התייעצות קלה...

סנדרין

New member
כך תכננו להתחיל. ../images/Emo142.gif

חשבתי להתחיל את ההכרות שלי איתו עם כמה "מופעי איימים". להרדים אותו, למשל. וכשהוא מתעורר, להזכיר לו שאני "יכולה לכווץ אותו לגודל של חתול, לפגוע בו באצבעותי עם כוח הברק (Shocking Grasp. הכל תלוי באיך שמתארים את זה), לשלוף מידיו את החרב באמצעות כוח בלתי נראה, ושכחתי, גם לקרוא מחשבות
." החיסרון - מכת גרזן בלילה יכולה לפתור, מבחינתו, הכל...
וחזרנו לנקודת ההתחלה.

ננסק

New member
חשבתי קצת על שכירי חרב

למה בעצם לא כל שכיר חרב מתקיף את האדם עליו הוא שומר? ובכן, בגלל הכבוד במקצוע, בגלל המוניטין הרע שזה יפתח לו, בגלל לחץ חברתי, ובגלל אינרציה (הוא התחיל בלשמור עליהם, היום הוא אפילו לא חושב על להתקיף אותם). כל הדברים האלו הם שיקולים פשוטים, שיכול גם מר "אורק דביל" לעשות. חוצמזה, אם הוא לא נטית רשע, אני -בכלל- לא מבין מה הבעיה.

snift

New member
היום שמעתי ברדיו על שומר בסניף בנק

שנעצר על כך ששדד את סניף הבנק שעליו הוא היה אמור לשמור.

הם אמורים להיות אותו דבר...

זה שגרייף-איש החליט לשחק אותה אורק-אינטליגנט (מה שלא ממש היה רשום בדפדמות, אגב), זאת בעיה אחרת...

Gilgam69

New member
לא בעייתי במיוחד

אני רואה את זה כך: האנק צריך להתחיל מאיפושהו, ועבודת שומר ראש תמיד טובה לצורך כך. בשביל להרוויח משהו מהעבודה הזאת ולהשיג את העבודות הטובות ביותר צריך מוניטין בשביל זה. ובשביל מוניטין צריך להתחיל איפושהו. אז מה הבעיה? נכון שישנם שומרים שעושים ההיפך ממה שהם אמורים (ע"ע ההודעה של סניפט) אבל רוב השומרים לא יעשו את זה. חוץ מזה, שאני מניח שהוא לא יודע עד כמה כישורי הקסם של סנדרין מפותחים (או לא מפותחים) אז גם לנסות משהו ישר יהיה טיפשי למדי (אפילו בשביל תבונה 7). חוץ מזה, הרשי לי לשבח אותך על רעיון מבריק של איחוד הדמויות יחד. בדרך כלל באמת מזניחים את זה (למרות שאני שמח להודיע שחבורת הצנונית אוחדה על בסיס לגיטימי ופרט זה לא הוזנח לחלוטין). עכשיו שאני חושב על זה, זה אחד הדברים הכי קשים (אם לא הכי קשה) ששה"ם צריך לחשוב עליו. כן כן, לפי דעתי זה תפקידו של השה"ם, למרות שהשחקנים יכולים לתרום לזה הרבה.

אני מסכים לחלוטין ../images/Emo45.gif

זה בהחלט פרט חשוב ועוד יותר בהחלט תפקיד השהם.. אצלנו לצערי הנושא לא טופל לשביעות רצוני.. אבל לפחות הוא טופל קצת זה גם משהו אפילו אם השעתיים האלה עברו מריב שטחי ומעושה לצחוק חסר קשר ועוד יותר מעושה.. עדיין טופל
פעם באה נשתפר

רמץ

New member
כן. או שלחלופין את יכולה...

למה לכל הרוחות הדמות שלך מסתובבת עם 500 פ"ז?? יש לך מושג כמה הדבר הזה שוקל?! בשביל מה כתבת רקע לדמות שלך אם לא כדי שיהיה לך איזשהו מקום לאפסן בו חפצים לא שימושיים אך יקרי ערך (או לחלופין, יקרי ערך אך לא קומפקטיים בעליל). ואם במקרה באמת אין לך מקום כזה כי את אסופית יתומה / ילדת טבע חסרת מולדת / לא כתבת רקע וכיוב'... או שתקני חפץ יקר ערך בהסוואה (מגילות קסם מתאימות יופי לתפקיד הזה - המחירים של פיסות הקלף האלה זה לא להאמין!) או שתקני תיבה ומנעול טוב, תחפרי איזה בור, תסווי אותו היטב ותבקשי יפה מהשה"מ שלך שיניח את התיבה שלך לנפשה. בהזדמנות זו, ברצוני לברך אותך לשלום - ברוכה הבאה לפורום!
אני יודע שמוקדש לזה שרשור שלם למעלה (עכשיו הוא יהיה למטה), אבל כל הודעה בפורום לוקחת לי שעה ו-20 נקודות שלווה עם המחשב הטרנטע שלי, אז אם אפשר לחסוך, אני עושה את זה.

