התייעצות קיץ

שרלוקה

New member
התייעצות קיץ

הרבה זמן שאני לא כ"כ פה, וייתכן ויהיה לי קשה לענות. אז איתכן הסליחה.

כידוע אני בחופשת לידה. חוזרת לעבודה רק בספטמבר. הגדולות כרגע בצהרונים ומדי פעם אני מוציאה כל אחת מוקדם. הגדולה מחכה לזה. את הקטנה זה לא ממש מעניין. בד"כ רוצה להישאר כשאני באה מוקדם.

באוגוסט אנחנו נוסעים לחופשה שלאחריה אולי יהיו בקייטנה מהעבודה של אבא לכמה ימים.

ועכשיו השאלה הגדולה - יולי. הן יהיו בקייטנה. בטוח. השאלה היא האם להמשיך אחרי הקייטנה לצהרונים או לאסוף אותן באחת.
מצד אחד זאת הזדמנות שלא תחזור. יבואו הבייתה, יוכלו בשקט, ישחקו בשקט. ובארבע - חמש אבא הבטיח לחזור כל יום ונוכל לעשות משהו.
מצד שני.... כל מי ששומע על התכניות שלי מסביבתי הקרובה חושב שהשתגעתי. שזה יותר מדי להיות בבית. שיהיה לי מאוד קשה עם תינוק קטנטן ועם השתיים הגדולות (4 ו 6 להזכירכן).
מה הן כבר יעשו בבית? מצד שני, מה הן כבר יעשו בצהרון של הקייטנה? הרי רוב הפעילויות הן בבוקר והצהריים זה סתם בייבי סיטר. מצד שלישי הבנות שלי מאוד צריכות חברה... והקטנה בכלל היא שד שצריכה פעילות גופנית והשתוללויות בחצר. מה כבר יש לה לעשות מאחת ועד הערב? ועוד ביולי שכל כך חם ואי אפשר להסתובב בחוץ יותר מדי.

אם אעשה זאת ואאסוף אותן באחת - אני צריכה תכנית לכל יום פלוס מינוס. והרי גם חוגים אין בקיץ.....יש רעיונות?

מה הייתן עושות? ובתשובותיכן אנא ציינו אם גם ככה הילדים שלכם לא בצהרון,
אפשרות נוספת היא לעשות צהרון "חלקי" (רק יומיים בשבוע נגיד) ועוד אפשרות היא להשאיר את הקונה בצהרון שהיא כל כך אוהבת ולבטל לגדולה. למרות שאני מניחה שתוך כמה ימים הקטנה תבין שאחותה בבית עם אמא יותר ממנה ותרצה גם....

יש את ההיבט הכלכלי של חסכון ני צהרונים. מצד שני אני מניחה שהוא יתבטל אם אמצא עיסוקים אחרים עבורן שגם כך יעלו כסף. אז זה די מבטל את השיקול הכלכלי.

תודה לעונות!!

maysher

New member
אהבתי את פתרון הביניים

אגב, אני נגד צהרונים בעיקר מהסיבה התזונתית. בעיני מגישים שם לרוב זבל טהור ואני מעדיפה לבשל בבית ולהגיש להן כל יום אוכל טרי.
התינוקת נוהגת לישון בזמן הזה? כי אז זאת דווקא הזדמנות לארוחת צהרים משותפת ביחד ואז לתכנן מראש מה עושים. אפשר בהחלט להגיד שפעמים בשבוע נניח רואים סרט (הרי זה מה שיעשו בצהרון גם ככה) פעם- פעמים עושים יצירה ופעם בשבוע בכוחות משותפים מסדרים את הבית
.
שלי כמובן לא יהיו בצהרון אבל מדובר בילדות גדולות, אם כי לא נראה לי שיש כזה הבדל. הן משחקות ביחד, עושות יצירה, הגדולה קוראת מרצונה, הקטנה קוראת בגלל שאני מכריחה אותה. מעבירים את הזמן בכיף.

חחח "להעסיק עצמן שעות"

אצלי בני 5 ו-7 והמשפט הזה נראה לי דמיוני...אחרי 5 דקות הם מתחילים לריב...מעניין אותי אם זה קשור בהיותם בנים? האם יש כאן אמהות לבנים שיכולות לכתוב שהם מעסיקים את עצמם שעות?

התכוונתי לשני בנים בלבד

ואני לא טוענת חלילה שאין כאלה, רק מנסה להבין אם זה באמת משהו שיותר אופייני לבנים (האנרגטיות ברור לי שכן, אבל האם גם ריבוי העימותים).

גם זו סוג של נחמה

שלא כל הבנות ככה...
למה לא מעסיקות עצמן שעות? כי הן רבות? או כי הן רוצות את תשומת הלב שלך?

rnavina

New member
כל התשובות נכונות?

