפצים החזקים באמת, וכך ךיחד אותם.
 

רמץ

New member
אני כנראה קנאי יותר ממך,

כיוון שאני גם מבזה את ה"ניקוז" של האלמתים. כששיחקנו AD&D והחלפנו שה"מים, היו שני חוקי ברזל שכל השה"מים היו חייבים לציית להם: 1) דמויות לא מתות (מאידך - הן לא קופצות למשימות התאבדות. הן לא יודעות ששומרים עליהן מלמעלה...) 2) בלי נקזנים. ואני דוקא כן בעד לשלב הרפתקות ביצירת חפצים. כל העסק הזה של "אני משקיע 10,000 פ"ז ו-2,000 נק"נ לטובת מטה של זימון ברק שהוא גם מטה 1+", פשוט מקומם ומדיף את אותו ניחוח של מסחריות והתאמה למשחקי מחשב אשר אופף את כל המהדורה השלישית באופן כללי. נק"נ הוא נסיון שצוברת הדמות, לא שלל שהיא בוזזת ממפלצות מתות!
 

אלדריון

New member
כמובן,

יצירת מטות, חרבות או שאר חפצים תמידיים (ואומר אפילו, רב פעמיים, לעיתים) צריכה להיות מלאכה מסובכת וארוכה, ובוודאי לדרוש הרפתקאות להשגת החומרים- אחרת סביר שכלים אילו היו נפוצים יותר. פה אני אכן תומך במהדורה שנייה. לעומת זאת, לצאת להרפתקה רק בשביל לייצר שיקוי אחד, או מגילה אחת, נראה לי חסר פרופורציה לחלוטין. מגילות פחותות צפויות להיות נדירות הרבה יותר מחרבות 5+ בעולמות כאלה! הרי לא רק שהמגילה לא שווה את ההשקעה ביצירת (אם זה דורש, כאמור, הרפתקה מסוכנת, בה יש סיכוי גדול שיצטרכו להשתמש במגילות ושיקויים אחרים), הרי שגם חפצים אלו הנם מתכלים אחרי שימוש בודד! אני בעד להפוך את תהליך הפקת המגילות לפשוט ושימושי לדמויות, אם ע"י שימוש בנק"נ במקום בהרפתקאות, או, לחילופין, לשלוח את הדמויות למעט הרפתקאות, ואז הם יוכלו לייצר מגילות בכמות נכבדת לדוגמא, הרפתקה למציאת נוצת פניקס. לאחר מכן הדמות תוכל לכתוב מגילות של לחשי אש כרצונה (שוב, עם הגבלות מסויומות, כמו השקעת כסף על חומרים יקרים, ואולי על נק"נ)
 

רמץ

New member
לדעתי כתיבת מגילה צריכה להיות

אפילו עוד יותר פשוטה. יהיה צורך להקדיש לכתיבתה נגיד יום אחד לכל עוצמת לחש, וצריך כאילו להטיל את הלחש ולאחר מכן כותב המגילה יוכל לשנן לחש אחד פחות ביום מאותה עוצמה למשך שבוע ואז עוד שבוע לעוצמה נמוכה יותר וכו' וכו'... אה! הנה רעיון טוב: במקום לקנות את החומרים הדרושים, הוא יוכל להשתמש בדיו רגיל ועם בדיקה טובה של עשבונות/אלכימיה/רוקחות ועוד שימוש בלחשון מעוצמה 0 - להפוך את הדיו ל"דיו קסומה". שיקויים, לעומת זאת, דורשים לדעתי מחקר מעמיק יותר. הדמות תצטרך להשיג "מתקון" - או במחקר שיקוי קיים באלכימיה או בכל דרך אחרת ואז להשקיע את הסכום הדרוש לחומרים וגם לסבול מאותן הפחתות למל"ב כמו עם מגילה. מרגע שהשיגה את המתקון, היא תוכל לרקוח את השיקוי כאוות נפשה (במחיר הנדרש - ועם בדיקת רוקחות/אלכימיה) היא תוכל להקטין את העלויות בבדיקת עשבונות. כך, לדעתי, זה צריך להיעשות. אבל אני עייף, אז אולי אתחרט על כך מאוחר יותר...
 
נקרומנסרית פלאדין וברברי(!!!!!!)

רותם כלבה גמדה(על פלטפורמות) ו"נחמדה" על תשכחי מי הרג וקבר אותה(אני עיטוש עיטוש)!!!!!!!! תודה האנק(לשעבר או'ניל או מומבו[אותו אחד])
 

אלדריון

New member
ובכן...

אם את מסתובבת עם שק שבו 500 מטבעות זהב, את צריכה שומר שק, לא שומר ראש. אני מניח שאין שק 500 מטבעות זהב, אלא מספר מועט של אבני חן, בערך של 500 GP. השאלה היא, האם האנק יודע עליהן? כי אם לא, הבעיה נפתרה.
 

Ferenheit

New member
לא להגזים

500 מ"ז הן שק בולט ועמוס במשקל של 2.5 ק"ג, לא מדובר במכרה זהב נישא.
 

BluePrint

New member
"look, look ma', it's a Debloon"

באמת, מה הגודל של "חתיכת זהב"? (Gold Piece) זה מטבע ספרדי שאי אפשר לסגור סביבו את האגודל עם האצבע? (Goonies) או גוש קטנטן שאפשר לחפון עשרה ביד מבלי שאף אחד יראה? (Mononoke/Spirited)
 

רמץ

New member
הקפצה!../images/Emo105.gif

אני מקווה שזה יעבוד, זה אף פעם לא מצליח לי... *מחזיק אצבעות* ו... הופה!
 

רמץ

New member
לעזאזל!!!../images/Emo46.gif

אסור לי להניח לדיון על השקעת הנק"נ לרדת אל תהומות הארכיון חסר התחתית! הצילו!!!
 

רמץ

New member
*הקפצה*

אולי אם אני אעתיק את ההודעה של העלפית ההיא... ההודעה עומדת לרדת עמוד, ואני ברוב רחמים אקפיץ אותה חזרה למעלה. קפיץ קפוץ
 

Gilgam69

New member
רמץ ידידי

אי אפשר להקפיץ הודעה שההודעה הראשית שלהם בת למעלה משלושה ימים
.
 

רמץ

New member
*הקפצה*

אפילו הלחש של סנדרין לא מקפיץ! What does it take, a silver bullet?! Hya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קדימה, שרשור! הופלה!
 
למעלה