סנדרין

New member
הו, יש שק ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif.

הפיתרון השימושי הוא לקנות בכסף מגילות. אבל אני חוסכת כרגע, בשביל לייצר לעצמי חפצים קסומים, דבר יקר באופן מחריד. אין לי מקום שאני יכולה להשאיר בו את הכסף בבטחה. גם לא בית, כרגע, או משהו דומה. סנדרין היא לא אלפית טהורה לחלוטין, שחייה עם אמה, עוד פחות "אלפית טהורה". תמיד התנקלו לה בעיר בה נולדה, אז ניצלה את ההזדמנות הראשונה בשביל לעזוב. 500 GP זה כבד! מספיק כמעט בשביל להביא אותי ל-Medium Load. עוד סיבה לשומר ראש.

סנדרין

New member
איך? ../images/Emo142.gif

כלומר, אבנים יקרות קונים במחיר השוק, ומוכרים בחצי. חלק נכבד מהמטבעות נמצאים ב-Belt Of Many Pockets שלי. כן, הדבר היקר שבחיים לא הייתי מעיזה לקנות לעצמי. השגתי אותה מנקרומנסרית, בקרב חביב למדי - הפאלאדינית צעקה עליה עלבונות במשך שעות עד שהמכשפה יצאה להלחם. אנחנו תיכננו קרב מרחוק, אבל אותה פאלאדין רצה קדימה, והכריחה גם אותנו... לא את סנדרין, שכרגיל שמרה על עורה ונלחמה מרחוק.

סנדרין

New member
כך ידוע לי - ../images/Emo142.gif

כל חפץ, מוכרים במחיר השווה לחצי ממחיר השוק. כך, לפחות, הדריך אותנו ה-DM.

רמץ

New member
את יכולה למכור כל חפץ באופן אוטומטי

בחצי ממחיר השוק שלו. הכוונה היא כשאת מוכרת לסוחר או מוכר בשוק. אין מניעה למכור את החפץ הנ"ל לעובר אורח. אני בטוח שאת, למשל, בכלל לא היית מתנגדת לקנות מגילה ב-נגיד-80% ממחיר השוק שלה גם אם היא טיפה מקומטת ונשפך עליה קצת קטשופ. תזדקקי לבדיקת כריזמה/דיפלומטיה/חוכמה עם מינוסים פרועים, ועם מעט מזל כמעט שלא תפסידי מהמכירה (עם הרבה מזל, יתכן אפילו שתרוויחי) ובכל אופן תמנעי מעצמך כאבי גב (מעומס יתר או מסכינים - You chose) וגם לאורך כל הזמן תהיה לך מגילה שימושית (For dire straits).

אלדריון

New member
אם כך, למה את הרפתקנית?

כבר עדיף להיות סוחרת... ועכשיו, ברצינות, אני מניח שסוחרים ממולחים וחוצפנים במיוחד ינסו למכור חפצים במחיר כפול מזה שהם קונים אותם בו, אבל כל דבר נתון למשא ומתן. היחס הלז נכון למוצרי צריכה, אבל יורד ככל שעולה מחירו של החפץ, אני מאמין, מה שיאפשר לך להפסיד מעט מאוד אם תמירי, נניח 400 פ"ז לאבן חן, ולמכור אותה כשתצטרכי. רק חשוב להקפיד: * שלא "יסדרו" אותך וימכרו לך אבן זולה יותר * שהאבן לא תינזק * למכור אותה בעיר גדולה- מקום בו יהיו יהלומנים שיוכלו לקנות אותה. * וכמובן, להיזהר שלא יגנבו אותה- תודי שיותר קל לגנוב אבן קטנה שק ענקי (אבל גם יותר קל להסתיר אבן שכזו...) רצוי שתבררי קודם עם הDM, כמובן.

Gilgam69

New member
ממש ממש לא

מה זה מכיר שוק בעצם? זה המחיר שקוסם בדיוק כמוך מוכר את החפץ שהוא יצר. יצירת חפץ קסום היא דבר מאוד רווחי, את מייצרת אותו במחצית ממחיר השוק שלו ומוכרת אותו במחיר שוק מלא. אם זה לא היה כך אז לא היו קוראים לזה מחיר שוק. (כמובן שלזה את צריכה להוסיף את המחיר שאת אישית משלמת ב-XP, שזה כבר נקודה רגישה וכואבת).

למעלה