תלוי מתי. בדרך כלל אנחנו לא נמצאות שעות בבית ובדרך כלל גם אח שלהן איתן. בשבת אנחנו הולכים בבוקר לבית הכנסת וחוזרים בסביבות אחת, אוכלים צהריים ואז אני והקטנה משנצות ואחה"צ אנחנו יוצאים שוב- לגינה, לים.

princess66

New member
לא ממש

נדיר שמעסיקים את עצמם בלי לריב כל שניה ורבע...
בגילאים בול כמו אצלך.

כן. לי יש שני בנים, בהפרש של שלוש שנים

שיכולים להעסיק את עצמם שעות (עכשיו הם גדולים יותר, אבל זה כבר הרבה שנים כך). זה לא אומר שלא רבים תוך כדי, אבל יש להם משחקים משותפים אינסופיים והם יכולים לדבר ולשחק שעות (אם אמא לא מפריעה להם בכל מיני דרישות מופרכות לעשות דברים אחרים מדי פעם).
ואגב - חופשים שבהם שניהם היו ביחד הרבה זמן בבית תרמו המון לקשר הזה. בכך חופש גדול ראיתי הידוק של הקשר וקירוב ביניהם. צריך לתת להם להתבשל קצת ביחד כדי שימצאו את העניין המשותף.

מצד שני - מן הסתם זה גם עניין של מזל ושל אופי.

מזכיר לי את הדינאמיקה של התאומים שלי

וכן, מסכימה, זמן משותף רב בבית (כגון חופשים) בהחלט תורם לכך.

המממ

היתה לי הרגשת שאת תעני וזה מה שתגידי...
לגבי הרבה ביחד- נמצאים המון, הם לא בצהרון ואין "סידורים" בחופשות אלא נמצאים ביחד בבית.
נראה לי שאפתח הודעה נפרדת לשאלה מה גורם לאחים להסתדר.

זה קשור בהרבה דברים.

באופי ובגיל, ללא ספק, אבל גם בהרגלים של הבית.

אין אצלנו מסכים, בכלל. הן רואות פרק של דורה / פינוקיו (שזה 20 דקות) אחת לשבועיים וחצי - שלושה שבועות אם בכלל. וזה לא שהן מבקשות ואני מסרבת (עד שהן מבקשות, אין לי בעיה להיענות), זה פשוט לגמרי לא חלק מהלו"ז אצלנו, כך שהן רגילות להפעיל את עצמן באופן אקטיבי (גם קריאה היא אקטיבית) ולא רגילות לישיבה פסיבית. בתכל'ס, כל אחה"צ הן נדרשות להעסיק את עצמן, ומאז ומעולם הייתי נוכחת-לא נוכחת בשעת המשחק, ז"א נותנת להם לבחור מה הן רוצות לעשות, מספקת מה שצריך (חומרים ליצירה, משחק קופסא, מה שלא יהיה) ואח"כ משחררת אותן לעשות מה שבא להן, ורק מתווכת אם צריך.

בנוסף, מעולם לא טרחתי לספק אטרקציות מיוחדות. אין לי שום צורך או רצון ללכת כל יום בחופש למקום אחר (כי עד שכבר יש לנו חופש, אנחנו רוצים... חופש
) להצגות / שעת סיפור וכאלה אנחנו הולכים במהלך השנה, כשמשהו מגיע לאזורנו, ובאופן כללי, אני לא סובלת עניינים מסחריים. גם בחופשים אנחנו מעדיפים לעשות מסלולים בצפון במקום ללכת לפסטיגל

אולי זה החלק הטוב של להיות אמא עובדת במשרה מלאה. אני חוזרת כ"כ מאוחר, וכל מה שאני רוצה אלה שעות משפחתיות ושקטות בבית. איכשהו, כנראה שזה משפיע, והן מוקירות כמוני אחרי צהריים וחופשים משפחתיים ורגועים.

(זה לא סותר הוצאת מרץ, אגב. בשבועות האחרונים למשל הן רוכבות הרבה על אופניים, מתרוצצות בגינה, עולות ויורדות בבית מקומה אחת לאחרת, ועדיין - מעסיקות את עצמן
)

שרלוקה

New member
לגבי האוכל

דווקא לצהרון פה יש יתרון.
שם בם אוכלות. בבית לא כ"כ. כנראה בגלל אפקט הלחץ החברתי.

ובעיניי האוכל שם לא כזה מזובל אבל זה כבר עניין אחר....

אם השיקול הכלכלי אינו שיקול

תרשמי גם לצהרון, ותחליטי כל יום מה מתאים לך. אין בעיה הרי "לשבור שגרה", תוכלי להמשיך עם ההוצאה לסירוגין של שתיהן, ובגדול - תהיו "כבולות" אך ורק למה שמתאים ונוח לכן.

יכול להיות שתוציאי כל יום, יכול להיות שבכלל לא, יכול להיות ששבוע כך ושבוע אחרת - מה שתאהבו ותרצו באותו זמן.

(מה שאצלי לא רלוונטי. הן בצהרון תמיד, גם כשהייתי בחופשת לידה הגדולה היתה בצהרון, וזה היה לי נוח, כי שעות הצהריים היו שעות המנוחה היחידות שלי. מה שכן, הן יכולות להעסיק את עצמן במשך שעות, אז לו נדרשתי לנושא ולו השיקול הכלכלי היה חשוב, יכולתי גם להחזיר אותן הביתה מבלי שאדרש למצוא להן הפעלות מיוחדות או חוויות מרגשות)

שרלוקה

New member
השיקול הכלכלי הוא לא שיקול עיקרי

כי אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאם אפרגן יותר "אטרקציות" כגון קולנוע, הצגות וכאלו - אז בסך הכל לא יהיה חיסכון משמעותי.
אבל אין מצב שאשלם סתם כסף ולא אשתמש בשירותי הצהרון.

ויש לציין שמאז שילדתי אני מתכננת להוציא אותן כל יום מוקדם ובתכל'ס אני לא עושה את זה. כנראה אני צריכה "להצהיר" גם מול המערכת שככה זה מעתה. אחרת, אם אשלם,הן יישארו כל יום. לפחות עד אחרי א. צהריים. (שונאת להכין ולארגן א. צהריים!)

rnavina

New member
לפי מה שכתבת אז תשאירי בצהרון

ותזכרי שבקיץ הן גם בבית בימי שישי ואפשר לעשות אז כל מיני דברים, מה גם שתינוק מגביל (לא תוכלי להיכנס לסרט או להצגה ועוד).

tiger mom

New member
תראי

הצהרון הוא אל בהכרח בייביסיטר. היינו בכמה צהרונים (כולל בקייטנות שלהם). היו טובים יותר וטובים פחות.
בחלקם זה באמת היה בייביסיטר. בחלקם (כמו זה שהם נמצאים בו עכשיו) הם רחוקים מלהיות בייביסיטר.

אני גם שמעתי כמה פעמים מאנשים שאני אשתגע עם הילדים בבית (יצא לי להיות פעמיים בחופש הגדול בבית).
זה לא קרה.
היה לי כיף ובהחלט הזדמנות שלא חוזרת.
אבל...
הילדים שלי בהחלט מסוגלים להיות בבית. לא הייתי צריכה לדאוג כל יום לאטרקציות. זה לא עלה לי ים של כסף בכלל.
אחה"צ (בערך ב-18:00) ירדנו לגינה כל יום להוציא מרץ.

אבל אף פעם לא הייתי עם תינוק.

תעשי חשבון בעצמך:
האם באמת בעלך יחזור בזמן? (שלי הבטיח ולא קיים. ניצל את זה שאני בבית לעבוד יותר)
האם הן יתנו לתינוק לישון?
האם הן ישתגעו אחרי שעתיים?
האם הן מסוגלות להעסיק את עצמן כשאת עם התינוק?
האם את יכולה לקבוע עם חברות שלהן כדי שתהיה להן יותר חברה?

גילוי נאות: הרשתי יותר זמן מסכים. גם כדי לאפשר לי לנוח ולאסוף כוחות וגם כדי להפריד לפעמים כוחות בניהם.

השנה פעם ראשונה

שאני לגמרי בבית בחופש, בלי שום מחויבויות אחרות
שהיא הולכת לבית ספר של הקיץ בבי"ס שלה עם כל החברות
ושמנהלת הצהרון התאימה את עצמה למצב החדש ולא תעשה קייטנה בקיץ אלא רק תמשיך את הצהרון בשעות הרגילות כי מרבית ההורים רשמו את ילדיהם לקייטנה של בתי ספר קיץ
ולכן - כרגע תלתלית ואני בהתלבטות. היא לא רוצה ללכת לצהרון בחופש.
לא רצתה גם לבית ספר של הקיץ אל פה לא השארתי בחירה. אני חושבת שהיא ואני נתחרפן משהות משותפת כל כך הרבה שעות.
יכול להיות שהיא תבוא הביתה בצהריים, יכול להיות שתלך לצהרון. היא רוצה רק בימים שתהיה בריכה. אני לא מסכימה כי אין אפשרות לשלם רק חלקית
מצד שני זה רק היא ואני כי המתבגר יעבוד כל חודש יולי בפארק אז הוא לא בשיקולים
בקיצור לא יודעת אם עזרתי. רק מספרת שגם אנחנו בהתלבטות

למעלה